WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Dziewczyny mam kilka pytań. Czy któraś z was używała butelek dr.Brown. Chciałabym kupić, ale nie wiem czy kupić dr.Brown czy Avent. Drugie pytanie to macie już wózki wszystkie? Ja mam co chwilę fazę na jakiś inny. Teraz obstawiam Mutsy 4rider, ale mój mąż jest zachwycony stokke. Cena raczej skłania mnie ku mutsy. Jeszcze podoba mi się x lander xq, ale nie wiem sama. Wy macie swoje typy?
Coś też podczytałam o smoczkach. U nas najlepiej sprawdziły się nuka i szczerze to pomimo mówienia o tym jaki smoczek jest zły nie wyobrażam sobie życia bez niego. Moje dziecko gdyby nie smoczek cały dzień płakałoby albo wisiało mi na rękach. Zobaczymy jakie będzie drugie, ale awaryjnie na pewno kupię:p

Ania27 współczuję Ci Twoich dolegliwości. My teraz mieszkamy w małym mieście gdzie są chyba porodówki. Byłam już 2 razy w szpitalu na usg dopplerowskim i muszę powiedzieć, że lekarze byli bardzo dokładni. W sumie badało mnie 4 i każdy bardzo dokładnie mnie badał i odpowiadał szczegółowo na moje pytania. Trochę martwiłam się zmianą miasta i to do innego regionu Niemiec w 7 miesiącu ciąży, ale muszę powiedzieć, że na razie trafiałam na super lekarzy i nie czułam, żeby coś bagatelizowali. Wręcz przeciwnie. Ja na razie na służbę zdrowia tzn.z ginekologa, pediatre, dentyste i domowego lekarza złego słowa nie mogę powiedzieć. Mam nadzieję, że to się nie zmieni. Moi teście mieszkają również w innej części Niemiec 25 lat i zawsze dobrze mówią o lekarzach. Oni z kolei boją się wrócić do Polski właśnie ze względu na służbę zdrowia.
Na ostatnim badaniu w 31 tygodniu mój synek ważył 1400.

Mamtu super jest Twój mąż :) Ale z drugiej strony to fajnie, że sam myśli o takich rzeczach i nie musisz go prosić. Tylko, że 3 piętro bez windy to masakra jakaś. Moi rodzicie mieszkają na 3 bez windy i za każdym razem jak wchodziłam z małym jak był malutki to przeklinałam to 3 piętro:) Może uda wam się znalezć coś podobnego, ale niżej albo z windą :P z drugiej strony dużo też zależy od tego czy na dole miałabyś gdzie zostawić wózek.

Ja muszę przynać, że mój mąż super się zachowuje. Skacze nade mną i pilnuje, żebym się nie przemęczała. Chociaż nasza przeprowadzka wypompowała mnie strasznie. Psychicznie i fizycznie. Dobrze, że mam jeszcze trochę czasu do porodu, żeby się zadomowić i wszystko ogarnąć.

Dzięki dziewczyny za porady na zgagę. Migdały kompletnie mi nie pomagają. Mam wrażenie, że mi stają w przełyku. Mleko muszę spróbować chociaż nie cierpie mleka. No i ta woda z sodą oczyszczoną też muszę spróbować. Mam wyrzuty sumienia, że tak często biorę renni chociaż 3 lekarzy powiedziało, że jest bezpieczne. Bez tego nie funkcjonowałabym. Wymioty przez zgagę są straszne i brak snu... Masakra. Byle do porodu.

My kupiliśmy mieszkanie 3-pokojowe i jedynym plusem jaki jest to że nikt po głowie nie skacze,noi że jako ostatnie mieszkanie to cisza na klatce,nikt nie mija Twoich drzwi w rezultacie czyściej.
My już drugi raz nie zdecydowalibyśmy się tak wysoko,sufity pękają bo to ostatnia kondygnacja i tak jakoś zrobione,noi te wtaczanie się tak wysoko,z dzieckiem czasem kilka razy dziennie jest jednak męczące.

