WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Tym razem ja Was zapraszam do kolejnej czesci rozmow obecnych i przyszlych mam oraz pogromczyn infantylnych koszul :

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzedniego
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-15-t477015,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (16)

Marta, no wiesz - piżama party to kusząca propozycja, także waham się ;)

Carolajna, dzięki - ja też mam nadzieję, że tak właśnie będzie!

Co do pikniku to ja też mam miejsce w aucie jakby co ;).

Katka, no cóż... Jak to mówią: małe dzieci - mały problem, duże dzieci - duży problem... I to się chyba tyczy wszystkiego, włącznie z finansami. Ale nic to! W końcu wygramy kumulację w Lotto :D

Cześć dziewczyny :)

Wystarczy opuścić forum na popołudnie i już kolejny wątek :) Tempo mamy poprostu ekspresowe :)

Aga przy takich wynikach to może będziesz miała oszukana cukrzycę jak Mamtu i bedziesz jadła frytki na obiad ;) Trzymam kciuki, żeby w razie W tak było.

Ja nie mam żadnej koszuli, tzn jedną mega starą którą mogę wziąć na sam poród, a na potem w szpitalu nic, ale jeszcze mam czas :) Tylko dajcie znacie co piżama party żeby zdążyła nabyć odpowiednią :))

Byłam w Galerii Bałtyckiej w h&m i smyku, nic nie kupiłam :( Kompletnie nic a nogi to mi w tyłek włażą, bo byłam z koleżanką i zaliczyłyśmy mnóstwo sklepów. Na szczęście młoda grzecznie spała i dopiero po powrocie do domu zaczęła wariować.

Marta nauczyłaś się oddychać?

Jak coś to ja mogę 2 osoby autem zabrać.

co do parku orunskiego to ja jestem za. sama myslalam o nim albo o oliwskim bo blisko do tramwaju albo o bastionach.
Z tym ze chyba najlepiej spytac dziewczyn z doegliwosciamy co im pasuje, Mamtu?

chcialam zaproponowac przyjscie na piknik w tych koszulach, moglybysmy zorganizowac jakis konkurs na najbardziej infantylny obrazek, ale skoro istnieje grozba spalenia, to wole nie ryzykowac bo z czym pojde na ta porodowke.

Aga buty kupilismy, chociaz jak zwykle lekka zalamka cenowa, mowie Ci wyprawka dla niemowlaka to jest pikus w porownaniu z tym ile kosztuje starsze dziecko.

pisze już tutaj, też dostałam dzisiaj pościel z tchibo, kurier na bank miał ubaw z samych ciężarnych :)

linka fajnie że przeprowadzka za wami :)

Arabelka to teraz odpoczywaj i ręce z daleka od brzucha :) - moja koleżanka miała zagrożoną baardzo ciążę, musiała tylko leżeć, nawet na siku nie mogła za bardzo i też miała zakaz wręcz dotykania brzucha

Sonia, dorotii te wasze chłopaki to diabłyyyyy :D

Madleen super wózek - x-landery sa fajne :)

Mamtu nie smutaj, ja też nie mam sponsorów - różnie to bywa z rodzicami, ja akurat nie mam w ogóle, męża mama pomaga jak może, zajmuje się Tomkiem, ale wiadomo jak to jest, nie przelewa jej się. Nos do góry :)
Sonie z tym płaceniem za opiekę to hardcore troche :/ kurde babcia ...

Jeżeli chodzi o karmienie, to zdecydowanie wolałam kopertowe, odchylasz cyk i karmisz, nic nie trzeba zapinać i odpinać ;) Ale wiadomo, co kobieta to pewnie opinia :)
Dorotii ja też mam taką cudną z żyrafką, zostałam uszczęśliwiona w poprzedniej ciąży przez siostrę :P jest nówka nieśmigana na dnie szafy ;)

Maluszku niestety dopiero teraz doczytuję forum, babeczka rozdawała ulotki i kremy bephanten, no i fajnie dietetyczka poprowadziła zajęcia.
Tnij tą grzywkę :)

Witam i ja:)

Mamtu,jak tak czytałam to nie fajnie masz w tej ciąży przy tylu dolegliwościach,ale zobacz jak szybko zleciało,już 8 miesiąc,nawet jakby odpukać teraz dzieciątko miałoby się urodzić byłoby już bardzo silne,więc największe zagrożenie dawno minęło a teraz aby tylko do terminu,przynajmniej ja sobie tak zawsze tłumaczę.

