WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Dziewczyny jestem pełna podziwu że tak pięknie pracujecie w domu!!
Ja mam takiego lenia-niechcemisię że jeszcze na "poranną toaletę" do łazienki nie doszłam :P poza zębami i uszami jestem brudasem :P

Szukam tez inspiracji co zrobić na obiad - kochany Mżonek napisał "grzanki" - czyli przegląd Jego kanapek do pracy z całego tygodnia na ciepło z piekarnika :P

Musze też zrobić zakupy i podejść do zoologicznego bo wyczaiłam w internecie że royal robi saszetki które się rozcieńcza w wodzie i powstaje śmietanka która może postawić mi kota na nogi!!

Lista rzeczy do wykonania na dziś jest długa a ja co?? Obijam się :P

Dziewczyny! Serdecznie zapraszam na blog matulumatulu.pl, od dziś u mnie konkurs, do wygrania 3 laktatory Lovi :)))

Arabelka raczej zdecydowanie będziesz bez ;)

Jeny ja zrobiłam połowę prasowania i się topię...ale gorąco przy tym żelazku...

Maluszek mam nadzieję, że hybrydy poprawią Ci nastrój :) A dla męża na pewno jesteś najpiękniejsza na świecie.

Aga w tej w kwiatki w r. M spokojnie sie teraz mieszczę, tylko z racji duzego brzuch, to widzę, ze robi sie coraz krótsza na długość ;) Ale jest szeroka, takze brzucha nie powinna Ci opinac. Z tym ze u mnie będzie cc, takze nie wiem czy w koszuli bede na stole operacyjnym, ale chyba raczej bez ;)

Arabelka, dzięki :) ! Na mnie za krótka to na pewno nie będzie ;). Raczej boję się o "napięcie" na brzuchu i dlatego tak się waham z tym rozmiarem... A tą z kwiatkami przewidujesz do porodu? Bo ja tak i nie wiem czy w rozmiar M wcisnę ten ostateczny bebzon ;). Dziękuję za zaproszenie, chętnie bym wpadła, ale widzisz - u mnie ciąg dalszy sajgono-armageodnu :/
A z grycanami na gałkę to ja się nie rozdrabniam - wolę mieć pudełko pod ręką :p

Sonia, dzięki za namiar - zaraz będziemy uderzać!

Maluszek, do tej pory mąż wszystko sam zrobił, ale za panele nie chce się brać i w sumie dobrze, bo akurat z tym by sobie nie poradził, o czym dobrze wie - mimo, że każdy mówi, że to banalne to akurat dla niego łatwiejsze było położenie elektryki czy cekolowanie... A jak ma schrzanić to szkoda czasu i kasy ;)

Arabelka! Jak się nie uda z tymi osobami, na które mamy namiary (mąż już obdzwania) to byłabym bardzo wdzięczna! Zaraz powinnam wiedzieć co i jak...

Aga u mnie panele kłądł mój tata, a mój mąż mu pomagał. On ma wprawę bo troszke juz ich położył. I jakbyś nie miałą kogo, to moge zapytać czy będzie chętny przyjechać. Zresztą jakbyś chciała zobaczyć jak są położone to zapraszam na wizytacje :)

Dziewczyny ja na spotkanie rownież jestem, chętna, ale póki co sie nie deklaruje, bo nie wiem jak sie będę czuła. Tym bardziej, że musze sie na rehabilitacje zapisać i zdążyć przed porodem.

Aga u mnie panele kładł mąż z moim tatą;)A Twój by sobie nie poradził?Wziąłby jakiegoś kolegę i napewno daliby radę.

Ja się umówiłam na spontana na pedicur hybrydowy.Nie mogę patrzeć na moje stopy.Pomalować już sobie też nie dam rady bo brzuch za duży.

