WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

przeslij jej pozdrowienia i trzymam kciuki zeby jeszcze posiedzial ale mamtu juz jest na koncowce, jedynym problemem moga byc pluca, a sterydy temu zaradza wiec powinno byc ok.

Dziękuje Lepa:) Oczywiście przekaże pozdrowienia.

Dziewczyny, jeśli macie coś do przekazania Mamtu to mogę być pośrednikiem:)

Pozdrów od nas Mamtu. Lekarze wiedzą co robią, zawsze to bezpieczniej poleżeć w szpitalu niż denerwować się w domu. Może mały też ma już dosyć tych upałów, na 100% dzieciaki to jakoś odczuwają, ze jesteśmy takie śnięte

Dziewczyny, dzwoniła do mnie Mamtu. Wczoraj pojechała wieczorem na IP i została na patologii.
Lekarze mówią, że cos za mało ma wód, rozwarcie na 2 palce i wygląda na to, że szykuje się na poród. Za to Jej lekarka mówi, że wód jest wystarczająco. No i dostaje zastrzyki na rozszerzenie pęcherzyków płucnych u Nowego (mam nadzieje, że nic nie pokręciłam). W każdym razie na tą chwile jest w szpitalu. Mamtu czuje się ogólnie dobrze, chociaż ból głowy ćmiący jeszcze Jej doskwiera.
Nie ma dostepu do neta i przeze mnie przekazuje Wam pozdrowienia i wirtualne uściski:))
Jak tylko coś będę wiedziała więcej to od razu dam Wam znać. No i nawet jeśli nie rozpocznie się akcja porodowa i Mamtu wyjdzie ze szpitala to we wtorek nie pojawi się na spotkaniu.

Dobrze, że się odezwała i mam nadzieje, że Młody jednak jeszcze chwile poczeka...

Ja wciąż chętna na spotkanie Gdyńskie!

Zgadzam się że te staniki do karmienia są kompletnie aseksualne. Z drugiej strony piersi się robią nieco aseksualne. Ja miałam wrażenie, że są takie... funkcyjne, jak maszynki do robienia mleka. Ale te alles są piękne. Chciałabym sobie taki jeden kupić (bo jednak cena dość wysoka) ale nie przez internet. Nie wiecie czy można je kupić gdzieś w trojmieście? Tak żeby było dużo wzorów i rozmiarów?

Ja dziś zaczęłam akcje sprzątanie i sprzątnęłam pokój synka, kompleksowo, owszem, bo z ciuchai porządek i z zabawkami i wymianą pościeli, ale tylko jeden pokój. I padłam. A teraz mam już syna spowrotem w domu więc za dużo nie zrobię. Może za tydzień skończę...

Czekam na burzę...

Aga my niestety tymczasowo w tym mieszkaniu jesteśmy. Ciężko nam było na odległość 200 km coś znalezć, więc wzięliśmy pierwsze jakie nam w miarę wpadło w oko, żeby nie jezdzić w tą i spowrotem :) Za rok będąc na miejscu chcemy znalezć coś większego, żeby maluchy miały swój pokój.

Mam nadzieję, że z mamtu wszystko ok...

Dziewczyny super są te zdjęcia. Szkoda, że nie wiem która z was jest która :) Wiem tylko jak wygląda Sonia :) W każdym razie wszystkie wyszłyście bardzo ładnie.
Ja próbuje zabrać się za prasowanie, ale jakoś tak mam lenia i myślami jestem już w Gdańsku.

wróciłam z pracy. Myślałam, że spędzę tam cały dzień, ciężko było wyjść...
Ciasta w końcu w ogóle nie zabrałam, bo siły piec nie miałam a i cukiernie po drodze jeszcze zamknięte. Więc obiecałam, że się przywitam, a niektórzy i tak do mnie wpadną do domu to dostaną swoje :)
Zdjęcia super :) już się nie mogę doczekać pozostałych.

Mnie też dzisiaj znowu ten brzuch zaczął pobolewać dobrze, że ta wizyta już 19.

Wracając z pracy zaliczyliśmy KFC nie mogłam się powstrzymać, więc obiad, choć mało zdrowy, zaliczony :)

Mamtu daj znaka...

tak sobie pokombinowalam i tak mi wyszlo kto jest kto, z wypowiedzi. bardzo ladnie wygladasz.

oddajecie nam te upaly bp od przyszlego tygodnia ma sie znowu zaczac.tylko mi zal mojej mamy bo uciekla od jednych i wpadla w nastepne

A ja nic nie zrobiłam:))) Leniuchuje za Was. I wiecie co, dobrze mi z tym.
Jedno co zrobiłam to ściągnełam muze ulubioną i sobie tańczyłam i spiewałam... Wiem, wiem,do normalności to mi daleko:) Ale Młodej sie chyba podobało, że mama ją kołysze.

