WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

no tak jak facet chory to już prawie koniec świata :) mój znowu żeby mnie nie martwić to zawsze twierdzi że nic mu nie jest - chociaż czasem akurat mógłby "pochorować". ale my obydwoje z tych pracoholików :)

Dorotii jeśli cukrzyca jest regulowana tylko dietką to obojętne jaki szpital tylko jak włączona jest insulina to już Kliniczna (i Zaspa też wchodzi w grę z tego co wiem). głównie chodzi o malucha, w przypadku ciąży z cukrzycą insulinową mogą się pojawić problemy z serduszkiem u malucha i po narodzinach jest dodatkowa obserwacja i sprawdzają serducho. a z tego co ostatnio powiedział mi kardiolog to zrozumiałam że parę tygodni od narodzin jeszcze też będzie trzeba serducho sprawdzić. ale byliśmy robić w zeszłym tygodniu echo serca maluchowi i póki co jest wszystko ok więc jestem dobrej myśli :)

miłego dnia ciężarówki ja zmykam do laboratorium (już mi bokiem te laboratoria wychodzą.... też tak macie?)

Aga uwielbiam czubrycę, a gdzie kupujesz ? Bo ja zamawiam zawsze większe ilości w internecie ;)

Sonia ja mam rwę kulszową non stop prawie i chodzę, jak kulawy kot, często jest na to tylko jedna rada - urodzić ;)
A boli mnie od pachwiny, bo kość biodrową, przez uda, czasem aż do pięty :/

Wzięłam 2 nospy ale na razie skurcze dalej nie ustępują :/ A z tą nogą to raczej nie jest ta rwa kulszowa bo u mnie to jest stały ból....jakby taki mocny ucisk. A jak śpię i chce się przekręcić na drugi bok to mega mnie boli....hmmm jakby to powiedzieć...na dole ;) tak jakby mi miało wszystko wypasć. Nie wiem o co chodzi. Dzisiaj na pewno spacer odpada więc młody będzie musiał jakoś ze mną w domu wytrzymać...

Aga narobiłaś mi smaka tym indykiem :)

Maluszek, ciesz się z wolnego i rób to wszystko na co normalnie nie masz czasu i na co uwierz mi niedługo w ogóle nie będziesz miała czasu ;)

No to macie ambaras z facetami ;) Ja swojemu standardowo robie wtedy rosól, kupuje czosnek i nakazuje to jeść, bo niestety na zwolnienie nie pójdzie. Nie mówię o katarze, ale jak ma gorączke to musi iść do pracy:/
A potem jak przychodzi z pracy to jest cieżko chory i oczekuje, ze będę przy nim skakać hehe.

Młoda ma już dziś 3 czkawke. Nie wyrobie :/

Maluszek, dokładnie - delektuj się wolnym ;) Ja na razie jeszcze nie doszłam do tego etapu, ale kroczę w jego stronę... ;)

Dorotiii, no cóż - tak jak pisałam, na katar nie ma mocnych! ;) Wspieraj męża w tych trudnych dla niego chwilach! ;)

Selene, ja miałam taki etap jak zaczęłam czuć ruchy - jakiś batonik żeby Młody się pobudził i siedziałam z rogalem na buzi ;)

Kawkę już wypiłam;)Pewnie zaraz coś poczytam, bo co tu innego robić w taką ponurą pogodę.A potem muszę jakiś obiad zrobić,ale pomysłu brak.

Maluszek, powiedz mamie, że na dziś zapowiadają deszcze, więc lepiej żeby nie myła okien;)
A teraz delektuj sie wolnym :) Kawusia, książka/prasa i błogi spokój na tarasie :)

No to polecam Ci zakup (albo na następne spotkanie odsypię Ci trochę :) ). Nie umiem Ci powiedzieć do czego ten smak jest podobny... Dla mnie ona jest wyjątkowa ;). Bardzo aromatyczna i taka inna właśnie! ;) Tylko trzeba uważać, bo często są podróby - ja ostatnio się nadziałam i kupujemy już tylko w jednym, sprawdzonym miejscu.

Aga ale smaku narobiłaś:)

Aga też widziałam to z tymi facetami. Godzinę wytrzymali biedaki i potem na wizji przepraszali wszystkie kobiety :)
A swoją drgoą Marta gadżet bardzo ciekawy, przydałby się :)

Carolajna na pewno by nas zgarnęli, pewnie myśleliby, że stamtąd uciekłyśmy ;)

Sonia współczuję z tą nogą, zwłaszcza, że jeszcze za małym musisz nadążyć. Oby szybko przeszło. Może spróbuj z tą pepsi jak Marta kiedyś pisała. Mała się przemieści to może odpuści.
Swoją drogą zaczynam się uzależniać od tego sposobu wpłynęcia na dziecko ;) co drugi dzień pochłaniam puszkę coli.

