WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Niech nam się dobrze pisze, a dzieci niech rosną duże i zdrowe. :)

Wrzesień
1. mamtu - 03.09.2013
2. narzeczonaaa - 03.09.2013
3. Arabelka - 07.09.2013
4. ania27 - 12.09.2013
5. alkar82 - 19.09.2013
6. Mandi - 19.09.2013
7. Dora - 21.09.2013
8. meg - 23.09.2013
9. zonkaa - 23.09.2013
10. kristi 21 - 26.09.2013
11. Selene - 28.09.2013
12. dorotiii - 29.09.2013

Październik
1. Annkkaa -10.10.2013
2. Julka - 11.10.2013
3. asia1611 - 12.10.2013
4. panda - 14.10.2013
5. Aga -18.10.2013
6. XXX - 18.10.2013
7. sonia85 - 22.10.2013
8. tessaja - 28.10.2013

+ Agatka - termin do potwierdzenia

Poprzedni wątek tutaj:
http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=445858&hl=7981728#op7981728
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŻDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (2)

Ja się nie spodziewam jakiegoś strasznego przyjęcia, ale to moja druga ciąża, przedtem wróciłam zaraz po macierzyńskim, równo rok temu, i teraz znowu mnie nie będzie.. Więc mi się nie śpieszy z informowaniem...

No to ja po wizycie, kamień z serca mi spadł. Torbiel się zmniejszyła i ma już tylko 3 na 3cm więc duża szansa że niedługo się wchłonie. Fasola urosła ma już 2 cm! i serducho pięknie biło. Tylko nadal ciśnienie mam za niskie i mega zaparcia przez co już przytyłam 1,5 kg :/

Ja pobierałam krew pępowinową z Polskiego Banku Komórek Macierzystych. Mogę polecić :)

A no i ginekolog mnie namawiała na test pappa ale jakoś nie jestem do końca przekonana. Następna wizyta 2 kwietnia.

A co do warsztatów to bardzo bym chciała przyjść i Was poznać ale nie mam z kim młodego zostawić niestety :(

Tessaja, ja powiedziałam w pracy o ciąży w 4 tygodniu bo spalam przy biurku i nie było mile widziane częste odchodzenie od biurka. Powiedziałam i raptem wszyscy (no prawie) okazali wyrozumiałość;)

A teraz jak jestem na l4 to dzwonią i pytają o zdrowie...

Też chciałam wziąć się za remont sypialni ale cały plan wziął w łeb. Mój partner miał wypadek i samochód jest do kasacji... Na szczęście Jemu nic
się nie stało. Noga tylko w gipsie. Ale co się zdenerwowalam to moje...

Ja właśnie w 8 tygodniu powiedziałam dla własnego dobra i maluszka. Ale to kwestia indywidualna. 3mam kciuki :)

U mnie to dopiero 8 tydzień, więc uważam , że to za szybko żeby się chwalić.

Ja wczoraj wieczorem pierwszy raz poczułam się ciążowo, bo mi brzuch się napiął i jeansy mnie uciskały, chociaż przez cały dzień były dobre. Póxniej to juz będzie standard. Pzednio też tak było, że wieczorami brzuch miałam dwa razy większy.

Współczuję tych mdłości, ale jednak lepiej by było jakbyś poinformowała w pracy wszystkich bo przynajmniej jak będziesz się źle czuła to będziesz miała usprawiedliwienie.

Dzisiaj byłam zrobić badania i za tydzień do lekarza na drugą wizytę. Już się nie mogę doczekać. :)

tessaja, to już zatem życzę udanego weekendu :) i jednocześnie łączę się w "bólu". Ja też w pracy co prawda nie mam mdłości (te pewnie zaatakują wieczorem jak zawsze), ale kręgosłup mnie tak boli, że już nei wiem jak mam usiąść. Chodzić też nie specjalnie mogę bo znowu mnie ciągnie starsznie w dole brzucha. Masakra. Ale ja do 14:30 więc jeszcze dwie godz. i kanapa! :)
Arabelka my właśnie też się zastanawiamy nad pobraniem krwi pępowinowej, w zasadzie to już na 90% jesteśmy zdecydowani, tylko nie wiemy z oferty której firmy skorzystać. Na bezpiecznym maluchu była przedstawicielka z Polskiego Banku Komórek Macierzystych.