No nic, teraz trzeba coś przygotować na obiad.

Ja pospałam 30 min i dalej nic mi się nie chce....jakiś leniwy ten dzień dzisiaj...

Ja posprzątałam te szafki w kuchni, powycierałam kurze i pozamiatałam, a teraz się rozpływam :((

A my już dziś po spacerze, w sumie dzięki temu że u nas przyjemny wiaterek, nie jest tak źle z tym upałem. Ale lody zaliczyliśmy :)

Sonia, to może przejdziemy przez to razem, bo ja też po porodzie planuję wyrwać jeszcze jedną ósemkę :)

Też przejrzałam Wasze fotki na fb Justyny, te zdjęcia z ciuszkami są super. I faktycznie tak się złożyło że wszystkie oczekujecie dziewczynek :)

Dorotii muszę mieć jakąś alternatywę z imieniem, bo jak się urodzi bez kwadratowej szczęki to tak głupio z tym Ridżem.

Madleen, oby wyniki mimo długiego oczekiwania wyszły ok.
A z dziadkami pewnie jakoś sobie poradzisz, u mnie najgorzej było zrozumieć babci że dziecko pije wodę zamiast jakiejś słodzonej herbatki. Jak to, dlaczego nie dodam dziecku jakiegoś soczku do tej wody?
A ze słodyczami to przy córce nie było problemu, też tłumaczyłam jak Walerka, po o dawać skoro jeszcze nie zna smaku. Niestety u Mikiego już tak nie wyszło, bo tu trzeba by było walczyć z córką przede wszystkim.

Sonia , nasz Miki też mięsożerny :) A świeżych warzyw do niedawna nie chciał jeść, dopiero ostatnio wcina. I wcześniej codziennie musiał zjeść zupę, bo gotowane warzywa akurat bardzo lubił i nadal lubi:)

Maluszek miałaś odpoczywać, a nie sprzątać.

Marta, dzięki za wpisanie na listę, chociaż nie wiem jeszcze czy będę. Zależy o której Miki wstanie we wtorek i jaka będzie pogoda, bo by musiał spać w wózku.

No nic idę dalej sprzątać :) Dziś wzięłam się za bieliźniarkę i komodę, a ten nieszczęsny regał jeszcze przede mną.

Spotkanie o godzinie 13 -tej no ciężko będzie

Ja też bym chciała odrobinkę deszczu. spacer do warzywniaka to już wyczyn w tym upale :(

Sonia bielizne mają śliczną, ale właśnie te ceny...

Sonia, oki tyle wystarczy mi wciągu dnia:) A deszczyk chociaż troche w nocy, dobrze? :)

Sliczny jest ten stanik:) A cena? No wysoka, ale cóż...

Np w takim http://sklep.alles.pl/produkt,mama-naomi-u,198.html to już można karmić :):):) tylko te ceny....a koszule też mają fajne

Ha ja się dowiedzialam o tych fiszbinach dopiero jak mi Pani w kamama pokazała. Fajne są bo podtrzymują co trzeba a są wygodne bo się zginają.

Marta...błagam Cię nie wywołuj deszczu ja nie chcę. Jutro będzie 20-23 stopnie to wystarczy?

Sonia, silikonowe fiszbiny powiadasz? Kurcze musze to zobaczyć. Tyle lat żyje i pierwsze słysze o silikonowych fiszbinach... Ale człowiek całe życie sie uczy, a i tak głupi umiera :P

Madleen, ja też sie zastanawiam kto wymyslil takie g*wno w postaci pseudo-staników... Chyba jakaś zazdrosna kobieta, bo nie podejrzewam o to faceta.

Lepa, wypoczywaj i leniuchuj ile się da:)) Ja miałam takie ambitne plany, ze tyle zrobie na zwolnieniu a tu nawet mi się nie chce posprzątać. Co prawda teraz zwalam na upał, ale tak czy owak to troche zmarnotrawienie czasu;) Ale znowu z drugiej strony to dzięki forum, więc bardzo dużo (teoretycznie) i dużo łagodniej podchodze do ciąży i porodu. Za co bardzo dziękuje:))))

A tak poza tym to: JA CHCE DESZCZ I 21 STOPNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Prosze...

Madleen ja robiłam tak że w 90 m-cu poszłam do kamama i kupiłam staniki z alles'a rozmiar większy. Oni mają bardzo ładne wzoryi wzięłam dwa takie zwykłe bez fiszbin i usztywniaczy do spania i dwa takie ładne jeden z normalnymi fiszbinami a jeden z silikonowymi fiszbinami.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Rodzina zastępcza ??? (16 odpowiedzi)

Witam, Mam sprawę do osób prowadzących rodziny zastępcze. Nagle oszalałam! Znalazłam dla...