WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Dziewczyny dziękuje za wszystko!

Ja dziś nie będę..wstalam z bolacym gardłem..kuzwa..jeszcze nie skończyłam antybiotyku a boli mnie znów..to jakas masakra..po niedzieli pojadę na kontrolę ale przez weekend poleze mam nadzieję że obedzie sie bez kolejnego antybiotyku :-(

No to mam kolejne pytanie:-)
Zastanawiam się nad tym czy podgrzewanie mleka i srerylizowanie butelek w mikrofali jest zdrowotnie bezpieczne? Słyszałyście coś na ten temat?

Jeny, zaczynam żałować, że poruszyłam ten temat. ;) CC nie chcę, ale rodzić dziecka powyżej 4000 - też nie.

Walerka, to w sumie chyba dobrze, że tak dbają o dobro maluchów. Może w takim systemie łatwiej ogarnąć ewentualne patologie?

generalnie na usg u mojej ginki zawsze wychodził większy. I nawet mówiła. że jak ostatecznie będzie ponad 4 to cc. No ale ostatecznie na ktg w wojówdzkim wyszło to 3600 i sugerowali się tą wagą. Więc wyszło przy porodzie. Ale ogólnie teraz to raczej rzadko kierują na cc z powodu wagi. Przede mną dziewczyna też naturalnie urodziła 4,5 kg synka.

Tu szybko wypuszczaja wiec na 4 dobebprzychodzi polozna i sprawdza wage i jak spadnie ponizej 10% urodzinowej to od razu do szpitala, my wlasnie tak wyladowalismy, wypuscili nas wieczorem 3 dzien po urodzenia a rano byla polozna I nas zapakowala do szpitala.

Kurcze, Selene, a oni wiedzieli, że dziecko będzie duże czy okazało się dopiero w trakcie / po wszystkim? Nie chcieli Cię ciąć?

Mamtu powodzenia u diabetologa.
Aga trzymam kciuki za egzamin :)
Marta urodziłam naturalnie,mimo wagi same parte nawet poszły gładko i szybko.
M. zabieg ma w Gdyni Dąbrówce prywatnie. Na Nfz musiałby czekać jakieś 1,5 roku.

Aga, trzymam kciuki za wyniki glukozy. I powodzenia na egzaminie! :)

Dzień dobry!

Wybaczcie, ale piszę z telefonu siedząc już po glukozie, więc potem się ustosunkuję ;) . Generalnie przyjemnie nie było, ale na razie, odpukać, nie jest źle. I mega się cieszę, że miałam 50 mg :p. A, no i z Euthyroxem żadnego problemu, także wszystko robię za jednym zamachem.

Mamtu, proszę mnie nie demonizować! ;) Trzymam kciuki za wizytę u diabetologa :)

No to cóż -gdybym się nie odezwała do południa, to życzę Wam udanego spotkania (jak zawsze) :)

Maluszek, powtarzaj sobie jak mantrę, że robisz to wszystko nie tyle dla siebie, co dla malucha. Musisz sobie tę myśl wbić do głowy na stałe i każdą sytuację starać się podporządkowywać właśnie jej. To pomaga. Nie wiem, czy wytrzymałabym tyle czasu w domu, gdyby nie to, że wciąż to sobie powtarzam. Nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze. Z resztą sama pisałaś, że szef jest chyba dość przychylny Twojemu zwolnieniu? :)

A pizzerię zajdziesz na pewno. Ja też nigdy tam nie byłam, ale Marta pisała coś o 'ogródkowych' obrusach w kratkę, więc mam nadzieję, że się znajdziemy. :)

hej dziewczyny.

Mam dziś stresa od 5.30.Denerwuję się tym że pójdę dziś zanieść zwolnienie;/

Przez to że nie mogę chodzić już do pracy nie mogę spać.Już rano strzeliłam sobie melisę ale mi nie pomogło nic.Dalej jestem zdenerwowana:(

Mam nadzieję że przybędę na spotkanie i nie będe mieć problemu ze znalezieniem tej pizzeri.

Sonia, już mnie Aga nastraszyła konsekwencjami, a że z prawnikami lepiej żyć w zgodzie to wypuściłam słońce już przedwczoraj. Tyle, że ono chyba trochę jak jarzeniówka - długo się rozpala. ;)

Witam!

Selene a Twój mąż robi ten zabieg na NFZ? Daj znać jak się czuje po. Ja muszę swojego wysłać.

Katka stóweczka dla córki! :)

Mamtu masz szczęście, że to słońce w końcu oddałaś bo już chciałam Ci poszperać w tej szufladzie ;)

Czesc mamusie :)

Jak ja Wam zazdroszczę tego spotkania, następne bedzie prędko mam nadzieje :)

Panda super, ze u Ciebie wszystko dobrze.
Mamtu powodzenia u diabetologa.
Fajna ta lidlowa historia, zawsze tak powinno być :)
Walerka córeczka sobie poradzi przez troszkę bez mamy, na pewno bedzie się świetnie bawić.
Aga masakra z tymi praktykami.
Ja też słyszałam o remoncie na klinicznej ale mam nadzieje, ze do września skończą.
A jeśli chodzi o wagę malutkiej to ja bym nie chciała żeby była za duza, 3kg wystarczy :)

Oczywiście juz zapomniałam co i komu jeszcze miałam napisać :( Wiec przepraszam, ale macie takie tępo ze nie ogarniam :|

Haze, diabetologa mam na 11:30, ale że to w przychodni kolejowej, to raczej nie wejdę punktualnie. ;)

A Młodego rodziłam na przełomie 35 i 36 tygodnia.

