WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Zapraszam do kolejnego wątku pogromczyń, w którym zaraz za infantylnymi koszulami i pastelowymi suwaczkami dziarsko maszerują hordy kwadratowych penisów z Agustinem Egurolą na czele. ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-16-t477946,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (17)

Wet odebrał - zamówi mi jakąś zawiesinę, w piątek mam ją odebrać i będę jej podawać w jedzonku. Oby pomogło.

Marta, Twój kot to już po prostu dostojny starszy pan, a tacy się przecież za byle ptaszyskiem nie uganiają! ;)

Mamtu, u mnie co prawda takiej pomidorowej się nie jadało, ale wśród znajomych mam wielu amatorów "ziemniaczanej pomidorówki" ;). A z kotką... Brak mi słów normalnie. Nie wiem czy to autonomia czy głupota, ale obstawiałabym raczej to drugie ;) . Szlag mnie trafia, w dodatku wet nie odbiera :/.

Ale pochwalę się, że jestem już po zastrzyku i dziś było lepiej. Bez szału, bo nadal bolało, ale mniej. Zmieniłam miejsce i dziabnęłam się w boczek - łatwiej mi tam fałd chwycić, no i różnica jest zdecydowana :).

Marta, zabiłaś mnie tą pomidorową z ziemniakami. Jadłaś już taką kiedyś czy to eksperyment? Bo ja się przyznam, że nigdy się z takim zestawem nie spotkałam. Dla mnie to nawet dziwniejsze niż ta kanapka z serem i dżemem Arabelki. Tym bardziej, że swego czasu miałam koleżankę, która jadała chleb z serem i plasterkami jabłka, więc ten dżem łatwiej mi sobie wyobrazić niż te ziemniaki w pomidorówce. ;)

Aga, ta Twoja kotka to Ci widzę niezłą zabawę funduje. Jednak koty to mocno autonomiczne zwierzęta, mimo wszystko. ;)

Arabelka, strasznie Ci współczuję tego bólu kręgosłupa. Mam nadzieję, że mimo wszystko jakoś w miarę spokojnie dociągniesz do końca ciąży bez większych 'przygód' i że gorzej już nie będzie. Ściskam!

Dora ja też wychodzę z założenia że swissmed wcale nie taki drogi, ludzie więcej na wakacje wydają a poród to przecież tak istotny moment w życiu kobiety.

Marta cieszę się, że Ci się u Beaty podobało. Tam zawsze fajna atmosfera!

Arabelka jeżeli Twoje maleństwo ma problem z nerkà, to kliniczna jest najlepszym szpitalem, a poza tym bedziesz miec pewność, że Cie nigdzie nie odeslą z IP.

Mojej kolezanki corka ma problem z pluckiem, wiec dostała zaświadczenie od samego ordynatora, że musi byc przyjeta na oddział. I tak bylo, że ja przyjeli a druga kobiete co też czekala odeslali gdzie indziej!

Apolonia dobrze, że Ci zwiększył dawke Euthyroxu. Co do wynikow glukozy bym sie nie czepiala. Na wodach sie nie znam ale jak sa w normie to jest ok. Tylko kontrolowac trzeba- i może o to mu chodziło:-)

Kolejny fajny kot Kłopot hehe. Dobre:)) Oby z uszkami nic poważnego nie było...

A mój kot ostatnio jest tak leniwy, że nawet gołąb chodzący po balkonie mu nie przeszkadza! Spojrzał tylko na niego i spał dalej. A ja jak głupia przeganiam je i rozwieszam jakieś siatki szeleszczące, żeby mi nie wpadały do środka...;)

Sonia, byłam u Beaty. Faktycznie gaduła, ale taka fajna:) Fajny kolor mi dobrała. W sumie to czułam się u niej, jakbym tam chodziła od lat. Masz od niej pozdrowienia:))
Julka, Karolina jest dobra, ale ta Beata z fryzjerni wydaje sie byc lepsza:) No i sporo taniej zapłaciłam za farbowanie. Tylko cicho sza Sonia. Nic nie mów;)