Uuuu, Tessaja to iskry polecą ;) Nawet nie ma co życzyć miłego piątku ;) Aczkolwiek nie przypominam sobie żebyś wspominała, że mąż pracuje w Irlandii (ale być może to moja wina - ostatnio ciągle o czymś zapominam).
U mnie ciąg dalszy odgruzowywania mieszkania, także doskakuję co jakiś czas do komputera ;) Zrobiłam sobie dziś wolne żeby w końcu zobaczyć konkretne efekty tego remontu ;)

Pracuje do 15.30, więc jeszcze chwila. ;-) Rzygac to ja na szczęście nie rzygam. Jeszcze sie w pracy nie podzieliłam radosna nowiną więc kiepsko by było... A jutro przyjeżdża mój mąż(mówiłam Wam , że pracuje w Irlandii?), więc w weekend to sie udzielać nie będę. ;-) ;-)

Marta13 - ja od początku ciąży ani razu nie zwymiotowałam, a mdłości też mi obce ;) Nie przejmuj się, tylko ciesz, że dolegliwości ustąpiły i możesz się cieszyć ciążą na całego :)

Hej Patrycja ! Witamy w naszych progach :)

Tessaja, trzymaj się! Do której w pracy?

Witamy Patrycje:))

Współczuję mdłości... Mnie przestało mdlic z dnia na dzień. Trochę dziwnie, bo we wtorek jeszcze sajgon a dziś zjadlam golabka i póki co jest ok.
Mam nadzieję, że z Malenstwem wszystko dobrze. Trochę mam cykora a do lekarza dopiero idę we wtorek...

Jessu, dziewczyny jak mnie mdli! Siedzę w pracy i chyba od pozycji siedzącej mdli mnie jeszcze bardzie... Masakra....

Plus Ja:) 25 październik :

Arabelka, bardzo fajna stronka :) Dzięki! :)

Selen to bardzo ciekawe zagadnienia :) Szczególnie z tymi fotelikami,bo nie mam zielonego pojęcia jak je sie mocuje i na co tak naprawdę zwracać uwagę:) Poza tym temat komórek macierzystych i krwi pępowinowej bardzo mnie interesuje, bo się zastanawiam nad tym.

Ania27 - mam coś dla Ciebie i w sumie nie tylko dla Ciebie :) Na tej stronie jest informacja o badaniach w drugim trymestrze ciąży i o tym do kiedy powinno sie zrobić tzw. badanie połówkowe, także myślę , że będą Ci pomocne te informacje i rozwieją wątpliwości do kiedy wykonać badanie połówkowe.

http://www.dlarodzinki.pl/kalendarz-ciazy/15-tydzien-ciazy,223_1988.html

Trzeba wybrać filmik - Badania w drugim trymestrze ciąży
A poza tym, ten kalendarz ciąży jest bardzo ciekawy, a szczególnie z pamiętnika fasolki :)

Mamtu, z całych sił się postaram :) Ja też żadną konkurencją nie jestem - w życiu nic nie wygrałam (w przeciwieństwie do mojego męża, dzięki któremu byliśmy już za darmochę na kilku koncertach, a ilości wygranych biletów na Enemefy to nie zliczę ;) ). Ale w Lotto mu się jeszcze (!) nie udało ;)

Aga, bądź, bądź. :)

Selene, ja to w ogóle nie mam szczęścia w losowaniach, więc nie będę stanowić żadnej konkurencji. ;)

No, skoro tak to pewnie i ja zostawię mężulka na posterunku ;) Zresztą póki co nawet nie wie czy mógłby przyjść.

Fajowo :D Mam nadzieję, że będę :)

Inne tematy z forum

pomóżcie-pomysł na własny biznes (105 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...