WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Witam weekendowo :)

Apoloniaa do pulmonologa chodzę prywatnie z pakietu medycznego do dr Adama Gawrona. Przyjmuje w Clinice Medice, w Swiss Med w Gdyni i chyba jeszcze na NFZ w przychodni Śródmieście w Gdyni na Armii Krajowej.

Ania27 nie do końca jest tak ze wynik TSH w ciąży powinien być miedzy 1-2. Bo Miałam wcześniejsze wyniki 2,20 w II trymestrze ciąży i endokrynolog powiedział, ze jest bardzo dobrze. To samo mówił mój gin. A ostatnio byłam u jeszcze innego endokrynologa i to doktora nauk medycznych i wg najnowszych standardów norma w ciąży jest do 2,5. A ja mimo, iż mam prawie 2,80 to nie dostałam leku, bo lekarz spojrzał na wszystkie moje badania, nie sugerował się jednym wynikiem. Tym bardziej, ze kiedyś na TSH w ciąży się w ogóle nie patrzyło, tylko na Ft4. Poza tym w ciąży TSH może się wahać i to wcale nie oznacza choroby tarczycy. Także każdy przypadek jest inny i nie można uogólniać, szczególnie jak w gre wchodzą jeszcze inne leki.
I jeśli lekarza cos nie pokoi to może lepiej, ze dokładnie Cię zbada i wysyła na kolejne badania, niż później miałabyś pretensje, ze czegoś nie wykrył w czasie ciąży. Ja jestem zdania, ze w kwestii zdrowia ostrożności nigdy nie za wiele. Bo jak za dużo szuka to źle, jak cos przeoczy to tez będziesz mówila, że źle i że ci lekarze w Niemczech sa źli!

Panda super , ze wszystko dobrze i Synek rośnie zdrowo. Oby tak dalej, zaciska mocno kciuki :) I aby choroby odpuściły, bo się przyplątały i odplątać się nie chcą dziady jedne ;)

Katka duzo zdrówka dla Mikołajka aby jak najlżej przeszedł ta ospę.

Panda, cieszę się, że się uspokoiłaś, usg wyszło pozytywnie, więc super. Widzę, że waga synka podobna jak u mojego, no ale w końcu mamy terminy blisko siebie. Życzę samej pozytywnej energii do kolejnej wizyty i oby te choróbska Cię w końcu opuściły. Niestety co do maści nie pomogę, na moje przewiane korzonki lekarz nie pozwala mi ani nic brać ani niczym smarować, tylko mogę grzać się poduchą elektryczną.

Dorotii, gdyby kózka nie skakała to by nóżki nie złamała :), Szybkiego dojścia do siebie życzę.

Sonia, oby Ksawery tym razem się nie rozłożył.

Carolajna udanych łowów w sklepach, oby tym razem spodnie dłużej Ci posłużyły.

No a u nas ospa, tzn Mikołaj ma, wczoraj po południu zaczęły pojawiać się krostki, na szczęście przechodzi łagodnie, no ale dla formalności poszliśmy dziś do lekarza, a co niech se odnotują że przeszedł :) Wizyta wyglądała tak: "Dzień dobry syn ma ospę, nie ma temperatury, nie boli go gardło, robię to i to", Lekarz: "no tak to ospa, jak zaczną odpadać strupki można wyjść do ludzi, do widzenia". :)

Oj panda ale ciebie sie lapia te chorobska :( ale co wazniejsze z synkiem wszystko wporzadku takze super wiesci :)

Ja pospalam sobie 2 godzinki a co tam przy sobocie bede sobie zalowac!
Teraz jakies ciasto bym upiekla ale musze pomyslec czy cos dam rade sklecic bez wychodzenia do sklepu:/

Sonia trzymam kciuki ze na kichaniu sie skonczy :)

Dziękuje Karolina za pomoc :-) zakupie napewno bo nie wyrabiam z tym bólem :-)

Dzieki Sonia, tak właśnie przypuszczalam.

Dora ja ostatnio kupiłam dopiero w 9 miesiącu ciąży i babka w kamama we wrzeszczu mi doradziła, żeby były o rozmiar większe. Faktycznie potem jak karmiłam to idealnie leżał ten stanik.