Tutaj też mieszkamy na 3,a na dole parking więc razem 4 i np.w ciągu dnia zostawiam auto pod blokiem,bo nie daje rady jeszcze z zakupami sie wtargać na samą górę,a tu schody są wysokie i ciężko nogi zadzierać do góry:)

Ciekawe jak mi dziś minie noc czy schadzka znów będzie,normalnie pozabijam dziś tych łobuzów!

Aga, fajnie, że mimo wszystko miałaś udany dzień. A że czekać trochę trzeba - zawsze z tyłu głowy masz tę myśl, że już bliżej niż dalej. No i miła ta akcja w aptece. Oby więcej takich rozgarniętych kasjerek. :)

Carolajna, że też akurat teraz Cię wzięło. Trzymaj się!

Ja napaliłam się na proszek z serii Biały Jeleń, ale za Chiny Ludowe nie mogłam go nigdzie znaleźć (poza netem), więc odpuściłam i też mam Dzidziusia. Płuczę podwójnie i jest okej.

Trochę Wam zazdroszczę tych lodów, chociaż jakoś smak maślanki wydaje mi się dziwny mimo, że samą maślankę baaaardzo lubię.

Co do zmiany mieszkania - ja w zasadzie sprzeciwu nie wyrażałam, bo na razie, dopóki nic nie wiadomo, nie mam się czemu sprzeciwiać. Poza tym doceniam fakt, że mąż nie chce mnie obarczać formalnościami, szczególnie dopóki nic nie wiadomo na 100%. Najgorsze jest to, że mnie samej ten pomysł też powoli zaczyna się podobać, bo te nasze 62m2 ciążyły nam już od dłuższego czasu, nawet we trójkę. Chyba sama ze sobą zwariuję w końcu.
Mąż był przed chwilą w tym mieszkaniu, ale gadał jedynie z facetem, który je wynajmuje, więc za wiele się nie dowiedział. Plus jest taki, że wszystkich tu znamy, nie trzeba by zmieniać otoczenia. Poza tym oferta jest na tyle atrakcyjna, że druga taka na 99% nam się już nie trafi. Wszystko to zaczyna przemawiać na korzyść ewentualnego zakupu, nawet mimo braku tej nieszczęsnej windy. I jaki mielibyśmy piękny widok z tego trzeciego piętra. ;)

Sonia zgadzam się z tym ubraniem, żeby była jakaś spójność.

Poniedziałek 9 rano gdańsk

1. Sonia
2. Maluszek
3. Marta
4. Carolajna
5. Aga

Dziewczyny nic na siłę to była tylko propozycja. Przecież jak nie będziemy miały siły to najwyżej nie zrealizujemy wszystkich pomysłów co do sesji i po prostu zakończymy na takim etapie jaki nam odpowiada. Co do ciuchów to warto by się chociaż dogadać mniej więcej co ubieramy żeby nie było że każda inaczej przyjdzie jedna w spodniach druga w spódnicy itd :)

Faktycznie dzisiaj tu strasznie cicho..

Aga niestety teraz tak jest że na wszystko trzeba czekać. Ja się też muszę powoli zacząć rozglądać za wózkiem bo coś pisałyście że też się czeka parę tygodni.

Marta ja też mam taką nadzieję dobrze, że w środę mam tą wizytę u gina.

Mamtu Twój mąż niezły agent z tą zamianą mieszkań :)

Aga dobrze, że zakupy udane szkoda tylko, że tak długo musisz czekać.

Dorotii no to Cię nowa koleżanka wykańcza, że aż Cię muszą reanimować lodami ;)

Arabelka współczuję Ci tych przejść z kręgosłupem, ale dobrze, że masz teraz rehabilitanta o złotych dłoniach, które leczą :)

Sonia super, że wyniki dobre :)

Dziewczyny ja nie mam kapelusza do sesji, kiecke ogarnę buty na obcasach też :)

Połowy już nie pamiętam co pisałyście.

