WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

No to idziemy na rekord Drogie Panie:) Pogaduszek ciążowych i nie tylko ciąg dalszy:)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-19-t481252,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO-PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (20)

Marta, ja nie wiem co Cię tak dziwi - widziałaś żeby "panie w Twoim wieku" na macie, z koperkiem w ręku rozmawiały przez telefon? NIE! Niech da Ci to do myślenia... ;)

Marta ktoś do Ciebie za głośno mówił może? ;)

Ja nie jestem dzisiaj jakoś specjalnie wyspana, ale mam pełno energii :)
Ciasto w piekarniku, pranie sie pierze, a teraz chyba idę sprzątać łazienke :)

Maluszek, ja biore na szczęście luteine dopochwowo, więc smak mnie omija szerokim łukiem ;)))

Wiecie co, wczoraj rozmawiałam godzine przez telefon i dziś ucho mnie dziwnie boli i gorzej słysze. Chyba musze uważać na cuda techniki, bo one okazuje się nie takie cuda...

Maluszek, no widzisz jaki psikus ;). Ale ja często nawet nie reaguję jak ktoś mówi do mnie pełnym imieniem - od zawsze byłam Agą i tak już zostało ;).
Fajnie, że się wyspałaś mimo wszystko :). Chociaż ta pogoda to zachęca raczej do dalszego tulenia poduchy...

Cześć dziewczyny.

Ja się dziś odziwo wyspałam mimi,że obudziłam sie o 3.50 i nie mogłam zasnąć,ale potem jakoś usnęłam i wstałam o 8:)

Marta Kochana widzę,że mnie wpisałaś na listę spotkania,dziękuję Ci bardzo;)

Co do miejsca spotkania to w przyszłym tyg mają być mega upały więc im bliżej tym lepiej bo mi też będzie ciężko dojechać.Już wyprawa PKS-em jest dla mnie mega wyzwaniem a jeszcze potem kolejny środek transportu to mnie wykończy;/Ale do Wrzeszcza dam radę dojechać bo już dalej napewno nie;(

Katka nie wróż mi porodu po terminie proszę Cię.Ja się modlę żebym przed terminem parę dni urodziła bo ja już mam dość.Weż tam jeszcze raz spojrzyj w te fusy;)Może komuś innemu ten termin wypatrzyłaś;)Skup się Kochana na tych wróżbach bardziej;)

Panda ja też miałam bóle jajników i bóle krzyża,ale przeszło.Napewno wszystko jest ok.Najważniejsze,że czujesz maleństwo.Dziś się uspokoisz po wizycie u koleżanki.Fajnie,że masz taką możliwość.

Aga to mnie zaskoczyłaś bo ja myślałam,że Ty masz na imię Agnieszka;)Agata to bym nie pomyślała.Przyzwyczaiłam się do Ciebie jako Aga;)

Marta co do luteiny to ja ję też brałam w pierwszym trymestrze a potem ją odstawiłam i wszystko było ok więc nie urodzisz wcześniej jak ją odstawisz tak mi się wydaje.
Jak sobie przypomne ten ochydny smak tej luteiny to mnie mdli;/

Mamtu Ty moje GÓRU gdzie Ty jesteś????????Daj znać,że wszystko ok u Ciebie.Pomagasz panom cekolować;)?

Miłego;)

Carolajna, no właśnie ja też tak uważam i słyszałam to już od dwóch położnych, także chyba coś w tym jest :). Zresztą w mojej książce - biblii też wychodzą z tego założenia :).

Lepa, poczekamy :). Nawet lepiej, bo i ja już nie będę się wić ;)

Marta, ja mam to samo - tak jak nigdy nie przepadałam za słodyczami, tak w ciąży pokroić bym się dała (i co mi z tego krojenia :/), jak mój mąż; z racuchami/naleśnikami itd. to samo - nigdy nie lubiłam, a teraz mogłabym albo raczej chciałabym non stop, tak jak mój mąż. Geny! ;)

Selene, no może to i dobrze ;)

Lepa udanego wypoczynku :)

Aga duży M. nie poszalał, bo raz, że dzisiaj do pracy, a dwa, że jeszcze bierze leki w związku z zatokami i zabiegiem. Ogólnie chłopaki nie poszaleli bo wszyscy do pracy. Po 22 grzeczniutko poszli do domu :)

Ale mi smaka narobiłyście tymi koktajlami i pizzami... idę do bufetu coś kupić bo zgłodniałam od tego czytania :)

Dzień dobry:)
Panda, miewam podobne bóle jak Ty i lekarz powiedział, ze na tym etapie ciąży są one najnormalniejsze w świecie. U mnie dodatkowo są te bóle jak na okres i skurcze i lekarz pewnie dla mojej spokojności przepisał luteine.
Super, że masz możliwość zrobienia usg to na pewno Cię uspokoi. Przytulam Cie i nie płacz Kochana:) I koniecznie daj znać "po".

Słoneczko, też Cię nie lubie za ten koktajl... ;) U mnie mikser padł ostatnio (tzn ta góra do miksowania owoców) i jestem niepocieszona.

Carolajna, takiego smaka mi narobiłaś tymi racuchami z jagodami, że dziś wybieram się na ryneczek i musze zrobić. A tak w ogóle to ja nienawidze racuchów, zawsze mnie po nich mdliło ale w ciąży uwielbiam je... Młoda chyba ma smaki jak tata, bo R bardzo lubi.

Lepa, odpoczywaj i korzystaj z pomocy:))

Selene, współczuje niewyspania. A ta pogoda w ciągu dnia ma sie zmienić, podobnie jak wczoraj.