No to ja tak tylko na chwile i zmykam robić obiad. Dzis zupa pomidorowa:) I wiecie co, pierwszy raz zamiast z ryżem czy makaronem zjem z ziemniakami. No mam taką ochote na ziemniaki w pomidorówce, że nie macie pojęcia;)

Sonia, a propos tych polarowych koców na plaży - mnie rozwaliła baba w CH, był maj - te pierwsze upały. A dziecko przykryte takim gruuubym kocem (akrylowy się on chyba nazywa), a żeby było jeszcze "zabawniej" zafoliowane folią przeciwdeszczową (upał niemiłosierny, ani jednej chmurki na niebie) ... I tak sobie chodziła z biednym dzieciem po CH ...

Dzięki Alkar - tak właśnie zrobię :). Pewnie to była po prostu zbyt duża dawka. U mnie z tym jedzeniem po przebudzeniu jest o tyle problem, że muszę łyknąć Euthyrox i po 30 min mogę coś zjeść. No ale staram się właśnie nie przekroczyć tych 30 min.

Dorotii, daj spokój - z kotem taka akcja, że szok... Menda z niej straszna, jak tylko miała okazję to zwiała ze stołu, nie dała się obejrzeć, latała po ścianach, złapać ją to był koszmar... I właśnie dziś do weta będę dzwonić, bo miał mi skołować coś w płynie do zaaplikowania jej w domu, bo cały czas mi kuleje... Bidula... Jak mnie to wkurza - ja chcę pomóc, a ona sobie nie daje :/

Arabelka, trzymaj się! Jeszcze trochę i będzie po wszystkim - już Ci tak niedużo zostało! :) A ten ser z dżemem... Hmmm ;)

mi wszyscy mówili nie kupuj małych ubranek - Dominik urodził się 4180 i 61 cm a w rozmiarze 62 też dobre 2 miesiące chodził. A ja miałam mało takich ciuszków i codziennie pralka chodziła. Teraz jak tylko w końcu coś mi się spodoba to mam zamiar kupić właśnie małe. Bo może krótko dziecko w tym będzie chodzić ale sorki przez pierwszy miesiąc albo dwa nie będzie mi leżał w samej pieluszce ;p

Cześć Dziewczyny:)

U mnie dziś dzień totalnego lenia i doła, nic mi sie nie chce :( A przez pogodę mam niskie ciśnienie i muszę kawę wypić, bo zaraz zasnę na siedząco. Mam doła przez ten mój bolący kręgosłup.Szyja mnie tak boli, ze juz nie mogę sobie znaleźć pozycji, aby mi ulżyło. A leków, ani rehabilitacji na razie nie mogę do czasu porodu :( I czasami ogarnia mnie taka wściekłość, że przez błąd drugiego człowieka skazana jestem na to do końca życia :( A z drugiej strony dziękuje Bogu, że tylko to mi dolega.I nie jestem sparaliżowana od szyi w dół, że mogę normalnie żyć, być teraz w ciąży itd. To taki cud, który przeżyłam na własnej skórze. Ale mimo, wszystko czasami już jestem bezsilna wobec tego powtarzającego się bólu :(

Pisałyście ostatnio o Waszych kulinarnych odkryciach i smakach, to ja sie pochwale, ze odkryłam cudowny smak kanapki z serem zółtym i dżemem truskawkowo-różanym, pycha! :)

Dora artykuł o Swiss Med brzmi bardzo zachęcająco. Pełna kultura, profesjonalizm i super warunki. Szczególnie, ze rozkładają płatność na raty. Ale ja póki co nastawiam sie na Kliniczną. Tym bardziej jeśli potwierdzi sie wada nerki u Małego, to tam będzie miał dobra opiekę, bo maja specjalistyczny oddział neonatologii.

