WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Kolejna dawka pozytywnej energii ;)

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-20-t482257,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (21)

Żyję, ale to było obrzydliwe. Pierwszą godzinę czułam się słabo drugą było ok. Ale siedział ze mną jakiś starszy facet (też robił obciążenie) i co chwile na siłę mnie zagadywał...strasznie wkurzający był.

Linka no proszę świat jest mały jednak. To jak będziesz w gdańsku musisz się pokazać na spotkaniu może też Cię z widzenia kojarzę.

Dziewczyny rozmawiam z Justyną co do sesji i ona mówi, że najgorsze światło do robienia fot jest po 12 więc musiałybyśmy albo z samego rańca (bo to jednak trochę potrwa nie) lub popołudniowo - wieczorne godziny. Parę z nas będzie autem więc można się umówić i zabrać dziewczyny nie zmotoryzowane. Z resztą co do miejsca to musimy się po prostu zgadać tak samo z ciuchami

Nam się na pewnym etapie też przyplątała ciemieniucha i pamiętam, że na głowę nałożyłam wtedy sporo oliwki, też czekałam jakiś czas, a potem delikatnie wyczesałam szczoteczką i było już okej. Wtedy też zaczęłam używać czegoś do mycia głowy, bo wcześniej leciałam tylko emolientem i pewnie stąd ta ciemieniucha.

Właśnie, muszę kupić szczotkę do włosów, zupełnie mi wyleciało z głowy. :)

Jula nie byla kapana przez pierwsze chyba 7 dni, bo w szpitalu nie a jak wyszlismy do domu na 3 dzien wieczorem to rano bylismy z powrotem w szpitalu i zaladowali ja na wczesniaki i znowu nie bylo jak.kapalam ja w szpitalu jak wyszla z wczesniakow bo jeszcze bylismy 3 dni po tym na normalnym oddziale i szczerze mowiac, to ja chcialam bo polozne nie widzialy problemu zeby dalej nie kapac, tylko przemywac woda tam gdzie sie dziecko poci i pupe oczywiscie. skore miala super i wogle mi tlumaczyly ze dziecko bedac w wodzie te 9 miesiecy ma ta ochronna warstwe i im sie mniej myje i uzywa kosmetykow to tym lepiej chroni skore dziecka przynajmniej na poczatku. my do tej pory nie uzywamy mydla z Jula tylko oilatum do kapieli, i to nie zawsze, brudna nie jest a ma fajna skore. zaluje ze zaczelam uzywac szamponu ale to przez ciemieniuche (przypomnialo mi sie), tyle ze dopiero potem sie dowiedzialam ze najlepsza jest oliwa z oliwek, taka z apteki, naciera sie dziecka skore przez kapiela, zostawia na 15min i potem nasuje glowke i bardzo ladnie schodzi, bo niestety samo nie zejdzie wiec nie mozna zostawic i liczyc ze odpadnie.

Mluszek, dziewczyny kiedyś pisały, że też mają takie kłucia szyjki. Któraś nawet pytała lekarza o nie i to niby normalne na pewnym etapie. U mnie te kłucia też ponoć nie mają wpływu na nic, bo po badaniu wyszło, że wszytko jest w porządku. A kiedy masz teraz swoją wizytę?

Ania, a u Ciebie jest pewne, że przez te żylaki będziesz miała utrudniony poród? Co mówią lekarze? Te żylaki są duże?

A ja dziś znów cieżko ze snem,u mnie pod blokiem około 22-24 zaczynają się schodzić młode chłopaki i robią hałas do póżniej nocy,gadają głośno,krzyczą,śmieją się,kopią w jakąś paletę tam leżącą i tak codziennie,raz mój mąż zwrócił im uwagę,pomogło na krótko,wczoraj ja tam byłam,powiedziałam ze ludzie tu mieszkają a ja jestem w ciąży i potrzebuję snu!powiedzieli że dobrze,a za chwilę znów hałasowali,około 1.00 w nocy puścili 3 petardy,aż podskoczyłam ze strachu.
Dziś pójdę z tym na policję,tak nie może być!

