WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Zapraszam do kolejnej rundy naszych rozmów - szybko nam to idzie, kolejna "500" pękła :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego

http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=475951#post8402886
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (15)

Dzień dobry w niedzielny poranek,

Faktycznie tłum na forum, jakby to nie był weekend. Troche mi zajęło doczytanie, ale jak mam teraz odpisywać to i tak i nie pamietam co,komu;)

Fajnie, że udało sie Wam z tym darmowym usg. Zawsze to jedno wiecej podglądnięcie Maluszka:)

Wczoraj wieczorem zaczął mnie jakoś dziwnie boleć brzuch i nie mogłam zasnąć. A o wstaniu z łóżka też nie było mowy:( Wziełam 2 nospy i czekałam aż przejdzie...

Sonia, ja mam z nogą codziennie rano, tyle, że mnie boli lewa noga a raczej cały bok. Nie wiem od czego to, może dlatego że spie na lewym boku.

A czytam ksiązke Tomka Stawiszyńkiego "Potyczki z Freudem. Mity, pułapki i pokusy psychoterapii". Mam bardzo podobne zdanie nt psychoterapii jak Stawiszyński i stąd taka tematyka:)

Maluszek, włosy jednak podcinałam kilka/kilkanaście centymetrów. Chciałam umówić się na ściągnięcie koloru, ale fryzjerka skutecznie mi to odradziła w ciąży i zaprosiła po całej rewolucji ciążowej.

Dziewczyny współczuje rekonwalescentów w domu. Oby szybko sie wykaraskali i pozwolili Wam dalej "cieszyć się" urokami ciąży ;)

Wczoraj było mi trochę smutno, ze mój facet w pracy, ale dziś to sie ciesze, bo wieczorem zdążyłam sie z nim pokłócic. Mamtu, u Ciebie mąż zabrał się sam do wicia gniazda, a mój stale żyje cholerną pracą i myśli, że ja wszystko zrobie...Nie rozumie, że nie ma ludzi niezastąpionych i nie może się tak spalać. No i kłótnia gotowa:(

no nic, to sobie pomarudziłam. teraz pije kawe i podelektuje się do conajmniej 17 ciszą...

słonecznej i miłej niedzieli Wam życze:)

Walerka zazdroszczę wakacji.

Mamtu od jakiegoś czasu mam tak, że rano to prawie stanąć na prawą nogę nie mogę. Nie wiem czy mała mi coś uciska czy to od kręgosłupa czy co. No i czasem wieczorem też mocniej boli. Zapytam mojej gin co to może być ale wizytę mam dopiero 9 lipca.

Jeszcze rano się obudziłam z czerwonym na maxa gardłem i strasznie mnie drapie :/ Zdrowa byłam cały tydzień :) Mam nadzieję, że nie przejdzie na Ksawerego. Jakoś w tej ciąży co chwilę jestem chora.

Szybko Wam idzie kompletowanie wyprawki. Mi się ciągle wydaje, że mam tyleeeeee czasu. No ale ja jestem prawie na końcu naszej listy.

Ja tez nie spie. Delektuje sie tym ze nie musze jutro wstawac. Maz tez. Jula ok, jak na razie zadowolona z calej sytuacji, ja sie troche uspokoilam. Jutro pakowanie i zmykamy na wakacje.
Dobranoc. Dostalam melise z polski zobaczymy czy jest dobra na spanie

może i to ten Euthyrox, albo nasze spotkanka, bo mój mąż mówi, jak ty wracasz z tych spotkań to jakaś taka promienna i energiczna jesteś :)

Ci męzowie, to zapewne "pozazdrościli" nam tych ciąż i też chcą troszkę pobyć w centrum uwagi :)

Dobranoc Mamtu.

Heh, naćpałaś się pewnie tym Euthyroxem i spać nie możesz. :)

Ależ Wy macie ostatnio przeboje z Waszymi mężami. Co jeden to gorzej 'poturbowany'. Jakaś plaga czy co? ;)
Arabelka, zdrówka dla Twojego. Niech się już więcej nie okalecza. :)

Ja spływam. Dobranoc!