Mamtu z tymi ubrankami w rozmiarze 56 to chyba jest tak, ze dziecko kolo miesiąc je nosi albo i dłużej jak sie nieduze urodzi? Mojej koleżanki córka urodziła sie 2600 g i mając dwa miesiące jeszcze nosiła rozmiar 56 ( przy wadze kolo 4,5 kg). Także myślę, ze warto je mieć, choćby kilkanaście sztuk, aby codziennie pralki nie włączać;) Sonia pisała, ze Ksawery nosił miesiąc, a z tego co pamiętam to mały sie nie urodził :)

a Aga ty w końcu kota do weterynarza dowiozłaś?
Sonia a ty na 100% już zdecydowałaś swissmed bo wiem że jeszcze się troszkę wahałaś.

A niech się rodzi kiedy chce, byle cały i zdrowy. ;) Chociaż dłużej niż miesiąc to już mi się nie chce w tej ciąży chodzić. Wolałabym szczerze mówiąc tę połowę sierpnia. :)

Apolonia,trzeba było iść do C&A są niektóre poprzeceniane,a nawet te w normalnych cenach nie są wcale drogie,tańsze niż w Polsce niektóre noi body na długi rękaw,kopertowe i zwykłe,a z reguły tak jest że dla maluchów nie chcą przeceniać,za to ja dla mojego starszego zakupiłam koszulki za śmieszne ceny 2,5 lub 3 euro,a naprawdę ładne.

Mamtu,oj żebyć się nie zdziwiła czasem hehe,może tym razem maluch chce Cię zaskoczyć i urodzić się w terminie.

dziewuszki ja tam tylko na chwilę. urwanie jaj to znaczy głowy mam dziś w pracy...............
doczytam was po powrocie do domu ( a po drodze jeszcze weterynarz bo nasz Kłopot tzn kot :) ma jakiś problem z uszami :()

Aga może spróbuj z rana jeść na pierwsze śniadanie pieczywo chrupkie pełnoziarniste. tak jak Mamtu pisze z rana cukier najbardziej skacze. i co ważne pierwszy posiłek nie powinien być później jak pół godziny od pobudki :) (nie później jak 8:30) i powinno byc zawsze o tej samej godzinie.
ogólnie jest dobrze jak posiłki są w stałych godzinach tak mniej więcej - wtedy organizm "lepiej funkcjonuje) i mało a często.
ja tak jak już pisałam jem co 2h max 2,5 bo 3h to już za rzadko i cukier skacze.
i wychodzi mi na to że jej 3-4 śniadań dziennie , obiad i 2-3 kolacje hehe

na pierwsze śniadanie jem przeważnie 2 kromki pieczywa chrupkiego z wędliną (koniecznie chudą) i jakiś pomidorek ogórek czy coś do tego plus herbatka. a i pij dużo mi diabetolog kazała 2 a nawet 3 litry dziennie. no i z rana nie pij kawki z mlekiem - ogólnie z rana nabiał wyklucz jakby co pytaj :)

miłego popołudnia dziewczynki a ja wracam do roboty

Witajcie dziewczyny :)

Byłam u gina, w sumie to trochę nie rozumiem jego polityki,
2 tyg. temu mówił że musimy kontrolować wody płodowe (granica od 10 do 25) ja mam 12 - że trochę mało, a teraz znów mam 12 i mówi że wszystko super, no i weź tu zrozum lekarza

po za tym powiedział że moje wyniki glukozy
NA CZCZO 105 mg/dl norma - 74-106
PO 2 GODZINACH 136 mg/dl norma poniżej 140
--> to dobry wynik, jego wcale nie niepokoi, bo po to są widełki... mieszczę się w nich więc nie ma obaw

a co do TSH to:
poprzedni wynik 2,55
po 1,5 miesiąca brania Eutoryxu 25 mg
2,35
więc zwiększył dawkę Eutoryxu do 50 mh

