WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Cześć dziewczyny :)

Panda mam nadzieję, że dzisiaj czujesz się lepiej. Dobrze, że masz możliwość podejścia do koleżanki i uspokojenia się. Na pewno wszystko jest dobrze :) Jak Ania pisała, na tym etapie ciąży tego typu bóle się zdarzają. Ja bóle krzyżowe mam od dawna, w pierwszej ciąży też miałam bardzo szybko. U mnie są one czasem takie przeszywające, aż przez cały kręgosłup. Zwłaszcza pojawiają się w bardziej zaawansowanej ciąży gdyż zmienia się środek ciężkości.
Daj znać po wizycie, trzymam kciuki :)

Ja nie mogłam wczroaj zasnąć :( więc u mnie tak średnio dzisiaj z wyspaniem i ta pogoda też jakaś taka nijaka. Niby fajnie bo nie gorąco, ale jednak słoneczko mogłoby wyjść.

Z tego co na razie wiem to Koleżanka, co urodziła teraz na zaspie miała cc. Generalnie robili jej dwie prowokacje oksytocyną i ponieważ nic nie dały i do tego lekarz stwierdził, że ze względu na budowę macicy miałaby długi i męczący poród to wzięli ją na stół i 20 minut później już malutki był :) Ogólnie z tego co mówili to takie podejście teraz mają na Zaspie, że jak po terminie się jest to dwe prowokacje oksy i raczej tną jeśli nie ma efektów.

Miłego dnia

Panda, mnie też od ok. tygodnia boli w krzyżu, raz tak bardziej kłującą, raz głucho jak przed okresem. Z tego co czytałam, to na tym etapie norma, bo działa relaksyna, która rozluźnia więzadła i stawy są przeciążone, bo od przodu ciąży przecież brzuch. Myślę, że najważniejszy jest spokój, bo stres może takie objawy nasilić. Ale jeśli nie potrafisz się uspokoić, albo to co czujesz jest wg Ciebie naprawdę podejrzane, to może lepiej faktycznie pojechać na IP niż nie przespać nocy?

Aniu..wypoczywam w łóżku..narazie przeszło a Mały sie rusza..oby to nie było nic złego..wzięłam nospe..a na jutro mam umówione usg u koleżanki w pracy..zbada mnie obejrzy Malucha..mam nadzieję że niczego złego sie nie dowiem... :-(
dziękuje Aniu:-* :-*

Panda,przede wszystkim uspokój się,bóle takie kłujące mogą się pojawiać w ciąży,ja mam codziennie skurcze ale ale to te znów co przygotowują macicę do porodu,nie są bolesne,raczej denerwujące.Trudno powiedzieć jakie Ty masz bóle,może weż nospę,a jakby nie przeszło,kąpiel,albo jedz do szpitala,tam Cię uspokoją,zrobią KTG i powiedzą co i jak.

Dziewczyny czy któraś miała może klucia jajników i bóle pleców/ krzyżowe? To chyba nie za dobrze co? Już ryczalam a mój Mąż ze mną wybijając mi do glowy że będzie dobrze...chyba po ciazy wyląduje w psychiatryku.. Moja lekarka ma tydzień wolnego a wizyta dopiero we wtorek.. Mam nadzieję że to sie nie powtórzy... I że nic złego sie nie stało... Boże...trzeciego nieszczęścia bym nie przeżyła...boję sie strasznie.... :-(:-(

no to już sobie sprawdziłam.... http://www.enjin.pl/pediatria/konflikt-w-ukladzie-abo super po prostu, ja tu miałam w planach uciekać ze szpitala na własne życzenie po dobie od porodu, a jak dziecko będzie miało ciężką żółtaczkę, to spędzę w szpitalu tydzień pewnie.... siet.... już Mu zapowiedziałam, ze idzie w tym tygodniu zbadać tą grupę krwi.....;(
Katka, a Twoje starsze dzieci faktycznie miały nasiloną żółtaczkę?jeśli mogę zapytać oczywiście?

