WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Wiem też to zauważyłam;)

Maluszek, ale moja cera to też podkład. I nawet nie mam na myśli jakiś niedoskonałości, ale ogólny zdrowy wygląd. Katka ma taką gładką i na dodatek delikatnie zarumienioną buzię o równomiernym i zdrowym kolorycie. Nawet nie wiem jak to opisać. Jak kobiety na barokowych obrazach mistrzów. :)

Carolajna, ja z Auchan chyba odpadam, niestety, chociaż mam 10 minut piechotą. Wymęczyłam się dziś trochę i nie chciałabym przedobrzyć. Poza tym słyszałam, że po 25. tygodniu ciąży i tak nie zrobią tego usg 4D, bo dziecko jest już za duże i nie ma sensu. Ale 100% pewności nie mam, jakby co. ;)

Mamusie kochane czy któraś się wybiera jutro do Auchana??

Cieszę się że miałyście udane spotkanie :)

Aga współczuje :(( Daj znać co Ci lekarka powie.

Kochana nie siedziałaś obok mnie to nie widziałaś mojej buzi.A Ty też nie przesadzaj:*

Maluszek, nie przesadzaj Kochana:) a widziałaś moją cerę? mi nawet podkład nie pomaga. no i te pryszcze na nosie:/ niczym nastolatka. Młoda mi skrupulatnie wszystko zabiera i wypluwa to co złe... ale co tam!

hehe, bo trochę mnie przeraża poród i wszystko z tym związane ;) zawsze mam wszystko pod kontrolą, a teraz tego nie ogarniam. sorry, za moje miny ale ich też nie kontroluje odkąd jestem w ciąży :)))))

Mamtu Ty też masz przecież ładną cerę.Ja u Ciebie nie zauważyłam ani jednej niedoskonałości.Ja mam mega problem ze swoją cerą.Już kiedyś nawet o tym rozmawiałam z Agą.Bez podkładu nie mogę wyjść z domu:(

Heh, ja tam nie wiem czy zdrowe. Co kto lubi. ;)
Poza tym to tylko pozory. Naprawdę jestem zestresowana, spanikowana i nic nie wiem. :D

A najlepsze dziś były Marta Twoje miny. Jakbyś chciała uciec i nie wracać. Czasem miałam wrażenie, że już tkwisz w blokach startowych i zaraz nam zwiejesz od stolika. ;)

Mamtu, ale masz takie zdrowe podejście do tego tematu :))

Jeszcze jedno.
Katka, weź Ty powiedz jakie czary uprawiasz, że masz taką ładną i promienną cerę bez grama makijażu (chyba?). Już ostatnio się nad tym zastanawiałam i przyznam Ci się, że okrutnie zazdroszczę. Normalnie jak, nie przymierzając, pupcia niemowlaka, i to w najlepszym wydaniu. Ja też tak chcę!

Maluszek, dzięki, miło mi i oblałam się właśnie pięknym rumieńcem. Ze mnie taka encyklopedia porodów i pielęgnacji dziecka, jak z koziej d*py - trąba.

Ja też na Julkę nie mogłam się napatrzeć;)

Z góry przepraszam Julka że Cię tak obserwowałam ale naprawdę elegancka z Ciebie babeczka:)

Marta też właśnie robie zamówienie na doz.pl

Marta napewno już wiesz dużo.

Ja bym potrzebowała Mamtu na indywidualne lekcje na temat ciąży,porodu i pielęgnacji dziecka;)

Rany, Dziewczyny, ja dopiero teraz wróciłam do żywych. ;) Dzięki za miłe spotkanie. Haze, fajnie, że się poznałyśmy. :)

W autobusie siedziałam, bo przezornie podjechałam najpierw dwa przystanki wstecz, żeby wsiąść jeszcze przed dworcem i nie musieć liczyć na czyjąś łaskę. :) Ale jechałam z jakimś narwanym kierowcą, który wciąż tak przyspieszał i hamował, że myślałam, że ducha wyzionę. Na dodatek wjeżdżał w chyba każdą możliwą dziurę, więc z tej wycieczki wyszłam obolała jak nigdy. ;) Po powrocie walnęłam się spać i dopiero wstałam. :)

Aga, szybko masz te wyniki. Może dla pewności będziesz musiała powtórzyć badanie, tym razem z 75g glukozy? Trzymam kciuki, żeby to jednak nie było to. Ale, tak na pocieszenie napiszę (z resztą Dziewczyny mogą potwierdzić), że wtrząchnęłam dziś michę kremu z pomidorów, całą pizzę i zapiłam kawą. Z cukrzycą ciążową da się naprawdę fajnie żyć, a co najważniejsze - ma ona jeszcze jeden 'skutek uboczny' - prawie wcale się nie tyje. :D

Walerka, straszne te Twoje przeżycia z małą Julką. Oby nigdy więcej.