A co do zakupów dla maluszka, to byłam w zeszłym tygodniu w Berlinie, i przy okazji nawiedziłam PRIMARK - którego tak wszyscy w koło polecają, ale byłam trochę zawiedziona, bo dla takich maluszków baaardzo mało ubranek, żadnych promocji no i bodziaki same prawie z krótkim rękawem, gdzie jak urodzę w październiku to potrzebowałabym z długim ... i kupiłam tylko 3 pak pajacyków kolorowych na 62 cm

Ania, jeśli okaże się, że dziecko będzie duże, to nie umrę ze zgryzoty i płakać nie będę, że wydałam 30 czy 50 złotych na kilka ubranek w mniejszym rozmiarze. A że nie mam nic, to będę się czuła spokojniejsza, mając cokolwiek.
Poza tym - bez przesady - na 4 kilo to ja raczej nie mam szans. ;)

Maluszek, Mała ma pewnie 'dzień lenia'. Mój też tak czasem ma. Jednego dnia rozpycha mi brzuch, jakby miał zaraz wyjść, a drugiego - siedzi jak trusia i rusza się jak mucha w smole.

Pamiętaj o liście pytań na jutro! :)

Sonia, chyba pójdę w Twoje ślady z tym Swissmedem. Jestem do tego co raz bardziej przekonana. Tym bardziej, że płacić można w ratach. Przecież to będzie najważniejsze wydarzenie w moim życiu.

Mamtu,ja zapomniałam że Ty wczesniej rodzisz,a jak tym razem będzie bliżej terminu i dziecko 4000 kg,to co?Ale rozumiem Cię bo sama większość miałam i mam na 62 i mój też na początku topił się w nich,teraz dokupiłam może ze dwie,trzy pary śpioszków,kaftaników noi body jeszcze będę musiała,choć dalej większość mamy na 62,jakoś tak szkoda mi pieniędzy na te najmniejsze ciuszki,poza tym nie mam pojęcia jak będę go tu ubierać w taką przejściówkę pomiędzy latem a jesienią,noi tutj też jest o wiele cieplej niż w Polsce.

Sonia prawda,ale też może przewiać ucho,no a ciągły katar skąd się bierze?Od nie dostosowanego ubioru do pogody,myślisz że to żle jak dziecko ma czapkę wczesną wiosną,jesienią bądz zimą?Ja uważam że chyba tak powinno być.Kiedyś się zdenerwowałam,przychodzę po dziecko a on miał katar i troszkę w nocy kaszlał,no ale nie na tyle żeby zostać w domu,w ten dzień było chłodno i wiało,ja patrzę a on na dworzu bez czapki i z odpiętą kurtką,gdzie nauczycielka,młoda siksa sama miała kaptur na głowie,rękawiczki i trzęsła się z zimna.Tak ją zjechałam,że od tamtej pory jest milutka,pyta się co do ubioru i wogóle nie było już podobnej sytuacji.

Marta,Mamtu wizytę mam jutro na 20.45.Cały dzień będe musiała czekać.Zobaczymy jak będzie.

Mała mi się coś mało rusza.Tak jak zawsze fikała tak teraz od trzech dni jakaś spokojna jest.

Julka ze mną nic się nie dzieje,gorsze dni i nic poza tym.Fajnie tam masz u mamy widzę;)Trzymaj się cieplutko.

a ja jednak nie wytrzymalam i wzielam pol dnia wolnego, mamy piekna pogode i chce spedzic troche czasu z mezem i dzieckiem, bo tak to albo jedno albo drugie.

bardzo sie jednak stesknilam za moim dzieckiem, tyle ze ja mam ochote ja ciagle calowac i tulic a ona mnie odgania i mowi mama czytaj, mama jesc, mama patrz.

no i planuje nastepne wakacje, taki moj trik zeby przetrwac te pierwsze dni, z regoly nic z tego nie wychodzi ale mi latwiej.

Inne tematy z forum

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)