WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

No to witam w kolejnym wątku kochane mamuśki;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

Link do poprzeniego forum:
http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-18-t480042,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (19)

Marta dobrze, że piszesz, bo może też się przejadę do tesco po kostium, bo nic nie mam.

Carolajna - a bo mamy problem z pupą, i czasem mamy krew na pupie po zrobieniu kupy, wiec obstawiam pęknięcie jakieś w odbycie :/
choć tfu tfu odpukać od wizyty u pediatry, czyli 2 tygodnie nic się złego nie wydarzyło i pupa wygląda ładnie.

Marta brzuch dosyć szybko schodzi, także bardziej kieruj się biustem :)

No to teraz dzień dobry pełną parą :)

Pewnie macie rację z karmieniem - po pierwsze instynkt, a po drugie, tak jak Walerka napisała, pewnie większość dzieci sama da o sobie znać kiedy będzie potrzeba ;). Prawdę mówiąc jakoś nie mam obaw w tej kwestii :)

Arabelka, a to już koniec odwiedzin? Możesz odsapnąć? ;) Fajnie, że jesteś już przygotowana i w blokach startowych ;). No, ja niestety w środę odpadam...

Dora, jak wizyta?

Selene, Arabelka - fajnie, że macie miłe doświadczenia :). Ja ani razu nie zostałam przepuszczona w żadnej kolejce, a przez całą ciążę raz ustąpiono mi miejsca w autobusie, ale co zrobić ;). Może jeszcze się trafi :)

Carolajna, też muszę zrobić podejście do koszul... Może razem będzie raźniej ;)

Maluszek, za mnie też się chyba wyspałaś ;)

Haze, trzymam kciuki za Tomkową wizytę!

Marta, ja zaraz zamierzam legnąć się na balkon - nie jest to plaża co prawda, no ale i tak lepszej opcji nie mam ;). No i filterek mam już na podorędziu ;). A może dłonie posmaruj tym żelem Bielendy?

Mamtu, śpisz jeszcze? ;)

Marta może pomocz sobie dłonie w chłodnej wodzie, albo posmaruj sobie tym balsamem do stóp też w końcu chłodzi :)

Haze a czemu do chirurga z młodym? Bo coś mi umknęło chyba.
Oby Ci u dentysty poszło szybko i bezboleśnie :)

Dziewczyny, mam do Was pytanie: jakie rozmiary koszul do szpitala powinnam zakupić? czy o rozmiar większe niz np teraz? pytam, bo nie wiem jak szybko schodzi brzuch i czy lepiej sugerować się większym rozmiarem piersi. Mam jedną koszule, ale ona jest teraz na mnie w sam raz i obawiam się, ze nie wcisnę sie w nią we wrześniu...

Dzień dobry w poniedziałek!
Maluszek, to wyspałaś sie za mnie tym razem, bo ja wstawałam chyba co godzine...

Sonia, fajnie, że wypoczęliście.To najważniejsze:)) A jeśli tam pogoda aż tak bardzo Was nie rozpieściła, to tutaj nadrobi, bo zapowiada się bardzo ciepły dzień.

A ja wczoraj zaliczyłam plaże:) A przed plażą tesco w poszukiwaniu jakiegoś bikini. I jakie było moje zdziwienie jak przy kasie za 2 góry zapłaciłam 20 zł.:)) Co prawda żadna to super jakość, ale w tym roku musi mi wystarczyć. A na plaży była super pogoda, bo pięknie wiało i mogłam dłużej skorzystać ze słońca. Tylko fujara kremu z domu zapomniałam...

Macie jakiś patent na spuchnięte dłonie? Bo znowu mam jak serdelki i nie mogę zgiąć palców. Komicznie to wygląda.

Miłego dnia!

