WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Zapraszam na więcej ploteczek! :)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I poprzedni:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-17-t478776,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (18)

Marta dzięki za zaproszenie. Na pewno będzie okazja :)

Mamtu dobiję Cię w weekend bo wtedy będziemy testować to cacko ;)
Maszynę kupiłam w biedronce za 70 zł. W razie czego nie będzie aż tak bolało jak się nie sprawdzi. Często robiliśmy sami lody i bez maszyny, ale mieliśmy problem z kryształkami lodu. Może maszyna go rozwiążę :)

Ja w poprzedniej ciąży przytyłam 12 kg i wcale już nie wróciłam do wagi sprzed ciąży,zaraz po porodzie zeszło 7 a 5 utrzymało się do następnej ciąży,a ruchu miałam co nie miara bo moje z tych bardziej ruchliwych dzieci,po czym tutaj jak przyjechałam przytyłam jakieś 3 kg,bo tu znów nie mam ruchu i jedzenie inne,tak więc nie ma reguły.Miałam takie fajne spodnie sztuk kilka przed ciążą w które nigdy już się nie zmieszcze,ale teraz powiedziałam sobie że tylko fitnes może dać mi figurę jaką miałam kiedyś,a najgorszy ten brzuch po porodzie,choć niektóre mają szczęście i gubią go też bez niczego.

Marta fajnie,że masz lepszy humor:*Ja 70kg też już przekroczyłam.

Fajnie macie,że mieszkacie tak blisko siebie i macie tak do sklepów blisko.Zawsze możecie na siebie wpaść;)A ja na tej mojej wioseczce to nie mam gdzie się wypuścić za bardzo.

Widzę, że Selene też poszalała w Tesco, jak ja i Carolajna. ;) Chyba możemy razem na zakupy chodzić.
A jaką maszynę do lodów kupiłaś. Dobij mnie, skoro muszę obchodzić lody szerokim łukiem. ;)

Katka, gdyby nie fakt, że z racji remontu nie mam rzeczy gdzie upchnąć, to też bym już wszystko pozwoziła, wstawiła łóżeczko i tak czekała przez miesiąc. A tak - nawet prać mi się jeszcze nie opłaca, bo mi wszystko zapylą cekolem. ;)

Selene, tak sowe z góry przenoszą i będzie koło windy naprzeciw apteki. Fitness ma być na miejscu deichmanna. I ma być jakiś odzieżowy nowy, ale nie wiem gdzie;)
Selene, no właśnie... Jak będziesz na wolnym już i pojawisz się u mamy to zapraszam na kawę:))

Słoneczko może właśnie szybko zgubisz. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 24 kg i pierwsze 15 mi ubyło w ciągu miesiąca. Po pół roku już miałam wagę sprzed ciąży. A karmiłam piersią bardzo mało, więc w zasadzie samo zeszło. Teraz mam mniej na plusie, ale czuję, że tak łatwo tego się nie pozbędę.
Ja nie wiem ile ostatni przytyłam bo Maks zalał wagę i niestety (albo stety ;)) już się nie włączyła.

Też dzisiaj byłam w Tesco i nic nie kupiłam. Marta to Sowę przenoszą na dół?? a wiesz co będzie wtedy w zamian?

Aga super, że cukier w normie. Dobrze, że i u Ciebie cukrzyca łaskawa :)

Ja sobie dzisiaj sprawiłam maszynę do lodów :)

40kg to faktycznie niezly wynik.

Carolajna, widze ze Ty szalejesz na zakupach jak Mamtu normalnie.

Aga, no widzisz Mamtu bedzie wcinala pizze trzy razy dziennie a Ty kotlety mielone :) Dobrze ze cukier ok.

KAszka bababowa pycha, u Mikolaja na przemian szla malinowa i bananowa, czesto w auchan jakims dziwnym trafem jest deficyt na babanowa nestle, widocznie nie tylko forumki maja takie preferencje.

Ja wlasnie wrocilam od tesciowej i przywiozlam ze strychu kolyske i gondole do wozka wiec wicie gniazda sie zaczyna.

Dziewczyny, dzisiaj na Tchibo od 19:00 do 01:00 jest noc zakupów. Wszystkie produkty można kupić 20% taniej. Może któraś będzie zainteresowana? :)

O kurka, 40 kilo to już jest hardcore. ;)
Pamiętałam, że kiedyś pisałaś o tej diecie, więc może rzeczywiście to zadziałało tak jak piszesz. A poza tym - skoro w rodzinie przyrost wagi wyglądał podobnie, to nie ma się czym martwić imho. :)

A tak przy okazji przypomniała mi się Sonia, która w pierwszej ciąży przytyła coś około 25 kg (Sonia, zabij, ale dokładnie nie pamiętam), a jest z Niej taka szprycha, że hoho! :)

