WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Katka tak kawka juz byla :)
Nawet udalo mi sie kimnąć na pol godzinki, zanim Mlody wstal i wtrabanil sie do naszego lozka ;)
No i zrobilam na sniadanie pancakesy z bananami - niebo w gębie!!! :)

Selene a powiedz jak dlugo planujesz pracowac?

Ja ubranka i inne pitoly juz mam poukladane w szafie ;) a dzisiaj kurier ma mi jeszcze przywiezc pake od kolezanki z Krakowa z jakimis cudnosciami po jej corce :)

Hej dziewczyny.

Ja już też coraz gorzej sypiam.Wieczorem zanim się ułoże to się chyba przewracam z godzinę w łóżku.Mam problemy z zasypianiem.W nocy często wstaję do toalety i jak się wybudzę to też już potem mi ciężko zasnąć.

Jakoś tak ponuro za oknem.Już nic mi się nie chce a to dopiero 8.00;/

Miłego dnia i miłych spotkań Wam życzę;)

Dzień dobry :)

Ile dzisiaj rannych ptaszków :) Haze wpsółczuję problemów ze spaniem. Ja też mam niestety, nawet jak nie wstaję do pracy to i tak budzę się przed chłopakami i zasnąć nie mogę.

Marta na Zaspie też jest ogólna sala odwiedzin. Na oddział nie można wchodzić, także opcja Mamtu o niewychodzeniu także by się sprawdziła ;). Tylko ja i tak siedziałam na korytarzu bo w tej sali było tak gorąco, że wytrzymałam minutę. Generalnie ja osobiście przyjmuję tylko męża i moich rodziców. Ale u mnie nawet nikt inny nie miał zapędów do odwiedzin w szpitalu na szczęście. A może dziewczyny po prostu nie idziemy z duchem czasu? ;) Zamist imprezę na sali to my się zamykamy przed światem ;)
A moja koleżanka (chyba) jeszcze w dwupaku. Wczoraj o 19 w każdym razie jeszcze nie urodziła. Na dzisiaj ma termin. Już siedzi jak na szpilkach, skurcze ją łapią więc chyba lada dzień będzie miała maluszka na rękach :)

Mała od wczoraj tak mi skopuje pęcherz, że aż boli. Nie wiem jak ja wysiedzę w tej pracy. Chyba będę stała przez 8 godzin bo wtedy jeszcze jest jako tako. To jest właśnie minus jak ten brzuszek opadnie trochę.

Miłego dnia :)

witajcie,

u mnie tez jeszcze wszyscy spia.
Haze, juz po kawce?

Mamtu, ale Ty i tak masz juz wszystko zaplanowane co i skad, skonczy sie remoncik, zwieziesz i bedziesz czekala, plus taki ze w pieknym, zmienionym otoczeniu. Ja sie wieczorem zaczelam zastanwaiac po jaka cholere juz przywiozlam te rzeczy, chyba tylko po to aby przez kolejny miesiac nierospakowane staly w mieszkaniu.

Sala odwiedzin w Wojewodzkim dla mnie tez jest duzym plusem, nie wyobrazam sobie pielgrzymek odwiedzajacych w pokoju, nie mowiac o swoich ale jeszcze obcych. Z tym ze dla jednych cos jest plusem a dla innych minusem.

Milego dnia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny nadrobić zaległość z ostatniego dnia, to nie lada wyczyn ;)

Uśmiałam się z tych waszych snów :)

Marta na Zaspie też jest chyba ogólna sala odwiedzin, w Gdańsku z tego co wiem to tylko na Klinicznej można wchodzić do sal na położnictwie.

Ja mam cudowny poranek i zaczyna mi się to, co w ciąży z Młodym - pobudki bladym świtem - nie śpię od 4.00 :/ dobrze, że Młodego odstawiam do babci to sobie odeśpię chociaż trochę później ;)

póki co jestem po śniadaniu i zaraz chyba sobie machnę kawkę - swoją drogą, fajna taka cisza w domu :) nawet kot śpi :P

Ja jeszcze 30 minut i też czmychnę. ;)
Dobranoc Marta.

No to ja się odmeldowuje. Zmykam do łóżka, moze uda mi sie zasnąć...

