WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Rany, Walerka, współczuję. A myślisz, że to jakaś infekcja czy może małej udzielił się stres i Ją tak 'ruszyło'?

Dora, a gdzie Ty mieszkasz z tymi dzikami? ;)

Wogle I'm mniejszy przedzial wagowo dla fotelika to lepiej. Maxi pebble jest swietny, sprobuj kupic uzywana baze bo to jest ok.
Ja siedze I rycze, Jula sie pochorowala, wymiotuje I ma lekko goraczki, poleciala do pl ale wlasciwie bylam na skraju powiedzenia ze maja nie leciec, powiedzialam mezowi ze jak sie bedzie o mnie pytal a caly dzien to ma ja przywiez z powrotem.

Sonia dzięki za odpowiedź:-)

Aga dasz radę z tą cukrzycą:-)

Reszte juz zapomnialam komu co mialam napisać, ale ogólnie fajnie, że jesteście!
Udanego weekendu wszystkim!

ps: właśnie stado dzików przebieglo pod moim oknem:-)

A ja znowu siedzę i zajęcia sobie znaleźć nie mogę. Chłopcy poszli spać, a ja muszę się jakoś reanimować do 24:00. ;)

Dorotiii, masz rację. Ekspertem to można być co najwyżej w kwestii dziecka, które się już ma, a nie w odniesieniu do wszystkich dzieci świata. Każdy egzemplarz jest inny i wyjątkowy i trudno wyczuć czy cokolwiek, czego nauczyłyśmy się przy pierwszym dziecku sprawdzi się i przyda przy kolejnym.

Katka, zaczęłam się wahać w związku z tymi jutrzejszymi warsztatami, więc niewykluczone, że w rezultacie się na nich pojawię. Ale jeśli już to będę szła na 11:00, bo potem to wątpię, że gdziekolwiek uda mi się dopchać. :) Możesz podesłać mi swój nr telefonu na priv? Jakbym jednak szła to się odezwę.

Maluszek, zabiłaś mnie tym Klanem. Ten, kto Ci walnął taki 'komplement', musiał być chyba ślepy. ;)

Marta, zgadzam się w zupełności w kwestii przekraczania 'pewnego wieku'. Ja też zaczęłam bardziej lubić siebie dopiero jakiś czas temu. I wcale ni oznacza to, że pozbyłam się kompleksów, ale jakimś magicznym sposobem nie mają już na mnie takiego wpływu jak kiedyś. :)

Ok dziewczyny ja uciekam.

Jutro pewnie będzie cisza na forum jak to zawsze w weekend.

Miłej nocki Wam życzę i do usłyszenia:)pa

maluszek ty nie słuchaj jak ktoś ci mówi że wyglądasz jak krystyna z klanu!! no uśmiałam się prawie do łez ;p
Aga dobry numer z tym makiem ;p trzymam kciuki że szybko ogarniesz temat i nie będzie ci ciążyła ta cukrzyca.

dziewczyny napisałam mega referat i mi go wcięło na porąbanym telefonie.... ach ;/

ja jeszcze pojechałam do Sopotu i niedawno wróciłam ale chcemy jutro rano pojechać na weekend na kaszuby także jeszcze muszę się spakować :)

Arabelka ja mam fotelik maxi cosi pebble i uważam że jest przesuper i w sumie nie tyle często nawet potrzeba aby fotelik się wpinał w wózek (ja z tego skorzystałam dosłownie kilka razy), ale nie wyobrażam sobie żeby ten fotelik z noworodkiem zostawał w samochodzie. Maluch prawie za każdym razie w samochodzie zasypia i co wtedy? zawsze czekać? budzić? do tego szykuje się nam zima i jesień i jak sie ubierasz to dziecko już siedzi w foteliku bezpieczne i wygodne a tak to co? ty wkładasz buty, kurtkę czapkę a dziecko co na podłodze? do tego zimą jest ślisko i ja czułam się lepiej niosąc dziecko w foteliku niż na rękach i tak dalej i tak dalej.... :)

