WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Podpisuję się pod słowami Julki :) Chociaż ja też dziś miałam gorszy dzień, ale jakoś przebrnęłam i mam wielką nadzieję na lepsze jutro!

Julka daj znać jak będziesz mieć nowy numer. No i co z naszą wizytą do swissu?

Maluszek, panadol czy apap możesz brać cały czas. Oby pomógł. Wiesz, ciąża jest takim okresem kiedy niestety coś tam kłuje coś tam boli. Już dziewczyny pisały że wbrew powszechnej opinii ciąża wcale nie jest aż takim błogosławieństwem, na pewno nie dla naszych organizmów. Pociesz się myślą że mi boli brzuch non toper, cały czas jestem na apapach i nospie, do tego jestem sama z rocznym dzieckiem, które nie śpi w nocy po kilka godzin, które trzeba nosić, z którym codziennie trzeba wyjść na spacer. A jeśli chodzi o Twoje stany emocjonalne, to może warto porozmawiać ze specjalistą? Pisałaś że wcześniej chodziłaś, może by Tobie to pomogło i wzmocniło Cię przed urodzinami Maleństwa - bo wtedy będziesz musiała być silna dla dziecka, nie będziesz mogła schować się pod kołdrę kiedy dziecko będzie kolejny raz budzić się w nocy na karmienie, albo będzie miało kolki i będzie płakać cały dzień. Powinnaś się wzmocnić trochę.

Hej dziewczyny.

Ja dziś od rana męczę się z mega bólem lewego jajnika:(Tak mi się wydaje że to jajnik mnie boli.Jestem załamana dziś;/Nospa nie pomaga bo jest rozkurczowa a ja nie mam skurczy tylko silny ból.Nie wiem jak się ułożyć żeby nie bolało.Nic nie mogę wziąśc na ten ból bo niby co?Jak byłam w II trymestrze i miałam silne bóle głowy to moja ginka pozwoliła mi brać Panadol ale teraz nie wiem czy w III trż moge.Cały dzień praktycznie przeleżaam.Boję się o małą bo tak naprawdę to nie wiem czy to mnie boli jajnik czy może coś innego:(

Cągle coś mi musi dolegać.Aż się popłakałam dziś z tej bezsilności i bólu.Wizyte mam dopiero 11 i nie ma możliwości przełożenia jej na wcześniejszy termin:(

Przepraszam dziewczyny że ja znowu tak smucę:(

Posta mi za szybko dodało ;)
Udało mi się dzisiaj wyspać, wstałam o 10:30 :) W końcu, chociaż w nocy chyba 5 raz wstawałam na siku.

Byliśmy dzisiaj u mojej babci, bo wczoraj miała urodziny. Chciałam iść potem na spacer ale jakoś mi zimno i brzuch mi dzisiaj twardnieje, więc leżę i odpoczywam :) Zrobiłam obiad w 15 minut, makaron z wędzonym łososiem, polecam serdecznie szybko i pysznie :)

Miłego wieczoru mamusie :)

Hej dziewczyny :)

Julka akcja z telefonem okropna, niech złodziejowi łapy odpadną :/

Marta ja też się zastanawiałam nad tetrą, bo chciałam zamówić na allegro, ale boję się, że nie będą takie fajne, więc pójdę pomacać ;)

Walerka gratuluję udanego badania :) i tego że będzie lewonożny też ;)

Aga moje uzależnienie zostało uśpione. Wygląd bliźniaczych monstrów skutecznie zniechęca mnie do zakupów wózkowych. Pozostaję przy wózkach po Filipku - Navingtonie Cadecie (jest malutki, leciusieńki, składa się do wymiarów parasolki) - będę go wozić w aucie i Mutsy 4riderze na podróże po wsi. Filip mam nadzieję , że na wiosnę zapomni już o jeżdżeniu wózkiem, ewentualnie dokupię dostawkę do Mutsy.

Walerka, gratuluje udanego badania:)) Teraz tylko błogi odpoczynek!

My juz po usg, wsio ok. Maz troche zawiedziny bo mlody spal I wogle nie ruszac sie, a na polowkowym ostro machal. Potwierdzony chlopak, przez trzecia osobe, wazy 720gr I tez jest tydzien starszy. Lazy ukosem glowa po lewej nogi w prawda pachwinie, ale ja o tym wiem bo mi ten prawy dolny bok skutecznie skopuje, na co moj maz odparl , a moze bedzie lewonozny, z rozmarzeniem w oczach bo to podobno lepsze do grania w pilke nozna.szyjka dluga I zamknieta, lozysko wysoka, jednym slowem mamy zielone swiatlo do podroze.