Ja też sie pisze na spotkanie :) Miejsce jak dla mnie dowolne :)

Zrobiłam racuchy z jagodami i aż nie chce myśleć ile ich pożarłam :D

Idę spać. Spokojnej nocy i kolorowych snów wszystkim :)

hej, hej, to może i ja bym do Was dołączyła w przyszłą środę? jak dla mnie, to może być i Wrzeszcz, i Sopot, i Gdynia, najmniej to gdańska Starówka, gdyż tam pracuję i jakoś nie bardzo bym chciała kogoś z pracy przypadkiem spotkać będąc na zwolnieniu....
Katka, a co to jest konflikt "ABO"? bo ja mam ORh-, a mój K. nigdy oficjalnie nie badał, ale mówi że na studiach sami sobie badali w laboratorium w jakichś "wirówkach" i z tego co pamięta to ma AB Rh+. Czy to oznacza, że możemy mieć kolejny konflikt, ze względu na grupę krwi?! tośmy się dobrali:)

Podsyłam Wam linka na tą restaurację na dachu w Manhattanie:)
Fajny taras, a i menu też ciekawe.

http://www.restauracja.vns.com.pl/restauracja

Dora, dokładnie tak jak mówisz: najwyzej będziemy jeszcze więcej wypoczywać:)

Selene, to faktycznie Młody miłosierny. A leczo też bym zjadła...
Pomidorówkę też bym wciągnęła, bo słodkiego mam na dziś dosyć ;)
Zapomniałam napisać, że dorwałam w Tesco lody o smaku krówki i niestety albo stety ich fanką nie zostane :P

Dobranoc i fajnych snów:))

A Młoda dostała jeszcze czkawkę... Nie lubie tego:(

Uciekam spać bo jutro będę marudzić, że się nie wyspałam.
Dobranoc i kolorowych snów:)

Ja właśnie gotuję pomidorową ;) Ale to na jutro.

Chyba coś jest z ciśnieniem bo tak mnie głowa boli, że zwariować można.

W zasadzie mi okazał miłosierdzie bo szanowny małżonek to opija narodziny syna przyjaciół :)
I nie pisz o jedzeniu ;) za mną od wczoraj chodzi leczo. Miałam nawet dzisiaj zrobić, ale będąc na zakupach zapomniałam kupić to co niezbędne ;) no i pozostały mi jedynie kanapki.

No i dziewczyny na pewno będzie dobrze, inna opcja w grę nie wchodzi :)

Marta to jedziemy na jednym wózku i jesteśmy praktycznie na tym samym etapie ciazy (32tc). A to że bedzie dobrze, to nie ulega wątpliwości! Byle się nie stresować! W razie czego bedziemy odpoczywać jeszcze wiecej;-)

O Selene, to Młody dziś okazał Wam miłosierdzie hihi. Super:) i fajnie, że będziesz na spotkaniu.

Ale jestem glodna!

Dora, ja biorę o dzisiaj. Przyspieszylam wizytę u giną, bo właśnie miałam bóle jak na okres i nospa nie pomagała:( No i skurcze podobno za często. I dostałam luteine. Musimy wierzyć, że będzie dobrze:)

Właśnie tam nie byłam...zazwyczaj w grycanie lub starbucksie siedzę. Ksawerego przedszkole jest zaraz obok manhattanu dlatego jestem tam prawie codziennie.

Uff mały zasnął w miarę szybko :)

Marta ja pracuję do końca tego tygodnia. Także na spotkanie się raczej piszę :) choć zależy od miejsca bo akurat mama będzie miała jeszcze dwójkę dzieciaków brata więc muszę być w pogotowiu ;). Więc może ten wrzeszcz?

Właśnie też mi się wydaje, że w Manhattanie jest pustka czyli fajnie:)
Do środy trochę jeszcze czasu i coś wymyslimy.
Sonia, a byłaś w tej restauracji na dachu?

Marta ja mam wizytę w środę, sama jestem b. ciekawa jak to się u mnie potoczy. A jakie Ty miałaś wskazania do tej luteiny i od kiedy bierzesz? bo nie moge tego doczytac...

Ja od kilku nocy przed wizytą czułam też lekki ból okresowy i jakby uklucia igiełką, ale nie wiem czy to mialo zwiazek..?

Inne tematy z forum

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...