Marta, założę się, że im bliżej będziemy terminów tym większy będzie ruch na forum. Znając naszą płodność w pisaniu zapowiada nam się niezły armagedon. ;)

A remont mieli teoretycznie skończyć chyba jutro, więc liczę na to, że jeśli nawet przeciągną, to nie za daleko. W końcu niezły sajgon się przez to zrobił na porodówkach, a mi zależy, żeby się do Wojewódzkiego dopchać, a nie, że będę się musiała na porodówce 'przepychać' z tymi odesłanymi z innych szpitali. ;)

dzięki Mamtu, w imieniu córki.

no wlaśnie Mamtu, wypuścili bo już przybierał. Jak my leżeliśmy w szpitalu, to nie chcieli wypuszcza tych dzieciaczków które dużo spadły i nie zaczynały przybierać, jak już zaczynały przybierać to wypuczali (nawet jak jak było to wciąż więcej nież 9%, ale ważne że była tendencja wzrostowa wagi).

Dzień dobry,
to forum tętni życiem prawie 24h/dobe :) Dobre!

Panda, 6 zmysł mi cały czas podpowiada, że u Ciebie i Maluszka będzie dobrze:)) Ciesze się, że jesteś chociaż przez chwile spokojniejsza. To co, o 1230 w Sempre?

Haze, gratuluje udanego badania:))

Mamtu, spokojnie, na pewno sama będziesz mile zaskoczona wizytą u diabetologa. Dobrze będzie:))

Selene, i z taką waga synka rodziłaś siłami natury? Ja pierdziele, szok! Pełen szacun. Oby teraz Młoda była tak do 3300 :)

Walerka, Jula pewnie sobie świetnie poradzi bez rodziców a dziadkowie będą w 7 niebie. W końcu gdzie jest lepiej, jak nie u dziadków:)) A Ty wypoczywaj i delektuj sie urokami Francji...

Co do Klinicznej to na SR słyszałam jak jedna mama mówiła, że jej koleżanke w poniedziałek odesłali na Zaspe, bo nie przyjmują z powodu remontu. Mam nadzieje, że do końca sierpnia skończą remont, żeby na Zaspie nie było tłoku...

Miłego dnia!

Mamtu na którą ten diabetolog ? Powodzenia :)

katka bo on nie jest jakoś super sympatyczny i wylewny, ale mi taki do szczęścia niepotrzebny ;) chodziłam poprzednią ciążę do F.iutowskiego i z kolei tym razem z niego zrezygnowałam, bo coś mi w nim nie grało ;)
a do Nitkowskiego chodzę już bardzo długo, nawet bez ciąży i póki co nie mam zastrzeżeń - nawet odbierał mój pierwszy poród ;)
W ogóle na porodówce otarłam się chyba o czterech lekarzy i masakrą był dla mnie kontakt z Natorą i Doeringiem - dwa buce :P

co do wagi to ja tam na wszystko biorę poprawkę - jaka będzie, taka będzie :)

Mamtu a w którym tygodniu Ty rodziłaś ?

Katka, 100 lat dla Córy! Rosną Ci te dzieciaki jak na drożdżach. :)

Z tą wagą i spadkami to jest różnie. Młody urodził się z wagą 2680, spadł do 2400 (więcej niż 10%), ale jak tylko przybrał 30 gramów, to nas wypuścili bez problemu. :)

To i ja się przywitam porannie,

wczoraj musiałam Was doczytywać wieczorem już w łóżku, taka byłam padnięta. Wczorajszy dzień cały na nogach, strasznie meczący, no ale urodziny córki są tylko raz w roku :).

Ja też nie mogę doczekać się dzisiejszego spotkania, mam nadzieję, że się nie spóźnię (zakończenie roku mamy na 10, liczę że się zbytnio nie przedłuży).

IP w Wojewódzkim to chyba największy minus, lekarze wiecznie zajęci a te za szybką maja często muchy w nosie.

Haze, jak leżałam na patologi bo byłam już po terminie to Nitkowskiego nazywaliśmy Rzeźnik (jakoś tak wszystkim dziewczyną tam przebywającym wydawał się mało delikatny). No i właśnie dzień przed porodem Nitkowski robił mi usg i powiedział eee nie jest duży 3,5kg, no i co urodził się dzień później 4290g ( Preis w 27tyg przepowiedział wagę urodzeniową 4250g - był bardzo blisko).

Ania27, bo w Wojewódzkim robią problem jak dziecko spadnie na wadze więcej niż bodajże 9% masy urodzeniowej, wówczas nie wypuszczają.
Co do karmienia naturalnego w tym szpitalu, to jest faktycznie tak jak pisała Julka. Ja akurat nie miałam problemu, ale jedna dziewczyna w pokoju miała spory kłopot, wiec przychodziły do niej dostawiały, trzymały , pomagały bardzo, w nocy nawet siedziały.

Do zobaczenia

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...