WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Walerko ja sobie wlasnie nie wyobrażam tego przelewania z butelki do butelki, albo do woreczkow a potem znow do butelki. To dla mnie dodatkowa i bez sensowna robota. Mialam przez chwile nie pasujące butelki i szybko je odsprzedalam jak zaczelam sobie analizowac ile z tym bedzie zabawy:-)
Teraz mam wszystko pasujace i moje ściągać i karmić bez przelewania!
Potem trzeba jeszcze wszystkie butelki i czesci laktatora myc i sterylizowac, wiec od razu kupilam duży strrylizator do mikrofali;-)

Każdy ma swoj pomysł, ale radzę na prawdę przeanalizować zakupy.

wlasnie dziewczyny ktore nie rodzily, po porodzie ma sie brzuch mniej wiecej jak w 6 miesiacu, na szczescie wchlania sie w ciagu kilku pierwszych tygodni, mnie niby o tym uprzedzano ale i tak bylam zawiedziona po porodzie ze un caly czas taki duzy

No właśnie tak myślałam, że Swing i gdybym się decydowała na Medelę to pewnie bym dorzuciła i już go wzięła. Pomyślę jeszcze ;)
Też wczoraj miałam takie pozytywne odczucie co do stroju Kate i nawet skomentowałam, że "ona ma brzuch!". Bardzo to fajne i niespotykane dziś :)

Mam swing bo jest lepszy, bardziej wydajny.
Dora nie zgodze sie, ja mialam butelki TT, laktator medeli i po prostu sciagalam do tej co byla przytwierdzona do medeli i przelewalam a wogle to mozna sciagac od razu do woreczka w krorym sie zamraza z medeli jak ktos chce aczkolwiek do konca nie opanowalam poprawnego przytwierdzania tegoz woreczka, ale moje kolezanki nie mialy problemu, mi sie nie podobalo tez w woreczku ze skala byla jakas dziwna a chcialam wiedziec ile dokladnie mam tam mleka dlatego najpierw do butelki.
A propo wygladu Kate to moze i wlosy i makijaz miala zrobiony ale chyba jest jedyna znana osoba ktora pokazala sie z brzuchem po porodzie i chwala jej za to bo oceniajac na podstawie celebrytek, z dniem porodu znika brzuch a tak nie jest, nawet nie starala sie go ukryc strojem a daloby sie.

Dora, no właśnie widzę w tej cenie i wydaje mi się całkiem ok... Ja też wolę wcześniej kupić, zresztą ja w ogóle lubię wszystko "na zaś". No i ja mam pewność, że jeżeli uda się z karmieniem naturalnym (z tym niestety nigdy pewności nie ma, a szkoda) to będę go naprawdę sporo używać... Wszystko wyjdzie w praniu ;)

Selene, mini electric medeli wychodzi porównywalnie, a nawet ciut taniej niż Aventa, ale z kolei swing to już hoho. 200 zł różnicy. No i chyba jednak zdecyduję się na Aventa...

Ja wolalam kupić laktator na zapas. Trochę bylo zamieszania z dopasowywaniem wszystkiego bo Avent ma różne serie i one do siebie za bardzo nie pasują. Trzeba mieć tą samą serię.
Nie wyobrażam sobie potem wysyłać m. po sklepach za laktatorem, jak się nie przyda to sprzedam na allegro. Butelki odsprzedałam bez problemu. Nowke uwazam, że się sprzeda bez żadnej straty.
Kupujac w sklepie bylabym na starcie 100 zl w plecy na samym laktatorze.
Takie moje zdanie.

Chyba nie dam rady być :/
od 6 na nogach a nadal "brudna" :P
Mam mega lenia - jak pracowałam to chociaż miałam motywację do "zrobienia się" i ubrania na czas :P

Aga ja kupilam Aventa bo mam też takie butelki i wszystko mi ładnie pasuje. Butelki od razu pasują do laktatora, a pojemniczki do laktatora i smiczkow łączy się za pomocą przejsciowki. To daje wiele możliwości. Wiec warto kupować laktatot taki jak butelki. Ja mam ten najnowszy model na allegro jest za 330.

Aga ja używałam medeli w szpitalu, a w domu mam avent bo cenowo to przynajmniej była dwa lata temu spora różnica i dla mnie jednak za duży wydatek. I według mnie medela lepsza, zdecydowanie bardziej efektywna. Ale nie wiem jak nowy avent no mój to pewnie już egzemplarz archiwalny ;) chociąż oczywiście, nie tak, że ten avent to jakiś zły, ale jednak od medeli gorszy moim zdaniem.