Potem miałam sen...śniło mi się że urodziłam wcześniaka,ale porodu nie bylo,poszłam na drugi dzień w odwiedziny do szpitala,bo nawet go nie widziałam,a oni no że leży na oddziale dla wczesniaków i że miałam cc,a ja spoglądam na brzuch co?jakie cc,nic nie widać ani nie czuć,noi mówię że chce zobaczyć dziecko a ona mi na to że nie,dopiero jak bede odbierać że to ma być niespodzianka,a ja sie pytam ale ile waży,jak sie czuje,położna się uparła i nie chciałą mnie do niego wpuścić,to poszłam narobić rabanu do kierownictwa,a tam każdy miał w nosie moje gadanie,jedni się przytulali(para lekarzy) inni śmiali pod nosem,a ja krzyczę pokażcie mi moje dziecko.Jakiś koszmar...

Linka a Ty teraz mieszkasz w jakimś dużym mieście,bo widzisz u mnie jest jeden szpital i ponoć robią co chcą,zastanawiam sie nad jakimś innym noi jestem też dobrej myśli,że może poród drugi to będzie łatwiejszy ale znów wyskoczyły te żylaki i zaczęłam się bać.

Mamtu też mnie szyjka kłuła.Narazie mi przeszło,ale nie fajne uczucie;/

Zazdroszczę Ci,że sobie tak pospałaś:)

Dzień dobry!

My dziś pospaliśmy do 9:15. :O Młody mnie obudził i leżeliśmy jeszcze razem do 10:00. To się nazywa życie!

Sonia, jak po glukozie?

Selene, daj znać co słychać po wizycie. :)

Aga, udanych zakupów. :) Wreszcie zaczęłaś najprzyjemniejszą część 'remontową'.

Walerka, dzięki za info i higienie malucha. Ja też uważam, że im mniej tym lepiej, więc dobrze poczytać, że u kogoś to się sprawdza.

Maluszek, ja miałam takie kłucia szyjki. A Ciebie gdzie trafiło?

Linka, witaj ponownie. Cieszę się, że wreszcie wychodzicie na prostą i trzymam kciuki, żeby teraz było już tylko lepiej.
No i strasznie współczuję tej zgagi. Ja może nie mam typowej zgagi, a raczej coś a'la refluks, ale mi pomaga spanie w pozycji pół-siedzącej i wtedy jest trochę lepiej.

Miłego! :)

Ja na zgagę polecam filiżankę gorącej czekolady ;)
Mi nic innego nie pomagało :/ teraz na szczęście zgagi nie mam, ale w pracy w pośpiechu i nerwach jak jadłam drugie śniadanie to po 15-30min zaczynało piec i się cofać :/ teraz jem spokojniej i od razu lepiej ;)

A jak nie miałam takiej saszetki http://delikatesy-internetowe.bielsko.pl/czekolada-do-picia-saszetkach-decomorreno-la-festa-p-147.html To brałam kostkę mlecznej czekolady ;)

Wrzuciłam link bo może któraś chce wypróbować ;P ja rozrabiałam ją trochę wody i trochę mleka - takie 50/50
i brałam te właśnie saszetki ze względu na producenta bo jednak całe życie gorzkie kakao tylko decomorreno ;)

niestety z tego co wiem to malo ci pomoze, bo maluszek uciska na zoladek. sprobuj spac w pozycji pol siedzacej i nie pic duzo plynow na noc. wiem ze podobno migdaly pomagaja ale wlasnie przez nie mialam akcje bo mi stanely na zoladku.
nie zazdroszcze tej przeprowadzki, dobrze ze masz to juz za soba

Linka ja mam od czasu do czasu też zgagę i piję wtedy mleko i mi pomaga.

