WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Czy już Wam mówiłam, że się boję burzy. Przed chwilą tak u mnie walnęło, że prawie zawału dostałam...

Carolajna ja miałam dwie torby jedną na porodówkę którą po porodzie od razu oddałam a druga na oddział.

Ksawery zawsze mocno jęczący był przy zębach i zawsze miał katar plus czasem rozwolnienie. Bidulek mój. Na szczęście jeszcze tylko 3 i będzie spokój.

Halo, halo Aga co u Ciebie?

Maluszek cieszę się, że po wizycie u Ciebie wszystko dobrze :)

Cześć dziewczyny :))

Nie mogłam Was nadrobić :)

Mamtu witaj ponownie :)

Dorotii Ty również. Wypoczęta?

Maluszek bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona po wizycie i że z Malutką wszystko w porządku.

Współczuję kocich dolegliwości, biedaki małe futrzane, oby wszystko szybko przeszło.

Grzmi!!! Może w końcu będzie chłodniej :) Tylko deszczu jeszcze nie ma. Chyba pierwszy raz cieszę się na burze, bo w ogóle to się boję.

My byliśmy wczoraj na koncercie od 19 jakoś do 1 w nocy, w obie strony pieszo, niby tylko pół godziny w jedną ale myślałam, że nie dam rady wrócić :( Za to dzisiaj obudziłam się o 10:40 :) a w nocy nie było żadnego sikania, ani picia, więc jestem wyspana :)
Teraz jestem u mamy. Kupiłam druga koszule do szpitala w pepco więc i to mam już z głowy.

A czy zabieracie do szpitala 2 torby? Czy jedną. Bo ja słyszałam, że na porodówkę lepiej mieć osobno. To prawda?

Miłego popołudnia wszystkim :)

Człowieka kilka godzin nie było a tu 44 posty do nadrobienia ;P

Taki upał że padam :/

Tyle rzeczy w trakcie czytania chciałam napisać, ale już nie pamiętam co :/ Ta pogoda to masakra :/

no u Juli bezbolesnie wyszly pierwsze 2 a teraz ida nastepne 2 a ze te pierwsze sie nie do konca przebily to wszystkie na raz powoduja ze ja boli i chyba nie ma jak jesc bo z kazdej strony boli, zal mi jej bo sama wiem jaki to bol przy zebach.
dobrze ze mam te usg w piatek i wizyte bo cos za czesto lapia mnie te skurcze, mam nadzieje ze z szyjka wsio oki nic tam sie nie dzieje. troche za wczesnie na porod.

Marta,ja w pierwszej ciąży czułam że dziecko będzie mega ruchliwe po mnie,bo ja byłam bardzo energicznym dzieckiem(teraz coś mi spadła ta energia:) i już w brzuchu doznawałam niezwykłych odczuć w postaci ciągłego ruszania się,kopania,wiercenia...noi urodził się synek,w szpitalu aniołek ale jak go przywieżliśmy ze szpitala do domu i zobaczyłam te oczy szeroko otwarte,rozglądające się do tego nie szło go odłożyć na chwilę do łóżeczka bo płakał,towarzystwa szukał to pomyślałam i powiedziałam jeszcze do teściowej pamiętam"Oj ciężko będzie"noi tak było,nogi fruwały na wszystkie strony,zmienić pieluchę to był wyczyn,nie mówiąc już o okresie raczkowania,zaglądania do każdej szafki,wyciąganie wszystkiego z szuflad itp,oczywiście im starszy tym żywotniejszy,teraz troszkę wyrósł z pewnych rzeczy ale i tak sam się sobą nie umie zająć,no chyba ze znajdzie jakieś głupoty,ale zabawki od zawsze leżały nieużywane.
Także cieszę się że już to najgorsze mam za sobą,a ten drugi syn może będzie spokojniejszy i nie będzie problemu z jedzeniem,oby...

Maluszek super wieści!

To powiem Ci Walerka że u mojego ostatnio wyszła jedna piątka, i to tak bezboleśnie, tylko przyszedł do mnie i mówi: "Mamo, mamo coś tam mam w buzi" I pokazywał mi językiem, a to była nowiutka, dolna piąteczka :) Więc życze aby i u Julki wyszły jak najszybciej i najmniej boleśnie.