Panda jak ja sobie cos naciągnęłam w szyi ostatnio to lekarz polecił mi maść dicloziaja, powiedział, że przez 3-4 dni na małe powierzchnie mozna stosować. Mi pomogło i maść nie śmierdzi więc polecam :)

Dziewczyny a kiedy się kupuje biustonosze do karmienia? Chodzi mi o to żeby dobrze dobrać rozmiar?

Panda to super wieści i dobrze, że jesteś coraz bardziej spokojna! Co do maści to nie pomogę bo nie wiem :/

Ja plażę odpuszczam bo Ksawery coś mi dzisiaj kicha :/ Mam nadzieję, że się nic nie rozwinie.

Katka po wizycie u koleżanki wszystko dobrze Synek rośnie ma prawie 900g a jestem zaraz w 27tyg mówiła, że wszystko prawidłowo. Teraz czekam tydzień na wizytę u mojej ginki.

Coś mnie chyba owiało albo źle spałam bo jestem dziś drugi dzień tak połamana że szok :/ dziś jeszcze gorzej niż wczoraj :/ Czy można smarować się jakimiś maściami rozgrzewającymi?? Któraś z Was coś wie? :((

Oni wszyscy tu jacyś dziwni,inne podejście mają,ja już raz zmieniłam lekarza,tamtem był o wiele gorszy,miał po 4 min na pacjenta,ten widzę też zaczyna nie mieć czasu,nabiorą pacjentów dla kasy a pózniej nie mają czasu dla nich,specjalnie wczoraj poszłam z koleżanką tłumaczem,ona z dziećmi,zaczekała się,bo zanim pół godziny KTG,oczekiwanie na wizytę,a chciałam wkońcu wypytać o te moje napuchnięte wargi sromowe,teraz na drugiej mi się robią takie jajeczka i żylak po wewnętzrnej stronie uda,a ten już wstaje,ręke podaje na do widzenia noi że tam w szpitalu mi wszystko powiedzą,ja jak głupia już nie raz o to pytałam i nigdy nie uzyskałam odpowiedzi,co to jest co się z tym robi,a boję sie jak będzie przy porodzie, czy to nie pęknie noipodwójnych bóli z tego powodu.

Ania dziwny ten Twój lekarz, ale może lepiej skontrolować u kogoś innego. A nóż widelec trafisz na fajnego lekarza, który będzie robił usg.

Apolonia,widzisz a mi żaden lekarz nie kontroluje FT4 dla nich liczy się tylko TSH,noi jak ktoś napisał,powinno być między 1-2,ja mam wynik 1,12 i pozostałam w tej samej dawce leku,w środę znów mam kłócie i za 10 dni zobaczymy czy wynik się utrzymał.

A ja wczoraj byłam na wizycie i przyszłam taka zła,że już mi się tam wogóle nie chce chodzić jak mam się denerwować.Dziecko waży 1300,od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu przybrał 300 gr,więc chyba jest dobrze że rośnie i nabiera wagi,no ale dla lekarza jest on ciągle za mały i szuka na tym USG nie wiadomo czego i stresuje pacjentki,dał skierowanie do szpitala na badania,tam mają USG 3d,noi że niby jacyś specjaliści,eh nie wiem czy iść czy zaoszczędzić sobie stresu,moją koleżankę tak tam nastraszyli że dziecko ma klatkę nie proporcjonalą i może mieć problem z płucami,masakra,co ona przeszła do końca porodu i też że niby małe dziecko urodzi a urodziła w terminie prawie 4 kg,ja napewno urodzę po terminie i z normalną wagą,mój mąż też urodził sie tydzień po z wagą 3300 więc może dziecko będzie drobniejsze poprostu,sama nie wiem co myśleć,wodę z mózgu robią lekarze,pzryczepiają się nie wiadomo o co,szukają,żeby położyć do szpitala a tam lekarze mają z tego pieniądze,szok normalnie.Rozmawiałam z położną i trochę się nasłuchałam,jestem taka zła że nie wiem...

