WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Ja też miałam przenoszoną ciążę 9 dni. Tak jak piszą dziewczyny, to jest już kres. Człowiek na maxa ociężały i ma serdecznie dość a tu jeszcze wszyscy dzwonią i pytają Już? Już?

A ja dziś pół nocy nie spałam, nie mam pojęcia czemu, do tej pory nie miałam problemów. Zasnęłam po 3. I młody też miał dziś kiepską noc, budził się, biegłam go przytulić i zasypiał, ale ja jednak już się wybudzałam. Czuję się jak zombie. Wzięłam dzień urlopu na żądanie, zaprowadzę synka do przedszkola i idę spać...

Dzień dobry!

Selene, ja właśnie myślałam o paracetamolu, ale skoro piszesz, że na Ciebie nie działa, to rzeczywiście pozostaje tylko przeczekać. :/
A ten paracetamol to tak nic a nic Cię nie rusza? Bo może choć trochę by Ci ulżył?

Kiedy czytam o tych Waszych przenoszonych ciążach, to jestem przerażona. Głupie to, ale przez pół ciąży człowiek martwi się, że urodzi za wcześnie, a przez drugie pół - że przenosi.

A ja dziś w nocy nie mogłam spać. Położyłam się jak zwykle o 24:00, o 1:00 wstałam na siku, o 2:00 obudził się Młody, a potem jeszcze od przeciągu tak mi zaczęła roleta łopotać, że się znowu obudziłam. :/
Na dodatek zaczęłam myśleć o głupotach i nie mogłam zasnąć. Siedzę teraz nieprzytomna, wyglądam jak zombie i popijam kawę, żeby się choć trochę otrzeźwić.

Miłego dnia!

Witam w czwartek!
Aga także przytulam. Na pewno będzie dobrze, dasz radę. Najważniejsze, że z maluszkiem wszystko dobrze. Teraz już na pewno same dobre wieści będziesz nam przekazywać!

Julka współczuję rwy, znam ten ból. Mam nadzieję, ze mimo wszystko nei będziesz musiała czekać do porodu i jak maluszek zmieni pozycję do odpuści.

Arabelka fajnie, że masz lepszy humor :) Mam nadzieję, że już tak pzoostanie.

Dora i anavaw cieszę się, że wszystko u Was w porządku po badaniach :)

Mamtu nic nie brałam na ten ból, bo nie za bardzo wiem co. W zasadzie chyba ewentualnie paracetamol, ale on akurat na mnie nie działa, więc z góry mogę sobie odpuścić. Z rana oczywiście jest w miarę, ale podejrzewam, że wieczorem znowu będzie to samo. Najgorsze, że to się rozkręca. No ale cóż pozostaje zacisnąć zęby i do przodu! W końcu jeszcze/aż trzy miesiące! Chociaż czuję się ociężała jak słonica.
No i mam nadzieję, że nie przenoszę ciąży. Maksa 11 dni po terminie urodziłam i u mnie też to były najgorsze dni. Tym razem przy takiej aktywności liczę jednak, że będzie to po prostu w terminie.

Miłego dnia :)

Dobranoc! :)

Idę spać. Spokojnej nocy wszystkim i kolorowych snów :)

No niestety, coś za coś. Mam nadzieję, że ten nowy lek Ci pomoże. :)

A co do opieki nad dzieckiem to już się trochę martwię, bo Młodego oddaję do przedszkola jeszcze tylko do końca przyszłego tygodnia, a potem - wakacje. Nie wiem jak dam radę jednocześnie oszczędzać się i zajmować moim 'tajfunem'. Liczę na to, że może na dwa tygodnie uda mi się Go opchnąć mojemu teściowi, ale zobaczymy jak będzie. W każdym razie - powoli zaczynam schizować. :)

Carolajna, nie tyle na remont, co na sypialnię z prawdziwego zdarzenia, bo do tej pory ten pokój był raczej graciarnią i składzikiem, w którym tylko spaliśmy, a teraz będziemy mieć prawdziwy małżeński azyl. Kto wie, może jeszcze uda mi się męża namówić na trzeciego dziecia? :P

8 lat czekania na remont to długo :) Ja się nie dziwię, że się cieszysz. Mnie to nawet nowa ramka czy świeczka mega cieszy :)) A co dopiero nowy kolor na ścianach :)

Tak,tak minerał a w składzie dodatków co nie miara,tak samo jest z witaminami dla cieżarnych,no ale z drugiej strony jakoś muszą ulepić tą tabletkę,co nie?

No widzisz Mamtu nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło i sypialnia będzie już z głowy,ja też się cieszę że pokoik dziecka już pomalowany i jest w moich od dawna zaplanowanych kolorkach:)Teraz czekamy tylko na szafę i można ciuszki prać,łóżeczko składać.A w sierpniu ma przyjechać do nas mój tata,więc odsapnę trochę od młodego i przygotuje jeszcze co trzeba dla dzidzi.

