WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Arabelka, co do sal 1- i 2- osobowych na Klinicznej to słyszałam, tylko że nigdy nie masz pewności, że któraś będzie wolna.... oczywiście, że się na nie zasadzam, podobno w tej chwili są oficjalnie bezpłatne, choć umownie obowiązuje jakaś opłata na fundację położnych czy coś takiego. Martwi mnie jednak, że we wrześniu jest podobno statystycznie najwięcej porodów, więc może być ciężko z tym salami, pierwszeństwo mają zapewne "znajomi królika" jak wszędzie. No ale może się uda:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny dzięki za dobre rady i pomysły prezentu urodzinowego. Taki jeździć tez fajnie wygląda i mi się podoba, tylko póki co to moja chrześnica jeszcze nie chodzi i nawet się nie zanosi ,aby szybko zaczęła. Ale na pewno bujak lub pchacz/jeździk będzie trafionym prezentem :)

Marta wózeczek jest cudny. I pewnie kupie jej pod choinkę jakiś wózek dla lalek, jak już zacznie chodzić i więcej rozumieć.

Cały świat się skupił na tym królewskim porodzie. A ja jej raczej współczuje tego całego zamieszania przez całe życie. No ale widziały gały co brały ;)

Aga przypomniałam sobie jeszcze co mi pomagało na zaparcia. To otręby owsiane wysokobłonnikowe, takie w niebieskim opakowaniu. Jadłam je z jogurtem naturalnym i do tego dosypywałam dwie łyżeczki mielonego lnu odtłuszczonego. I smakuje też nie źle.

Dziewczyny to jak z jutrzejszym spotkaniem? Ja jestem jak najbardziej za. Proponuje godzinę 11.30-12? W Medisonie, tam chyba jest Grycan z tego co pamiętam?

Spotkanie, środa 24.07.2013, godz. 11.30-12?
1. Carolajna
2. Sonia
3. Arabelka

Kto jeszcze się przyłączy do nas? Maluszek, a Ty na poprawę humoru masz chęć się z nami spotkać? :)

ja jak pracowałam to też na wszystko miałam czas, nawet po 6 godzinach snu z przerwą na siku byłam bardziej wyspana niż teraz po 8 :) nie wyobrażam sobie nie pracować i całe życie spędzić w domu, potrzebuję jakiejś zewnętrznej motywacji do działania, inaczej ciężko mi się za cokolwiek zabrać ;/
Aga, szampon nazywa się "OVER ZOO frutti power" i widzę, że kosztował 10.90 zł, ale totalnie nie pamiętam, gdzie go kupiłam...

Maluszek masz kopa w d*psko ode mnie. :)
Ale weź się nie stresuj ja jak siedzę w domu to cały czas mam lenia, ale zaraz się zbiorę pójdę na zakupy i może w końcu załatwię co miałam załatwić.
Jak pracowałam to jakos tak mi się bardziej wszystko chciało :)

Walerka nie strasz mi tu upałam, i tak miałam dość wczorajszego dnia a jak ma być gorzej to ja się wyprowadzam!

Maluszek do roboty! ;)

Katka podłoga hardcore fakt, wszystko mnie boli po takiej akcji, ale ja tylko sporadycznie usypiam, na ogół siedzi z nim M. Także nie jest źle. I wtedy jest kanapa z różnymi atrakcjami ;)

Muszę się też wziąść za pranie i prasowanie nie ma co. Jak faktycznie będą te upały to się zabiorę, przynajmniej szybko będzie schło.

nawet nie zaczynajcie z Kate, wedlug NHS nie nalezy przyjezdzac we wczesnym stadium porodu (ona byla) i lekarz jest niepotrzebny lepiej jak jest polozna - ona miala 3 lekarzy, tyle ze placi za to calkowitym brakiem prywatnosci, a wogle oglaszajac uzyli taka strao anglielska skladnie ktora praktycznie sugeruje ze ona byla instrumentem do uzyskania krolewskiego potomka (bo tak wlasciwie jest) i szczerze nie chcialabym byc tak potraktowana.

hemoroidy to nic przyjemnego, nie chce was straszyc ale po porodzie jest gorzej, od tego parcia, one tez wychodza wiec zaopatrzcie sie w kremy na zaraz po, bo jak dla mnie to bylo bardziej nieprzyjemne niz bol krocza i kolko poporodowe albo takie zwyczajne dmuchane dla dzieci bo jest akurat odpowiedni rozmiar, ja na nim i siedzialam i spalam, bo inczej nie dawalam rady, a ten syrop i blonnik do picia dostalam od razu do po porodzie wlasnie zeby zmniejszyc dyskomfort w toalecie i swietnie zadzialalo, zwlaszcza ze zcesto sie zdarza ze ma sie blokade psychiczna po porodzie.

Marta na pewno wszystko jest ok, ale pewnie idz na wizyte, uspokoisz sie.

Czytalam ze te upaly ida do was, szczerze wam wspolczuje, wczoraj bylo okropnie, dopiero burza w nocy oczyscila powietrze.

A ja mam taki humorek,że bez koja nie podchodź;/Wszystko przez to,że się nie wyspałam.Już dawno taka nabuzowana nie chodziłam.Położyłam się na chwilę ale nie zasnęłam.Mułam mam takiego,że no.

Też miałam na dziś w planie prasowanie,ale nie mogę się za nie zabrać bo mam takiego zamuła;/Sama jestem zła na siebie.