Apolonia, tak jak mówi Katka, babeczka która zapisywała na badania powiedziała, że już o 9 rano ktoś zaczął tworzyć listę zapisów na badania. Ja przyszłam o godz. 11tej i nie załapałam się już na normalną listę, zostałam wpisana na rezerwę i gdyby nie to, że sporo osób z tej listy rezerwowej po prostu wymiękło, to nie dałoby rady wejść na badanie.
Ogólnie uważam, że to nie było w porządku, że ktoś sobie zaczął robić listę o 9 rano a organizator to zaakceptował. Wiadomo ludzie kombinują, ale organizator powinien sam prowadzić zapisy a nie sugerować się jakimiś kartkami.

No właśnie, wiedziałam, że któraś z Was do niej chodzi ale nie wiedziałam która:)) Ta Karolina to bardzo sympatyczna dziewczyna.
Julka, a podejść do fryzjera robiłam wiecej niż trzy ;) Kiedyś to by było nie do pomyślenia, a w ciąży zdarzyło mi sie nawet zapomnieć o umówionej wizycie.
Współczuje nieprzyjemnej sytuacji w parku, też bym obcieła łapy za kradzież. I szybkiego powrotu na łącza:))

Z tymi pieluszkami to coś moja mama mi powiedziała, a raczej rzuciła temat o gramaturze i jakimś splocie a ja sie teraz głowie;) Pewnie pójde metodą jak Wy czyli "macania" :)

Sonia, kuruj sie i miejmy nadzieje, że to jednodniowy wybryk gardełka ;)

Selene, to dobrze, że z mężem już lepiej i szybko mu idzie ta rekonwalescencja :)

Julka, no niestety nic nie poradzisz... A co do wyprawki to na pewno większość akcesoriów masz po Filipku, także spokojnie! :) A jak Twoje uzależnienie wózkowe? ;)

Teraz mogę się z Wami przywitać na spokojnie :)

Od rana szukałam tego przeklętego telefonu, później jeździłam zastrzec kartę SIM, chciałam kupić telefon jakiś używany ale jak spojrzałam na ceny to stwierdziłam że naprawię stary tel. męża. Tak więc kilka dni będę żyć bez telefonu. Cóż...w ogóle moja wina, podskórnie przeczuwałam że nie powinnam tak zostawiać wózka z tel w środku. Ale nie miałam gdzie go włożyć a Filip chciał chodzić (on jeszcze tylko trzymany za rączki drepcze). No i tak to się złożyło. Nie miałam jakiegoś wypasionego na szczęście, to tak nie żal :)

Sonia kuruj się w takim razie. Umówimy się innego dnia. Ale już wiesz jak trafić przynajmniej.

Marta czyli byłaś u tej "mojej" fryzjerki. Ja jestem zadowolona z jej cięć i farbowania. Mam nadzieję że i Ty będziesz. W ogóle to gratuluję dotarcia (ile podejść robiłaś? Trzy? Więcej?)

Marta nie patrzyłam na gramaturę, nie wiedziałam że jest jakaś różnica. Kupowałam tak jak Aga :) jakie były na stanie i który wzór mi się spodobał.

A ja nadal w czarnym lesie z wyprawką. Podziwiam Was że Wy już już.

Marta ja nie pomogę, bo nie mam zielonego pojęcia jaką mam gramaturę - mam po Tomku i nic więcej nie dokupuję. Ale rzeczywiscie jedne mam grubsze, drugie cieńsze i te grubsze sa fajniejsze, lepszy kształt zachowują ;)

Julka współczuję, co za burak jeden, niech mu łapy odpadną :/

Sonia zdrówka życzę, oby się choróbsko nie rozwinęło!!!

Cześć dziewczyny!
Ja jak zwykle niedospana dzisiaj. Ale zaraz wypiję kawkę może będzie lepiej.

Dzisiaj już z mężem nawet lepiej. Więc myślę, że szybko dojdzie do siebie. Jak we wtorek mu wyciągną te tampony z nosa to zacznie też normalnie wyglądać.

Mamtu ja to bym chciała, żeby mój mąż chociaż malutkiego syndromu "wicia gniazda" dostał. Do wszystkiego muszę go "gonić".
Marta znam ten rodzaj kłótni u mnie mimo, iż mąż z pracy wraca normalnie to i tak ja się wszystkim zajmuję. Z Maksem było to samo. Ale najważniejsze, że zawsze od początku zajmował się małym.

Julka współczuję akcji z telefonem. Żeby sobie nawet nie można było spokojnie pospacerować tylko cały czas trzeba być czujnym.

Sonia życzę zdrowia i oby to już ostatni raz!

Marta ja kupowałam po prostu pieluchy jakie były. Nie zwracałam uwagi na gramaturę. Pewnie mam tą 115.

