WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Arabelka, to Twoja położna to też moja, tak? ;) U nas właśnie tak było, że każdy musiał ja wpisać i kropka. A co do dolegliwości to nawet nic nie mów... Chyba usiądę i będę już czekać na następne, bo co myślę, że koniec to z innej strony dostaję...

Panda, widziałam właśnie, że ten jest do jasnej sierści, ale różne są ich rodzaje ;). Ja naszego kąpię 2/3 razy w roku - ale to duży pies, więc inaczej, wiadomo ;).
A jak Twoje samopoczucie? :)

Haha, Lepa - widzę, że Kate nie daje Ci zmrużyć oka ;).

ciekawe czy Kate będzie wstawać do dziecka, czy ma od tego ludzi? niby może mieć ludzi oczywiście żeby mogła się wyspać ale jeśli karmi? poza tym przez pierwsze dni to wstawanie jest nawet fajne... szkoda że szybko mija entuzjazm...

Dobranoc dziewczęta!

Powiem Ci Aga że ja myje jej tym szamponem tylko łapki (jak wraca brudna z podwórka bo jest biała) a do kapania jej całej mam inny. Ale ten kokoskowy ładnie pachnie i dobrze sie pieni i jej chyba też odpowiada bo zawsze startuje z jęzorkiem ;-);-) Aaaa z tym że na opakowaniu jest napisane że ten jest do białego włosa ale były też inne ;-)

Dziewczyny ciesze sie, ze się spotkamy i na spotkaniu będzie nas wiecej. Nawet spora grupa sie uzbierała i mam nadzieje, ze wszystkim uda sie dotrzeć.

Spotkanie, środa, 11.30 Madison, główne wejście:

1. Carolajna
2. Sonia
3. Arabelka
4. Katka
5. Słoneczko
6. Marta

Kto jeszcze do nas dołączy? :)

Sonia w razie czego prosiłabym o Twoj numer tel, bo jesli cos mi sie przedłuży u lekarza to powiadomię Was sms-em. Ja Ci swój numer też zostawię, prześle na priv.
Biedny Ksawcio teskni za tatą. Ale teraz on juz coraz wiecej rozumie i pewnie to sie będzie powtarzać :(

Dora właśnie miałam Ci wcześniej pisać, ze położna ze SR pracuje w Swiss Med :) Takze dla Ciebie to bardzo dobra informacja, bo moze ja spotkasz na porodówce :) U mnie na patronaż przyjdzie położna Justyna z Redłowa. Ale też słyszałam o niej bardzo dobre opinie.

U mnie myśl o naturalnym porodzie przechodzi z dnia na dzień. Dziś myślałam, ze ten kręgosłup szyjny mnie wykończy. A głowe to chyba sobie na kołkach zacznę opierać, bo juz nie moge znaleźć pozycji aby nie bolało. A gdzie tu mieć jeszcze siły na parcie i napinanie mięśni kręgosłupa szyjnego.

Aga biedna jestes z tymi dolegliwościami. Od koleżanki wiem, ze hemoroidy po porodzie bywają gorsze, niz sam poród. Takze trzymam kciuki, aby do porodu przeszło i nie nawróciło później.

Haze córeczka jeszcze może nadrobić do porodu z wagą, także myśle, ze nie ma sie co stresować :)

Marta fajnie, ze bedziesz na spotkaniu i ciesze sie, ze z Dzidzią wszystko dobrze.

Oj, Walerka - dobrze Ci z taką Julą :). Też poproszę o taki egzemplarz :). A nadal ląduje na poduchach?

Panda, ja akurat potrzebuję dla psa ;). Mój kot i kąpiel nie idą ze sobą w parze, zresztą nie mam takiej potrzeby ;). A powiedz mi - wydajny ten szampon? Bo nasz to kawał psa i kłaków też sporo, więc jakbym zamawiała to może kilka sztuk od razu...