Panda, szkoda, że Cię nie było. Zdrowiej szybko. Mam nadzieję, że się jeszcze spotkamy. :)

Maluszek, trzymaj się. Wierzę, że z każdym dniem będzie lepiej. Przyzwyczaisz się do tej ilości wolnego czasu. Ba, w pewnym momencie zacznie Ci się wydawać, że masz go jeszcze za mało. Ściskam! :)

Julka, jakoś nie było okazji pogadać, a chciałam Ci powiedzieć, że miałaś dziś śliczną sukienkę. Normalnie nie mogłam się napatrzeć.

Moje dziecko po dzisiejszych wojażach jest nadzwyczaj spokojne. Nawet położyć mi się dało i nie kopało jak nawiedzone. Chyba muszę go częściej wozić trzęsącym autobusem. ;)

Maluszek, mi się wydaje stale że nic nie wiem także nie jesteś sama :) Coraz to robie wielkie oczy jak cos słysze nt pielęgnacji dziecka, a o porodzie to juz nie wspomne. No i teraz musisz przyznać, ze zwolnienie jest jak znalazł:) Czytaj jak najwięcej o dziecku i pytaj duzo na forum. I po jakimś czasie stwierdzisz, że czasu ci brakuje. Będzie dobrze!

Aga współczuje.A co powiedział lekarz?

Ja również dziewczyny dziękuję za spotkanie.Co prawda nie byłam w formie, ale i tak się cieszę że przyszłam.

Marta ja jak wróciłam do domu to też zaczął mnie boleć brzuch.Znowu miałam takie kłucie jak ostatnio i już się wystraszyłam.

Szkoda że nie słyszałam połowy Waszych rad jakie mówiłyście.Mamtu, Sonia,Haze musicie jakiś megafon na następne spotkanie skombinować.

Julka dziękuję Ci za chęć podwózki ale ze Straszyna było by mi ciężko się wydostać bo autobusy kursują na tej trasie do mnie rzadko.Ale miło mi było że o mnie pomyślałaś.

Przepraszam dziewczyny że byłam taka nieobecna i nie uczestniczyłam w rozmowach, ale dziś mi naprawdę źle.Jak wróciłąm do domu to się znowu popłakałam, że nic nie wiem i poczułam się jakaś samotna.A na koniec pokłuciłam się z mamą:(

aaa, Mamtu jak będziesz na necie to proszę podeślij mi na priv numer konta:) Dzieki!

Właśnie! Bardzo dziękuję za miłe spotkanie. Następnym razem musimy uwiecznić na zdjęciu nasze spotkanie i brzuszki:)
No i może umówimy się gdzieś w plenerze, np na pikniku żeby było wygodniej.

Mamtu, udało sie wyhaczyć wolne miejsce w autobusie?

Ja doszłam tylko do hali targowej i musiałam wracać do domu, bo brzuch mi tak stwardniał, że nie dało rady normalnie chodzić:/ Teraz wyleguje sie na kanapie i kończe 2 zamówienie na doz.pl :)

Haze, wydaje mi sie, że już Cię gdzieś widziałam i jakbym Cię skądś znała... albo masz sobowtóra;)

ojej Aga to współczuję, a musisz teraz jeszcze zrobić w związku z tym wynikiem 75 czy już nie, ten wynik z 50 wystarczy?
Mamtu nie będzie sama.

Mamtu, dojechałaś, było miejsce?
Jeszcze wracając do ustępowania miejsc, to mi dziś po raz pierwszy pan ustąpił miejsce w autobusie jak wracałam z naszego spotkania :)

No i oczywiście dziękuję jak zawsze za miłe spotkanie.

Czy któraś wybiera się jutro do Auchan?

Aga, dodzwoniłaś się do lekarki? Co powiedziała? Aguś, dobrze będzie:) Z cukrem szybko sie rozprawisz,tak jak Mamtu:) Głowa do góry!

Inne tematy z forum

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Wyprawka dla dziecka lato (48 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...