WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

O Marta mój też ma takie loty co jakiś czas....jak jest na statku to wydzwania na co ja wydaję? A jak jest w domu to już nie jest taki oszczędny...wnerwia mnie to niesamowicie więc wiem co czujesz....

Witam wieczornie,
Ja też zalegam na kanapie, ale z piwem 0%... Trochę mnie wkurzyl mój facet. Podobno jak w domu siedzę i nie pracuje to nie mam wydatkow i powinnam mieć więcej kasy... Powinnam wyglądać jak kocmoluch czy jak? No wk**** maksymalny mnie złapał. A zaczęło się od tego, że po co mi pedicur i dlaczego aż tyle kosztuje... Ręce opadają:((((

Selene to daj znać jak coś wymyślisz bo ja też nie wiem gdzie jutro iść z moim łobuzem.

Ja zaraz śmigam pod prysznic i kładę się do łóżka, może się wyśpię w końcu.

A pojechałabym nad jezioro na cały dzień, żeby nic nie robić ;)

Carolajna ja też właśnie leniuchuję. Mąż przejął młodego i ja teraz pełen relaks. Mam michę owoców i okupuję oczywiście kanapę :)

Aga dzięki, ale dla bezpieczeństwa głównym piekarzem będzie małżon :)
I ogólnie do mnie nie dotarło jeszcze, że w poniedziałek nie idę do pracy. Dotrze pewnie właśnie w poniedziałek rano, jak wstanę i się zorientuje, że nie muszę iść :)
Tęsknić będę, ale też zdaje sobie sprawę, że za parę dni się przyzwyczaję i dla odmiany za rok będę płakać, że idę do pracy i dzieciaki zostawiam. Kobiecie nie dogodzisz ;)

Szukam natchnienia gdzie by jutro pojechać z młodym...

Hej wieczornie :)

Selene super, że byłaś taka dzielna w pracy :)

Marta to skleroza ciążowa z tymi badaniami ;)

Julka fajnie, że mąż przyjeżdża. Szczęśliwa?

Humor odrobinę mi się poprawił, ale i tak szału nie ma :/
Kupiłam dla małej takie słodkie rajstopki z napisem na pupie prima balerina białe z niebieskimi "baletkami" i termoopakowanie na butelkę.
A dla siebie koszule jedną do szpitala, sandałki i szalik.
Najlepsze jest to, że poszłam do sowy i wypiłam tylko kawę, bo nawet ciasta na mnie nie działały nęcąco :(

Potem wróciłam do domku, powiesiłam ubranka, wstawiłam kolejne i pojechałam do Wrzeszcza spotkać się z moim wrednym T., pokręciłam się po manhatanie a potem były naleśniki w Manekinie :)

A teraz siedzę i w końcu leniuchuje.

Oj, dokładnie - spokój i jeszcze raz spokój, nic innego nam nie pozostało ;). Co nie zmienia faktu, że 10 głębokich wdechód to może być stanowczo za mało ;).

Marta, wiesz, że ten link mnie nawet nie wkurzył? Rozśmieszył mnie. Miejmy tylko nadzieję, że ludzi ograniczonych z uszczerbkiem na umyśle jest znacznie mniej niż ciężarnych...

Selene, na 5-tego na pewno zrobisz super ciacho ;). I będę trzymać kciuki żebyś nie beczała ;). Dotarło do Ciebie już, że w poniedziałek nie musisz się rano zrywać? :)

Sonia, jak już opuszczę swoją twierdzę to plaża chyba będzie pierwszym kierunkiem, który obiorę ;). Jak byłam na spacerze z psem to też krążyłam jak głupia, żeby tylko nie wracać, ale potem zaczęło mnie coś kłuć i ciągnąć, więc skapitulowałam... :/

Ale za to pospałam dzisiaj w ciągu dnia 2.5h co do mnie niepodobne ;).

Ja zaliczyłam jeszcze po wizycie u babci plażę. Niesamowite jaka była ciepła woda, tylko glonów pełno :/ Ale tak przyjemnie dzisiaj, że aż mi się do domu nie chciało wracać.

Ania ciesz się z upałów w końcu lato jest, będziesz miała wiele zimowo - jesiennych miesięcy w zimnie jeszcze Ci się znudzi :)

U nas dziś UWAGA!...36 stopni...mam już dość upałów,to trwa cały miesiąc!