Marta nie stresuj się.Moja mała też miewa ciche dni jeżeli chodzi o kopanie.Chyba jest taka humorzasta jak jej mamusia;)

Dziewczyny zasadźcie mi jakiegoś kopa żebym się za coś zabrała bo ja sama to się nie rusze;/

Aga, doskonale rozumiem Twoja motywacje. Po rozpoczeciu lykania zelaza w tej ciazy i pozniejszej prawie 30minutowej wizycie w lazience, stwierdzilam ze jest to gorsze niz porod, serio. Na szczescie byl to wybryk jednorazowy i wszystko sie unormowalo, mam nadzieje ze u Ciebie tez bedzie dobrze.

Arabelka, przespać "siusiu time" - jesteś mistrzem :D. A co do prezentu to ja też bym wybrała pchaczo-jeździk, nasz chrześniak był zachwycony, ale nie mogę znaleźć naszego modelu... ;)

Ania83 - bananowy szampon? Dawaj namiar! ;)

Marta, ten szampon w sprayu to może być coś fajnego ;). Aczkolwiek u mojej kociej mendozy pewnie i to by nie przeszło...

Carolajna, no to dobrze, że pospałaś :)

Katka, właśnie nie wiem jak u mnie będzie z tym przełykaniem, ale jak sobie przypomnę wczorajszą wizytę w toalecie to wzrasta mi motywacja ;)

Dobra, czas rozstawić tę deskę do prasowania i załączyć serialik...

o Selene, wspolczuje, i zadnych lodow ani chipsow kanapowych nie bylo :( , Musisz sobie chyba jakis szezlong przy jego lozku postawic, bo podloga to chyba jakis hardcore.

Katka u mnie wczoraj to akurat była podłoga przy łóżku mojego loczka. Do 23 walczyłam żeby usnął :( spać nie chce iść, ale rano żeby wstać to go nie ma oczywiście...

o wozeczki wiklinowe przesliczne, sama chcialam podobny kupic corce, ale zdecydowalismy sie na ten plastikowy z linka powyzej, dlatego ze latwy w utrzymaniu czystosci, no i niezniszczalny praktycznie.

witajcie,

a ja sie wyspalam, mimo ze wstalam o 6.
A widze ze wiekszosc z was niestety zalicza sie do tych niewyspanych.
Salene a jaka wczoraj kanape zaliczylas?

Wspolczuje zaparc, polecilabym kilka suszonych sliwek na dzien dobty po przebudzeniu, ale niestety nie dla Ciebie Aga. siemienia chyba bym nie przelknela.

Arabelka, z tych dwoch zabawek to bym wybrala bujak.
U nas na roczek Mikolaja najbardziej trafionym pomyslem byl jezdzik BIGa o taki http://allegro.pl/big-jezdzik-new-bobby-car-odpychacz-drugi-gratis-i3354370635.html , sa rowniez w wersji dla dziewczynek http://allegro.pl/big-jezdzik-odpychacz-hello-kitty-new-bobby-car-i3410010872.html

Natomiast corka na roczek najbardziej cieszyla sie z pierwszej lalki takiej szmacianej tylko twarz miala gumowa o taka http://allegro.pl/lalka-szmacianka-niebieska-104011706-simba-wawa-i3373868412.html i do tego wozek mniej wiecej taki tylko mial inne kolory http://allegro.pl/smoby-berchet-wozek-gleboki-baby-nurse-wys-24h-i3418513961.html.
Zalezy tez czy dziecko juz chodzi czy jeszcze nie, u mnie dzieciaki na roczek to juz wrecz biegaly wiec od razu z prezentow mogly korzystac.

Milego dnia

Dzięki Arabelka:) Zamawiam i sprawdze na kocie. Pewnie bedzie zachwycony ;)

Selene, takie auto-pchacz u moich znajomych też robi furore.

Arabelka ja też bym bujaka kupiła. U mnie w rodzinie takie zabawki jak ten piesek to były na chwilę, a potem w kąt. Albo jak jeszcze nie ma to może jeździk - pchacz. My mami taki zwykły prosty
http://www.mochtoys.com/pl/produkty/jezdziki-i-rowerki-pl/mini-jezdziki-i-rowerki-pl/5428 (jest też różowa wersja). Na początku jak się dziecko uczy chodzić to trzyma się rączki, a potem jeździ. U nas ciągle jest rozchwytywany.

Marta ten wózeczek jest boski, ja też swojej małej pewnie zakupię :)

Wlasnie ten bujak wydaje mi sie ciekawszy,bo daje wieksza radoche z tego bujania :-)

Marta kiedys jak kot moich rodzicow wpadl do rowu z zielonymi glonami,to mama kapala ja w misce.Ale tak sie bala,ze byla jedna wielka panika.
Ale na allegro jest cos takiego :-)
http://allegro.pl/suchy-szampon-w-sprayu-dla-psow-i-kotow-i3360594415.html

Marta zanim się obejrzysz będziesz jej taki kupowała :)

A tak a propos zabawek dla naszych pociech i nie tylko to ja bardzo bym chciała, zeby moja Córcia miała jeden z takich wózków dla lalek:)))
Sama takowy wiklinowy posiadałam i pamiętam go po dziś dzien hihihihi

http://www.google.pl/search?q=w%C3%B3zek+dla+lalek+wiklinowy&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Q0HuUdbXFIjKtAbIv4GYCA&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1517&bih=714

wiem, odwala mi :P

Arabelka, dawno nie kupowałam zabawek dla Maluszków, ale mi się podoba bujak:) Częściej na niego usiądzie, niż chwyci za pieska.
Ale ja się nie znam, tak tylko wypowiedziałam sie ;)))))

Arabelka ja Ci nie pomogę bo nie mam pojęcia czym sie bawią takie maluchy, ale obie zabawki są bardzo fajne :)

Inne tematy z forum

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (39 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...