Dobranoc i fajnych snów życze:)

Z tą salą odwiedzin ogólną w Wojewódzkim to super pomysł. Ciekawe jak to jest w szpitalu na Zaspie? Selene, Ty chyba rodziłaś na Zaspie, prawda? Podzielisz się info jak to jest z odwiedzinami?

Selene, a Twoja koleżanka urodziła już czy jeszcze śmiga nierozpakowana? ;)

Nie no, w Madisonie oczywiście. :) Z resztą - miejsce mi obojętne, tak naprawdę.
Wyślij mi na priva numer do Siebie, ja prześlę Ci mój. Jak już będziesz po wizycie, a ja załatwię co mam do załatwienia, to się zdzwonimy.

W Wojewódzkim jest o tyle dobrze, że odwiedziny są w sali ogólnej. Nikt nie może wejść ani do Ciebie, ani do żadnej ze współlokatorek. Więc jeśli ktoś będzie chciał mnie odwiedzić, to zawsze mogę do niego nie wyjść. ;)

Mamtu, byłoby super:) A myślisz o Grycanie w Madisonie? bo jak na Długiej to nie dam rady potem stamtąd dojść na Wałową;)

Ja też zapowiedziałam, że nie ma odwiedzin w szpitalu i basta. A jak ktoś sie wyłamie to nie wiem co zrobie :/

Julka ty to masz historie :))) a jaka jest rola kolezanek? Stoja pod drzwiami tylko czy moze filmuja na sali ?? No i mam nadzieje ze sie otrzasniesz i NAS kolezanki z forum jeszcze zaprosisz - czy to na cesarke czy sn :))))

Ja, oprócz męża i Młodego, nie mam zamiaru nikogo 'przyjmować' w szpitalu. Po pierwszym porodzie byłam mało asertywna i już pierwszego dnia zwalili mi się teść i szwagierka z wizytą. Ciężko mi nawet napisać jak bardzo czułam się skrępowana ledwo siedząc, martwiąc się czy nie cieknie mi po nogach i jednocześnie uśmiechając się serdecznie, żeby nie pokazać jak mi źle. Tym razem chromolę. Nawet mojej mamie powiedziałam, żeby wizytę w szpitalu sobie odpuściła.

Marta, ja koło 14:30 będę w centrum, bo mam kilka spraw do załatwienia i na 16:30 wizytę, więc jeśli chcesz, to od ok. 15:00 z chęcią dotrzymam Ci towarzystwa. Możemy umówić się na jakiś koktajl czy lody w Grycanie na przykład.

Dobry wieczór:)
Mamtu, Ciebie oczywiście też zapraszam jak będziesz blisko tesco czyli mnie:)

Selene, ja wczoraj nad ranem spać nie mogłam i oglądałam powtórki wiem co jem. I tam był przepis na lody, ale że były surowe jajka to nie zakodowałam, także dzieki za przepisy bez:)

Wiesz co Carolajna, nie chce mi się iść jutro na SR bo ma być jakieś 27 stopni:( Ale będę, bo o 14 mam lekarza na Wałowej i potem gdzieś poczekam w Gdansku w jakiejś kawiarni do tej 17...

Co do ubezpieczenia to tak jak pisała Mamtu jest obowiązkowa karencja i to nawet już nie 9 miesięcy a bite 12 miesięcy:(

Julka, a z tym zapraszaniem do szpitala to moim zdaniem lekkie przegięcie :/ Nie rozumiem takiego "ekshibicjonizmu"...
No ale są różne zboczenia ;)

Julka ja robię bez żółtek bo też ze względu na małego wolę unikać. Na ogół ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem i do tego owoce i do zamrażalnika. Z żółtkami mają bardziej wyrazisty smak, ale już wolę sobie w tym stanie odpuścić. I jeszcze przepis Nigelli też bez żółtek:
300ml śmietanki kremówki
175g mleka skondensowanego słodzonego
2 łyżki kawy instant
2 łyżki likieru kawowego lub innego - to akurat może po ciąży :)

Ja mam ubezpieczenie z pracy. Więc coś tam wpadnie. Ale dla otrzymania pieniędzy z tytułu urodzenia dziecka to tak jak pisze Mamtu jest okres karencji.