Apolonia te 120 zł to naprawdę mega promocja bo ja płaciłam 250 zł za usg 4D z nagraniem :) A że sprzęt ma super to maluszka ogląda sie prawie jak w rzeczywistości :)

Mamtu ja tez jeszcze nie śpię :)

Mamtu, się nie dziwie że mu nie jest wygodnie.
Jeszcze nie śpię bo ostatnio jakoś tak chodzę ok 23-24 i wstaję o 5-6, taka nabuzowana energia jestem. A dziś dodatkowo mąż rekonwalescent wyspał sie za dnia i teraz czyta książkę, więc światło włączone i jak tu spać.

Hej,

Niby weekend a na forum tłoczno ;)

Aga my dziś tez robiliśmy wykrawkowe zakupy, ale w Tygrysku w Rumii :) Ceny maja niskie, niektóre produkty w tych samych cenach, co w internecie. A to, czego nie mieli na sklepie, to można kupić w sklepie internetowym. Także polecam ten sklep. Ale zostało nam do kupienia jeszcze łóżeczko, materac i zakupy apteczne oraz kilka drobiazgów. Później pozostanie pranie i prasowanie ubranek, a za miesiąc mogę pakować torbę do szpitala ;) Aga gdzie kupiłaś łóżeczko? Ikea czy w Mama i ja?

Dziewczyny z Gdyni, gdyby którąś zainteresowała ta informacja to w Smyku w Galerii Szperk są przeceny kombinezonów na zimę dla maluszków. Te dla dziewczynek były śliczne w kolorze jasnego i ciemnego różu po 40-45 zł. A dla chłopców były granatowe, takie troszkę cieńsze, ale równie ładne po 40 zł :) I ogólnie w tym Smyku dużo fajnych rzeczy na wyprzedażach jest.

Mi ostatnio tez kręgosłup zaczął mocniej dokuczać, a wręcz powoli zaczynam się sypać. Trochę pochodzę i zaraz się mecze, bola mnie nogi. A o kręgosłupie szyjnym już nie wspomnę. Jeszcze chwila, a szyja przestanie mi trzymać głowę. No, ale taki lajf, bo to są już takie moje problemy powypadkowe.

Dziewczyny współczuje domowego szpitala, a szczególe chorego faceta, bo to gorzej jak z dzieckiem ;) A taki zabieg potrafi największego twardziela wymęczyć.
Ja dziś miałam oddział zabiegowy w domu. Mąż robił garderobę i spadł mu wielki kawał płyty meblowej na nogę. Krew leciała, noga sina, zbita, a ja spanikowana, że na IP trzeba jechać, bo pewnie złamana ;p . On na szczęście na luzie, że nic się nie stało. Opatrzyłam, w bandaż zawinęłam i po sprawie. Ale chwile później słyszę znowu krzyk, bo młotkiem sobie palucha skaleczył ;p I tak czekałam w końcu kiedy skończy te swoje majsterkowanie, bo co chwile się stresowałam, że znowu coś sobie zrobi ;)

Fajnie ze udało Wam się skorzystać z darmowego usg. Dora ja u Augustyniaka robiłam usg genetyczne i połówkowe. Sprzęt ma super i ogólnie jest dobrym specjalistą jeśli chodzi o usg ciąży.

Apoloniaa, bo te babeczki tak mówiły że od 9 są.
Musiałaś jakoś albo chyba tuż przede mna wchodzić albo po mnie w takim razie skoro byłaś 5 na liście, ja byłam na liście rezerwowej i weszłam ok 12:25, miedzy dziewczynami ktore były na 12:20 a tymi na 12:40. Ja akurat byłam u tego drugiego, niestety nie wiem jak się nazywał, on nie proponował wizyty w promocyjnej cenie.