Arabelka, bo ten jeden dzień urlopu powyżej ustawy mam gratis od firmy :), zresztą usawa mówi o minimum, a np u mojego męża w firmie jest bodajże 29 dni w roku :)

Marta i tu Cie zaskoczę, bo w tamtym roku bylam na 2 tyg urlopie, pierwszy raz od 3 lat. Wzcesniej brałam takie tygodniowe, albo pojedyncze dni. I przeważnie gdzieś wyjeżdżaliśmy za granice pozwiedzać. Także wtedy tez to nie był odpoczynek. Ale w końcu powiedziałam, koniec! I dopiero na takim 2 tyg normalnie odpoczęliśmy. Bite dwa tygodnie leżenia i obijania się plus pare dni zwiedzania. Ale co z tego, jak w tamtym roku musiałam wykorzystać urlop z 2011, także takie błędne kolo, bo z 2012 przeszło mi ponad 2 tyg na 2013.

Dorotii chętnie się podzielę urlopem :) Choc u mnie powrot do pracy będzie bardzo ciezki, wiec ciesze się, ze będę mogla troszkę dluzje posiedzieć z dzieckiem w domu ( chyba, ze po urodzeniu szybko zmienię zdanie ;))

Maluszek super, ze po wizycie wszystko dobrze. A wagowo to rosnie w sam raz. Mój Mały jest tylko 2 tyg starszy terminem od Twojej kruszynki , a na ostatnim usg wazył 2500g ;p I jak kopnie to się dopiero czuje power ;)

Katka z skad u Ciebie 27 dni? Bo z tego co pamiętam ustawowo jest 26 dni tego pełnego urlopu.

hehe, a to mi umknelo, no i dobrze, bo tak ma cala unia.
znowu nie moge oddychac, moje dziecko w zlobku ok, je, bawi sie wiec pewnie zeby, biedna boli ja bardzo ciagle tam sobie pakuje paluchy, szkoda mi jej bardzo, dobrze ze juz sie przebily to mam nadzieje niedlugo sie skonczy. zasypiam nad komputerem, tak bym sobie poszla do domu i strzelila drzemke

Ania83, to zależy jaki Twój pracodawca ma okres roliczeniowy, ponieważ odbiór dnia wolnego za święto przypadające w sobote odbiera sie w tym samym okresie rozliczeniowym, mój ma np zawsze 2 miesięczne.

Selene, mi się dziś też nic nie chce.

Tak , Walerka znieśli, ale w październiku zeszłego roku przywrócili, bo było niezgodne z konstytucją.

a ja myslaalm ze w Polsce zlikwidowali oddawanie swiat przypadajacych w weekendy na rzecz wolnego 06.01.
ja po powrocie bede miec 27 dni urlopu i 11 swiat i specjalnych dni ktore mi przysluguja, pewnie wezme to jako ostatni miesiac maciezynskiego bo przynajmniej bede mi za to placic.zostanie mi 16 dni z czego 9 moge przeniesc a 7 musze wykorzystac.

Maluszek cieszę się, że wszystko w porządku u Was :)

My po drzemce. Teraz trzeba się zabrać za przygotowanie obiadu bo za godzinę małżon wraca, a tu nic nie ma jeszcze.
W sumie dzisiaj leniwy dzień, nie mogę się za nic zabrać, ten upał jest masakryczny.

Arabelka, myślę że najlepiej wybrać położną w przychodni najbliższej Twojego rzeczywistego miejsca zamieszkania, bo to najbardziej praktyczne. Ja też nie mam jeszcze wybranej, bo do gina zawsze chodziłam prywatnie, także nawet nie kojarzę, żebym kiedykolwiek wypełniała jakąś deklarację wyboru położnej, no może w 1999 r., jak się rozpoczęły te wszystkie deklaracje, ale jeżeli tak, to to było w miejscu, gdzie juz dawno nie mieszkam. Mam zamiar udać się do przychodni na moim osiedlu, gdzie zresztą mam lekarza pierwszego kontaktu, i tam wypełnić tą deklarację.
Katka, a może orientujesz się także, jak to jest z tymi dwoma świętami, wypadającymi w 2014 r. w sobotę? bo generalnie przysługują za nie dodatkowe 2 dni wolne od pracy, ale jeżeli urlop macierzyński skończy mi się w październiku 2014 r., to przysługują mi oba te dni jak innym pracownikom, czy tylko dzień wolny za sobotnie święto przypadające w listopadzie?

