WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Wow, Sonia, mimo wszystko trochę zazdroszczę tej siary, bo przynajmniej masz realną wizję karmienia piersią. U mnie laktacja pewnie zacznie się znowu dopiero po porodzie. :/

Arabelka, bardzo Ci współczuję tych Twoich 'kręgosłupowych' problemów. Sama ciąża jest już dość sporym wyzwaniem dla organizmu, a tu jeszcze to. Dobrze, że masz przynajmniej fachową opiekę w tym trudnym czasie. :)

Julka, a co u Ciebie? Odezwij się, jeśli nas czasem podczytujesz.

Cześć Dziewczyny :)

Lepa u mnie na zgage dzialaja migdaly, ale jak jest bardzo silna to tylko Reni pomaga. Życze miłego mieszkania w nowym miejscu:)

Mamtu, Maluszek ja tez czuje takie kłucia w szyjce. I wiem, ze Synek jest już dość nisko ułożony, podejrzewam ze to napór jego głowki na kanał rodny, powoduje takie dziwne kłucie/dyskomfort. No ale lepiej już nie będzie, bo co raz bliżej porodu ;p

Sonia najważniejsze, ze glukoza wszyszla pomysle i możesz bezkarnie wcinac ciacha ;) Dziadek pewnie chciał się wygadać, a Ty go tak potraktowałaś książką ;) Niestety nie mam takiego kosza. Sonia jeśli Ft4 jest w górnej granicy normy, to jest bardzo dobrze. A jeśli przekracza normę, to niestety nie wiem co to może oznaczać.
A ja się specjalnie na 8.30 w poniedziałek umowilam na masaz, aby mieć reszte dnia wolne :) Ale spróbuje to jutro odkręcić i umówić się na później.

Selen to dobrze, ze poki co strachu nie ma, ze wagowo będzie powtórka z rozrywki :) Także oby Mała zdrowo rosła w brzuszku i nie była zbyt duża.

Mamtu może mąz stwierdził, ze nie takie remonty dla Was straszne, nawet w Twoim 9 miesiacy ciąży? To czemu nie przeprowadzka z dwójka małych dzieci ;p? Hmm 3 piętro bez windy?! To się mocno zastanów, bo ja przez wiele lat mieszkałam na 3 bez windy, ale nie polecam! ;)

Dzis został zidentyfikowany mój nowy nabytek zdrowotny. Bo ciązą prawde Ci powie o Twoim stanie zdrowia ;) Wczoraj bedac na zakup zlapal mnie potworny bol pod biustem, a właściwie ostre pieczenie. Myslalam ze się wyłoże miedzy sklepowymi polkami, nawet oddechu nie mogłam złapać, prawie jak zawał serca ;p Ten bol pojawial się już wiele razy od początku ciąży, ale wczoraj było jakies apogeum! Problem upatrywałam raczej w źle dobranym, uciskającym staniku( kupilam 4 nowe w czasie ciazy i dalej bylo to samo), albo problemy z jelitami;) Dzis z rehabilitantem rozmawiałam na temat tego bólu i okazało się, ze to mój kręgosłup w odcinku piersiowym daje takie objawy. Możliwe, ze ciąża powoduje ucisk, ale jeśli po ciąży nie przejdzie, to mam kolejny odcinek kręgosłupa do kontroli. Bo może to być ucisk na dysk, który daje takie dziwne oznaki bólowe .
No nic medycyna jeszcze nie jest tak zaawansowana, aby robic przeszczepy kregoslupa, ale z chęcia wymieniłabym mój na nowy :)

Poniedziałek 9 rano gdańsk

1. Sonia
2. Maluszek
3. Marta

Mamtu szkoda, że nie dasz rady ale rozumiem, że może to być ciężkie do ogarnięcia z dzieckiem. Ja bym z Ksawerym też nie dała rady :/ Przebrać się możemy u Justyny także z tym nie będzie akurat problemu.

Dzięki walerka za wyjaśnienie bo ja się kompletnie nie znam na tych tarczycowych hormonach.

Od paru dni leci mi siara z cycków..i jest jej coraz więcej, jak tak dalej pójdzie to zaraz będę musiała z wkładkami laktacyjnymi chodzić :/

Maluszek, ściskam. Widocznie Twój mąż ma dziś gorszy dzień. Ja wiem, że to nie jest usprawiedliwienie, ale czasem po prostu warto przymknąć oko i olać faceta, bo inaczej można by się wykończyć. Ty i tak wiesz swoje, a on, choćby bardzo chciał, nie będzie Cię w stanie do końca zrozumieć. Jutro będzie lepiej. :)

Ania, a te Twoje żylaki nie mają ciemnego koloru? Bo żylak chyba jest raczej ciemny, na początku może mieć takie krwiste zabarwienie, a Ty opisujesz coś, co jest w kolorze skóry, jeśli dobrze rozumiem, tak? Może jednak to nie żylaki?