Hej dziewczyny! W końcu mam internet i chwilę czasu dla siebie. Jesteśmy po przeprowadzce i remoncie dwóch mieszkań :/ Ciągle mamy jeszcze bałagan, bo nie mieliśmy dostępu do piwnicy, ale na szczęście dzisiaj ją nam otworzą także zaczniemy mieszkań w normalnych warunkach. Mam nadzieję, że przez bardzo długi czas nie będe musiała się przeprowadzać, bo to jakiś koszmar poprostu.
Powoli zabieram się do segregowania ciuszków i prania. Na razie nie miałam czasu o tym myśleć.
Ja swoją listę kosmetyków stworzyłam dzięki sroce :) Ogólnie jestem za jak najmniejszą ilością. Przy pierwszym synku się sprawdziło, zobaczymy jak będzie tym razem.
Nie dałam rady przeczytać wszystkiego, ale poczytam was wieczorem w wolnej chwili:)
Mam nadzieję, że zdrowotnie u was ok i wasze maluszki zdrowo rosną. Mój mały na razie jest podobno drobniutki. Miałam już 5 razy robione usg dopplerowskie, bo wykryli u mnie nieprawidłowe przepływy. Także zdążyłam w nowym mieście poznać szpital w którym będe rodzić.
Nie wiem jak wy dziewczyny, ale ja mam takiego lenia, że cały dzień mogłabym spać... Cały czas mam mdłości i zgagę taką, że żyję dzięki renni :) Póki co w ciąży przytyłam 4 kg.
Ania27 ja teraz mieszkam w innym landzie i tutaj tak samo cesarkę robią tylko jak jest to konieczne. Stawiają na naturalne porody, karmienie piersią, itp. Myślę, że nie martw się na zapas. Jeżeli nie będzie takiej potrzeby nikt na siłę nie zrobi ci cc.
Sonia super macie z Ksawerym sesję. Muszę Ci powiedzieć, że znam Cię z widzenia:) Teraz się zorientowałam, że kilka razy widziałam Cię na placu zabaw we Wrzeszczu jak byłam u rodziców. Teraz skojarzyłam:)
Dziewczyny a czy wy też macie taką zgagę? Ja już wariuję. W nocy nie śpię przez nią, wymiotuję. Staram się jeść lekko i po 17 nie jem, ale to niewiele pomaga. W pierwszej ciąży po zjedzeniu kawałka jabłka przechodziła ale teraz tylko renni mi pomaga.
Przepraszam, że nie odnoszę się do wszystkiego, ale za dużo piszecie :)
Miłego dnia!

Marta myślę,że białe z jakimś kwiatuszkiem albo z czymś tam.Zresztą obojętnie.Jak to oczywiście nie będzie problem dla Twojej mamy.

Słoneczko ta spódnica nie jest ciążowa ale ma taki pas wysoki i tak wygląda jakby była ciążowa.Wiesz co jak ją kupowałam to nie pamiętam czy były ciemniejsze bo już ją trochę dawno kupowałam.

Ja po spotkaniach też wracam naładowaną pozytywną energią:)

Coś mnie dziś kłuje:(Tak mnie to zabolało,że się aż przestraszyłam.Nie wiem czy tak ma być czy nie.Ale Ty Mamtu mówiłaś chyba kiedyś,że też Cię coś tak kłuło nie?Albo mi się coś zdawało.