Boję się że u mnie z tym zaraz po porodzie może być ciężko :/ ja byłam na diecie jak się dowiedziałam że jestem w ciąży i dietkę od razu rzuciłam zatem dużo z tego to tzw. efekt jojo :/ ale może być nieduży bo moja Mama ze mną przytyła 25kg więc możliwe że ja też tak bym tyła;P kto wie może kilka dni po porodzie okaże się że jednak to nie jojo a sama ciąża :D
moja koleżanka 40kg przytyła z pierwszym dzieckiem a 15 kg zeszło 3 dni po porodzie ;) reszta w ciągu 2-3miesięcy :) zatem jest nadzieja i dla mnie!! :D

Wow, Słoneczko! To ja już się nie odzywam. ;) Dobrze, że większość tego, co przytyjemy, zgubimy krótko po porodzie. :)

Ech dziewczyny, dziewczyny, co Wy wiecie o przybieraniu w ciąży ;P
ja mam jedynie 27kg na plusie - tak nie pomyliłam się wpisując mam prawie 30kg więcej niż gdy dowiedziałam się o ciąży ;P

Przez ostatnie 2 tyg. moja waga ani drgnęła, ale ogólnie to mam 7kg na plusie. Maleństwo jednak rośnie, bo kopniaki coraz wyżej trafiają.

Heja, zniknąć na pare godzin i człowiek ledwo daje radę wszystko przeczytać;)

Aga, na obiad zrobiłam rosól tzn robie dopiero, bo przyjaciółka przyjechała do mnie z 2miesięczną Córeczką:) Patrzyłam na nią i nie mogłam uwierzyć, że ja za 2 miesiace też taką będę mogła przytulić... Szok!

Carolajna, ja też byłam w tesco, bo mieszkam rzut beretem od niego. Następnym razem dzwoń i wpadaj na kawe:) Musimy wymienić się telefonami.

No i w tesco będzie na poziomie kas cukiernia sowa i juz sie obawiam o swoje gabaryty, bo ja uwielbiam tą cukiernie. Ale też w tesco za chwile będzie fitnes club, więc będę w tych punktach stałą bywalczynią.
A co do tycia to ja mam takie skoki, że aż się boje co to będzie w 9 miesiącu ;) Na początku ważyłam 66, potem zjechałam do 60, a teraz uwaga: na osi wagi pojawiło sie 73 z hakiem. No i co powiecie? Arabelka, jestem lepsza w tej kwestii ;) Ale zeby nie było że sie użalam nad sobą, o nie. Mam zamiar normalnie jeść i zaraz wciagne kolejną kanapkę z pasztetem.

Panda, bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze:))

Dziękuję wszystkim za porady :) biorę się za czytanie

Lepa pogadaj ze swoim lekarzem, chociaż ja to bym się bała;)
ale ja to już tak mam zawsze się zastanawiam co by było gdyby..

Co do wagi - to ja mam już 8 kg na plusie. Jakoś tak mi przyspieszyła waga w ostatnich dwóch tygodniach, że sama się zdziwiłam. Ale grunt, że jakoś mi się to sensownie rozkłada. ;)

No i przepadłam. Mój mąż właśnie przywiózł 2,5 kilograma czereśni od znajomej z działki. Coś czuję, że na kilku sztukach to się nie skończy. ;)

Lepa, ja nie do końca jestem Ci w stanie doradzić, bo samolotem latam rzadko (teraz wcale ;)), ale mnie by skutecznie odstraszyła taka długa podróż pociągiem. Samolotem to chyba 1-1,5 godziny i jesteś na miejscu? Wydaje mi się, że sama długość takiej podróży przemawia na korzyść samolotu. Chociaż mnie by już pewnie na pokład i tak nie wpuścili (za chwilę 9. miesiąc) ze względów czysto zdrowotnych, a i sama chyba bałabym się już latać. Z drugiej strony pociągiem jedziesz długo, ale ze to w miarę spokojnie. Tak źle i tak niedobrze. :/

Lepa ja myślę że najlepiej zapytać lekarza, bo jeśli on wyrazi zgodę to chyba spokojnie możesz lecieć, to w końcu tylko godzinka i jesteś na miejscu :)

Ciasto w piekarniku, kompot wiśniowy się gotuje,a obiadu mi się nie chce robić. Miały być naleśniki, ale nie mam weny ;) Mam jeszcze trochę caneloni z wczoraj i chyba będzie musiało wystarczyć :)

Lepa poczytaj
http://blog.zapytajpolozna.pl/ciaza/latanie-samolotem-w-ciazy/

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

Angielski w szkole podst. ze szkoły językowej czy warto? (64 odpowiedzi)

Zastanawiam się nad zapisaniem dziecka w kl. II na kurs j. angielskiego prowadzonego przez...