WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Co do dzkików to chadzajà po Pogórzu i Obłużu:-)

Marta próbowałam, ale nie mogę sie skupic na tym co czytam.
Zaraz pewnie podniosę tyłek z łóżka i będę się kręcić :)
Poleżałabym w wannie, ale mam tylko prysznic :/

witajcie,

Mamtu, napisalam Ci na priv.

Kurcze a my w weekend siedzimy w domu, mezowi znow dysk wypadl, lezy w lozku - kolejne dziecko do opieki.

Aga, miejsce na spotkanie w dolince w Oliwie fajne, ale mysle ze sporo dziewczyn sie wykruszy, jak ostatnio, z uwagi na kiepskie polaczenie komunikacyjne.

Walerka, mam nadzieje, ze z corke bedzie ok, a Ty bedziesz miala udane wakacje.

Maluszek , naprawde ladna z Ciebie dziewczyna, nie marnuj mlodosci na kompleksy. Ale to prawda niestety kompleksow pozbywamy sie z czasem (ktory przychodzi blisko trzydziestki). Teraz to wydaje mi sie smieszne, ale moim najwiekszym kompleksem od mlodosci byl moj wzrost, zle sie czulam z tym ze jestem wysoka, a wyzbylam sie go jakies 3-4lata temu kiedy zaczelam nosic buty na obcasie na co dzien - i stalam sie jeszcze wyzsza.

Udanej soboty

Carolajna, poczytaj książke:) To lepsze dla Ciebie niz sprzątanie hehe.

Teraz sobie pomyślałam dopiero, ze wczoraj mogłyśmy sie wymienić numerami telefonów. No nic, trzeba szybko zorganizować piknik :)

Cześć dziewczyny :)

Walerka nie martw się Julka jest w dobrych rękach, przecież u dziadków zawsze jest super :)) Odpoczywaj ile się da a zanim się obejrzysz to ona wróci.

Mamtu ja też wybieram się na 11. Daj znać koniecznie czy idziesz.

Ja mialam dzisiaj okropną noc, najpierw nie mogłam zasnąć, 3 razy się obudziłam, a wstałam przed 7 :( Zaraz chyba zacznę sprzątać, bo już nie wiem co ze sobą zrobić...

uffffff doczytałam, co napłodziłyscie wczoraj ;)

chciałam podziękować wam za spotkania, było naprawdę miło :D
ale nastepnym razem zdecydowanie trzeba pomyśleć o innej miejscówce, zeby się dało z każdym pogadać ;)

Aga kurde niefajnie z ta glukozą, no ale skoro mówisz, ze samo odżywianie to nie problem, to myślę że raz dwa oswoisz się z tą myślą - sciskam!

aaa, i znalazłam pozytyw ciąży: nie przetłuszczają mi sie tak włosy i mogę myć co 2-3 dzień:)) I jestem z tego powodu przeszczęśliwa, biorąc pod uwagę fakt, że od 5 klasy SP myłam codziennie...

Selene, Tobie też lajtowego dnia z Młodym życze:)

Dzień dobry w sobotni poranek:)

Walerka, ściskam Cie mocno, żebyś nie była smutna z powodu wyjazdu Juli i zaczęła sie cieszyć wolnością:) Jula na pewno da sobie rade, a to złe samopoczucie jej to może wynika z lotu samolotem? Jakby nie patrzeć mamy nie było, a tu jeszcze lot samolotem i orgaznim dziecka zareagował. Będzie dobrze:)

Sonia, oby dzis Ksawery był spokojniejszy, albo żeby nie miał tyle energii;)

A co zabiegu prostowania przegrody to kiedyś mój przyjaciel miał taki zabieg. I miał go robiony w znieczuleniu miejscowym i dostał głupiego jasia. Był może ze dwa dni w szpitalu. Z tego co mówił i co widziałam to dobrze to zniósł, mówił że nic nie bolało podczas zabiegu (wiadomo, znieczulenie). Potem miał tampony w nosie przez dwa dni i uczył się na nowo oddychać:)

Ja dzis mam ambitny plan zaliczyć w końcu fryzjera hehe i odebrać książke z empiku:) Zamówiłam cos dla siebie tym razem. A co!

Miłego dnia Dziewczyny:)

Szczerze to też bym się bała. M. miał to robione ze względu na ciągłe problemy z zatokami. Więc albo zabieg, albo częsty ból głowy. Postanowił coś z tym zrobić, ale też się ociągał.
Ja też nie wyspana. Zasnęłam dopiero po 1, a o 7 też już pobudka. :/
Miłej soboty.