Maluszek,nie przejmuj się ja się z moim tez pokłócę co jakiś czas i wierz mi to nie sprawa hormonów jak tu ktoś napisał,a o jakikolwiek wkład w obowiązki domowe,aż się boję co to będzie jak synek się urodzi.

Walerka,wiem że ten bół do porodowego to pikuś,przecież rodziłam już raz,ale chodzi mi o większe bóle skoro mam jeszcze te cholerne żylaki.

Mamtu,no ja mam całą wargę w takich jakby jajeczkach spuchniętą,a druga też zaczyna rosnąć,w Polsce lekarz powiedział że to gruczoł Bartholina,tu niby inna diagnoza,ale chyba obstawiam na tą drugą,no musiałabym skonsultować to z jakimś innym lekarzem,może jutro na wizycie jak dostanę skierowanie do szpitala na wywiad,bo wiem że coś takiego się odbywa to wtedy zwrócę się znów do położnej o pomoc żeby ze mna poszła i tam na miejscu zapytamy albo zrobimy termin do tego ordynatora co byłam w szpitalu na USG,ostatnio go nie było więc zapytałyśmy tej lekarki ale nic dokładniejszego nie mówiła,bo ona ucząca sie była i tak cud że zdiagnozowała,bo ja z tym tyle miesięcy chodziłam i nie wiedziałam co to jest.

A mi dziś moja mądra znajoma poradziła żebym z tym zakłócaniem spokoju poszła do porządkowego,tak jak w Polsce dzielnicowy i to on powinien zgłosić,tyle że jemu nie przeszkadza bo ma okna z drugiej strony,noi może się nikt nie skarżył(dziwni są ludzie,skoro nikomu to nie przeszkadza)

O tej sesji mu nawet jeszcze nie powiedziałam,bo juz widze jego komentarze.Ja się ciesze jak głupia a on zaraz mnie przygasi:(

Marta czarne chmury w sensie,że coraz częściej się nie możemy dogadać...Dużo by opowiadac...

Mamtu chyba faktycznie coś z nimi dziś jest.Ja wiem,że swoje za uszami też mam i on może mnie mieć dość,ale jego wina jest też duża w tym,że się nie możemy dogadać.

sonia to ze ft4 w gore to super, norma jest od 12 -22 wiec im wyzej tym lepiej.
znikam do parku z mloda, milego weekendu

Maluszek, jakie czarne chmury? Mnie też krytykuje i czepia sie o większość. Olej to:) Masz takie prawo, tak samo jak on musi sie wygadać. Pewnei jemu też sie włączył syndrom, a ze jest to nowe dla niego to moze też sobie z tym nie radzić...
Maluszek, teraz zajmij się sesją i mysl tylko o tym co fajne, miłe i przyjemne:))) No i masz nas! Z nami zawsze raźniej!

Marta, syndrom jest super, pytanie tylko - dlaczego akurat teraz? :P

Z jednej strony jest to jakby nie patrzeć okazja, o zmianie mieszkania myślimy już od dłuższego czasu, więc nie jest to pomysł zupełnie 'od czapy'. Tylko, że ja jestem już chyba w takim stanie, że wolałabym usiąść i czekać na poród, a mojemu mężowi najwyraźniej włączył się 'etap aktywny'. ;) I to mnie przeraża bardziej niż brak tej cholernej windy. :P

Sonia, plan super, ale ja jednak odpadam. Pominę fakt, że 4 godziny + dojazdy to dla mnie chyba zbyt wiele, ale z Młodym pod ręką w ogóle nie wyobrażam sobie latania po lokalach i przebieranek na starówce. :)

Maluszek, czyżby dzisiaj był dzień pier***niętych ;) mężów? Nie daj się. Zawsze możesz Go nastraszyć, że jak się nie uspokoi to Ty zastrajkujesz i nie urodzisz. O!

A ja się pokłuciłam z mężem przez telefon;/Jest mi mega przykro,że mnie nie wspiera i krytykuje o wszystko:(((Czarne chmury nadciągają...

Sonia, jak dla mnie bomba:))))) Super pomysł:))
Pellowskiego na Podwalu kojarze - faktycznie fajne mają tam kanapy hihi.

Ja się piszę jak najbardziej!

1. Sonia
2. Maluszek
3. Marta

Czadersko! Fajny pomysł ma Justyna:))))

Mi godzina 9 pasuje idealnie;)

Sesja - 5 sierpnia godzina 9?

