WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Witam weekendowo!
Ania27 gratuluję udanej wizyty, najważniejsze, że wszystko dobrze z maluszkiem.

Sonia fajnie, że wyjeżdżacie tym bardziej, że ma się zrobić pogoda. Życzę udanego wypoczynku.

Marta udanego jutrzejszego dnia już dzisiaj życzę :)

Ania83 także udanego wyjazdu :)

Ja dzisiaj pospałam do 8 także jest dobrze. Pogoda też mi się dzisiaj podoba, tylko u mnie w mieszkaniu tak gorąco. My zaraz ruszamy do sklepu, a potem spacerek.

Miłej soboty :)

aaaaa! chyba zauważyłam pierwsze rozstępy na brzuchu:/ strasznie szybko mi teraz rośnie, normalnie w oczach, dziś rano mnie swędział i prawdopodobnie się w nocy drapałam, także teraz nie wiem, czy te czerwonawe kreski to od moich pazurów czy rozstępy:/ a się kurde dzień w dzień smaruję, to jednak nic nie daje, szkoda kasy.
zazdroszczę Wam tych remontów, mój facet unika tematu jak ognia, a pokój Małego wymaga remontu i to generalnego, dotychczas mieliśmy tam suszarnio-prasowalnio-garderobo-składzik :) chciałabym zrobić ten pokoik jeszcze przed narodzinami, bo mimo że łóżeczko chyba na początku wstawię do naszej sypialni, to potrzebuję miejsca na dodatkową komodę, do przechowywania wózka itp. No i gdyby np. jakaś babcia chciała do nas przyjechac, to by robił za gościnny, bo duży połączyliśmy z kuchnią. Potem nie wyobrażam sobie remontu przy małym dziecku.... Ale te argumenty trafiają jak kulą w płot...
co do Swissmedu to jak moja kuzynka rodziła w maju, była jedyną pacjentką na oddziale, także cały personel miała do dyspozycji.
dziś ruszamy, póki co w Bory Tucholskie, potem chyba na Mierzeję, bo odechciało nam się tej Puszczy Białowieskiej jakoś.

Sonia raczej nie ma takiej szansy, że Cię odeslą. Z ich statystyk wynika, że rocznie maja 200 porodow z hakiem...wiec nawet nie jeden dziennie. ...
W salach 2 os. po porodzie zazwyczaj tez lezy sie w pojedynke. Zadko sie zdarza by wszystkie 5 lozek bylo zajetych!!

( bede potem jak masz jeszcze pytania)

Hello w sobotni rzeźki poranek!
Nareszcie mam czym oddychać. Mi tyle stopni wystarczy, no może słoneczko jeszcze wyjść i będzie super.

Sonia, fajnie ze wyjeżdzacie:) Moze uda sie i troche odetchniesz. Tego Ci życzę:)

Dorotiii, a Ty kiedy wyruszasz na Mazury? Bo od wtorku zapowiadają bardzo ładną letnia pogodę, a nie jakieś tam deszcze.

Ania27, super, że po badaniu wszystko ok z Maluszkiem.

A ja dzis sprzątam od rana. Co prawda z przerwami, bo Młoda kopie dość mocno ale jakoś daje rade. Ciesze sie jak gwizdek, bo mój facet jutrzejszy dzień ma wolny - pierwszy raz od ponad miesiaca.

Miłego dnia Dziewczyny:))

p.s. Haze, dziś robie znowu to ciasto z Twojego przepisu, tylko z innym dżemikiem. Tak nam zasmakowało:)

Witam!

Dora a istnieje w ogóle taka szansa, że wszystkie sale w swissie będą zajęte i mogą np mnie odesłać do innego szpitala?! Bo ja już się tak nastawiłam że nie wyobrażam sobie rodzić gdzieś indziej.

Dorotii fajnie, że Ci się żabusiowy ogród podobał. Zapraszam!

Ja miałam dzisiaj w planie sprzedać młodego mojej babci, ale pogoda nie sprzyja spacerom więc siedzi ze mną w domu. Ja już mam prawie wszystko spakowane. Jeszcze pare pierdół tylko zostało.

Brzmi fajnie ten swissmed no ale ja i tak go nie biore pod uwage .

No wydaje sie byc to logiczne ze dziecko jest porownywane tylko do siebie i swojego tempa wzrostu a nie do dzieci kolezanek. Ciekawe czemu lekarze tego tak nie tlumacza.

Swissmed ma 2 porodowki, 1 sale operacyjną na cc, 3 sale poporodowe.

Nie martw sie ja tz nie przez ciaza. Szkoda ze lekarze nie tlumacza bo potem sa Watkins moje dziecko przybralo tylko 100 gr a kolezanki 200 I czy moje jest chore a to niewazne ile przybiera I jak jest duze jezeli nie spada ze swojego centyla

Dora a ile sal maja w swissmedzie?

Dora mam nadzieje ze bedzie ok z sasiadka cokolwiek by to nie bylo :)
Oj walerka to duzy twoj maz sie urodzil !
Szczerze mowiac to nigdy nie widzialam nawet siatki centylowej dla dzieci przed urodzeniem ani zaden lekarz na to sie nigdy nie powolal takze nie wiem czy idzie zgodnie z centylem. Lekarz powiedzial ze jest ok to tego sie trzymam.