co do porodów to mi się wydaje że im mniej się wie tym lepiej a nie oszukujmy się teraz wyjścia nie ma i każda z nas musi urodzić. Co by nie było to każda z nas jakoś to zniesie i chyba nie ma co tego analizować.
Jeśli chodzi o opiekę nad noworodkiem to nie ma czym się przejmować i to naprawdę nic skomplikowanego. Trzeba umyć, dać jeść, przewijać na bieżąco i kłaść spać ;p i ile by kto nie czytał to i tak będzie w tym samym punkcie jak dostanie dziecko do ręki :) a jak będą jakieś trudności, uczulenia, kłopoty z karmieniem to na bieżąco się je ogarnie. Ja w drodze ze szpitala kupowałam sondy i strzykawki do dokarmiania dziecka - nigdy o tym nie słyszałam, nie widziałam i nie miałam pojęcia że coś takiego istnieje. Ale pielęgniarka dała mi w szpitalu, pokazałam w aptece i takie same dokupiłam. Po 3 karmieniach miałam już to opanowane do perfekcji i w zanadrzu już wiedziałam co innego może mi się przydać.
A to że część z nas ma już dzieci to też nie musi oznaczać że jesteśmy ekspertami bo urodzą nam się inne dzieci niż te co znamy i tak samo jak reszta będziemy je rozgryzać i się uczyć ich obsługi :)))

Niestety, nie dałam rady. Doszlam do hali i wróciłam do domu, bo trochę brzuch bolał. Ledwo weszlam na swoje drugie piętro. Teraz zbieram siły i jutro zrobię drugie podejście:)))

Aga, będzie dobrze:) Nawet jak wstaniesz lewą nogą to Ty na przekór będziesz miała dobry humor! W weekend odpoczniesz, nabierzesz dystansu do tego co się dzieje i zapewniam Cię że nawet będą pozytywy:)) Sciskam Cię mocno!

Marta żałuję,że nie widziałam tych Twoich min o których pisały dziewczyny.

A tak w ogóle to byłaś u tego fryzjera?

Boże jak to dobrze, że jesteście:*************

DZIĘKUJE WAM:***********

Dziękuję Arabelka za komplement choć nie zasługuję.

A co do tego, że mnie gdzieś widziałaś to ktoś mi kiedyś powiedział, że wyglądam jak Krystyna Lubicz z Klanu więc może stąd mnie kojarzysz;)

Arabelka, ja co prawda mogę się na razie wypowiedzieć jedynie z obserwacji mojego fotelika, ale: kupiliśmy Cybex Aton, konkretnie ten:

http://www.mall.pl/foteliki-samochodowe-0-13kg/cybex-aton-silver-line-2013?param1=BLACK#text-box

Nie słyszałam o nich wcześniej, dopiero babeczka w sklepie (Mama i ja w Gdańsku) nas uświadomiła, że istnieją inne foteliki niż Maxi Cosi, w dodatku bezpieczniejsze :p. Bardzo polecała Cybexa, głównie ze względu na przebyte testy i ogólną opinię o nim. No i wróciliśmy do domu, zapoznaliśmy się z tematem i stwierdziliśmy, że naprawdę warto. Także my się na niego zdecydowaliśmy, no ale na razie mogę powiedzieć tylko tyle, że jest ładny i leciutki ;)

Maluszek, fajna i ładna babka z Ciebie:) Trzeba Ci wybić z główki te bezpodstawne kompleksy:)
Jeśli moge Cię pocieszyć to w granicach 30stki zaczynasz czuć się coraz lepiej z samą sobą. Jakieś tam wady przekładasz w zalety i zaczynasz żyć pełną piersią:)) Jakbyś się uwolniła od ponurej siebie. Pisze to z autopsji. Teraz jedyne czego się boję to poród, co widać po moich minach;))))

Dzieki dziewczyny za wyrażenie swojej opinii. Jednak opinia doświadczonych mam jest bezcenna :) I mówiąc szczerze nawet nie sprawdziłam czy ten fotelik przechodził jakieś testy. Musze jeszcze sie doszkolić i doczytać w kwestii fotelików. Dziewczyny a Wy jakie foteliki miałyście przy pierwszym dziecku, co byście poleciły?