1.Sonia
2.Maluszek

Jeny kopiuję co napisała Justyna bo za dużo tych informacji jak dla mnie haha

"Sonia, wymyśliłam plan. Jeszcze się upewnie, gdy wyjdę po obiedzie z aparatem, czy to będzie ok miejsce na stylizację piknikową (mam załatwione drewniane skrzynki, haftowane serwetki , dokupię bagietki, winogrona i tak dalej. Jest to koło mojego bloku - trawnik, drzewka, krzaczki, pytałam babkę ze wspólnoty mieszkaniowej czy mogę - i moge . A potem bym chciała Was zabrać na starówkę - po drodze mogłyście kupić np. watę cukrową, w sensie każda po wacie i fajne wesołe zdjecia by wyszły. Można zakotwiczyć w jednym coctail barze i tam porobić zdjęcia - każda z soczkiem owocowym na przykład. Czyli dodatkowe koszty: wata cukrowa, plus szklanka soku. Jedna znajoma załatwi, aby w Pellowskim na Podwalu Staromiejskim udostępnili wnętrze kawiarni - ona jest w takim starym stylu, kanapa z okuciami i tak dalej. I taką rundę byśmy zrobiły - tyle, że na nogach - dacie radę? Lista rzeczy: 1. ubrania podkreślające brzuszek i dające odsłonić brzuszek, 2. ubrania zwiewne, jasne, pastelowe, dziewczęce. 3. Kapelusz słomkowy. 4. Okulary przeciwsłoneczne. 5. ubranko dziecięce 6. Szpilki lub eleganckie buty (będę je Wam niosła, ale do paru zdjęć je założycie). Na starówce też przy ceglastym jakimś murze mozna fajne portrety i indywidualne zdjęcia porobić. Czyli piknik koło mnie, potem rajd po starówce i kolejne zdjęcia w kolejnych miejscach. Co Wy na to?
W sumie może to potrwać 4h.
od 9"

Justyna mieszka na Elbląskiej w gdańsku głównym.

Mamtu z jednej strony to dobrze, ja swojego od 3 lat błagam o zmianę mieszkania...i nic. No ale 3 piętro bez windy odpada, musisz mu to wybić z głowy!

No to zróbmy nową listę zobaczymy czy wszystkim pasuje bo do poniedziałku mało czasu zostało.

Sesja - 5 sierpnia godzina 9?

1.Sonia

Może jednak park oliwski będzie łatwiej niż gdzieś w polu? Ja mam 2 miejsca w aucie jak coś.

Mamtu, na przeciwko mojego bloku jest do sprzedaży mieszkanie dwupoziomowe na 3 piętrze bez windy. Może to to? :))))

Heja:)
Walerka, Sonia, Selene- super, że wyniki i badania sie udały i wszystko u Was oki:))

Sonia, ja tez wolalabym godziny poranne na sesje, bo popołudniu to ten brzuchol coś tak za bardzo pęcznieje.

Dorotiii, na zwolnienie czy urlop marsz! Czas wypocząć:)

A ja dzis byłam u siebie w pracy. Wyjasniłam sprawe z wynagrodzeniem (za miesiac mi wyrównają).No i poszłam do swojego departamentu. Jak weszłam po 11, tak dopiero po 14 od nich wyszłam:) Było rewelacyjnie! Np kolega z pokoju przyniósł mi szklanke mleka, bo słyszał, ze dużo pije. I jeszcze zapytał czy podgrzać. Aż smutno mi sie zrobiło na myśl, że mogę z nimi juz wiecej nie pracować...
Coś sentymentalna sie zrobiłam w ciaży.

No nic, czas zabrać sie za obiad dla mojego ukochanego faceta:)

Ciekawe jak tam Aga na zakupach;) Pewnie mama i babcia szaleją, a Aga ma juz dosyć hihi.

Mamtu, Twojemu meżowi taki syndrom wicia gniazda sie włączył jakby za kogoś wyrabiał norme;) Ale moze wybijesz mu z głowy do poniedziałku to mieszkanie bez windy? No i tylko spokojnie. Sama mówisz, że "tylko spokój moze nas uratować" :)

Madleen, większe - tak, ładniejsze - pewnie nie. Czy może być mieszkanie ładniejsze niż moje po remoncie? :P
Mąż chce powiększyć nam metraż dwukrotnie, na dodatek na dwóch poziomach. Szkoda tylko, że na trzecim piętrze i bez windy. Już sobie wyobrażam targanie wózka czy fotelika na górę.
Okazało się właśnie, że musimy poczekać do poniedziałku, bo sprzedający jest na urlopie. Chyba do tego czasu zwariuję z nerwów.

Mamtu, ale może pod hasłem "zmienić mieszkanie" kryje się "większe i ładniejsze" :) Dopytałaś co ma na myśli? To się dopiero nazywa syndrom wicia gniazda :P

Słoneczko, niestety mój mąż nie zwykł się wygłupiać. Właśnie jest w fazie negocjacji z agencją nieruchomości. :/ Strach się bać.

A po lody też bym chyba poleciała. Lepsze to niż siedzenie w pracy z wściekłą kobietą, na dodatek - ciężarną. ;) Także - jestem w stanie zrozumieć Jego poświęcenie.

Soniu fantastyczny wynik glukozy!! W innych wynikach nie pomogę bo się nie znam :/ ale jeśli są w normach to chyba dobrze ;)

Mamtu a może Mąż głupie kawały robi?? wiesz z facetami różnie to bywa ;)

Inne tematy z forum

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

Jak radziłyście sobie z bólem głowy w ciąży? (13 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem w 18 tygodniu ciąży i od paru dni boli mnie głowa. Lekarka powiedziała, ze mogę...