C do karmienia to zgadzam się z Lepą - instynkt wam powie co robić ;)
Ja budziłam tylko w szpitalu, bo mieliśmy problem właśnie z cukrem, ale jak się unormował i wróciliśmy do domu to po dwóch nocach odpuściłam i przestałam - Tomek budził się regularnie, dopominał się o swoje, więc jak dziecko jest zdrowe i nie ma żadnych problemów, to myślę, że pobudki co 2,5-3 h są niepotrzebne, bo można się zajechać ;)

Ja dzisiaj znowu bezsenność od 3 :/ przysnęłam na godzinę o 6.30 ale oczywiscie zaraz Młody wparował i po spaniu. No i muszę się ogarnąć, bo zaraz lecę do dentysty. A popołudniu mamy chirurga z Tomkiem i mam nadzieję, że jakoś ta wizyta lekko się odbędzie.

Maluszek my dzisiaj na SR idziemy z mężem, ale chyba na 19, bo się nie wyrobimy od lekarza.

Arabelka właśnie miałam pytać, co tak ucichłaś - fajnie, ze sobie wszystko już przygotowałaś.
Ja też mam zamiar po dkoniec lipca ogarnąć torbę do szpitala - niech sobie stoi i czeka :)

CZeść Sonia :)

Witam w ten słoneczny poranek!

Złośliwość losu oczywiście jak ja już po urlopie to ciepło :)

Maluszek nie martw się napewno zdążysz jeszcze sporo czasu. Ja oprócz ciuchów nie mam jeszcze nic dla małej i z wyprawki mam tylko parę kosmetyków i tyle. Za to odczuwam już, że zaczyna się 3 trymestr. Coraz ciężej mi się oddycha, brzuch coraz większy i przeszkadza, kręgosłup nawala no cóż....

Arabelka ja też oczywiście piękny rocznik 85 :)

Maluszek nie stresuj się. Ja też jeszcze prania nie zaczęłam i nawet nie mam posegregowanych ciuszków, może dzisiaj się za to zabiorę :)

Ale zamówienie w aptece zrobione, jeszcze muszę kupić te cholerne koszule :) I mam już chyba wszystko.

Arabelka jak Ci zazdroszczę,że Ty już praktycznie jesteś gotowa do porodu.Wszystko przygotowane i Ty widać spokojniejsza dzięki temu.

Matko muszę też naprawdę się ogarnąć bo ja jestem taka panikara,że zaraz zacznę panikować, że nie zdąże;/

Hej dziewczyny.

Nadrobiłam weekendowe wpisy więć się malduję z rana.

Muszę poweidzieć,że nawet się wyspałam.Bałam się,że coś się poprzestawiało i nie będe już sypiać w nocy,ale w weekend spałam ładnie więc jest nadzieja,że sen do mnie powrócił;)

Ja dziś mam w planie poprać ciuszki;)Moja mama ju7ż mi nawet powiedziała,żebym zaczęła prać bo potem będzie mi coraz ciężęj i nic nie zrobie no i w sumie może i racja bo faktycznie coraz bardziej mi ciężko.Kłopoty z oddychaniem mam nadal.

No nic trzeba iść się ogarnąć,zjeść śniadanko i wypić kawkę.

Sonia fajnie,że już jesteś i że odpoczęłaś.To najważniejsze;)

Dzień Dobry w ten słoneczny poranek :)

Chyba dzisiaj kolejny upalny dzień przed nami :)

Ja od 6:30 już nie śpię, zjadłam śniadanie i z komputerem w łóżku sobie leżę, ale tylko chwilkę, bo ok 9 ma wpaść moja mama, więc muszę sie ogarnąć.

Apolonia gratuluje zakupu wózka. Ja nie chciałam wcale naszego do piwnicy chować, ale brak miejsca :( Za to fotelik ciągle stoi :)

Aga powodzenia na badaniach.

