WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Dziewczyny dziękuje za wszystko!

Ja dziś nie będę..wstalam z bolacym gardłem..kuzwa..jeszcze nie skończyłam antybiotyku a boli mnie znów..to jakas masakra..po niedzieli pojadę na kontrolę ale przez weekend poleze mam nadzieję że obedzie sie bez kolejnego antybiotyku :-(

No to mam kolejne pytanie:-)
Zastanawiam się nad tym czy podgrzewanie mleka i srerylizowanie butelek w mikrofali jest zdrowotnie bezpieczne? Słyszałyście coś na ten temat?

Jeny, zaczynam żałować, że poruszyłam ten temat. ;) CC nie chcę, ale rodzić dziecka powyżej 4000 - też nie.

Walerka, to w sumie chyba dobrze, że tak dbają o dobro maluchów. Może w takim systemie łatwiej ogarnąć ewentualne patologie?

generalnie na usg u mojej ginki zawsze wychodził większy. I nawet mówiła. że jak ostatecznie będzie ponad 4 to cc. No ale ostatecznie na ktg w wojówdzkim wyszło to 3600 i sugerowali się tą wagą. Więc wyszło przy porodzie. Ale ogólnie teraz to raczej rzadko kierują na cc z powodu wagi. Przede mną dziewczyna też naturalnie urodziła 4,5 kg synka.

Tu szybko wypuszczaja wiec na 4 dobebprzychodzi polozna i sprawdza wage i jak spadnie ponizej 10% urodzinowej to od razu do szpitala, my wlasnie tak wyladowalismy, wypuscili nas wieczorem 3 dzien po urodzenia a rano byla polozna I nas zapakowala do szpitala.

Kurcze, Selene, a oni wiedzieli, że dziecko będzie duże czy okazało się dopiero w trakcie / po wszystkim? Nie chcieli Cię ciąć?

Mamtu powodzenia u diabetologa.
Aga trzymam kciuki za egzamin :)
Marta urodziłam naturalnie,mimo wagi same parte nawet poszły gładko i szybko.
M. zabieg ma w Gdyni Dąbrówce prywatnie. Na Nfz musiałby czekać jakieś 1,5 roku.

Aga, trzymam kciuki za wyniki glukozy. I powodzenia na egzaminie! :)

Dzień dobry!

Wybaczcie, ale piszę z telefonu siedząc już po glukozie, więc potem się ustosunkuję ;) . Generalnie przyjemnie nie było, ale na razie, odpukać, nie jest źle. I mega się cieszę, że miałam 50 mg :p. A, no i z Euthyroxem żadnego problemu, także wszystko robię za jednym zamachem.

Mamtu, proszę mnie nie demonizować! ;) Trzymam kciuki za wizytę u diabetologa :)

No to cóż -gdybym się nie odezwała do południa, to życzę Wam udanego spotkania (jak zawsze) :)

Maluszek, powtarzaj sobie jak mantrę, że robisz to wszystko nie tyle dla siebie, co dla malucha. Musisz sobie tę myśl wbić do głowy na stałe i każdą sytuację starać się podporządkowywać właśnie jej. To pomaga. Nie wiem, czy wytrzymałabym tyle czasu w domu, gdyby nie to, że wciąż to sobie powtarzam. Nie stresuj się. Wszystko będzie dobrze. Z resztą sama pisałaś, że szef jest chyba dość przychylny Twojemu zwolnieniu? :)

A pizzerię zajdziesz na pewno. Ja też nigdy tam nie byłam, ale Marta pisała coś o 'ogródkowych' obrusach w kratkę, więc mam nadzieję, że się znajdziemy. :)

hej dziewczyny.

Mam dziś stresa od 5.30.Denerwuję się tym że pójdę dziś zanieść zwolnienie;/

Przez to że nie mogę chodzić już do pracy nie mogę spać.Już rano strzeliłam sobie melisę ale mi nie pomogło nic.Dalej jestem zdenerwowana:(

Mam nadzieję że przybędę na spotkanie i nie będe mieć problemu ze znalezieniem tej pizzeri.

Sonia, już mnie Aga nastraszyła konsekwencjami, a że z prawnikami lepiej żyć w zgodzie to wypuściłam słońce już przedwczoraj. Tyle, że ono chyba trochę jak jarzeniówka - długo się rozpala. ;)

Witam!

Selene a Twój mąż robi ten zabieg na NFZ? Daj znać jak się czuje po. Ja muszę swojego wysłać.

Katka stóweczka dla córki! :)

Mamtu masz szczęście, że to słońce w końcu oddałaś bo już chciałam Ci poszperać w tej szufladzie ;)

Czesc mamusie :)

Jak ja Wam zazdroszczę tego spotkania, następne bedzie prędko mam nadzieje :)

Panda super, ze u Ciebie wszystko dobrze.
Mamtu powodzenia u diabetologa.
Fajna ta lidlowa historia, zawsze tak powinno być :)
Walerka córeczka sobie poradzi przez troszkę bez mamy, na pewno bedzie się świetnie bawić.
Aga masakra z tymi praktykami.
Ja też słyszałam o remoncie na klinicznej ale mam nadzieje, ze do września skończą.
A jeśli chodzi o wagę malutkiej to ja bym nie chciała żeby była za duza, 3kg wystarczy :)

Oczywiście juz zapomniałam co i komu jeszcze miałam napisać :( Wiec przepraszam, ale macie takie tępo ze nie ogarniam :|

Haze, diabetologa mam na 11:30, ale że to w przychodni kolejowej, to raczej nie wejdę punktualnie. ;)

A Młodego rodziłam na przełomie 35 i 36 tygodnia.