No to chyba sprobuje z tym kubeczkiem a raczej kubeczkami bo w sumie to mamy 3 foteliki i tych do 18 kg nigdy nie odpinal a ze pocwiczyl na tym nowym to i teraz te stare czasem odpina :/

Ja za to wczoraj na spacerze tak krzywo stanelam ze do dzisiaj boli mnie noga. Normalnie chodzic nie moge i teraz siedze sama w domu :( mam nadzieje ze ja jakos rozruszam i przejdzie mi w ciagu dnia.

Sonia ja tez sie na plaze nastawilam ale kolo 9 takie chmurzyska sie pojawily ze odpuscilam i teraz sie zastanawiam czy przypadkiem padac nie bedzie.

Aga mam nadzieje ze w pon lekarka zaradzi wszystkim dolegliwoscia!

Cześć dziewczyny :)

Jaki tu spokój, chyba wszystkie korzystacie z pogody :)

Ja wysprzątałam łazienkę, zrobiłam zakupy i powoli biorę się za obiad, tzn. ryż do gołąbków się gotuje :) póki co piję kawkę i wcinam batonika, ale obstawiłam się też czereśniami, truskawkami i arbuzem ;)
Potem mam w planach jakieś spodniowe zakupy ciekawe jak mi pójdzie.... na cud nie liczę.

Życzę wszystkim udanej soboty i oby to słoneczko trochę przegoniło wszystkie smutki :)

Witam weekendowo!

Ksawery coś mi kicha od rana i teraz nie wiem czy iść na plażę czy odpuścić sobie. Ale to słońce mnie tak kusi!

Miłego dnia!

Witajcie weekendowo,

Chciałabym być taką dobrą wróżką, aby naprawić wszystko co Wam dziewczyny dolega i smuci przez jedno machnięcie czarodziejskiej różdżki.

Aga, oby przyszły tydzień był lepszy i wizyta lekarza przeniosła dobre rozwiązania.

Marta, szybkiego rozwiązania problemów i rychłego powrotu na forum

Apoloniaa, obyś szybko znalazła nowego lekarza.

Panda, mam nadzieję, że wczorajsza wizyta koleżanki uspokoiła Ciebie.

Sonia niezłego masz agenta.

Mimo wszystko danego weekend dziewczyny

Witam w ten słoneczny poranek :)
Dziewczyny trzymam kciuki za wszystkie wasze wyniki badań. Oby wszystko było dobrze.
Aga gratuluję zdania kolejnego egzaminu. Ja mam już wszystkie za sobą, ale praktyki w szkole podstawowej i przedszkolu muszę do lutego zrobić. Nie wiem jak to ogarnę :)
Ja miałam 2 leżaczki: taki fisher price http://bajkolandia.sklep2.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-t4145-p-57.html i taki z tchibo http://kleinanzeigen.ebay.de/anzeigen/s-anzeige/babyliege-babywippe-tchibo-neuwertig/95823660-258-4516?ref=search. Fisher price na pewno jest bardziej kolorowy i ciekawy dla dziecka. Ten z tchibo super się sprawdził na początku tak do 3-4 miesiąca. Mi się bardzo podoba ten co Aga znalazła. Leżaczki z fisher price mam wrażenie, że są jakieś takie twarde dla mniejszych dzieci :) Muszę jakiś kupić, bo sprzedałam oba.
Miłego dnia dziewczyny:)

Dora bo w ogóle w Smyku ceny sa jak z kosmosu, ja tam byłam raz w życiu, to się stopą przeżegnałam ;)
Fajnie jest robić np. jakies większe zakupy na allegro, wtedy aventa butelke można kupić prawie 10 zł taniej niż w Akpolu ;)

Super patent z tym kubkiem!!!

Dziewczyny widziałyście tę ankietę??

http://www.trojmiasto.pl/ankiety/?results=1&id_ankiety=19004

Inne tematy z forum

kiedy lekcje angielskiego dla dziecka? (34 odpowiedzi)

Moja Maja w tym roku konczy 3 latka zastanawiam sie czy to juz czas zeby poslac ja na lekcje...

Cosinius - ktoś tam się uczy? (6 odpowiedzi)

Witam chciałąbym od lutego iść do szkoły policealnej , terazm mam dylemat do której profil...

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...