Sonia dobrze, że wypoczęliście i urlop udany :)

Arabelka ja wstępnie na środę jestem umówiona z koleżanką, tylko jeszcze nie wiem na którą. Jakby co chętna jestem :)

Robię kolejne podejście na doz.pl trzymajcie kciuki, żebym tym razem wszystko zamówiła :)

Witam poniedziałkowo :)
Aga powodzenia na badaniach :)
A co do wczorajszego wieczoru to oczywiście była kanapa, ale o 23 już kładałam się spać więc bez dramatu :)

Mnie wczoraj znowu w biedronce dwaj panowie przepuścili ( dodam, że przystojni panowie ;)). To już trzeci raz z rzędu. Najlepsze jest to, że potem wracałam do domu i się cieszyłam jak dziecko ;)

Apoloniaa gratuluję zakupu, niech się Wam spisze dobrze :)

Arabelka fajnie, że już tyle rzeczy gotowe :) od razu spokojniejsza głowa zapewne :) Teraz już tylko spokojnie czekać na narodziny dzidziusia :)

Miłego dnia :) dziś zapowiada się upalnie!

Ja tylko szybko, bo lecę na badanie - Dora, wypraszam sobie zapomnienie o mnie! ;) Bo ja naliczyłam nas 4 na spotkanie ;) Aczkolwiek byłabym wdzięczna za wstrzymanie się do przyszłego tygodnia, bo u mnie remontowe szaleństwo, a że już tyle z tym czekałyśmy to może nie będzie problemu? :)

A ja się jeszcze nie przyznałam, że ja też 82 :-)

To jesteśmy 3 chetne na spotkanie w Gdyni, może ktoś jeszcze się skusi?;-)

Zmykam spać, jutro rano wizyta u ginki. Dobranoc Wszystkim

Witam,

Nie było mnie parę dni, a tu ledwo nadrobiłam. Miałam ostatnio tabuny gości z noclegiem, wiec nie było kiedy podczytywać. Ale rodzice przywieźli mi mojego wiekowego już laptopa, który służył mi w czasie studiów. Powolne to jak ślimak, ale dzięki temu mogę leżeć i czytać :) Bo do siedzenia przed kompem to ja już się niestety nie nadaje.

Widze, ze Rocznik 82 i 83 silnie zasila czoło forumowego peletonu. To ja jestem nie daleko za Wami bo rocznik 85 :)

Co do gdyńskiego spotkania to ja tez chętna jestem na spotkanie i trzeba coś w końcu zorganizować. Lepa do BoboCentrum to ja często zajeżdżam, bo ode mnie obwodnica to prawie rzut beretem ;) Także może się tam kiedyś spotkamy ;)

A może macie chęć na spotkanie w środę w Gdańsku ? Bo wybieram się do lekarza i tak koło 11.30 będę już wolna, także z chęcią się spotkam. Jest ktoś chętny na spontaniczne wyjście :) ?

Dora dobrze, ze nic się nie stało Wam, ani Dzidzusiowi. Mam zawsze stresa jak widze jakiegoś nieudacznika na drodze. I tak samo jezdze w adapterach, daje mi duzy komfort psychiczny i mam nadzieje, ze tez bezpieczeństwo.

Pochwale się, ze zostałam ostatnio pozytywnie zaskoczona przez nasze ulubione berety ;P Stanęłam w supermarkecie w kolejce na dziale mięsnym i przeraziła mnie wizja stania, bo było ponad 20 osób! Ale wstyd mi było pchać się na początek kolejki i prosić o przepuszczenie. Dwie panie oburzone tym, ze stoję na końcu kazały podejść mi do początku kolejki. Jak tylko podeszłam do lady to starszy pan krzyczał, "teraz pani kolej, bo pani jest uprzywilejowana i niech pani z tych przywilejów korzysta" : ) Tak mi się milo zrobiło, a zakupy zrobiłam w minutę, zamiast stać dobre pól godziny w kolejce.

A odnośnie przegotowań, to mogę odetchnąć już z ulgą, bo moja szafa już jest pięknie przyszykowana dla Dzidzusia. Ubranka w rozmiarze 56 i 62 poprane i wyprasowane. Kosmetyki pielęgnacyjne i higieniczne pięknie ułożone w koszyczku. Czekam jeszcze na zamówienie z podkładami ( ale ja to chyba za dużo tego będę miała, dwie paczki dużych i dwie paczki mniejszych podkładów! Najwyżej będę się dzielić w szpitalu ;) ) I w sumie mogę zacząć pod koniec lipca pakować torbę do szpitala. Bo już 34 tydzien wybił, wiec powoli pakowania czas zacząć! Pozostaje do kupienia łóżeczko z materacem, bazę do fotelika i adaptery do wózka i parę drobiazgów. Ale to już na sierpień zostawiam.

