WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Dziewczyny a co ze spotkaniem w Gdyni? ! Da radę tu zorganizować jakąś grupę pod wezwaniem, czy nie za bardzo? ?

Sluchajcie też jestem za stworzeniem tajnej grupy na fb. Ja jakiś czas temu utworzylam sobie konto na fb tylko dla koleżanek z innego forum. Dzieki temu jesteśmy na bieżąco w ważnych wydarzeniach i spotkaniach, nie trzeba przy tym przekopywać setek stron na forum:-)

ach no a nasz wspaniały NFZ tego oczywiście nie refunduje?
i co zrobić mus to mus ;/

Tak patrzę, że w Falvicie jest jod, więc widocznie to wystarcza, nie wiem.

Dorotiii, powiem Ci, że ten nawał informacji mnie jakoś zawalił i nie pytałam o lody... Ale za 2 tygodnie pewnie nie omieszkam ;). A badania z krwi, ale jakieś specjalistyczne, bo na wynik jednych się czeka 18 dni roboczych, a tych drugich też jakoś kilka dni (nie wiem ile, ale mniej) ... No i wychodzi się lżejszym o 3 stówki.

Aga a o co o lodach doktorka powiedziała?? :) A te badania to z krwi czy jakieś specjalistyczne że takie drogie?

Ania ja nie łykam żadnych witamin, tak naprawdę to nic nie łykam :)

Selene to możemy razem na zakupy chodzić :) albo od razu na kawę siadać bo po co kilometry robić ;p

Bo przy hashimoto trzeba uważać z jodem,co innego sama niedoczynność,chociaż czytałam że niektórym ciążarnym ponoć dla dobra dziecka zalecają jodit,no mi każą brać,brałam jak miałam witaminy bez jodu a teraz kupiłam tu które są z jodem to chyba nie można przeginać też.

Aha, witaminy to biorę - Falvit mama.

Ania dzięki za cynk. Pościel akurat była w promocji w akpolu dlatego skoczyliśmy. A maks to jeszcze przy okazji dostał inne rzeczy :)
Ja witaminki biorę. Wyniki mam takie średnie więc powinnam.

Aaa, że jest u mnie wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia cukrzycy typu 1 . Ona jest gorsza od typu 2 czy mi się coś merda? Muszę poszperać...

Selene, Ty też szalejesz... Dobrze, że chociaż tę pościel Maksowi kupiliście ;)

Ja jodu nie suplementuję, endokrynolog nic o tym nie wspominała.

Selene nie wiem jaką pościel kupowałaś ale taka sama co w Akpolu jest w Bobo Raju o wiele tańsza,jednak Akpol to trzeba ostro sprawdzać bo wcale tam tak tanio nie jest jak sie okazuje,my na kremie nivea też przepłaciliśmy.
A i jeszcze do tych które mają zaparcia i które prawdopodobnie będą miały po porodzie polecam Colon C to było moje wybawienie jak nic nie skutkowało,naprawdę pomaga,reguluje jelita i odrazu efekt.

Czy Wy wszystkie łykacie witaminy i jeszcze pytanie do osób tarczycowych,czy suplementujecie jod,czy jak biorę witaminy to wystarcza.Odebrałąm dziś wynik tarczycy,no poprostu pięknie,wynik prawie nie drgnął z miejsca,utrzymuje sie na tym samym poziomie.

Ania gratuluję udanej wizyty :)

Mamtu współczuję tej bakterii :(

Dorotii widzę, że ćwiczenie wieku emerytalnego w pełni ;) doświadczenie na pewno się przyda ;)
Ja też dzisiaj zaszalałam na zakupach. Pojechaliśmy do akpolu po pościel dla młodego do nowego łóżka, więc przy okazji mówię zrobimy zakupy dla małej. I co kupiłam całego jednego pajaca. W tym tempie to ta ciążą u mnie powinna trwać jak u słonicy, inaczej na pewno nic nie uzbieram.

A co do spotkań po rozpakowaniach to na pewno jakoś damy radę :)

Carolajna - mów mi tak ;). Przepraszam, że tak tylko to wrzuciłam i więcej Ci nie pomogłam, ale byłam z doskoku i nie zdążyłam.

Walerka, Marta - to takie kryptopropozycje adopcji? ;) Nie wiem co na to moja mama... (rocznik '71, bidula nad grobem stoi) ;)

Maluszek, fajnie, że tak Ci się udał dzień na starych śmieciach :)

Mamtu, hodowlę otwierasz? ;) Spoko, dobrze będzie - masz towarzysza niedoli ;)

Julka, ale z Ciebie zapracowana dziewczyna (mam nadzieję, że się nie obrazisz za to mało dostojne i nie przystające do wieku określenie) ;)

Lepa, superowo, że będziesz miała męża nawet jeśli to tylko na weekend :). Ale Cię zrobili z tym prądem :/

Dorotiii, myślę, że to odpowiedni moment na terapię - zakupoholizm się leczy! A za chwilę może być za późno! ;)

A ja po wizycie u diabetolog - świetna babka! Wybadała mnie, wymacała... Okazuje się, że najprawdopodobniej ta cukrzyca ma związek z moim Hashimoto... Tzn. może, ale nie musi. W każdym razie - cukier mierzyć co godzinę, wizyty co 2 tygodnie, no i muszę zrobić jakieś badania, które będą kosztowały mnie prawie 300 zł... :/ M.in. dlatego, że przez tę tarczycę jest wysokie prawdopodobieństwo wystąpienia u mnie po ciąży normalnej cukrzycy...