W ogóle stanęłam przed lustrem i myśłałam,że się popłaczę:(Twarz mam okropną,pełno jakiś "zmian".Przestałam w ogóle dbać o siebie.Dziwie się mojemu mężowi,że się mną nie brzydzi bo ja sama siebie się brzydzę;(((((((((

Aga spróbuj ale nie wiem czy będą mieli czas
Tomek: 506062087

Witam Mamuśki :)

Dziewczyny dziekuje za bardzo mile spotkanie z dużym dreszczykiem. Wczoraj już nie miałam sily wlaczyc komputera, od 9 rano poza domem. Wrocilam o 18.30 i jeszcze na poczekalni u lekarza spędziłam prawie godzine, czekając na swoja kolej. Marta mowilam Ci, ze brakuje mi adrenaliny, to wczoraj dostałam taka jej dawke, ze wieczorem padlam ze zmeczenia.

Aga przepraszam, ze dopiero dziś pisze o tych koszulach. Ale ja kupiłam te z firmy Margo. Ta w kwiatki w rozmiarze M, a ta druga L, która nie jest jakos specjalnie duza. Przede wszystkim patrzyłam na dlugosc, aby nie były za krótkie. Jeśli masz chec to zapraszam do mnie, możesz zobaczyć je na zywo :)

http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i3357559092.html

http://allegro.pl/koszula-nocna-margo-ciazowa-do-karmienia-l-i3371471399.html

Staników do karmienia nie radze kupować przez neta. Kupiłam jeden w rozmiarze 75/80 D i okazał się za mały, mimo iż był bawełniany. Odesłałam go do sprzedawcy. Chyba, ze takie sportowe, bez misek to może warto kupować. Aga w "Mama i ja" są staniki Alles i wcale nie sa drogie. Kolo 70-80 zl. A jak trafisz na te przecenione w swoim rozmiarze to i za 50 zł kupisz. A necie ceny są podobne + przesyłka, także chyba nie warto.

Panda powtórzę się, ale nie stresuj się tak. Bol krzyża/plecow możesz mieć coraz częściej. Mnie boli odcinek lędźwiowy od paru dni. Wczoraj wąłsnie lekarz mi mowil o hormonie relaksyna, która powoduje rozluźnienie kości i stawów, aby poluźnić zawiasy dla rozwijającego się dziecka, kotre caly czas rośnie i potrzebuje coraz więcej miejsca. Dodatkowo ciężar brzucha przeciąza kregoslup. Takie uroki ciązy, że co chwile coś boli i strzyka ;) Wbrew pozorom ból nie musi oznaczac od razu cos złego :)

Aga a jeśli chodzi o lody z Grycana to je ubóstwiam. Jak jestem w Klifie to nigdy nie przejde obok nich obojętnie ;P

Jak mnie szlag trafił!!! Ledwo się zdążyłam ucieszyć, że w niedzielę wieczorem wracamy do domu (jutro koniec malowania, sobota/niedziela na położenie paneli), a tu mi szanowny pan majster wyjeżdża, że on w weekend ich nie położy, ewentualnie JAKOŚ TAM w przyszłym tygodniu!!! No, zabiję chyba! To po cholerę się deklaruje, że jest wolny i na telefon?! Jak zahaczył jakąś fuchę to się chyba dzwoni i mówi, nie?! Szukalibyśmy kogoś innego! Zaraz wyjdę z siebie i stanę obok... :/

Mąż ma zadzwonić do kolegi budowlańca, ale on do położenia paneli się nie garnie, więc bosko :/. Dziewczyny, może macie kogoś sprawdzonego??

Pani sobie radzi świetnie tylko jest taka dokładna że chyba cały dzień będzie u mnie koczować.

Ksawery ma chrypę i nic pozatym. Muszę iść z nim do laryngologa bo coś za często ma z gardłem problemy.

ja mam zamiar zjesc to wszystko czego nie moglam zaczynajac od krewetek, serow i pate.

