WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Lepa, no to Cię załatwili z tym prądem. Ale w sumie to może i dobrze, bo nie będziesz za bardzo zmęczona jak mąż zawita w domowe progi;)
A z tym, że to forum dla emerytek to faktycznie tak to może wyglądać hehe.

Witam w piatek!

Dziś przyjeżdża w nocy mój mąż nareszcie, tylko na weekend ale to i tak dużo :) I wyobraźcie sobie, miałam dziś pracować z domu. Odprowadziłam synka do przedszkola o 8.30, wróciłam do domu, odpaliłam kompa i po 20 minutach padł prąd. Gdzieś tu w okolicy przerwali trakcję. Ani ciasta nie ma jak zrobić, ani pracować (bo modem internetowy na prąd), ani coś ugotować bo płyta indukcyjna... Masakra! I jak poszłam po syna o 14 i jak wróciliśmy to prąd wrócił. I teraz pracuję :(

A co do pokoju dla matki karmiącej to my też mamy w firmie. Więc w polsce też się to trafia!

Nienawidzę prasować i z synkiem prasowałam chyba miesiąc (u mnie to też był wskaźnik zmęczenia), potem dałam spokój. Teraz może jak wypiorę wszystkie rzeczy to i uprasuje, ale pewnie tylko raz :) Swoich i męża rzeczy też nie prasuję. Jakoś przywykliśmy. Żelazko idzie w użycie tylko przed ważnymi spotkaniami i imprezami oficjalnymi.

Malusze,k jak imprezka urodzinowa?

A, byłam na obciążeniu glukozą i okazało się że lekarz mi nie kliknął czegoś i nie mam skierowania. Ale babeczki powiedziały że spoko, że jestem w ciąży więc mogę sobie zrobić to badanie na życzenie za darmo. I dostaję dziś wynik i tam na górze jest napisane nazwisko lekarza który dał skierowanie i ja mam "ciąża na życzenie". Uśmiałam się. Tak jakby była opcja "ciąża w związku w wpadką" albo "ciąża nieplanowana" :)

Ja jestem rocznik 84'. Ale wiecie co, jakby nie te suwaczki to faktycznie jak forum emerytek. Obcykane wszystkie apteki, kazda minimum raz w tygodniu, jakie tabletki, jakie mascie na nogi, na plecy, na hemoroidy i zylaki. A no i podklady... I w kolko gadka o szpitalu...

No dzięki. :) Nie ma to jak sobie skutecznie ulżyć.

aaa, no to na zdrowie:)

Nie przypominam sobie, żebym jadła coś podejrzanego. Ale po wizycie w WC jest mi zdecydowanie lżej. ;)

O kurcze, wucet staje się coraz częsciej drugim pokojem ;))) Mamtu, a może coś zmieszałaś przez przypadek i stąd ta cofka? Nie daj się!

Marta, ja mam rok młodszą koleżankę, która ma syna 15-letniego. :)

A w ogóle właśnie zaliczyłam bliskie spotkanie z WC. Obustronne, tak dla jasności. Haze, czy Ty wiesz, że jesteś pierwszą podejrzaną na mojej liście? ;)

Mamtu, dzięki za odpowiedź:) Czyli tak jak myślałam. Dobrze, że jest takowe badanie, bo można szybciej zadziałać.

Ania, gratuluje udanej wizyty. Ten wiatrak to powinien chodzić non toper,a nie dopiero jak sie komuś słabo robi. No ale dobrze, ze w ogóle włączyła.

Ej dziewczyny, rocznik 83 to wiek przedemerytalny:P Nie zabierajcie mi chleba i czekajcie na swój czas:))) No jedynie kościółek może zostać hehe.
Tak sobie uświadomiłam, że ja tez mogłabym miec taką córkę w wieku Agi :))

No to już wiem. Lekarka twierdzi, że teraz nic nie robimy, na wizycie (o ile doczekam) wypisze mi jeszcze jakieś globulki (fuj! ;)), a antybiotyk dostanę przed samym porodem (a właściwie - w jego trakcie). I to by było na tyle. :)

Ania, to dobrze, że wizyta udana. Zawsze to o jeden stres mniej. :)

Julka, napracowałaś się dziś za nas wszystkie. A trzepnęłaś se chociaż jakąś ciężarną beretem w ten nieprzyzwoicie wielki brzuch?

Marta, szczerze mówiąc nie wiem. Czytałam, że antybiotyk to chyba dopiero na porodówce, ale pewna nie jestem. Będę dzwonić do mojej lekarki to się dowiem. :) Wkurza mnie tylko to, że ja już chyba niewiele mam takich przypadłości ciążowych, które mogłabym jeszcze zaliczyć.

