WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Dora ja jak rodziłam na Zaspie dwa lata temu to mojego dokarmiałam strzykawką. Ale dziewczyna, z którą byłam w pokoju dokarmiała butelkami i miała swoje prywatne. Ja teraz też zabieram swoje na wszelki wypadek.

ale pędzicie................. godzinę mnie nie było a tu tyle do nadrobienia.
Aga, Mamtu ja po godzinie mam nie przekraczać 120 na czczo ma być poniżej 100 najlepiej tak między 70 a 100.

Mamtu spoko skleroza ciążowa wszystko tłumaczy :)
Ja się będę grzecznie przypominać :)

Mamtu co do kalectwa w ciąży, to mam to samo :P jakoś mi ten brzuch ciągle o coś zawadza ;)

Carolajna pewnie :)

Dora - dowiedz się najlepiej w szpitalu, jakie mają zasady

Haze, no to super. Na 90% pozbędę się dziecia w ten weekend, więc jeśli nic się nie zmieni to obstawiałabym przyszły czwartek.

Carolajna, przepraszam, że ja nie do Ciebie piszę, ale moja skleroza ciążowa wciąż każe mi zapominać kto jeszcze chciał się wybrać. Tylko Haze mi utkwiła w pamięci, ale mam nadzieję, że następnym razem już Cię nie pominę. :)

Mamtu uważaj na brzuszek !!! Jeszcze sobie coś zrobisz.
Weźcie mnie pod uwagę przy umawianiu sie na te konsultacje anestezjologiczne, proszę :)

Dora ja też słyszałam że nie można w szpitalu mieć swoich butelek i w wojewódzkim faktycznie nie widziałam żeby ktoś ze swojej butli dawał.

ogólnie to mi się nie spieszy jakoś specjalnie - po prostu chciałabym zdążyć przed porodem :)))))) takze na spokojnie, niech Młody wyjedzie i będziemy się dogadywać :)

Hej Dziewczyny
Co do butelek, to ja też juz mam (Avent Natural). Zamierzam ściągać pokarm i podawać w butelce. Jeżeli się da to może być zamiennie z piersią. Chcę aby moj m. w kazdej chwili mógł nakarmic naszą córeczkę. Zamierzam go od początku zaangażować na ile się tylko da.
Mam też jedną butelke TT(darmowà). Nastawiam sie na Avent Natural bo niby latwo je stosować zamiennie z piersią.

W tym miejscu ja zadam pytanie;-)
Czytalam, że w szpitalach czasem podaja dzieciom mm i jakieś tam szpitalne butle.. bez zgody rodzica. Ja zamierzam mieć swoje butelki w razie problemu z pokarmem ale nie wiem czy to przejdzie?
Gdzies tam czytalam ze podobno w Redlowie sie na to godzą. Wiecie cos wiecej?

Carolajna, fajnie, że tak czujesz ruchy. A już tekst Twojego Tomka zupełnie mnie rozczulił. Słodko. :)

Ja za to mam znowu 'przypadłość' poprzedniej ciąży - zapominam, że mam brzuch. W pierwszej przypaliłam sobie brzuch blachą z piekarnika, a wczoraj przyrżnęłam sobie szufladą kuchenną tak mocno, że aż mnie zgięło. Ja chyba nie umiem być w ciąży. ;)

Haze, czy Tobie się spieszy iść na te konsultacje anestezjologiczne? Bo ja mam w perspektywie wyjazd Młodego na tydzień lub dwa, więc jeśli nie miałabyś nic przeciwko, to może wtedy byśmy się umówiły, co?

Co do rozstępów to mi wylazły 2 malutkie na udzie :( Więc bedzie kolejny do kolekcji do tych po okresie dojrzewania :( Na brzuch póki co nic mi nie wylazło. Moja mam na brzuchu też nie ma rozstępów, a ze mna w ciąży przytyła 30 kg, a wtedy to raczej nikt nie słyszał o kremach na rozstępy ;)

A mój bąbelek mały szaleje cały czas, ja nie wiem kiedy to moje dziecko śpi ;) Byleby tak nie było jak sie już urodzi, bo mnie wykończy ;) Dzisiaj w nocy podobno tak kopała, że Tomek czuł na swoim brzuchu jak się przytulałam, a ja nic nie wiem bo spałam ;))

Aga o tyle dobrego z diabetologiem :)
Zastrzyki może rzeczywiscie przerażające, ale raz dwa się przyzwyczaisz pewnie! Sciskam!!!
Fajnie ze z maluszkiem wszystko ok :)

Panda u mnie Młoda czasem ma mniej ruchliwe dni, jak to u każdego, także nie denerwuj się - na pewno wszystko jest ok :)

Arabelka w piątek miałam cesarkę a w niedziele o 14 wychodziłam do domu także równo 2 doby :)

lepa moja mama nie wie co to rozstępy ja za to niestety wiem bardzo dobrze także chyba nie ma zasady ;/

katka to mój hufiec :) a w olpuchu byłam z 10 razy aj jak jej zazdroszczę :))

Aga ja robiłam sobie już kilka razy te zastrzyki i to w ogóle nie boli, jedynie co to taka blokada psychiczna przy pierwszym razie, ale jest to do przejścia także wierzę że ci gładko pójdzie :)

alkar ja przy dominiku miałam butelki MAM i teraz też takie kupię. Od początku mi zależało żeby mały czasem pił z butli nawet moje mleko żebym nie była uziemiona i nie było problemu. Za to kilka koleżanek jak dało butle TT to potem dzieci niestety wolały butle niż cycka i miały problem ;/

Walerka super że jesteście zadowoleni z wakacji :)

Ja wczoraj cały dzień latałam i dopiero po północy do domu dotarłam. Na szczęście nadrobiłam wszystkie wpisy i mogę teraz zabrać się do pracy :))

a Aga u mnie też zawsze pomiar z uda, głowy i brzucha :)

Aga, diabetolog mi napisała, że norma na czczo mieści się między 60 a 90. Ale raczej trudno w którąkolwiek stronę wykroczyć poza jej obręb. :)

Aga a nie chcesz tego Clexane ode mnie?