Carolajna, współczuję bólu:( Oby Ci szybko odpuscilo.

Ale tu dziś cisza. Jakby byl piątek;)

Jak czytam o tych podpaleniach samochodów w moim rejonie to zaczynam mieć schize. Chyba zamontuje kamerę w oknie, bo akurat widzę parking. Jakiś dramat...

Wróciłam! A myślałam, że to nie nastąpi... ;) Ale to miła odmiana po tym moim kotwiczeniu, także Marta, wcale nie miałam dość, chociaż nie powiem - stopy zaraz zamierzam moczyć, bo inaczej mi chyba odpadną ;)
W sumie zakupy średnie, bo na wszystko trzeba czekać... Meble do dużego pokoju mają być pod koniec sierpnia :/. Łóżeczko z kolei za około 2 tygodnie... Ale mam nową miłość - ta Agata meble na Szadółkach jest boska! Wieeeelka :D.
No ale po raz pierwszy nastąpiło TO! Stoimy w kolejce w Super pharmie (nie wiem w której tego dnia, w dodatku każda długa, że hoho), a tu nagle pani kasjerka krzyczy "zapraszam panią w ciąży!" - a ja oczywiście zdębiałam, banan przykleił mi się na twarzy i nie wiem ile razy powtórzyłam, że to strasznie miłe z jej strony ;).

Walerka, Sonia, Selene - super, że wszystko w porządku! :)

Maluszek, ja też mam te kłucia - czasem jak jestem z psem na spacerze to się nagle zginam w pół... Delikatnie mówiąc nieprzyjemne uczucie :/.

Linka, fajnie, że u Was już etap stabilizacji w nowym miejscu :). Ze zgagą nie pomogę, bo na szczęście mnie ona nie dotyczy...

Dorotiii, my chcemy kupić łóżeczko w Tygrysku - widziałam, że mają rozmiar, który Cię interesuje ;). Tutaj masz link:

http://www.etygrysek.pl/index.php

Mamtu, widzę, że Małżonek szaleje ;). Ale naprawdę - 3 piętro bez windy uważam za nie do przejścia... Moja mama właśnie tak mieszka i mimo, że przecież będziemy się tu wdrapywać tylko od czasu do czasu, to mnie to już przeraża...
A poza tym to Cię podziwiam, bo ja bym zabiła mojego męża, gdyby mimo mojego sprzeciwu poczynił już kontakty z agencją nieruchomości - ale ja to zołza jestem ;).

Sonia, dla mnie pomysł na sesję super, czas i miejsce mi pasują, aczkolwiek jestem trochę przerażona tym mega aktywnym planem, tym bardziej, że miałam się oszczędzać, a jeszcze odgruzowywanie mieszkania mnie czeka, no ale szkoda by mi było odmówić sobie takiej pamiątki! :)

Madleen, ja w Ikei byłam jakoś tak w porze obiadowej, więc się minęłyśmy... A jak Wasze dzisiejsze zakupy? Szafa wybrana? :)

Arabelka, życzę Ci jak najszybszego przeszczepu kręgosłupa! ;)

Haze, ja - nieodpowiedzialna matka - też się dziś pokusiłam na krówkę w Sowie... Tak na mnie patrzyła!

Cześć dziewczyny :)

Ja dopiero teraz, bo najpierw internet mi się zbuntował, a potem mama u mnie siedziała. Oczywiście nie siedziałam na d*pie, ale kupiłam prezenty dla braci :) Tylko dla T. nie mam, a on ma już jutro urodziny :((
I pomysłu też nie mam :(

Ja też się piszę na sesję a w ogóle cudownie, bo mam rzut beretem :) Byleby tylko pogoda była.