Maluszek,zgadzam się z dziewczynami,może powinnaś poprosić o pomoc jakiegoś specjalisty,bo musisz być naprawdę silna dla dzieciątka,choć z drugiej strony jak się już urodzi,nie będziesz miała czasu na rozmyślania,bo roboty przy takim szkrabie jest dużo,więc może Ci wszystko zupełnie minąć samo.Wiem co to jest depresja,bo sama miałam z nią epizod,więc trzymaj się dzielnie i głowa do góry,będzie dobrze:)

Linka,dobrze że już przeprowadzkę macie z głowy,teraz tylko oswoić się z nowym miejscem i pamiętaj z przedszkolem nie panikuj,sama niedawno to przechodziłam,więc naprawdę nie ma co się przejmować.

Sonia,nie ładnie Twoja mama do Ciebie powiedziała,pewnie musiało Cię to zaboleć,ale nie przejmuj się,napewno będzie inaczej po narodzinach,tym bardziej że będzie to wnuczka.

Marta,z tą płci dziecka to też nie było miłe,bo przecież co to za różnica,najważniejsze żeby było zdrowe,a kocha się tak samo,poza tym czy my mamy na to jakiś wpływ na płeć?

Powiem Wam że moja teściowa dziwnie zareagowała na wieść o tym że znów zostanie babcią,może dlatego że oświadczyłam jej to ja,a nie ukochany synek,a do mnie od zawsze dystans ma.Jej słowa w odpowiedzi że będzie babcią"....chwila ciszy....No skoro tak zadecydowaliście"troszkę mnie to zgieło w pół,no ale ona już taka jest,tak samo jak nie angażuje się w życie wnuka,bo pozostałe ma duże praktycznie przez nią wychowane więc powiedzmy że jest zmęczona i tak jak dzieliła nas odległość 200 km to Mateusza widywała
może 3 razy w roku,a teraz tylko raz.Za to mój tata zakochany we wnuczku i jeśli chodzi o pomoc finansową to dla nas było dużo jak rodzice złożyli się na wózek,nie jakiś tam drogi bo kupiony za 700 zł,nawet by mi na myśł nie przyszło oglądać się za jakimiś drogimi.
A tak od zawsze musimy liczyć tylko i wyłącznie na siebie,ale my nie mamy o to żalu bo mamy po jednym z rodziców więc im nie jest łatwo finansowo,ja jedyne o co mam żal to o taki kontakt babci do wnusia.

Melduję się w nowym wątku :)

Dziewczyny które chodzą do SR przy Szpitalu na Zaspie, proszę napiszcie jakiś kontakt (nr telefonu) pod który można zadzwonić i dopytać.

Z góry baaaardzo dziękuję :)

Sonia, dobry pomysł z tym pizama part;) No teraz Aga to mam nadzieję, że dolaczysz do "zacnego" grona hehe

Nie, no jak piżama party to ja się jeszcze zastanowię! ;)

Marta może zanim je spalimy to urządzimy w nich piżama party! :)

Melduję się i ja w nowym wątku.

Jestem! :)

Mam nadzieję, że nie zostanę wykluczona, ale jednak podziękuję za tę super high fashion koszulę ;). Jak już będziecie je palić to na pewno dorzucę jakiś swój wkład, ale do bocianów i misiów się nie przekonam ;)

Dzięki za cynk, Katka :). Ja chyba jednak kupię te z fiszbinami, miękkie mnie przerażają... A buty dla Córy kupiliście? :)

Co do triumpha w FH to do karmienia sa dwie marki: Dorina za 30zl kolor bialy(kolor czarny tylko w duzych rozmiarach) oraz triumph mamabel za 55zl kolor tylko bialy. Obydwa modela sa miekkie bez fiszbin, Dorina rozpinana, Triumph rozchylany, oba modela w szerokiej gamie rozmiarow.

Inne tematy z forum

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

macierzyński a likwidacja firmy (4 odpowiedzi)

Witam, Mam nadzieję, że jakaś obeznana osoba w kwestiach pracowniczo-zusowskich wesprze mnie...