Ja się cieszę, że mała taka ruchliwa, balam się że bedzie taka leniwa jak jej tata:-) On od dziecka by tylko jadł i spał.

Jak się dużo ruszają to będą bardzo ruchliwe,jak mój pierwszy syn,ten to wogóle nie spał,chyba że w nocy,a tak to non stop się wiercił,teraz mam zupełnie inne dziecko w brzuchu,inny temperament.

Ja też nie wiem jaki smoczek kupić mam albo awent,ten drugi o tyle lepszy że jest za co złapać,wygodniejszy do wyciągania.

Marta, moja mała wierci się jak szalona;-)

Co do smoczków i butelek, to ja chyba wezmę ze sobą wszystko, tak na wszelki;-)
Kolezanka jak rodziła, to miala torbę wielką jak ona sama!:-)

coś mialam jeszcze napisac..

Mamtu faktycznie dużo w Tobie energii,skoro tyle rzeczy zrobiłać w tak krókim czasie,podziwiam,bo ja nie mam sił na najprostrze czynności,ale pewnie to przez niedospanie,ciągłe zmeczenie i stres.Dzieciak znowu chory,jutro mam wizytę a jeszcze nie wiem z kim na nią pójdę,muszę do jutra 18 wykombinowac tłumacza,bo to sprawa zatok więc jest potrzebny.

Maluszek,całkiem dobra waga dziecka,dobrze ze sie uspokoiłas po wizycie,wiem jakie to ważne,ja tu na początku wychodziłam z wizyty bardzo rozczarowana,teraz też się zdarza,a jestem już u innego lekarza.Noi nie wiem już ile mój maluszek waży,przestałam w te wyliczenia wierzyć zupełnie.

Walerka nie myślałam żeby odrazu kupować inhalator a już napewno nie tu,ale jak będzie taka konieczność to kupię następnym razem w Polsce albo zamówię a tata odbierze i mi przywiezie.Dalej nie wiem jak sporządzić taką inhalację,wiem ze koleżanka robiła dziecku z amolu,z soli też robią,musze poczytać jakie proporcje.Dziś mu wypływa lepiej ten katar,za to wciąż utrzymuje się gorączka,może tym razem to nie zatoki?Jak myślicie czy to zaraz widać na obrazie USG że są zmiany czy to trochę trwa...Bo jutro bym się dowiedziała z czym mam do czynienia i jak będzie nadal gorączkować to przynajmniej lekarz będzie wiedział na co podać lek,a ostatnio poszliśmy do pediatry i ten dał antybiotyk nie trafiony kiedy to przypadkiem u lekarza specjalisty potwierdziły się własnie zatoki.

moj sie wygina i jak mi wcisnie czasami cosw brzuch, domyslam sie ze to noga to boli jak cholera.
jak przyjedzie moja mama to zaczniemy dzialac bo zjamie sie Jula a my mozemy pojechac do sklepow. miedzy innymi chce kupic jakis meble dla Juli, myslalam o ikei, no i pare rzeczy dla mlodego, plus prac prasowac itd.

Dziewczyny a Wy coś słyszałyście na temat podwójnego łożyska co to oznacza?

No powiem Wam dziewczyny,że jestem już spokojna bo się denerwowałam trochę.

Mała kopie jak szalona.Na wizycie też się wierciła.Moje dziecko chyba w ogóle nie sypia;)

Inne tematy z forum

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

jak nauczyć pić ze słomki i kiedy? (15 odpowiedzi)

drogie mamy, mój synek ma roczek, chciałaby nauczyć go pić ze słomki, ponieważ on nie lubi pić z...