Marta dziękuję za pamięć boli mnie dalej razem z kością łonową :(

Dorotiii, wyjaśniłam z wynagrodzeniem i wypłacą mi brakującą kwotę przynastepnej wypłacie:)

Carolajna, co u Ciebie? Jak się czujesz?

linka mi niestety zaczynają się problemy ze zgagą ale jeszcze nie opracowałam żadnej metody żeby się jej pozbyć. Mogę tylko poradzić że mojej koleżance która miała straszną zgagę pomagała musztarda (zalecona przez lekarza) albo soda oczyszczona (piła łyżeczkę rozpuszczoną w szklance wody).

Madleen ja mam za tydzień wizytę u gina i wezmę zwolnienie ale będę jeszcze chodzić do pracy z tym że nie na 8 godzin i powoli jak wszystko zdam to będę odpoczywać. Myślę że tak koło 20-25.08 powinnam już w domu być na stałe.

mamtu widzisz nie wiem czemu ale na necie nie patrzyłam na łóżeczka :)) nie ma to jak zaćmienie umysłu ;p byłam znów w mama i ja i w sumie tamte nie są takie najgorsze i któreś jakby co zamówię.

słoneczko mc flury z lionem i sosem karmelowym zawsze pomaga!! na każdy problem :)) metoda niezawodna :))

marta a kwestie finansowe wyjaśniłaś? ja akurat z pensją mam odwrotnie bo drugi miesiąc z rzędu dostałam za dużo no ale nie śpieszno mi do wyjaśnień ;p

arabelka ja zarzuciłam tlc bo to nie ma moje nerwy się okazało :)
macie się dziewczyny z tymi facetami ale ja ze swoim też. Niestety oni są z innej planety. I pomyśleć że u mnie będzie 3 facetów na mnie jedną!

fajne te pomysły na sesję no ale niestety ja będę w pracy ;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Maluszek tez bylam w szoku, ze kregoslup daje takie odczucia bólowe i to z "przodu". Gina pytalam i tez mi powiedzial, ze to od kregoslupa. Dobrym sposobem na ten bol jest wyciagnac sie na drążku, ale w ciązy z tym podnoszeniem rąk do góry lekarz kazał uważać. Takze ewenetualnie na leżaco wyciągnąć sie na maksymalnie i rociągnąć mięśnie. Grunt, ze w końcu wiem co mi dolega i jak sobie z tym bólem radzic :)

A ja dzis trafilam w sowie na lody o smaku Maślanki- polecam, mi bardzo smakowały :)

Pomysł z sesja bardzo mi sie podoba, tylko pytanie czy damy rade tyle godzin. Jesli uda mi sie przełożyć masaz, to pisze sie na sesje :)

Oglądałam dzis na TLC film dokumentalny o porodach i "zaliczyłam" trzy cesarki + kilka porodów naturalnych ;p Ja to mam zboczenie z tym oglądaniem hehe A cc nie wygląda tak źle ;)
Ale przerażona byłam jak rodziły sie dzieci po 800-1000 g. A szczególnie jak matka na głodzie narkotykowym rodziła w 7 miesiącu i przez cała ciąże brała kokainę. Dziecko urodziło sie również "nafaszerowane" narkotykami. Niby kochała to dziecko, ale bedac w ciąży nie przeszkadzało jej to, ze ciągle jest naćpana.

Selene super, ze po badaniu i podglądaniu wszystko ok :)

Madleen czy pewna diagnoza to chyba tak, w końcu taki mam opis na wydruku od lekarki, która robiła usg. Na 100% to pewnie jakby się otworzyło i na żywo zobaczyło ;)

Co do sesji i ciuchów, to ja bym obstawiała, zeby każda ubrała się, jak ma na to ochotę, bo wydaje mis ie, ze ciężko będzie dograć ubraniową taką ilość bab, a bez sensu na samą sesję inwestować w ubrania ;) Co do godzin, to ja tylko poranne w poniedziałek np.
Ale jeśli o mnie chodzi, to dla mnie za dużo i chyba nie chcę biegać po starówce i kawiarniach i się fotografować z brzuchem ;)

Madleen ja mam proszek dzidziuś, przy Tomku używałam Lovelli i uważam, ze bez sensu przepłacałam ;)

Mamtu ale co ? tak po prostu zmienić ??? kurczę niezły jest ;/
współczuję tego braku windy - my od roku mieszkamy właśnie na 3 z windą, a przy Tomku musiałam się tachać na 4 schodami i po prostu gęba mi się uśmiecha, ze juz nie będę się musiała męczyć ;)
nie da rady czegoś innego poszukać ?