Ania, no to dobrze, że już kończysz tamten, ale nie odpuszczaj brania nowego za szybko. Po co się męczyć? W końcu magnez to nie jakiś silny lek, a minerał. :)

Carolajna, domyślam się, że mój 'remoncik' przy Twoim zeszłorocznym to pikuś. Na więcej pewnie bym się nie porywała, ale ta sypialnia tak mnie już męczyła od jakiegoś czasu, że w sumie się cieszę, że wyszło jak wyszło. :)

Dobry Wieczór mamusie :)

Miałam iść już spać, ale jakoś tak musiałam zajrzeć, a całe popołudnie mnie nie było :) Mama u mnie była z siostrą i pojechały po 21, ale przynajmniej mogłyśmy bez facetów poplotkować :))

Aga ściskam Cię mocno, dasz radę. Najważniejsze, że u Tymona wszystko dobrze, a do końca już coraz bliżej.

Mamtu życzę aby remont szybko się skończył i żeby było ślicznie tak jak chcesz.
Jak sobie przypomnę nasz remont w zeszłym roku to teraz bym nie dała rady to była maskara :((

Nie,nie mam dużo,jeszcze tylko jutro i koniec,chcem go skończyć,ja tam nie jestem taka wrażliwa,jak tylko przechodzi odstawiam lek,im mniej tym lepiej,antylekowa jestem.

Ja w 42 tygodniu biegałam po mieście,byłam w formie,teraz też wspinam się na 3 a czasem 4 piętro i jest dobrze,jestem twarda,tylko sapie i dyszę jak już jestem u góry:)

Agus, sciskam Cię mocno i równie mocno wierzę, że będzie dobrze:) I faktycznie nie wstukuj w wyszukiwarkę haseł. Trzymaj się Kochana i nie smutkuj, bo Tymon też się smuci. Buziole!

A ja podjelam decyzję, że nie ma malowania w tym roku. Mój facet od 2011 nie miał urlopu, a teraz po maratonie i 7dniowym stylu pracy musi odpocząć a nie malować. Za bardzo boję się o jego zdrowie i mieszkanie musi poczekać...

No i byłam dziś na urodzinach i w końcu jadlam sushi:)))) Oczywiście nie surowa rybę, ale wedzona. I młodej chyba smakowalo, bo nie skopala mnie;)

Julka, trzymaj się dzielnie i wracaj w sierpniu bez rwy kulszowej.

Nie pamiętam co komu jeszcze miałam napisac, ale wszystkie Was pozdrawiam:)

No i właśnie dlatego ciąża nie powinna trwać dłużej niż do 38. tygodnia. :)

Ja sie na koniec toczyłam dosłownie...to był jakiś koszmar. A Ksawery nie był mały urodził się 3700g

Ania, oby nie. Może to tylko chwilowe i samo przejdzie? Albo rzeczywiście jakiś tik nerwowy, chociaż na to magnez powinien pomóc. A ile jeszcze masz tego 'starego' leku? Dużo? Bo może lepiej od razu zacząć ten nowy i zobaczyć czy działa?

Sonia, ja już teraz czuję się jak słonica, chociaż przytyłam niby tylko 6 kilogramów i boję się pomyśleć jak miałabym funkcjonować w 39. czy 40. tygodniu ciąży. :/ Młodego rodziłam na przełomie 35. i 36. tygodnia, tym razem wolałabym nosić trochę dłużej, ale bez przesady.

Ja też bym chciała urodzić w terminie,bo również 12 dni po terminie wspominam najgorzej i najdłużej,ale jeśli dziecko jest faktycznie mniejsze to lepiej niech urodzi się jak już będzie gotowe z wagą około 3 kg nawet jakby to miało być po terminie i ja tak właśnie obstawiam że urodze coś koło 20 września,a jak 23 to już inny znak zodiaku hehe

Nie bo kończy mi się już ten lek i wezmę go do końca w takiej dawce jak piszą dla dzieci,a pózniej mam nowy co się jedną tabletkę dziennie łyka.A to oko to może jakieś inne zaburzenia elektrolitowe albo nerwowe,zdarza się raz na ruski rok:)Z nogami w nocy chyba lepiej,choć zobaczę jeszcze kilka nocy.

Mi się marzy nie przenosić tej ciąży. Ksawerego urodziłam 5 dni po terminie i te 5 dni wspominam najgorzej z całej ciąży...

Ania, a zwiększyłaś w końcu dawkę magnezu?

Aga, to wczorajsze kucie zostało jakoś w miarę sprawnie ogarnięte. Ja jeszcze dziś wymywałam resztki pyłu z mieszkania, ale ogólnie dało się przeżyć. Trochę się boje tego tynkowania, cekolowania i malowania w przyszłym tygodniu, ale mąż mnie uspokaja, że tym razem lepiej zabezpieczy pokój i nie będzie takiego syfu w mieszkaniu.
Poza tym już oczami wyobraźni widzę naszą nową sypialnię, więc nie ma takiej siły, która by mnie teraz mogła do remontu zniechęcić. No i mój mąż wymyślił, że ścianę pomalujemy na mój wymarzony, szary kolor. :)

Ania, wolałabym jednak, żebyś się myliła. ;) Je wcale nie chcę jeszcze dwa miesiące chodzić z tym brzucholem. Po cichu liczę, że się rozsypię tak w 37. tygodniu najpóźniej. Wiem, wiem - zdrowie Małego najważniejsze. Ale jeśli wszystko będzie ok, to lepiej szybciej niż po terminie. :)

Inne tematy z forum

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

anoreksja (23 odpowiedzi)

Mamy w rodzinie taki problem. Moja kuzynka przez drastyczne odchudzanie zachorowała. Nie...