Niecałe dwa lata haze,a dlaczego pytasz?
Dziewczyny jak myślicie czy zrobić jakieś badanie na obecnosć bakterii synowi,nawet jak wyzdrowieje do poniedziałku,bo teraz zgupiałam,byliśmy tydzień temu,ale wtedy ewidentnie napił się wody(zaksztusił)dwa dni chorował i tydzień zdrowy,teraz znów gorączka,może ma w sobie jeszcze tą bakterię i będzie co jakiś czas tak sie objawiać.Nie wiem co myśleć i z czym mam do czynienia.

Mamtu spadaj, ja się dobrze czuję :P
A tak serio - współczuję! A moze Ty jesteś w ciąży ? :)

Ania a jak długo Ty mieszkasz w Niemczech ?
Dobrze, ze wizyta udana!

Albo koperek i torba w kratę albo konto na FB... Dobra, nie ma co kontunuować, bo zaraz seriale się zaczną, więc dziewczyny nie mają czasu czytać...

Dorotii,tutaj po 7 miesiącu wizyty co dwa tygodnie w tym zawsze KTG,jak dla mnie nie potrzebnie tak często,w Polsce pierwsze KTG miałam jak zgłosiłam się sama tydzień po terminie,to jeszcze lekarka z łaski wielkiej zrobiła,bo ona nie ma czasu,na górze ma cięcie a ja przyjezdzam i jej głowę zawracam,o myślę sobie w tym szpitalu to ja rodzić nie będą bo jeszcze na nią trafię przypadkiem,rodziłam w wojewódzkim i miałam jeszcze gorszą(:
No ale generalnie jak czujesz ruchy to chyba zbędne jest tak częste KTG,co o tym sądzicie?A tak schodzi godzinka u doktorka.Co do wizyt w szpitalu to dał skierowanie bo według niego dziecko małe,a tamten powiedział że wszystko w porządku ale kazał przyjść znów za dwa tygodnie na kontrolę do niego noi co tydzień mam wizyty,fajnie co?
Tu chodzi o to żeby każdy pracę miał,a jeszcze lepiej jak cieżarną do szpitala położyć,ale CC zrobić bo pieniadz z tego.Niestety ale to teraz góruje na całym świecie,tutaj też róznie kombinują.

Zgadza się Marta,zwłaszcza że mamy upały,dziś 32 stopnie,no ale ten wentylator stoi tylko w sali KTG,w sumie nie ma potrzeby żeby ciągle chodził,no ale jak podłącza cieżarną to powinno też i to leżeć w jej obowiązku przy tak okropnym cieple,leżysz plackiem i czekasz aż minie pół godziny i tak co dwa tygodnie,jak pomyślę o sierpniu tak gorącym to bez wody nawet tam sie nie wybieram a i książkę jeszcze trzeba zabrać żeby sie nie zanudzić.

A mój syn znowu po basenie chory,wczoraj byliśmy a nad ranem 38 gorączka,nie wiem co jest,bakterie jakieś tam mają,więcej nie pójdziemy,nie wiem jak jutro dzień się zapowiada czy nie z wymiotami znów,eh(:

ojej i ja też zasilam tą ławkę 83 :) julka może razem do kościoła będziemy chodzić? ;p
Jeśli o mnie chodzi to deklaruję większą możliwość spotkań po porodzie. Z Dominikiem też miałam koleżanki z którymi raz w tygodniu się spotykałyśmy - co tydzień u innej i spędzałyśmy razem calutki dzień. Dzieci w międzyczasie jadły, spały, bawiły się, gderały i inne takie a my sobie plotkowałyśmy :) super to było!

ja dzisiaj na poczcie dałam popis bo dwa razy w jedną kolejkę się wepchnęłam hehe ćwiczę już wiek emerytalny :) no ale nie było wyjścia lepszego i nawet ludzie z kolejki się za bardzo nie rzucali na szczęście.

Mamtu że też musieli ci to wyhodować ;/ ach
Aniu a czemu ciebie tak często badają? i w szpitalu piszesz i u gina? takie tam procedury u was? czy boją sie ciągle że dziecko jest za małe?

Znów przeszłam samą siebie na zakupach dzieciowych - byłam w smyku i były jakieś nowe rzeczy dla maluchów i tym razem tak bardzo mi sie podobały że nie wiedziałam które wybrać .... no i żadnych nie kupiłam :( jednak ta ciąża to stan zaćmienia umysłu a nie stan błogosławiony ;/ ach

Lepa, to ja mogę zostać przy tym koperku, bo nie mam konta na FB. ;)

A tak mi teraz przyszło do głowy... Pomijając dziewczyny w beretach które siedzą na matach z koperkiem... Że o wiele wygodniej by było mieć to forum jako grupę na facebooku. Tylko że pewnie nie wszyscy mają tam konta. Nie trzebaby tych wątków tworzyć co chwilę nowych i w razie co, łatwo się doszukać starych postów. Wiecie ile ja się dziś naszukałam przepisu haze na ciasto?!