Arabelka biedaku - masz Ty z tym kręgosłupem :(

Aga jadam dzisiaj w Sowie lody krwowkowe + pychaaaaaaaa !!!!!!!

maluszek glowa do gory, takie sprzeczki sie zdarzaja, tule cie

Właśnie najpierw się ucieszylam bo przy Ksawerym siara pojawiła się dopiero po porodzie i kiepsko było z karmieniem. Ale wyczytałam, że to nie ma znaczenia jak się ma wcześniej siarę....

Maluszek przytulam. Często niestety tak jest, że pojawia sie kryzys przy pierwszym dziecku bo to jednak wielka zmiana dla obojga. Nam się też przytrafił ale na pocieszenie powiem, że to chwilowe i trzeba dużo rozmawiać.

No widzisz Mamtu tak tu leczą...nie ma to jak nasi polscy lekarze,tak samo z tarczycą swoje przeszłam zanim wszystko się unormowało,chociaż i tak nie wiem jakie mam FT4 bo tu nie widzą potzreby tego sprawdzać,żelazo też mi poleciało w dół to dobrze że sama poprosiłam o badanie bo bym nawet nie wiedziała o tym.A pełenej morfologii nie mam do dziś i nie będę miała.Walerka tam u Was też nie robią ogólnego badania krwi?

Linka ile Twój dzidziuś waży,bo mi też mówia że mam małe dziecko.

Ania, mimo wszystko postarałabym się jak najszybciej pokazać lekarzowi właśnie pod tym kątem. Naciskaj na nich ile możesz, ale niech Cię porządnie zbadają, bo szkoda Twoich nerwów.

Arabelka, sama przeprowadzka to w sumie byłby niewielki wyczyn, bo mieszkanie jest w tym samym bloku. :P Tylko moja psychika jest już raczej na etapie 'uspokajania' i nie wiem, czy dam radę z adaptacją w nowym, jakby nie patrzeć, miejscu. poczekamy do poniedziałku, bo może nic z tego nie wyjdzie, a ja niepotrzebnie przeżywam 'jak stonka wykopki'. ;)

Sonia mi też coraz więcej leci tej siary,ale praktycznie tylko z lewej piersi a z prawej mniej i rzadziej.

Arabelka ja też takie pieczenie pod biustem czuje i co mówisz,że to od kręgosłupa?No widzisz nie wpadła bym na to.

Ja mam tylko małe kropki na staniku od piersi właśnie to siara,ale to i tak nie wróży jakiegoś nawału pokarmu bo w tamtej ciąży też tak miałam a mleka jak na lekarstwo.

U nas dziś znów upalnie 36 stopni i siedzimy w domu bo upał niemiłosierny.

Mamtu no raczej w kolorze skóry,ale takie zgrubienia są mini jajeczka,noi od tego zauważyłam mam pogrubioną,wypuklą żyłę po wewnętrznej stronie uda,a to już by sugerowało żylaki,najgorsze jest to że w środku też mam skoro mnie boli po stosunku,już powiedziałam mężowi żadnego seksu przed porodem a potem conajmniej 6 tyg,po!:)

Inne tematy z forum

Gdzie mozna poogladać filmy online?? (45 odpowiedzi)

Znacie jakąś darmową stronke z fajnymi filmami online?

jechać czy nie jechać... oto jest pytanie ;) (58 odpowiedzi)

hej jestem mamą 2 dziewczynek - 4 letniej i rocznej na codzien sama zajmuję się dziećmi, bez...

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...