WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

mamtu, spokojnie ja zgarniam te mniej wartościowe, więc dla Was zostaną te ciekawsze :)
Arabelka ja byłam teraz na tych warsztatch w marcu. Tematy poruszane: bezpieczeństwo przy przewożeniu dzieci w samochodzie, na co zwracać uwagę przy wyborze fotelika, motoryka jamy ustnej, higiena, komórki macierzyste, odżywianie - dobór mleka modyfikowanego, karmienie piersią, w jaki sposób odstawić dziecko od piersi, wprowadzanie stałych pokarmów, odżywianie w ciąży i kurs pierwszej pomocy w przypadku wystąpienia bezdechu i zadławienia. Bardzo przyjemni prowadzący prowadzili więc naprawde można bylo się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy. Z każdym w przerwie można było także porozmawiać indywidualnie.

Selen - byłaś już na takich warsztatach? Jaka była dokładna tematyka?

Nie no, Selene, zgarniesz nam wszystkie nagrody, szczęściaro! ;)
Fajnie, że nas coraz więcej już.

Cześć dziewczyny!
Ja też się zapisałam na warsztaty, podobno będą nowe zagadnienia więc chętnię się wybiorę bo poprzednim razem bardzo mi się podobało. Będę raczej tylko z koleżanką, bo ktoś musi zostać z młodzieżą :).

Znak rozpoznawczy to dobry pomysł. :D

Ja będę sama. Może któraś z kumpelek pójdzie, ale raczej wątpię bo pracują albo nie mają z kim zostawić dzieci.
Fajnie, że się spotkamy:)) Zrobię sobie kotylion z nickiem hihihi

Ja będę sama, muszę z kimś zostawić Młodego.
Z resztą - może to i lepiej, łatwiej będzie nam się poznać. ;)

Ja raczej sama bo mój mąż całymi dniami jest bardzo zapracowany i nie wiem czy będzie mógł sobie załatwić wolne w pracy.

Ja z mężem :) chociaż jeszcze to się może zmienić. Zobaczymy ;)

Tylko kurczę teraz się zorientowałam, że nie wiem czy będę - wszystko zależy na którą godzinę będę miała wizytę u gin... Wkręciło mi się, że 15 to niedziela i nawet nie sprawdziłam, a tu poniedziałek! Pogadam na tej wizycie i zobaczymy...

Fajnie! Czyli jesteśmy już we czwórkę. :)

A będziecie same czy z os. towarzyszącą?

I ja się zapisałam :)

Witam w również słoneczny u mnie dzień.Wy wszystkie tak rano wstajecie,a my z młodym teraz w domu to pózniej się budzimy,około 9.00.Dziś też mam nocą niewyspaną,walka z dzieckiem bo on chce ze mną spać,a juz kilka nocy spał i powiedziałam że każdy ma swoje łóżko do spania,dwie godziny wycięte,kręcił się,płakał,nie mógł usnąć,wkońcu przyszedł do mnie sam i usnął.Ja oprócz tego toaletę po kilka razy w nocy odwiedzać,więc wstaję każdego dnia z bólem głowy,masakra chyba zaraz się położę.
Walerka jak to wysyłają Ci wyniki do Polski,kto ci tam bada krew?

Ja tez się już zapisałam na warsztaty :))
Fajnie, ze się spotkamy :)

O, Marta, fajnie. :) Już się cieszę na spotkanie.

Gabinet Preisa: http://www.pcditp.pl/

a co do tarczycy to ja od jakiegoś czasu mam zmieniona dawke eutyroxu na euyturox88 i w żadnej aptece nie ma tej dawki....

Mamtu, zapisałam się na Bezpiecznego Malucha:)) Dzięki za info.
A co do lekarza i badania usg różnego rodzaju to ja chodziłam do niby wielkiego specjalisty w Gdańsku i nie zauważył na początku ciąży, że trofoblast odkleja się. Trafiłam dwa dni później do innego giną, bo coś intuicja podpowiadala, że coś jest nie tak. I to był ostatni moment na uratowanie ciąży. Dzięki dużo mlodszemu lekarzowi jestem dalej w ciąży. Co prawda leze, ale mam spore szansę by tym razem być mama:)) A lekarz okazał się poza tym psychologiem i zawsze potrafi podtrzymać mnie na duchu. We wtorek mam u niego prenatalne, więc podziele się z Wami opinią:))
Miłego dnia Dziewczyny:))

No to co, Arabelka, zapisujemy się?

http://bezpiecznymaluch.com.pl/zgloszenia/formularz.php

Kto jeszcze? :)

Edit: No dobra, ja już się wpisałam. :)

Witam w piękny słoneczny poranek:)

I oby tak już to słoneczko zostało :)

Dziewczyny od wczoraj mam takie dziwne odczucia dochodzące z brzucha... Nie dzieje się to cały czas, ale zdarzyło się to kilkanaście razy w ciągu dnia.Mam wrażenia jakbym przez kilka sekund miała takie delikatne wibracje w brzuchu.Wiecie co to może być? Czy to mogą być ruchy dziecka?

Mnie nie długo czekają badania połówkowe. I tak się zastanawiam czy iść do tego samego lekarza, czy może wybrać się do dr Preiss'a,o którym dużo dobrego piszecie. Tym bardziej, ze muszę skonsultować jeszcze z jednym lekarzem moje problemy zdrowotne i wyjaśnić kwestie cc. Gdzie dokładnie ten lekarz przyjmuje i wykonuje badania usg?

Z chęcią się wybiorę na Bezpiecznego malucha, nie dawno była jedna edycja, ale za późno sie zorientowałam. Także jak najbardziej jestem za:)

A tak na podsumowanie,to śnił mi się dziś nasz nowy Papież. I tak jakoś jestem pozytywnie nastawiona i pełna nadziei, że nadszedł jakiś taki nowy wymiar wiary, by najmniej dla mnie...

chyba nie ma ceny za spokoj. ja wlasnie sobie myslalam ze jeszcze 4 tyg do polowkowego.
jestem zla bo czekam na wyniki tarczycy i nie moge sie doczekac. moj ginekolog sie wycwanil i badania wysylaja do Polski, cena taka sama jak byla, jak robili na miejscu, a badania w Polsce wiec musi im byc taniej. to mi wlasciwie nie robi ale kiedys czekalam na wyniki dzien gora 2 a teraz minelo 5 a ja dalej ich nie mam.

Inne tematy z forum

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

rodzice chrzestni poszukiwani:) (48 odpowiedzi)

Zakladam osobny watek:)Jest ktos chetny?Bo stwierdzam,ze w dzisiejszych czasach bardzo trudno...