Walerka, ja glukozę muszę powtórzyć w 32 tygodniu, także poniekąd i ja mam to przed sobą, niestety... Fajnie, że jedziecie - Jula będzie cała szczęśliwa mając tyle atrakcji :). A który masz model Medeli? Mini electric czy swing?

aga nie mam avent ale mam medeli i jest rewelacyjny, jedyne co nie kupuj przed porodem bo moze sie nie przydac a to relatywnie duzy wydatek.

a wy dalej o tych koszulach?
ja sie wyspalam, spalam cale 7 godzin, tylko 2 przerwy i nie dluzsze niz 15 min co u mnie to osiagniecie ale i temperatury nizsze to sie lepiej spi.
czeka mnie w piatek glukoza, wiekszosc juz zapomniala o tym a teraz moja kolei, po czym jedziemy do mamy meza a tam jest plaza i maja taki mini karnawal takze bedzie duzo aktrakcji.

Dziewczyny, mam pytanie - wczoraj położna pokazywała nam laktatory Aventa i zachwalała, bo coś tam w nich pozmieniali. No i jak go sobie pomacałam to faktycznie fajny, ale przecież laktator nie ma być na oko tylko na praktykę ;). I w związku z tym mam pytanie czy któraś z Was miała z nimi styczność (konkretnie chodzi mi o elektryczne). Bo teraz się zastanawiam czy Avent czy Medela i właśnie obczajam jak to cenowo się do siebie ma...

Położna mowila o spodniach dresowych i koszulce. Jak się obawiacie pocenia, to weźcie jakieś przewiewne szmatki.

Moja mama ostatnio leżała w szpitalu miejskim, to też nie chodziła w piżamie, tylko w tunice. (Tylko to musi byc wyhodne do karmienia.)Nikt jej jakoś nie zwrócił uwagi, zresztą to chyba szpital jest dla pacjenta?!

Katka, dobiłaś mnie... Zamówiłam ją w poniedziałek... Tak się nie robi!!!

Ale moja pazerność podpowiada mi, że przecież mogę zwrócić ją w sklepie (jak w końcu przyjdzie) i zamówić jeszcze raz ;)

No i zaraz przejrzę kolekcję "czworonożną" - dzięki ;)

A można będzie ubrać spodnie?

Aga, a od dzis jest rabat na te granatowe koszule z guzikami w Tchibo - 20% i widze ze sa wszystkie rozmiary - jezeli wciaz o niej myslisz, dodatkowo od dzis kolekcja dla czworonogow :)

Dora, mam nadzieję, że nie będziesz próbować pobijać tego rekordu?!
Matko, czy my naprawdę mamy zajęcia z tą samą położną?!
Ja tam dresik bardzo chętnie, ale skoro robią problem ze zwykłą piżamą to z dresem nie? I poza tym jak to się ma tak praktycznie do naszego samopoczucia, dziewczyny? Bo jak przypomnę sobie Wasze opowieści o poceniu się to jakoś mi się ten obrazek rozlatuje ;)

Aga ja mam dokładnie tak samo :)

Poukładałam ciuszki młodej :) Ale jeszcze nie posegregowałam rozmiarami, na razie tylko tematycznie w sensie body, pajacyki, kaftaniki i te inne osobno :)
I wiecie co muszę jej kupić jakieś wyjściowe sukienki :))
Bo bodów, kaftaników i pajacyków mam już dość. Nawet ich nie liczyłam :)

Mamusie naprawdę żadna nie chce ubranek dla chłopca? Mam 7 par spodenek, kurteczkę cieplejszą, bluzę, 6 pajacyków, 3 pary śpioszków, 4 kaftaniki, 2 pary bodów krótki rękaw, 3 pary bodów długi rękaw, czapeczka i 2 pary skarpetek :)

hej
Pobiłam rekord w chodzeniu do wc.
Miedzy 22.30 a 8 rano bylam 6 razy w wc.

Sluchajcie wiem, że te koszule spędzają Wam sen z powiek- wczoraj położna polecala zabrac do szpitala ze 2 dresiki, żeby nie chodzić w piżamie, bo w pizamach chodzą chorzy;-)

Inne tematy z forum

Czy naprawdę? (19 odpowiedzi)

od lutego wchodzą te zmiany w prawie jazdy?? kurdee kto coś wie konkretnego, bo dzowniłam do...

Ortopeda Gdansk szpital kolejowy (21 odpowiedzi)

hej. ma moze z Was nr do przychodni w szpitalu kolejowym?? i jeszcze prywatnie do dr Pawlaka??

Zwrot podatku 2025 (30 odpowiedzi)

Hej.aczy już wysyłają zwroty w Gdyni? ktoś dostał?