Aga ja właśnie robię pierś z indyka w rękawie, dzięki temu nie jest sucha.

hehe to nie jestem sama z tą piżamą :) ufff jednak stanowimy niezłą siłę :) jeszcze mamtu zaraz taką dokupi żeby nie odstawać ;p

A czemu z cukrzycą można rodzić tylko na klinicznej? coś inaczej się dzieje ?

No u mnie dalej szpital - katar dalej się trzyma. Miałam jechać wczoraj do ikei i tego kappahala a mąż miał zostać z dominikiem ale był tak chory że musiał się położyć i zasnął. Tak więc ja poszłam na popołudniowe biegi z rumcajsem i dalej nic nie kupiłam. ach szkoda słów bo jeszcze dzień i ten katar mnie przerośnie!!

Aga smacznego indyczka życzę :))
Soniu trzymaj się z tą nogą, może pochodź trochę na czworakach żeby mała zmieniła położenie to może przejdzie ;p

a kiedy w ogóle planujecie to spotkanie?

Hej dziewczyny.

Ja powinnam mieć chyba kompa odpalonego 24h żeby być na bieżąco:)

Ja dziś też przespałąm całą noc i obudziłam się o 6.17 więc jestem z siebie dumna;)No i nie zapeszam,ale ból ustąpił;)Coś tam trochę może zaboli ale nie myślę o tym.

Mój mąż poszedł dziś do pracy po długiej nieobecności więc zostałam sama i nie wiem co będe robić.Namówiła bym mamę żebyśmy pojechały do Gdańska pochodzić,ale ona zabrała się za mycie okien;/

Tak myślałam Aga ;)

a czubrycy to nie znam. do czego ma podobny smak?

Dopiero teraz zauważyłam, że wcięłam wcześniej zdanie odnośnie tego gadżetu ;). Bo ten, co Ty Marta wysłałaś, to o kopaniu i jest bombowy, a ja kiedyś widziałam jak podłączyli facetów do takiego, który symulował poród. I ta reszta o moim mężu to a propos tego była ;)

Nie, Marta - jeszcze nie mam, będę improwizować ;). Ale póki co mam plan ją zrobić w rękawie, do którego powrzucam czosnek, paprykę itd, żeby było aromatycznie, a samą pierś natrę czubrycą (uwielbiam tę przyprawę). No i w zasadzie to tyle. Tę drugą część piersi, którą zamroziłam, zamierzam z kolei już trochę "zmodernizować" - zrobię w niej kieszonkę i napcham szpinakiem :). Tylko teraz nie chce mi się ruszyć do sklepu po szpinak, więc muszę poczekać do następnej tury pieczenia ;)

Mamtu,orientujesz się ile mam dni na odebranie zamówienia z doz.pl? Czy lepiej zadzwonic i powiedzieć, ze odbiorę za kilka dni? Z góry dzieki za odp:)

Aga, a tą pierś z indyka to jak zapiekasz? Masz jakis patent? Bo ja z chęcią zrobiłabym:)

Wtorkowe dzień dobry!

Właśnie wciągnęłam cukrzycowe śniadanie ;). Zaraz lecę piec pierś z indyka, żebym miała na drugie śniadanie do kanapki (Mamtu, mogę zamienić pierwsze śniadanie z drugim, co?).

Panda, wizytę mam w poniedziałek i wtedy wszystkiego się dowiem. Sama jestem ciekawa...

Alkar, nie zazdraszczam... Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić, z tego co piszesz to i do insuliny ;). Trzymam kciuki za Twój bezproblemowy poród, mimo że nie w Swissie! :)

Selene - no popatrz, taka oczywistość, a ile radości potrafi wywołać ;) Udało się Maksowi ;)

Sonia, nieciekawie z tą Twoją nogą... Wizytę masz 9? Czy pokręciłam?

Marta - gadżet bezbłędny ;). Już widzę mojego męża... Zawsze mnie to fascynuje - jest honorowym krwiodawcą, regularnie oddaje krew, a zwykłe uderzenie w palec to po prostu armagedon... O katarze to już nie wspomnę - na niego nie ma mocnych; wtedy granica pomiędzy życiem a śmiercią niebezpiecznie się zaciera! ;) A propos - Dorotiii, jak Twój szpital domowy? ;)

Carolajna, na bank by nas zwinęli;)) Raczej niecodzienne byłoby zjawisko. A jak dla ludzi co nowe/nieznane znaczy nienormalne ;)))
Odliczasz dni do wolnego?

Dzień Dobry :)

Ja w drodze do pracy, jak się cieszę ze to juz ostatni tydzień :)
Marta ja też się nie nauczyłam będę ćwiczyć w pracy ;) Jakby co będę udawać trudny egzemplarz, który powoli opanowuje ta trudna sztukę ;)

Ja też mam wizję ciężarówek w koszulach w parku ;) Myślicie, ze zwinęli by nas do psychiatryka? ;)

Miłego dnia :)

Inne tematy z forum

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

trymer/maszynka do strzyżenia - zbieram opinie (18 odpowiedzi)

dzieczyny, poszukuję jakiejś maszynki/trymeru (max do 150 PLN), która/-y tnie włosy od 0,5mm....

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...