Marta bardziej oczywiście chodziło mi o wielkość tych ogrodnczek, niż ten różowy kolor ;)

I rozumiem, że generalnie jesteśy umówione w takim razie Marta w takim razie wpadnie ugotować obiad, a Carolajna poprasuej ciuszki ;)

I co Wy się tak wszystkie dzisiaj do pracy garniecie? ja nie mam siły na nic :(

Ja akurat lubię Bałtycką - tłum mi nie przeszkadza, ale pewnie zmienię zdanie po pierwszych zakupach z Młodym ;)

Panda, kciuki mocno zaciśnięte! :)

Marta, ja też biorę się za prasowanie... Powodzenia we wspólnej niedoli! ;)

Walerka, ja właśnie tak zamierzam robić - jeść wszystko i eliminować to, co sprawia ewentualne problemy :)
Dobrze, że chociaż trochę odespałaś te męczące noce...

Sonia, wiadomo, że w pierwszą dobę po szpitalu nie będę wciągać pizzy ;). Chociaż kto wie :p.
A Ksawery zdrowy? :) No i jak sobie radzi Twoja pani do pomocy?

Selene ja lubię prasować małe ciuszki :) Więc jeśli to dziecięce to spoko :)

Mój Ksawery dzisiaj się przytulał do brzucha i pukał i patrzył jak mała kopie i się cieszył jak głupi :)

No nic to ja chyba też się zabiorę za prasowanie...

Panda ściskam będzie dobrze! A może wpadniesz na nasze spotkanie w środę??

Ja też Bałtyckiej nie lubie, za dużo tam tego wszystkiego dla mnie. Do Alfy też często chodziłam ze względu na moje uzależnienie od kina :) Ale teraz nie bardzo jest czas ani nic ciekawego latem nie puszczają w kinie.

Aga z tą dietą to ja też jadłam wszystko jak karmiłam Ksawerego oprócz typowo wzdymających (fasola itd) ale na początku pierwsze 6 tyg to raczej uważałam (nic smażonego nie za dużo nabiału) dzieci się rodzą niestety z nie dokońca wykształconym układem pokarmowym więc mogą sobie nie poradzić w tych pierwszych tygodniach z pizzą ;)

Mi się dziś też nie chce. Pierwszy raz przyszła dzisiaj do mnie dziewczyna na próbę do sprzątania więc nawet się z domu nie mogę ruszyć i za bardzo też nie mam co tu robić...najchętniej bym spać poszła ale tak głupio....

Selene, ja do prasowania? Nieee :)) Mogę co najwyżej obiad zrobić.
Ale z tymi ogrodniczkami to wyskoczyłaś mama. Chłopak i nosił takie same jakie są dla jego siostry? Nieeee :)

Carolajna, Marta jak Wy takie chętne do pracy to może któraś wpadnie do mnie i poprasuje? ;)

Co do karmienia też zamierzam jeść normalnie. Jak się będzie coś działo to wtedy będę modyfikować dietę.

Ja to z tym niewyspaniem to się chyba przygotowuje już na wrzesień ;). W ogóle wczoraj młodemu pokazałam te ogrodniczki co kupiłam małej i się pytam czy ładne a on "nie" a potem mówię, że on też nosił takie malutkie rzeczy i tylko było "jaaaa??? nieeee" ;)

panda a propo nastrojow, to dziecko czuje ale ja bylam bardzo neurotyczna kobieta w ciazy, a mam mega wyluzowane dziecko i spokojne wiec glowa do gory, jeszcze nic straconego.

Inne tematy z forum

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...

szkoła Montessori - ktoś miał styczność? (57 odpowiedzi)

Chciałam poprosić o opinie osoby, które mają/znają dzieci uczęszczające do szkoły (nie...

Nie mam ochoty na seks (21 odpowiedzi)

Czy jest to możliwe w zaledwie kilkuletnim związku? Rozumiem,zę rutyna może przyjść po 20-30...