Katka, a Ty spać nie możesz? :P
Ja zaraz zmykam, mąż ulokowany na materacu przewraca się z boku na bok. Chyba mu niewygodnie. ;)

Witajcie :)

Ja też dziś skorzystałam z USG 4 D :)
Jestem meeega zachwycona i wielka dla mnie radość z widoku synka, żałowałam tylko że nie było mojego męża ze mną bo był w pracy.
Byłam w Auchan jakoś przed 10 i byłam 5 na liście, więc nie wiem skąd te wieści że pierwsze były przed godz. 9:00.
Fakt organizacja tych prezentacji, masakryczna, słabe nagłośnienie, ale i tam uważam że mieszkając w dużym mieście mamy szansę sporą, że organizowane są taki eventy.
Ja też trafiłam do Augustyniaka, swoją drogą bardzo sympatyczny Pan :) byłam pod wrażeniem.
Mam pytanie, czy Wam też proponował, że możecie mieć wizytę u niego z nagraniem na płytę 4 D w meeega promocyjnej cenie 120 zł??

ja jeszcze Mamtu jestem na necie :)
Tobie zostało jeszcze pół godzinki do tabletki.
Wiesz zapomniłam, że Ty nie masz już kupionego tego łóżeczka, tylko wybrane, ale to prawie jakbyś miała :)

To co? Ja znowu zamykam dzień na forum? ;)

Sonia, a co jest z Twoją nogą? Coś się stało?

Zmykam już dzisiaj.

Miłego wieczoru i spokojnej nocy dziewczyny :)

Fajnie, że udało Wam się skorzystać z tego darmowego USG. :)

Mamtu, nie zły Twój mąż.

Mi znowu noga doskwiera i ledwo chodzę więc chyba dzisiaj szybko spać pójdę.

Ja sie wychowalam w Oliwie pod lasem, pamietam bardzo madra zabawe jak bylam mmiejsza tzn siedzialo sie na drabinkach, dziki pod nami I kto da rade przebiec miedzy drabinkach, uciekajac przez dzikami, a pamietam to musiala byc lato, wiosna bo locha byla z malymi, wiec niepezbieczna. Bardzo to bylo inteligentne.

Tak Dora to jest dr. Augustyniak. Ja byłam u niego na genetycznym a potem na połówkowym i na tym moja znajomość się kończy :)

Wychodzi na to, że ja tez byłam u Augustyniaka.
Tego co tu jest na fotce http://www.czstarmed.pl/lekarze/lekarze-gdynia/
Znacie go jakoś lepiej? Mi wydał się b. miły i rzetelnie robił badanie, mimo że byłam już po czasie! Choć przez chwilę coś mu nie pasowało w stópkach, to na koniec stwierdził, że wszystko jest jednak ok.

Ja dziś rano wcześnie wybyłam z domu po napisaniu jednego postu na forum i ogólnie mieliśmy dzień na wariata z mężem. W oczekiwaniu na swoją kolej z listy rezerwowej porobiliśmy sporo zakupów, zaliczyliśmy Galerię Bałtycką, tam kupiłam sobie buciki:)

katka to mój wymarzony :)

i chyba będzie nasza, bo nam teściowa zrobi pożyczkę - oddamy, jak będzie zastrzyk gotówki jakiś :)

http://www.twojemeble.pl/naroznik_peter_mega_lux_3dl_rec_peter_mega_lux_3dl_rec_brw_sofa,mebel30037.html

Ja wyszłam z usg troszkę się pokręciłam i już mi się nie chciało siedzieć, więc do końca nie byłam :( Ale Dora może się widziałyśmy kto wie :)

Inne tematy z forum

Ile wydajecie dziennie na jedzenie? (86 odpowiedzi)

U mnie sam obiad wychodzi 30-40 zł. Dziennie wydaję 70-100zł. Zastanawiam się,czy nie przesadzam...

Mrowki Bigbitowki - kto zna? (21 odpowiedzi)

Chodzi mi o tekst tej piosenki, spiewalam jak bylam mala, ale nie pamietam, a chcialabym nauczyc...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...