Ja po wizycie w szpitalu,nie było co prawda tego lekarza który mi robił USG wcześniej,a jakaś lekarka mało doświadczona,chyba ucząca się jeszcze,ale się grzebała z tym badaniem,śmiać mi się chciało,bo ja już po dwóch godzinach czekania wściekła na maksa i jeszcze tak długo badała,patrzę na obraz USG a moje dziecko dwie rączki na głowie,aż się samo za głowę złapało,co Wy nas tak męczycie...
Noi teraz wychodzi że waży 2150,dziwne,bo dwa tygodnie temu ważył tylko 1400,więc chyba niemożliwe żeby dziecko w tak krótkim czasie przybrało aż 750 g,noi weż tu zrozum lekarzy i ich pomiary,cały ten strach,zamieszanie nie są nam teraz potrzebne.

Aha i mam pierwszą przypadłość ciążową:żylaki sromu,fajnie,co?Więc nie jesteście same z różnymi dolegliwościami.

Selene rozumiem Twój nastrój dziś.Ja też płakałam jak odeszłam na zwolnienie.Teraz już jakoś jest lepiej ale pracy mi nadal brakuje.

Carolajna jak zakupy?Kupiłaś coś dla małej,humor Ci się poprawił?

Co tak tu cicho?

No i w domu. Dzień zleciał szybko. Na koniec byłam dzielna i nie płakałam, ale pewnie dlatego, że 5 sierpnia jadę do pracy zawieść zwolnienie i oficjalnie się pożegnać z ciachem. Bo tego nie zabrałam, bo naprawdę nie wyszło, mega zakalec!
Dorotii odpoczywać tak do końca nie będę bo z małym siedzę. Rodzice teraz opiekują się dzieciakami brata bo oni jadą na urlop, a potem rodzice wyjeżdżają. Ale od 19 M. ma urlop.
Podziwiam Twoją aktywność, ja już nie daję rady takim harcom.

Sonia brawa dla Ksawerego :)

Uduszę się zaraz;/

Idę sobie zaparzyć melisę bo mam dziś jakieś nerwy głupie:(((

http://www.tvn24.pl/ciezarna-na-widoku-publicznym-to-nieprzyzwoite,342505,s.html

W PL niestety też są osoby o takich poglądach jak suficki myśliciel...

Marta masz rację, tylko o ciężko o spokój z tymi szalejącymi hormonami.

Dora, nasi faceci zaczynają chyba panikować... U mnie też takie teksty poleciały kilka razy, ale zrobiłam awanturke i już nie chrzani takich głupot tzn tych dotyczących rodziny, bo wszelkie inne są na porządku dziennym ;) Oczywiście jak w końcu pojawi sie z pracy w domu...
Musimy sie uzbroić w cierpliwość albo olać to gadanie. Wiem, że trudne ale tylko spokój nas uratuje :]

Mój m. chyba będzie zazdrosny.... na początku wymyślił, żeby łóżeczko stało koło niego i kłócił się dopóki nie zapytałam go czy zamierza karmić piersią?! bo jeśli tak to nie ma sprawy:D dopiero wtedy zakumał:) Ogląda w sklepie nosidełka i wydaje mu się, że wrzuci tam noworodka i pojedzie z nim na zawody.... hehe
Czasami to jest śmieszne, a czasami ciężko mu coś wybić z glowy.

Marta, ja generalnie tak mam, że im bardziej słyszę "zrób tak" to ja robię odwrotnie ;). A Twój pomysł na ślub bardzo mi się podoba :). My z kolei jechaliśmy wiekim Hummerem (ja mam świra na punkcie dużych aut ;) ), robiliśmy kameralne wesele, raczej dla przyjaciół niż rodziny, no i uważam, że mieliśmy świetną sesję zdjęciową :). Część zdjęć takich klasycznych, majestatycznych (ale w fajnych miejscach), a później pomagaliśmy fotografowi w tworzeniu jego portfolio i robiliśmy sesję w klimacie "para młoda z Czarnobyla" - na Westerplatte, w tych ruinach, maskach gazowych - efekt niesamowity :). Generalnie ja nie jestem jakaś "ślubna" - u nas to bardziej mąż nalegał, ja zawsze uważałam, że to kwestia "papierka i nazwiska" ;). Ale teraz sobie myślę, że fajnie się stało, chociaż nic to nie zmieniło - jest po prostu jeszcze jedna okazja do świętowania co roku ;).