no i znów nie wytrzymałam i nazbierałam sobie w lesie jagód i poziomek do maślanki, no i oczywście kolejny dzień wieczorem łupie mnie w krzyżu jak starą babę:/ codziennie sobie obiecuję, że ostatni raz zbieram a jutro to już na pewno kupię, ale mam w sobie chyba jakiś gen zbieracza. Wyglądam chyba na tyle żałośnie (no dobra, trochę się nad sobą poużalałam), że mój facet obiecał nawet wziąć w sierpniu tydzień wolnego i wyremontować trzeci pokój:) no i jeszcze pomasował plecki, co w połączeniu z pysznym jagodowym koktajlem wprawiło mnie w błogi nastrój :D Słuchajcie, mam pytanie, być może wyda Wam się głupie, ale ja naprawdę mam zagwostkę: czy w ciąży można się kąpać w morzu, czyli w temperaturze ok.18 stopni, czy np.mogłoby to wywołać jakieś skurcze? bo w środę ruszamy na Mierzeję i tak się zastanawiam, czy ryzykować wejście do wody, czy lepiej w tym roku sobie odpuścić?

Julka, ja w poprzedniej ciąży miałam ubezpieczenie i dostałam 1000 złotych. Teraz chyba nie mam, muszę się zorientować w pracy. Ale wiem, że chyba wszędzie okres karencji wynosi przynajmniej 9 miesięcy, więc jeśli któraś nie ma, to już niestety nie zdąży wykupić. ;)

Selene a jaki masz przepis na lody? Bez surowych żółtek czy nie zwracasz uwagi na takie sprawy? Bo mi się marzą lody własnej roboty ze strony mojewypieki ale kurczę w każdym przepisie są te surowe żółtka :(

Na wagę nie wchodzę. Tylko u gina, ale i tak biorę ją z przymrużeniem oka bo sam mi się przyznał że zawyża. Nie wiem ile ważę i nie chcę tego wiedzieć :D waga ciążowa szybko schodzi po porodzie, tego się trzymam kurczowo :)

Przyjaciółka ma planowaną cc w piątek i zapraszała mnie do szpitala "bo inne dziewczyny będą na 100%". No i nie wiem czy ona jest w szoku przedporodowym czy ja jestem jakaś mało koleżeńska że nikogo do szpitala z psiapsiółek nie zaprosiłam?

Dziewczyny czy kupowałyście może jakieś ubezpieczenie żeby otrzymać dodatkową kasę po porodzie? Coś mi się majaczy że jest taka możliwość, ale się nie orientowałam w temacie?

Mamtu może nie mam dużego tarasu jak Maluszek, ale jakoś byśmy się pomieściły :) tylko nie wiem, czy maszyna ma taką wydajność ;)

Carolajna ja wydałam w Tesco całe 15 zł. Kupiłam arbuza i borówki :)

Haze to ciasto jest niebezpiecznie pyszne :) Po prostu rewelacja :)

Laski ja to przed ciążą ważyłam 70kg a nawet troszkę ponad a teraz mam na plusie 10, więc w ogóle nic nie mówię. d*pa jak szafa :( Ale cóż będę się martwić potem, teraz wcinam ciasto ;P

Marta jutro na SR się wymienimy numerami, może faktycznie kiedyś się uda spotkać przy okazji.

A zakupy to po prostu szkoda gadać, przynajmniej dużo nie wydałam :)

Maluszek jakbyś miała ochotę wybrać się do Gdańska to ja serdecznie zapraszam.

Zazdroszczę. :)
Rzeczywiście, widziałam w gazetce tę maszynę. Ty się lepiej nie chwal tymi lodami domowej roboty, bo pewnego pięknego dnia zastaniesz nas pod drzwiami. ;)

Inne tematy z forum

rozedma płuc, i co dalej? (5 odpowiedzi)

Dziewczyny,moja najlepsza przyjaciółka zadzwoniła dzisiaj do mnie z informacją,że zdiagnozowano u...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

Pediatra przychodnia morena (8 odpowiedzi)

Możecie polecić jakiegoś pediatre z przychodni Morena? Długo się czeka na wizytę w gabinecie...