Mamtu, dzięki :). Teraz prawdę mówiąc nie wiem co począć :/. A mierzenie zacznę dzisiaj, tylko na 9.30 mam wizytę u internisty, bo musi mi przepisać receptę na Clexane - moja lekarka nie ma umowy z NFZ i musiałabym za 40 strzykawek zapłacić ponad tysiaka :/ . No i przy okazji wezmę receptę na paski do glukometru - i mogę zacząć mierzyć. A jaka jest norma na czczo??

Selene, to dobrze, że Ci dobrze ;). No i, że mężowi lepiej - jeszcze trochę i będzie do "pełnego użytku" ;).

Cześć dziewczyny :)
Mi dzisiaj o niebo lepiej. AKurat cieszy mnie ta aura, bo wczoraj czułam się koszmarnie.

Co do rozstępów jeszcze to moja mama w ciąży nie dostała. Miała na udach ija też mam po okresie dojrzewania. Ale ciążowe ją ominęły, a ja mam cały brzuch jak jeden wielki rozstęp!

Alkar ja co prawda zamierzam karmić piersią, ale w pierwszej ciąży u nas butelki były w ruchu od samego początku. U nas był avent i byliśmy zadowoleni, sprawdziły się. A najważniejsze, że małemu pasowały. Bo np. z TT nie chcial pić. Więc dzieci jednak mają ostatnie słowo w tym temacie :) Teraz chcę kupić Nuka bo z innych ich produktów byłam bardzo zadowolona i chcę przetestować.

Walerka właśnie słyszałam o tej niechęci używania angielskiego u Farncuzów i braku naginania się do turystów. Dbają o swoje.

Aga mąż już śmiga w zasadzie. Trzeba tylko na nos uważać i nie może jeszcze dźwigać. Ale tak to na szczęście wszystko goi się szybciutko.
A wagę małej mam mierzoną w takim sami sposób jak u Ciebie.

Sonia powodzenia dzisiaj na wizycie :)

Miłego dnia :)

Aga, jeśli będziesz mierzyła po godzinie to normę możesz przesunąć do 135. W każdym razie ja tak mam, nie wiem jak Alkar. Ale myślę, że przy Twojej pseudo-cukrzycy to i tak setki nie przekroczysz. ;)

Dzisiaj zaczynasz mierzenie?

Dzień dobry!

Panda, nasz przybrał w 3 tygodnie 400 g, także tego... Szybko mu to idzie ;). A "angielska cierpliwość" - bomba ;)

Walerka, super, że wakacje się udały - i Wam i Julce :). Co do heparyny - ja mam akurat Clexane przepisane, nie wiem jak tutaj z tym drugim o którym piszesz, ale następnym razem zapytam, dzięki. Lekarka mówiła, że najmniej boli i najwygodniej szukać sobie dogodnego miejsca do wkłuwania wokół pępka. Okaże się... Też mi się wydaje, że nie dałabym komuś innemu zrobić, ale zobaczymy jak będę śpiewać jak dziś wykupię receptę...

Sonia, o której masz dzisiaj wizytę? :)

A jeszcze a propos wagi dziecka - jak u Was jest mierzona? Bo Anavaw napisała o obwodzie główki i klatki piersiowej, a u mnie to zawsze są wymiary kości udowej, główki (obwód i wymiar dwuciemieniowy), no i brzuszka.

Selene, a jak Twój "poturbowany" Duży M.? :)

Dzięki Mamtu i Alkar (przepraszam, że Cię pominęłam, ale myślałam, że na insulinie to może jeszcze jakoś inaczej ;) ). I wiecie co... Ja chyba będę jednak mierzyć po 1h. A normę mam 120 po jedzeniu, a na czczo nie wiem - nie pamiętam albo nie zapytałam :/.

Dzień Dobry :)

Zamiast spać, to ja oczywiście się obudziłam i po spaniu :( Tomek poszedł do pracy, nawet śniadanie do pracy mu zrobiłam, pokręciłam się troszkę, zjadłam płatki i czytam co napłodziłyście przez wieczór ;)

Arabelka ja mam z koszulami tak samo, wszystkie krótkie satynowe i do szpitala raczej się nie nadają ;) Więc kupię 2 i będą musiały wystarczyć.

Dziewczyny nie smućcie się wszystko będzie dobrze.

Aga super, że z tą cukrzycą nie musisz śmigać do diabetologa, a zastrzyki przeżyjesz, dla Tymona wszystko, no nie?

A jakby któraś potrzebowała to Clexane to ja mam całe opakowanie, które zostało mi po Tomka złamanej nodze, mogę oddać. Chyba, że to co innego.

Alkar ja będę miała butelki dr.Browna. A z małych mam jedną Aventu ze szkoły rodzenia i mam jeszcze ulotki na odebranie TT :)

Maluszek gdzie sie podziewasz?

Miłego dnia wszystkim.

Inne tematy z forum

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (20 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...

Sposób na kołtuny u dziecka. Polecam (19 odpowiedzi)

Witam Ostatnio miałam straszny problem z moją 2,5 latką, ponieważ zrobił jej się z tyłu główki...