Dorotti córka sasiadki krzyczala, że tamta nie oddycha, wiec moim zdaniem dobrze się to skonczylo, że przypomną zabrał o ja pogotowie.

Sonia, byłam na zwiadzie w Swissmedzie. Obejrzałam wszystki sale. Przyznam, ze robi to wrażenie.

To nie do konca tak z tym rozmiarem. Moja tesciowa ma 160 a tesc 168cm, obaj drobni, maz sie urodzil z waga 5.6kg, mysleli ze nosi blizniaki. 3 z 4 dzieci jest bardzo wysoka.
Troche dziwie macie z tymi usg bo kazde dziecko jest inne I inaczej rosnie ale powinno wedlug swojego centyla. Wazne ze wszystko jest ok

Oj dora jak wylew to jednak chyba nie za dobrze. :/
Sonia przypomnialam sobie ze niedawno kolo zabusi jechalam i widzialam ogrodek dla dzieci i wyglada bardzo zachecajaco!!!

Super aniu ze wszystko gra !! U nas odwrotnie - dziecko nie ma po kim byc male wiec tez sie nie martwimy ze za szybko rosnie.

Jutro sobota to moze i mi uda sie zdrzemnac w dzien :)

Akcja z sasiadka skończyła się dobrze. Pogotowie zabrało ją do szpitala. Prawdopodobnie to był wylew.

Tak wiem Walerka tylko dlaczego lekarze że widzą tego że niektóre kobiety są o wiele szczuplejsze,mają mniejsze brzuszki bo mój lekarz twierdzi ze mam za mały,co mnie śmieszy bo większy niż z pierwszym,a ten lekarz jeszcze zobaczył mojego męża i dziecko że oboje są nie duzi i szczupli,moja mama,tata,brat również,więc zdziwiłabym się bardzo jakby mi lekarz powiedział ze szykuje mi sie duże dziecko,poza tym u mnie owulacja zawsze póżno a to już przesuwa czas narodzin,więc ma jeszcze czas nabrać wagi,tak myślę i wogóle czuje że znów przenoszę ciąże.

A wogle to was podziwiam, nie cierpie gotowac I piec rowniez ale musze sie w koncu zabrac bo to tak fajnie z dzieckiem cos piec razem.

Ania super ze ok I to jest wlasnie wazne, ze idzie wedlug siatki centylowej, jak dziecko jest male to wlasnie jest zawsze podejrzenie ze cos moze byc nie tak I to trzeba sprawdzic,
My spedzilysmy super dzien z Jula, piekna pogoda, wiec od razu latwiej do tego niezle spalam wiec od razu mi lepiej.IDE szukac basenu, bo gdzies schowalam I nie moge znalezc. Jutro ma byc 32 st.

Witam i ja:)

Wczoraj byłam na tym USG w szpitalu co mnie mój gin skierował,noi lekarz zrobił to samo co on,identyczne badanie i powiedział że wszystko jest ok,synek waży 1440 i na siatce centylowej wyszło że mieści się w normie tylko lekarz podkreślił w dolnej granicy i jak w tym tempie będzie przybierał to szacuje że 40 tyg. będzie ważył około 3 kg,więc mi to kompletnie nie przeszkadza,nie ma po kim być duży.

Całe to badanie to tylko jedno wielkie zamieszanie,mąż z dzieckiem musiał przyjechać do szpitala,sam nie zjadł obiadu i pojechał do pracy,czekałam około godziny i tak krótko bo kazali się nastawić na więcej i tylko sie niepotrzebnie denerwowałam skoro lekarz przeprowadził takie samo badanie,no ale jak to mój mąż powiedział,oni tak wysyłają,żeby każdy miał pracę:)A lekarz to cały ordynator szpitala,bardzo miły człowiek,zresztą już wcześniej słyszałam miłe słowa o nim tylko nie wiedziałam że to on akurat będzie mnie badał.

Dziewczyny ale zazdroszcze Wam tych drzemek,ja jakoś nie umiem spać w dzień,w żadnej ciąży nie spałąm ani godzinki w dzień a tak sobie zawsze obiecywałam,położe się,teraz też jak zawiozę młodego do przedszkola to mówię że się położę,ale przyjeżdzam,jem śniadanie,potem jakieś naczynia do mycia i zawsze coś się znajdzie do roboty żeby nie pospać,a tak mi sie dziś nie chciało wstawać rano,jakoś od kilku dni dobrze śpię i tylko raz na siku wstaję o dziwo.

Co do ciast chodzą za mną,ale nigdy nie mogę się za nie zabrać,choć ostatnio robiłam jakieś ale na dużą blachę noi nie było komu go zjadać bo za dużo,więc musiałam zawieść do koleżanki.Teraz zjadłabym sobie jabłecznika,jabłka leżą a ja jakoś nie mam kiedy zrobić.

muffinki w piekarniku, dodałam banany i czekoladę:) znowu będzie nocne obżarstwo:)

Inne tematy z forum

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

ciekawe książki dla 4 latka jakie czytacie? (58 odpowiedzi)

czy możecie polecić jakieś fajne tytuły książek dla 4 latka do poczytania na dobranoc. W...