Hello dziewczyny,widzę że humorek dopisuje,proszę mnie też umieścić na liście emerytek,rocznik 83:)

Ja po wizycie,szyjka długa i zamknięta,nie miałam USG może to i dobrze jakby mnie miał znów stresować z wagą dziecka,za tydzień znów mam się udać na kontrolę do szpitala,umówiłam się już z położną to mi przetłumaczy co chcem podpytać,bo dziś mnie moja koleżanka pięknie do wiatru wystawiła,umówiła się a jej w domu nie było,dwa razy pytałam w ciagu tygodnia czy napewno ze mną pójdzie,eh z ludzmi...
Nieżle mnie dziś wymęczyli,najpierw KTG pół godziny,w którymś momencie zanikło tętno,maluch się przekręcił,no ale myślałam że zaliczone,siedze i czekam na wizytę a oni wołają mnie na powtórkę,znów 0,5 godziny tym razem siedzenia,a tam gorąco,wentylator stoi ale gdzie tam żeby ktoś łaskawie włączył,noi nie wytrzymałam,słabo mi się zrobiło,wołam ją,mówię że mi gorąco,ta zaraz pobiegła po wodę i uruchomiła wkońcu po godzinie prawie wiatrak.

:)))

Wy tu bezproduktywnie siedzicie na forum, a ja cały boży dzionek w swoim bereciku sprzedawałam ziemniaczki i marchewkę pod Biedronką. A z rana okupowałam kolejkę w przychodni i nie wpuszczałam ciężarnych oszustek które chciały się wepchnąć przed innych. W każdym razie dzień zaliczam do udanych. A i zaraz do kościółka bo od świtu nie byłam :D rocznik 83

Moja koleżanka urodziła :)) na razie nic nie wspominała żeby ją odwiedzać..ja tworzę tort pieluszkowy - kupiłam 1 a one są taaaakieee maleńkie, jak na lalkę :))

Czy Wy też dzisiaj usypiacie? Walerka, u Was w takiej temperaturze to wcale sie nie dziwie że ratujesz sie kawą...:)

Troche poprasowałam, ale że mi niewygodnie dłuzej stać czy siedzieć to porzuciłam tą czynność na rzecz przygotowania obiadu:)
Teraz dogorywam na kanapie...

Co do spotkań po rozpakowaniu to nie wypowiadam sie za bardzo, ale chyba damy rade, co? :) Coś się wymyśli.

Mamtu, a co oznacza dla Ciebie ten paciorkowiec? że dostaniesz teraz jakiś antybiotyk? bo mi w sumie też lekarz nic nie wspominał o takowym badaniu. A chciałabym je wykonać, bo w ubiegłym roku czymś mnie zarazili na Klinicznej i ciężko było sie tego pozbyć:(

no trzeba będzie coś wykombinować;)tak się nie możemy nagle "rozstać".

Chodziło mi o spotkania z maluchami, bo nie wszystkim będzie pewnie łatwo dojechać, szczególnie komunikacją. Tak same to co innego. Wystarczy zatrudnić mężów na kilka godzin i problemu nie ma. :)

Aha bo już myślałam,że ta moja znowu mi nic nie mówi.Już jestem tak na nia cięta,że już się zdenerwowałam,że czegoś mi nie powiedziała.Mam u niej wiytę 8.08 więc może wtedy mi pobierze materiał.

ale dlaczego ma sie rozpasc, ja z moimi dziewczynami ze szkoly rodzenia spotykalysmy sie co tydzien, wlasnie wtedy latwiej bo nikt nie pracuje i przynajmniej jest mozliwosc wyrwania sie z domu. ustalcie sobie jeden dzien, i godzine i spotykajcie sie, w ten sposob mozecie sobie planowac tydzien, pewnie ze nie wszystkie zawsze beda mogly ale mysle ze zawsze sie zbierze pare zeby przedyskutowac kolor kupek i nie tylko :-)
teraz tez sie spotykamy tylko trudniej bo wszystkie pracuja, ale ze ja jestem ostatnia nierozpakowana z drugim (kolezanka wlasnie rodzi) to znowu zaczynamy.

Maluszek, u Ciebie to jeszcze za wcześnie. Z miesiąc przed porodem lekarz powinien Ci pobrać materiał i albo sama zanosisz do laboratorium albo robi to za Ciebie. Także - na następnej wizycie powinnaś mieć chyba pobieranie. A dziewczyny chyba pisały o poprzednich ciążach. Tutaj chyba jestem pierwsza. ;) Mi dość szybko przyszedł wynik, bo oddawałam materiał we wtorek późnym popołudniem.

To już masz wyniki?Mamtu a to Cię skierował Twój lekarz na tego paciorkowca żebyś się zbadała?Bo ta moja mi nic nie mówiła o takich badaniach;/A widze,że już kilka dziewczyn też pisało,że robiły takie badania.

Kurka, no i wyhodowali mi tego cholernego paciorkowca. Czy ja w tej ciąży zaliczę wszystkie możliwe przypadłości? ;)