Julka, w takim razie już teraz życzę miłego wieczoru! :D A Twoja przyjaciółka faktycznie mało ambitna albo nieśmiała taka... ;) Może podsuń jej taką myśl? ;)
A Twój sen mnie rozwalił :p

Ania83 - nie dziwię się... Silikon to niebezpieczne tworzywo jednak... :/ Ale Twojego męża na pewno to obeszło, także spokojnie ;)

Sonia, to musi być śmieszne uczucie jak mąż widzi Cię taką zmienioną, skoro kiedy wyjeżdżał wyglądałaś "normalnie" ;). Ale myślę, że dla niego to czysta przyjemność oglądać swoją piękną żonę w ciąży :)

Dora, no i ja m.in. dlatego mam dość remontu - mąż wraca o 23, bo od razu po pracy jedzie do nas, no i wychodzi o 7.30, więc właściwie tylko ze sobą śpimy :/.
A Twój mąż pewnie sam zaczyna mieć obawy jak to będzie - staram się ostatnio łaskawszym okiem patrzec na "tatusiów". W końcu nie tylko my się boimy, zastanawiamy, mamy wątpliwości. Oni też, tylko przeżywają to zupełnie inaczej, a że owocuje to czasem głupią gadką to inna sprawa. Ale próbuję sobie zawsze obrócić to tak, że gdyby nie ciąża to bym po prostu te teksty olała, a teraz sama powiększam ich skalę ;). Tak czy inaczej nie dziwię się, że było Ci przykro, tym bardziej, że jednak te rodzinne relacje są zawsze trudne.

Ja wczoraj wieczorem też załapałam jakiegoś doła.
Nie dosyć, że mój mąż cały tydzień wracał do domu w okolicach 20tej, to jeszcze wczoraj zaczął jakąś głupią gadkę, "żeby nasze dziecko nie było bardziej zżyte z moimi rodzicami niż z nim" Odebrałam to w taki sposób jakby oczekiwał, żebym się zamknęła z dzieckiem na całe dnie w pokoju i czekała na jego powrót w pracy izolując dziecko;/

Tak mi się jakoś przykro zrobiło, że zaczęłam płakać. Nie dosyć, że nie ma go całymi dniami, to jeszcze takie rzeczy wygaduje. On będzie dwa tygodnie( urlop ojcowski) z nami, a potem znów będzie wyjeżdżać w delegacje na całe dnie, czasem kilkudniowe. Powinien się cieszyć, że będzie mi w domu chociaż kto miał pomóc z wniesieniem wózka na drugie piętro, ugotowaniem obiadu, czy nastawieniem prania, albo przypilnowaniem dziecka.

W końcu mu powiedziałam, że to zależy od Niego ile czasu będzie spędzać z dzieckiem, na ile będzie się angażować. Wiem, że on nie miał niczego złego na myśli, ale widzę, że w ogóle nie ma pojęcia o czym mówi. Kazałam mu najpierw przeczytać pierwszy rudział w książce zanim zacznie coś znów wymyślać.

Sonia to akurat jak schudniesz Twój mąż wyjedzie :P Nie nie, mój wrócił na 4 tyg. a pod koniec sierpnia wyjeżdża na 5 tyg. i wróci tak pod koniec września. A na początku październ. ma kurs w Edynburgu chyba jakiś 3 lub 5 dni :) nie ma kolorowo :)
Fajnie że jesteś zdecydowana na 100%. Ja to nie wiem nawet na czym stoję. Czy Bstok czy 3city, czy sn czy przymusowe cc, czy prywatnie czy państwowo...nic...i zero wyprawki...nie ma to jak dobra organizacja ;) instynkt wicia gniazda mnie nie dotyczy w tej ciąży

Dziewczyny które mają już foteliki zamontowane w autach dla dzieci. W sobotę 3 sierpnia jest darmowa inspekcja fotelików - specjaliści sprawdzają czy foteliki są dobrze w aucie zamontowane. Tu można się zapisać http://inspekcje-fotelikow.pl/

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

ciąża a żelowe paznokcie (13 odpowiedzi)

Witam koleżanki......czy wiecie o jakiś przeciwskazaniach do robienia sobie żeli w trakcie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...