Dora, to ciekawe - nam kazali wpisywać Justynę Kowalską i koniec. Niezależnie od miejsca zamieszkania, tak jakby to warunek uczestnictwa w bezpłatnym kursie...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga ogolnie ta dzisiejsza polozna ma rejony; kosakowo, pogorze i cos tam jeszcze, wiec ona do mnie przyjdzie:-)

Aga ja też ostatnio kupiłam szampon Over-zoo ale kokosowy dla mojej Maltanki a kupiłam go na allegro więc sprawdź tam :-) może znajdzie sie i bananowy dla kota :-)

A ja właśnie wciagnelam kisiel cytrynowy (Mąż mi ugotowal) i zagryzlam arbuzem pychotka!! :-D:-D

Marta13, Haze super że po wizytach wszystko dobrze! Bardzo sie cieszę :-):-)

Walerka to Ty masz super dziecko,pewnie nie jedna matka by tak chciała,mój to zawsze jest pełen energii i bez spania,no ale ja się zmagam z zupełnie innym temperamentem:)

Co do tej położnej co ma praktykę z Niemiec,oj nie chciałabym,wolałabym jednak polską wiedzę,bo jest lepsza,na szczęście mam tu do czynienia z położną z Polski,ale wiele lat tu pracującą i widzącą to i owo.

Jula na szczescie lubi I musi duzo spac. Spi 2godz w ciagu dnia, a nawet 3 czasami jak nadrabia po przedszkolu bo tam tylko spi 1.5 godziny a i tak chodzi spac 19.30, gora o 20. Wstaje miedzy 7 a 8.

Selene, ja mam nadzieję, że ta wizyta w toalecie przed porodem nie będzie moją pierwszą "luźną" od teraz :p.

Julka, no to hard core z tymi dzieciakami!

Sonia, staram się wypijać 1-1.5 l ... Nie wiem czy to dużo, chyba tak przeciętnie...
A co do wyjazdów to akurat te "nasze" dzieciaki mają odwrotnie. Tzn Mała - ma już 4 latka i teraz łatwiej znosi te tatusiowe wyjazdy, bo więcej kuma i tłumaczy młodszemu bratu, że "tatuś jest w pracy i zadzwoni na skype" ;). Ale jak będzie potem - kto to wie...

Dora, do domu przyjdzie inna położna - nie kazali Wam jej wpisywać? Chyba, że u Was jest już jakoś inaczej, nie wiem... Ale fajnie, że Ci się podobało, oby tak dalej ;)

Aga bylam na SR ale niestety nie kojarzę Ciebie ani nikogo innego.

Ogólne to jestem zadowolona bo ta położna dzisiejsza pracuje w Swissie, i jeszcze na dodatek ogarnia moj teren( pogorze). Wychodzi wiec na to, że jest szansa u niej się "uczyć", rodzic, a potem ona przyjdzie do nas do domu. Zawsze to inaczej niż wszedzie obce osoby spotykać. No i o Swissie mozna ją wypytac i na pewno tez tam na miejscu spotkać, to też bardziej zadba:-)
Z tego co gadała to ma nowoczesne podejscie i praktykę z Niemiec.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No też mi szkoda tego mojego synka i niestety z tego co słyszałam to im dziecko starsze tym gorzej znosi takie wyjazdy taty :/

Aga a pijesz dużo wody?

Ja nic nie tłumaczę Filipowi, bo jest za malutki (rok i 5 mies.). Pokazuję często djęcia bobasów. Obawiam się, że będzie zazdrosny bo teraz ma mnie tylko dla siebie, a od października to się zmieni. Mimo to jestem pozytywnej myśli.

Oho, też bym tak łatwo nie zrezygnowała z dziennej drzemki swego synka :) 1,5 godz. dla siebie to dużo, zwłaszcza pod koniec ciąży a później z drugim bobasem :) Każde dziecko jest inne. Do niedawna martwiłam się, że Filip nie przesypia mi nocy, ale kiedy dowiedziałam się, że u znajomej synek budził się do 2rż co 2 godziny....a młodsza siostra co 1 godz. ....to zmieniłam nastawienie.