Rajuśku, Marta - ja to brałam jakie były i mi się podobały, nawet nie pomyślałam o tym... Znów wychodzi to moje roztrzepanie ;). Ale spojrzałam, że np. te, które kupiłam jakiś czas temu w Smyku mają wymiar 80x80 . Ale gramatury nie widzę... No i nie mam pojęcia czy ten rozmiar to dobry ;). Chyba musisz poczekać aż się nasze doświadczone mamy ustosunkują ;)

Dziewczyny, mam pytanie: jak kupowałyście pieluszki tetrowe to kierowałyście sie gramaturą takowej pieluszki? Bo znalazłam 115, 125 i 175 g. No i mam dylemat, bo nie wiem które wybrac? No i jaki rozmiar. Help i hilfe:)

Dzień dobry w niedzielę! :)

Selene, no to możesz się poczuć jak za dawnych czasów odwiedzając męża ;). No ale oby szybko doszedł do siebie, bo wierzę, że nie jest to nic przyjemnego i pewnie kiepsko się czuje.

Haze, no to super, że jednak będziecie mogli zdecydować się na zakup :).

Mamtu, ja tam Ci zazdroszczę - z moim mężem nigdy mnie to nie czeka, u nas to ja z tych wywalających wszystko ;). Syndrom "wicia gniazda" u mojego m. to składowanie wszystkiego - masakra. Także u nas pole bitwy jak zaczynam się brać za porządki ;). A Ty się ciesz, że Mąż Cię nie wyniósł z Twoją salonową kanapą - grunt, że masz gdzie spać ;) Chociaż już to widziałam oczami wyobraźni, jak w szale porządków Twój M. niczym na lektyce wynosi Cię na śmietnik ;)

Dora, słyszałam, że dziki w ciągu dnia grasują na placów zabaw na Dąbka, ale w okolicy pagietu (tak się to w ogóle pisze? ;) ), także na razie w bezpiecznej odległości od Ciebie ;).

Walerka, faktycznie bardzo mądra ta Wasza zabawa ;)

Arabelka, my łóżeczko i materacyk kupowaliśmy w Ikei akurat :). W sumie w Mama i ja kupiliśmy wczoraj tylko Przewijak (no i moja mama jak zobaczyła imienne śliniaki to wszystkich Tymków wykupiła, na szczęście były tylko 3 ;) ). Wanienkę kupiliśmy w Mapu, no i takie pierdoły typu księżyc z pozytywką też tam ;).Dobrze, że mówisz o tym Tygrysku - będę miała go na uwadze :).
Nie zazdroszczę "przygód" z kręgosłupem... U mnie z kolei stawy są w opłakanym stanie, konkretnie kolana - szykuje mi się operacja za czas jakiś... :/
No i powiedz coś temu mężowi, bo przecież niedługo będziesz musiała go reanimować! ;)

Katka, może podzielisz się trochę tą energią, co? Chętnie przyjmę! ;) Dzisiaj jestem nie do życia, pogoda nie dla mnie... Ale delektuję się ostatnim dniem z truskawkami i lodami ;)

Sonia, faktycznie co rusz łapie Cię jakieś choróbsko... Obyś szybko wróciła do zdrowia!

Marta, dołączam dzisiaj do Ciebie, możemy założyć Ciążowy klub czytelnika ;). Tylko jeszcze nie wiem od czego zacznę ;).

Julka, masakra z telefonem :/. Kurde, teraz to już i oczy dookoła głowy to za mało :/

O ja Julka to nie ciekawie z tym telefonem :/ Pisałam do Ciebie właśnie rano, że nie dam rady przyjechać jednak bo mnie to gardło coraz mocniej boli i nie chciałabym Was zarazić :/ Więc lepiej by było chyba to przełożyć na inny dzień. Mam nadzieję, że doczytasz na forum i nie będziesz na mnie specjalnie czekać :(

moja kamienica jest z LEWEJ strony za łukiem
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Sonia, mam nadzieję że będziesz na forum. Wczoraj kiedy byłyśmy na spacerze w parku, ukradli mi telefon :/ więc nie dodzwonisz się, chyba że do nowego właściciela ;) kiedy już będziesz przy tym biurze to: jedź prosto do ronda z wielką choinką (ok 100 m), następnie w lewo, prosto, ulicka będzie zakręcać łukiem w prawo. Moja kamienica pierwsza z prawej strony za zakrętem. Ciemnozielona. Mam nadzieję że trafisz. A teraz zmykam zastrzec numer i kupić nowy tel :(

Inne tematy z forum

Pomysł na wieczór panieński ? (17 odpowiedzi)

Przyjaciółka poprosiła mnie żebym została świadkową na jej ślubie. Zgodziłam się i wiąże się z...

Pompa ciepła (23 odpowiedzi)

Czy któraś z Was ogrzewa dom za pomocą pompy ciepła? Jeśli tak, to (jeśli można zapytać ;)),...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (49 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...