Selene ja mam problem jak zachęcić mojego R do takiego zabiegu, on oczywiście twierdzi, że jemu to nic nie dolego. Boi się tyle.

Walerka wyluzuj będzie dobrze, Jula jest mała ale nie robisz jej żadnej krzywdy. Ja całe dzieciństwo jeździłam na wakacje do dziadków i fajnie to wspominam.

Ja się nie wyspałam, jednak to nowe łóżko Ksawerego już nie jest fajne :/ o 1 już był u mnie o 7 pobudka :/ A ja nie mam siły na nocne odprowadzanie go.

dobranoc. Ja jestem mega zmęczona i oczywiście nie mogę zasnąć :/

No to trzymam kciuki, żeby w miarę gładko poszło.

Ja idę spać. Dobranoc! :)

ogólnie raczej mało rozczulający jak na faceta. Ale trochę lubi sobie pododawać, także przez parę dni pewnie będę miała drugie dziecko ;) taki mały przedsmak przed wrześniem ;)

Selene, a Twój mąż z tych raczej rozczulających się nad sobą czy nie? Bo mojego po takiej operacji to bałabym się do domu wpuścić z obawy, że będę mieć dodatkowe dziecko. ;)

Ojejku, ale się rozpisałyście! Ledwo doczytałam no i oczywiście większości nie pamiętam :/

Aga współczuję i mam nadzieję, że jednak 75 wyjdzie dobrze. A przynajmniej oby to już była jednak ostatnia taka wiadomość! Jutro na pewno będzie lepszy dzień.

Panda oby szybko przeszło to choróbsko i obyło się bez antybiotyku.

Maluszek naprawdę nie masz powodu do niskiej samooceny. Nawet jak ktoś mówi jakieś dziwne rzeczy to po prostu trzeba to mówiąc kolokwialnie "olać". I fakt też podtrzymuję opinię, że po 30 przychodzi to łatwiej :)

Co do fotelika zgadzam się z dziewczynami.

Walerka współczuję przejść z Julą i mam nadzieję, że szybko jej przejdzie, a Wy będziecie mogli ze spokojną głową odpoczywać.

Katka ja dołączam się do "wielbicieli" Twojej cery co ja bym dała za taką :)

Sonia samo prostowanie przegrody kosztuje 2 albo 2,5 tys. M. ma akurat jeszcze robionych parę innych rzeczy więc wyszło ciut więcej. Zabieg miał rano i na noc został w klinice. Jutro o 7:30 wraca do domu. Na razie pisał, że czuje się marnie. Ale to pewnie po narkozie więc mam nadzieję, że jutro będzie jednak lepiej.

Mnie po naszym spotkaniu młody tak przeczołgał po dworze, że ledwo nawet siedzę. I do tego on się nie zmęczył i poszedł spać dopiero o 22:30. A jutro trzeba rano wstać.

I nie ma się co martwić, że się nic nie wie. Instynkt zawsze matce podpowie co robić. Natura na szczęście nas tym obdarzyła. Także wszystko przyjdzie samo.

No to super. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. :) A Wy kiedy jedziecie?

No moze tak dlatego sie ten test robi bo nic nie mozna zakladac.
Wlasnie mi kolezanka powiedziala ze za wczesnie na abstrakcyjne myslenie I nie bedzie myslala ze ja porzucilam. Do tego wlasnie wyladowali I dostalam SMS ze czuje sie lepiej

Walerka, ja też mam teoretycznie zerowe ryzyko wystąpienia cukrzycy, a jednak. Czasem teorie można sobie między bajki wsadzić.

Trzymam kciuki, żeby z Julką było lepiej. Może po przyjeździe Jej się poprawi? Z resztą - zostaje w dobrych rękach, więc krzywda Jej się nie stanie. A Ty odpoczywaj i korzystaj z wolności. :)

Mysle ze sie zatrula albo jakis wirus, ona nie rozumiala o co chodzi z tym wyjazdem. Chyba ze ode mnie zakumala bo dzieci maja 6 zmysl jezeli chodzi o stres rodzicow

Aga pewnie ci dala 50 bo to bardzo dziwne z ta twoja cukrzyca ja stawiam na pomylke. Jestes mloda, nie masz nikogo w rodzinie wiec sie zadko to zdarza. Jakby nie masz zadnych czynnikow ryzyka. Mam nadzieje w pon wyjdzie ok.
Wlasnie mnie kolezanka psychoterapeuta pociesza ze nie skrzywdze Juli na cale zycie I nie bedzie potrzebowac terapii z tego powodu ale na pewno z paru innych bo bledy rodzicow sa nieuniknione. Ale mnie pocieszyla

Inne tematy z forum

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (117 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...