Marta, założę się, że im bliżej będziemy terminów tym większy będzie ruch na forum. Znając naszą płodność w pisaniu zapowiada nam się niezły armagedon. ;)

A remont mieli teoretycznie skończyć chyba jutro, więc liczę na to, że jeśli nawet przeciągną, to nie za daleko. W końcu niezły sajgon się przez to zrobił na porodówkach, a mi zależy, żeby się do Wojewódzkiego dopchać, a nie, że będę się musiała na porodówce 'przepychać' z tymi odesłanymi z innych szpitali. ;)

dzięki Mamtu, w imieniu córki.

no wlaśnie Mamtu, wypuścili bo już przybierał. Jak my leżeliśmy w szpitalu, to nie chcieli wypuszcza tych dzieciaczków które dużo spadły i nie zaczynały przybierać, jak już zaczynały przybierać to wypuczali (nawet jak jak było to wciąż więcej nież 9%, ale ważne że była tendencja wzrostowa wagi).

Dzień dobry,
to forum tętni życiem prawie 24h/dobe :) Dobre!

Panda, 6 zmysł mi cały czas podpowiada, że u Ciebie i Maluszka będzie dobrze:)) Ciesze się, że jesteś chociaż przez chwile spokojniejsza. To co, o 1230 w Sempre?

Haze, gratuluje udanego badania:))

Mamtu, spokojnie, na pewno sama będziesz mile zaskoczona wizytą u diabetologa. Dobrze będzie:))

Selene, i z taką waga synka rodziłaś siłami natury? Ja pierdziele, szok! Pełen szacun. Oby teraz Młoda była tak do 3300 :)

Walerka, Jula pewnie sobie świetnie poradzi bez rodziców a dziadkowie będą w 7 niebie. W końcu gdzie jest lepiej, jak nie u dziadków:)) A Ty wypoczywaj i delektuj sie urokami Francji...

Co do Klinicznej to na SR słyszałam jak jedna mama mówiła, że jej koleżanke w poniedziałek odesłali na Zaspe, bo nie przyjmują z powodu remontu. Mam nadzieje, że do końca sierpnia skończą remont, żeby na Zaspie nie było tłoku...

Miłego dnia!

Mamtu na którą ten diabetolog ? Powodzenia :)

katka bo on nie jest jakoś super sympatyczny i wylewny, ale mi taki do szczęścia niepotrzebny ;) chodziłam poprzednią ciążę do F.iutowskiego i z kolei tym razem z niego zrezygnowałam, bo coś mi w nim nie grało ;)
a do Nitkowskiego chodzę już bardzo długo, nawet bez ciąży i póki co nie mam zastrzeżeń - nawet odbierał mój pierwszy poród ;)
W ogóle na porodówce otarłam się chyba o czterech lekarzy i masakrą był dla mnie kontakt z Natorą i Doeringiem - dwa buce :P

co do wagi to ja tam na wszystko biorę poprawkę - jaka będzie, taka będzie :)

Mamtu a w którym tygodniu Ty rodziłaś ?

Katka, 100 lat dla Córy! Rosną Ci te dzieciaki jak na drożdżach. :)

Z tą wagą i spadkami to jest różnie. Młody urodził się z wagą 2680, spadł do 2400 (więcej niż 10%), ale jak tylko przybrał 30 gramów, to nas wypuścili bez problemu. :)

To i ja się przywitam porannie,

wczoraj musiałam Was doczytywać wieczorem już w łóżku, taka byłam padnięta. Wczorajszy dzień cały na nogach, strasznie meczący, no ale urodziny córki są tylko raz w roku :).

Ja też nie mogę doczekać się dzisiejszego spotkania, mam nadzieję, że się nie spóźnię (zakończenie roku mamy na 10, liczę że się zbytnio nie przedłuży).

IP w Wojewódzkim to chyba największy minus, lekarze wiecznie zajęci a te za szybką maja często muchy w nosie.

Haze, jak leżałam na patologi bo byłam już po terminie to Nitkowskiego nazywaliśmy Rzeźnik (jakoś tak wszystkim dziewczyną tam przebywającym wydawał się mało delikatny). No i właśnie dzień przed porodem Nitkowski robił mi usg i powiedział eee nie jest duży 3,5kg, no i co urodził się dzień później 4290g ( Preis w 27tyg przepowiedział wagę urodzeniową 4250g - był bardzo blisko).

Ania27, bo w Wojewódzkim robią problem jak dziecko spadnie na wadze więcej niż bodajże 9% masy urodzeniowej, wówczas nie wypuszczają.
Co do karmienia naturalnego w tym szpitalu, to jest faktycznie tak jak pisała Julka. Ja akurat nie miałam problemu, ale jedna dziewczyna w pokoju miała spory kłopot, wiec przychodziły do niej dostawiały, trzymały , pomagały bardzo, w nocy nawet siedziały.

Do zobaczenia

Inne tematy z forum

Jak mieszka się w Wejherowie? (34 odpowiedzi)

Być może będziemy musieli wyprowadzić się z Gdańska w okolice Wejherowa, bo mąż dostał dobrą...

nnt. Wymiana drzwi - jaką firmę z Gdańska polecacie? (20 odpowiedzi)

Zastanawiamy się nad wymianą drzwi do mieszkania. Czy możecie polecić jakąś firmę z...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...