Przewijak kupiliśmy w Ikea taki drewniany, stacjonarny do łazienki, abyśmy mieli gdzie Malego wycierać i przewijać po kąpieli. I taki usztywniany nakładany na łóżeczko do pokoju, ktory mozna nałożyć na ten drewniany. Ale jak sie sprawdzi to czas pokaże.

Wiesz co Aga 90% matek nie ma tego problemu, raczej w druga strone, co jest dobre bo wiesz ze wsio jest ok. Z regoly dos dosadnie sie dopominaja o jedzenie.
Ja dalej nie moge spac, wykancza mnie to.

O widzicie, to się zmienia w zależności od wydawcy i roku wydania publikacji. Jak z ilością jajek ile powinno się dawać :) Ja w każdym razie nie budziłam, zazwyczaj budził się sam, ale jak się nie budził to nie budziłam i zawsze był w samym środeczku siatki centylowej. Tu się znowu sprawdza ten matczyny instynkt.
A co do przewijaka to każdemu odpowiada co innego, to jak z wózkami. Ja na komodę nie miałam miejsca, na łóżku się bałam więc przewijaliśmy młodego na podkładzie rozłożonym na łóżku. A znajomi mieli ten przewijak co się go do ściany przyczepia, taki składany, z Ikei i też byli bardzo zadowoleni

ostatnio coraz bardziej interesuje się karmieniem. Ciekawa jestem jak to będzie u nas:-)
Wyprawka już praktycznie cała gotowa, to trzeba przemysleć karmienie i pielęgnację. Gorzej, że w tych kwestiach jest wiele teorii np. co do diety kobiety karmiącej. Szwagierka przez jedną polozną prawie nic nie jadła, schudla w 2 mies. jakies 14 kg! az ją lekarz opoerdzielił.

Dora, nie strasz! ;)

Selene, a Ty w wyrku czy na kanapie? ;)

Sonia, fajnie, że jesteś :). Grunt, że wypoczeliście, a Ksawery pewnie wniebowzięty :)

Ja dzisiaj, w związku z wywołaniem tematu przez Julkę (i dzięki Ci! ;) ), poczytałam o karmieniu i faktycznie przez te początkowe dni/tygodnie powinno się malucha budzić jeśli sam tego nie robi.

Apoloniaa, gratuluję zakupu wózka :)

Kładę się, bo już ledwo na oczy patrzę. Chociaż natknęłam się na powtórkę "Czasu honoru", więc... Może być różnie ;)

Witam Was w tym przyjemnym dniu :)

Dora - już myślałam że urodziłaś, czytałam Twojego posta z wybałuszonymi oczyma.... :P

Mam pytanie do doświadczonych mamusiek,
co lepiej się sprawdza? przewijak na komodzie czy na łóżeczku?

Kupiliśmy dziś wózek - Mutsy 4 Rider - fioletowy, już nie mogę się doczekać kiedy zjawi się w domu. Mąż się śmieje, że muszę koniecznie wsadzić do niego jakiegoś bobasa "lalkę" i przejechać po okolicy rundę honorową :P

Inne tematy z forum

bałagan u nastolatki (26 odpowiedzi)

Czy nastolatke da sie nauczyć porządku? Jak to zrobic skoro już nic nie pomaga...W swoim pokoju...

Dr Małgorzata Błędzka (4 odpowiedzi)

czy może ktos chodzi do pani doktor? chciałabym poznac opinię o niej.

polećcie pakiet medyczny (112 odpowiedzi)

jestem w trakcie poszukiwań i chętnie poznam oferty, jakie macie. Nie ukrywam, że szukam pod...