Miłego dnia:))

Kochane, do trojmiasta wracam dopiero po przyszlym weekendzie. Wiec wszelkie spotkania Gdynskie moze by tak po 5 sierpnia? A jak nie to na nastepne sie zalapie

Aga masz rację co do tej diety, bo ja też nie zamierzam się głodzić :) Moja mama też nigdy na żadnej diecie nie była, a żadne z nas kolek i alergii nie miało :) Więc mam nadzieję, że jeżeli będę karmić to moja kruszyna nie będzie miała brzuszkowych problemów :)

Carolajna, chyba mnie przeceniasz - mimo mojej obecnej cukrzycowej desperacji, nie dałabym rady zjeść takiej ilości na raz :p. Chociaż.... :p

A ja zjadłam rogalik z dżemem brzoskwiniowym i truskawkowym na śniadanie :) Ale koktajl też bym wypiła :)

Aga Ty tak nie szalej z lodami i pizza bo nie będziesz mogła nakarmić Malucha jak tyle zjesz ;)

Ja idę zaraz robić ciasto z przepisu Haze a potem jadę z mamą do babci na kawkę, wczoraj miała imieniny :)

Sonia, no właśnie niby wiem, ale z drugiej strony to od szkoły zależy, a ja ostatnio doszłam do wniosku, że jeśli wszystko będzie ok to nie zamierzam się zmuszać do jałowego jedzenia i jeść normalnie, jak przed ciążą (nie żebym jadła tylko lody i pizzę :p ). Generalnie słyszę coraz więcej głosów, że nie ma potrzeby restrykcyjnej diety przy karmieniu piersią i widzę na to coraz więcej przykładów "w środowisku" ;). Zobaczymy jak to będzie w praktyce...

Hehehhe ja codziennie na śniadanie sobie robię koktajl :P kupuję kiść bananów na kilka dni, codziennie litr mleka i kanapki popijam świeżutkim, spienionym koktajlem - mniam!! :D
Nawet mi się nie chce/nie opłaca chować miksera - tylko wpinam ten kubek koktajlowy i jechane :P
Dzienna poranna dawka wapnia musi być ;P
czasami zaszaleję i wrzucę albo świeżą morelę, albo dżemu z porzeczek (w ciąży mam bzika na punkcie cierpkich i kwaśnych smaków - m.in. dżem/konfitura z porzeczek w lodówce musi być;P).

Aga z tymi lodami i pizza to niestety będziesz musiała się jakiś czas wstrzymać jak będziesz karmić piersią :)

Witam w ten pochmurny poranek! Mam nadzieję, że słonko jeszcze się pojawi.

Panda ja wczoraj i 2 dni temu miałam takie okropne kłócia w lewym jajniku. Okropne taki przeszywający ból. Chyba to taki "urok" trzecieigo trymestru, że ciągle coś dokucza. Mimo wszystko trzymam mocno kciuki i wierzę, że będzie dobrze.

Selene współczuję nie wyspania :/

Lepa korzystaj z pomocy dziadków ile się da :) Ja też bym chętnie Ksawerego sprzedała komuś na spacery, bo już za nim nie nadążam...

Cześć dziewczyny :)

Panda mam nadzieję, że dzisiaj się już lepiej czujesz i jesteś spokojniejsza. Na pewno wszystko będzie dobrze, głowa do góry. I nie denerwuj się tak bardzo, bo przecież maluszek wszystko czuje. :) :*

Lepa a długo u rodziców będziesz? Odpoczywaj i korzystaj ile się da :)

Miłego dnia.

Dzień dobry!

Marta, jak dla mnie ta restauracja na dachu to dobry wybór :)

Lepa, udanego wypoczynku! A wrócisz do środy? ;)

Na temat jedzenia to ja już nic nie mówię... WSZYSTKO bym zjadła! Mam ambitne postanowienie, że po porodzie zjem litrowe pudełko (albo dwa) truskawkowych grycanów, po czy zamówię największą pizzę i ją zjem :D

Ania83 - rozumiem, że na spotkanie w Gdyni się piszesz? ;)

Panda, spokojnie! Teraz coraz częściej coś będzie bolało, gdzieś będzie rwało... Takie zmiany i dolegliwości są normalne! Ale rozumiem Twoje obawy i bardzo się cieszę, że masz tę koleżankę, która może pomóc Ci uspokoić myśli! Odezwij się po!

Selene, no i widzisz - łaska Maksa na nic się zdała... ;) A Big M. w jakim stanie powrócił? ;)

Słoneczko - już Cię nie lubię za ten koktajl... ;)

Dzieńdoberek Kochane!! :D

Ja właśnie skończyłam pochłaniać śniadanko i popijać je koktajlem mleczno-bananowym :D

Mżonek się śpieszy do wyjścia do pracki, więc za chwilkę będę miała mieszkanie całe dla siebie - tylko obawiam się że znów popadnę w totalne lenistwo i cokolwiek z sobą zrobię o 12 :/

W VNS kiedyś kiedyś byłam na rozmowie w sprawie pracy (dostałam ją:P) bo oprócz restauracji oni mają sklepy jubilerskie i wynajmują mieszkania turystom ;)

I racja manhattan też świeci pustkami odkąd powstała bałtycka :)

Witam wszystkie!
Ja wczoraj przyjechalam z synkiem do rodzicow do Olsztyna, niech troche pobiega z dziadkami, bo mama juz nie ma tyle sily... Buziaki przesylam!

Inne tematy z forum

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

nnt. budowa domu czy kupno małego mieszkanka? (138 odpowiedzi)

Dziewczyny zwracam się z tym pytaniem do Was bo naprawdę już nie wiemy z T co zrobic.... mamy...