Aga niestety z tymi zaparciami w ciąży tak jest. Spowalnia się perystaltyka jelit i się pojawiają. Ja mam gorzej po żelazie, ale i przed nim różowo nie było. U mnie akurat owoce i mleko w miarę dają radę, ale szału to też nie ma ;) pocieszę Cię, że przed porodem wizyta w toalecie będzie wyglądać zupełnie inaczej ;)

Katka, dzięki, że napisałaś, że to gorsze niż poród - ja jak wczoraj wyszłam z "posiedzenia" to jedyne co miałam w głowie "NIE CHCĘ RODZIĆ" :p

Julka, Walerka - dzięki, zawsze można na Was liczyć ;). A tak serio, to mam nadzieję, że uda mi się jakoś temu zaradzić w tym początkowym, jak mi się wydaje, stadium...

Ania83 - dzięki :). Poszukam tego szamponu i będę miała bananowego owczarka :D

Arabelka, dzięki, ale z otrębami to chyba nie wyjdzie, bo jadałam je dość regularnie i nic ... :/

Słoneczko, ja ciuszki kupowałam głównie w Pepco, Smyku, Kappahlu i Cubusie :). Sporo też dostaliśmy.

Dora, ta sama apteka jest na Bosmańskiej, tam gdzie Biedronka i Sowa :). Byłaś na SR? Nie pomyślałam, bo to oznacza, że się mijałyśmy - byłam w białych spodniach i z żółtą apaszką, może mnie wyczaiłaś ;)

Ja nie mam zielonego pojęcia skąd u mnie te zaparcia - nigdy nie miałam z tym problemu... A teraz i dieta cukrzycowa to już w ogóle nie powinno mnie dotyczyć :/

Haze - jak nie ma się czym przejmować to nie ma! :) Może zanosi się u Ciebie na łatwiejszy poród w związku z tym :)

Sonia, remont TRWA... Mam wrażenie, że nigdy się nie skończy... Póki co mąż dzisiaj zamierza skończyć cekolowanie, potem trzeba wszystko wyszlifować i to pewnie zejdzie znowu milion dni, no a potem już malowanie i położenie paneli...
Wiesz co... Smutno mi się zrobiło jak sobie wyobraziłam Ksawerego w tej sytuacji... Mój chrześniak i jego siostra mają to samo - szwagier pływa, ale kontrakty ma 8-tygdniowe, więc to też inaczej...

Selene, gratulacje dla koleżanki! :)

Marta, już chciałam Ci pisać SMSa z lekkim OPR, że się nie odzywasz po wizycie ;). Ale jak z Małą ok, to bardzo się cieszę :). Z kursem to w sumie dobrze, bo w takim razie w przyszłym tygodniu go nie będzie, co zwiększa prawdopodobieństwo naszego przybycia ;)

Julka, dzięki ;). Ja na razie łykam ten Cyclo 3 fort i czekam...

Selene, dobranoc! :)

Sonia ąż mi się smutno zrobiło jak przeczytałam, że Ksawery płakał za tatą.

Sonia oby Ksaweremu przeszło do końca. Przykro jak tak płakał za tatą :(

Marta dobrze, że wszystko u Was w porządku :)
Koleżanka urodziła synka. Szczegółów nie znam na razie. Na pewno dam znać jak już się dowiem wszystkiego :)

Zatem uciekam spać. Dobrej nocy dziewczyny :)

Ja nie pamiętam jak to było jak mama wróciła z młodszym ode mnie o 4 lata bratem, ale jak była w ciąży to kazałam jej połykać ubranka bo przecież jak dzidzia w brzuszku jest goła to na pewno jej zimno ;) Potem pamiętam, że składałam z nią pieluszki tetrowe :)

Dziewczyny wpierniczyłam właśnie 3 kanapki z szynka i ogórkiem kiszonym :) Ale jestem niepocieszona bo cały czas chodzą za mną te racuchy z jagodami Mamtu i u mnie nigdzie od 2 dni nie ma jagód :( Jutro pójdę na hale wracając ze spotkania i już tych jagód nie odpuszczę ;)

Napisałam dziś posta na forum a później chodziłam i myślałam że coś przekręciłam. Sprawdziłam i rzeczywiście. Aga, to nie Dostinex tylko Diohespan na wzmocnienie żył :) przepraszam za pomyłkę.

Inne tematy z forum

dobry stomatolog - kogo polecacie? (132 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

Przeprowadzka- jaka firma? (44 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

poszukiwany dobry ortopeda (22 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......