Maluszek nie wiem skąd u Ciebie taka niska samoocena?Jesteś piękna kobietą i uwierz w siebie :) I takie miałam wrażenie, że gdzieś już Cie widziałam:)

To przy okazji zapytam czy korzystałyście takiej poduszki klin?
Ostatnio koleżanka mi ją polecała i zastanawiam sie czy warto noworodkowi kupować coś takiego?

http://allegro.pl/poduszka-klin-duza-60-x-36-cm-zapobiega-ulewaniu-i3330931875.html

http://allegro.pl/klin-poduszka-oddychajaca-poszewka-dla-niemowlat-i3329362031.html

Dzięki dziewczyny. Julka, jakbym słyszała mojego męża - "to do Ciebie nie pasuje" ;). No ale ja po prostu muszę zmienić trochę tryb i zacząć akceptować, że nie nad wszystkim mogę zapanować i nie wszystko ode mnie zależy, a w dodatku, że nie jestem niezniszczalna (to chyba najtrudniejsze) ... Tylko za dużo tych prztyczków w nos na raz - w każdym razie, oznajmiam, że aluzję zrozumiałam! ;) Tylko dlaczego jeszcze raz muszę tę cholerną glukozę pić...?!

Arabelka, mimo, że ja z tych niedoświadczonych to też mi się wydaje, że ten fotelik to nie jest najszczęśliwszy wybór. Ja jakoś nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez fotelika wpinanego w stelaż - wydaje mi się to na dzień dzisiejszy tak oczywiste, że po prostu nie ma takiej opcji żebym miała się tego pozbawić ;). Ale musisz przekalkulować Waszą wygodę, no ale przede wszystkim bezpieczeństwo Malucha!

Mamtu, dzięki za stronkę - już na niej dzisiaj byłam, bo rzuciła mi się w oczy grafika i wiedziałam, że skądś ją kojarzę - teraz już wiem skąd ;).

Sonia, ja też myślę, że następne spotkanie na polanie w Oliwie to super pomysł :).

Maluszek, uszy do góry! :) A jakbyś chciała pogadać to wal jak w dym ;)

Zabieram swój podły nastrój do wyra i będę oglądać "Zabójcze umysły" ! A co! No i jutro wstaję prawą nogą - taki mam plan :)

Uwaga, teraz coś z cyklu "przypływ uczuć" - naprawdę fajnie, że jesteście :)

Arabelka też liczę, że następnym razem porozmawiamy:)

Nie wiem Sonia skąd.Od zawsze tak mam, że czuje się gorsza od innych...

Ale nie będe tu już zamulać swoimi problemami.

Aga ja też się dziwie czemu od razu nie dostałaś obciązenia glukozą 75g.A teraz musisz biedulko znowu się męczyć i pić to świństwo.Będzie dobrze.A nóż teraz wyjdzie, że wszystko jest w porządku.

Dziękuję Sonia:*

Z chęcią posłucham Twoich dobrych rad:)A książke też z chęcią od Ciebie pożycze i poczytam skoro mówisz, że fajna.Przynieś na następne spotkanie, które myślę będzie jak najszybciej;)A jak coś to zapraszam serdecznie:)

Maluszek ja też się Tobie dziś trochę przyglądałam i nie wiem z czego wynika Twój brak poczucia własnej wartości. Piękna z Ciebie dziewczyna i nic Ci nie brakuje. Pozatym masz faceta który Cię kocha i maleństwo :)

Inne tematy z forum

odbiór mieszkania - na co zwracać uwagę? (15 odpowiedzi)

witam:) (piszę na tym forum, bo więcej osób zagląda, więc może Ktoś mi doradzi) za kilka dni...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (36 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

Czynna logopeda z Rumi z przedszkola "Pod Topolą" na showup (3 odpowiedzi)

Zróbcie co chcecie z tą informacją, ale Pani i występuje na żywo i pracuje z dziećmi...