fajnie macie ze sie spotykacie, pamietam ze my w 6 spotykalysmy sie co tydzien, w takich juz zaawansowanych ciazach, zawsze w tym samym miejscu i wlasciwie kazda zamiawiala to samo, to juz nas tam znali i sie smiali ze maja co tygodniowy nalot.
zreszta co bylo fajne, potem spotykalysmy sie z maluchami i na nasze zyczenie zainstalowali przebierak w toalecie.
wlasnie tak sobie mysle ze musze wymyslec jakis krem na zime, wlasciwie tak do momentu mrozow nie jest potrzebny, ale jak chwyci to trzeba miec. jaki bedziecie uzywac bo ja chyba uzywalam z Jula nivea sos ale mloda miala 9 miesiecy wtedy, bo tu mrozow to raczej nie ma.
u nas znowu 30 st, na szczescie tylko dzis i moze jutro, przyszlam wczesniej do pracy zeby wyjsc o 16 i biegne sie spotkac w parku z kolezankami, maja tak jak ja dwulatki i jedna ma 4 miesieczna core a druga 3tyg syna wiec bede przyzwyczajac Jule.
A wogle ksiazka ktora jej kupilam jest hitem, sama sobie czyta i mowi ze mama nie ma lodki/wrozki itd w brzuchu tylko baby, mam nadzieje ze jej sie utrwali.
milego dnia zycze wszystkim i powodzenia na badaniach.

Witam
Dziewczyny czy orientujecie się gdzie mozna w razie czego od reki kupić Humannę? Jakieś sklepy to prowadzą?

Moi jutro wybierają się na Przywidzką - gdzie to jest?? podobno jakieś sklepy, są tam ubrania dla ciężarówek?? jesli tak wybiorę się z nimi ;P

Maluszku a gdzie kupiłaś ta swoją spódnice co ja miałaś wczoraj na spotkaniu? i czy to taka normalna czy ciążówka??:> i jeśli ciążówka to czy były ciemniejsze??:>

nie mam spódnicy żadnej :/ nie mam spodni - ogólnie muszę iść na sklepy się ubrać :/

Hej hej :)

Dorotiii, jak tam dzisiaj z Twoją cierpliwoscią, dajesz radę? ;)

Sonia, Selene - trzymam kciuki! Odezwijcie się po :)

Marta, też się dobudzić nie mogłam, mimo że spałam ciągiem 6.5 h ...

Ja się pomału zbieram - jadę dzisiaj z moimi babami do Ikei, zamówić meble do Agaty i potem do Tygryska w Rumii :). Oczywiście powtórzyć mojemu mężowi 10 razy żeby zostawił mi paragon potrzebny do zwrotu to mało, więc musimy zahaczyć do niego do pracy... Ma szczęście, że to w miarę po drodze ;).

Miłego dnia! :)

Znalazłam stronkę z opaskami. Moze coś takiego?
http://apolinezja.pl/pl/opaska-z-tasiemki-elastycznej-biala-z-rozowo-biala-kokardka-i-srebrnym-kwiatuszkiem.html

Maluszek, o opaskach pamiętam. Będę z mamą rozmawiała dziś to jej przypomne, bo wczoraj napisałam do niej maila :) A jakie kolory by Ci najbardziej pasowały?

Dzień dobry:)
Dziewczyny, powodzenia na badaniach.
Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogłam sie dobudzić nad ranem. Co prawda w nocy wstawałam o 1, 3 i 4, ale jak juz udało mi się zasnać to potem jest problem;)

Sonia, jeśli ta sesja będzie gdzieś poza miastem i nie będzie tam dojeżdżał czerwony doliżans to ja przyznam, że będę mieć problem z dojazdem. Moj R nie zostawi mi samochodu niestety, bo sam go używa w pracy:(Nie wiem jak inne dziewczyny.

Ja za chwile musze pojechać pracy, bo coś naliczyli mi za mało wynagrodzenia za lipiec a przez telefon nie chcą ze mną rozmawiać. Dziwne, że jak sie mylą to zawsze na minus, nigdy na plus. Dramat...

Miłego dnia Dziewczyny:))

p.s. mój facet stwierdziłl, że po tych naszych spotkaniach ja mam lepszy humor i powinnyśmy się częściej spotykać, żeby on miał spokój;)

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Pierwsze dni w przedszkolu - przyzwyczajanie (51 odpowiedzi)

Dziewczyny, naczytałam się w necie, że warto stopniowo wydłużać pobyt dziecka w przedszkolu. No...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (103 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...