WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Mamtu jak ja bym ją zaczęła montować to nic dobrego by z tego nie wyszło ;) Więc zaczekam aż Tomek to zrobi.

Dzień dobry!

Widzę, że dzisiejszy dzień zaczynacie mocno buntowniczo. No to, żeby się głupkowato nie wyróżniać napiszę, że też chcę wrzesień. :P

Apoloniaa, w DOZ były karty zniżkowe (Dla Mamy i Maleństwa na przykład), ale je znieśli, bo coś tam było prawnie nie teges. W tej chwili mam jeszcze kartę na punkty, ale to chyba tylko pic na wodę, bo nic z tego nie ma.

Maluszek, ściskam. W końcu musi być lepiej. :)

Carolajna, trzymam kciuki za wizytę. Daj znać po co tam słychać w środku. :)
Idziesz montować kabinę? :P

Dorotiii, udanego niecnierobienia. Oby się udało. :)

Ja swoją suknię też mam. Ale nie mam zamiaru jej sprzedawać, bo była szyta na mnie i wg mojego pomysłu. Poza tym jest króciutka, więc dużo miejsca nie zajmuje, a do tego mam do niej jakiś taki... sentyment. ;)

Miłego!

Hej dziewczyny. My zdaliśmy nasze poprzednie mieszkanie, także się cieszę, bo jeden problem z głowy. Ciągle jeszcze sprzątam nowe mieszkanie i jakoś nie możemy się ogarnąć, bo z 3 dużych pokoi przeprowadziliśmy się na 2 mniejsze. Nie mam gdzie chować naszych rzeczy i zabawek małego. Masakra:/
Tak sobie czytałam co macie spakowane do szpitala i pomimo mojego terminu wpadłam w panikę, że ja nic jeszcze dla siebie nie mam i wczoraj kupiłam sobie koszulę, bieliznę do szpitala :) Muszę jeszcze dokupić jedną piżamę i dresy, ale jestem spokojniesza, że coś już mam. Mam przeczucie, że urodzę szybciej. O wiele gorzej znoszę drugą ciąże. Jeszcze tutaj są upały już mam wrażenie z miesiąc albo i dłużej. W nocy poprostu jestem mokra i nie ma ani troszkę wiatru. Powietrze stoi w miejscu.Chyba przyjadę na weekend do Gdańska skoro ma być chłodno :D Moi rodzice są już tak stęsknieni za małym, że lepszego prezentu im nie mogę sprawić. A i mój synek ciągle się pyta kiedy pojedzie do dziadka i babci do "dańska". Ogólnie nie jestem narzekającą osobą i zawsze staram się widzieć pozytywy nawet w negatywnych sytuacjach ale muszę powiedzieć, że czuje się do kitu i jak sobie pomyślę, że jeszcze 2 miesiące z brzuchem to wymiękam. Jestem strasznym śpiochem a od dwóch tygodniu w nocy nie śpię, przewracam się z trudem z boku na bok i wkręcam sobie, że nie czuję ruchów albo boli mnie brzuch i wtedy boję się za szybko urodzę i coś będzie nie tak. W pierwszej ciąży nie miałam takich myśli wogóle. Nie brałam pod uwagę, że coś może być nie tak. Chyba się starzeję :)
Miłego dnia dziewczyny. Życze wam dużo sił w tych upałach :) U nas niby dzisiaj bez słońca ale duszno jak nie wiem.

hehe to ja dołączam do Agi i Selen bo miałam 7 rocznicę a miałam dwie suknię i obie ciągle leżą ;p

Jak dla mnie to Kos też może być z tym że jeśli umawiamy się koło 12 to ja i tak upchnę gdzieś rumcajsa bo on jeszcze drzemie w dzień a z nim śpiącym w te temperatury to bym chyba osiwiała.

Cześć dziewczyny :)
My od 7 znów na nogach, a było już tak dobrze z tą 9 ach

Chrześniak kończy dzisiaj 7 lat. Kupiliśmy mu taki model pojazdu z gwiezdnych wojen. W drodze przypomniało mi się, że ostatnio chyba z godzinę rozmawialiśmy o tym jak byłam i nich :) Śmieciaki przeszły teraz Gwiezdne. Ale może i dobrze, przynajmniej faktycznie można coś kupić.

A spotkanie to ja myślę, że nie ostatnie. W końcu ja też dopiero co zwolnienie rozpoczęłam. Jeszcze jak rodzice wrócą z urlopu to będzie mi się łatwiej wyrwać :)

Aga z tą suknią ślubną to możemy podać sobie rękę. Tylko, że ja już mam zaraz 6 rocznicę ślubu, a kiecy wciąż nie sprzedałam ;)

Carolajna powodzenia na wizycie :) Ale ten rosół i prasowanie? ja nastawiłam tylko pranie i więcej dzisiaj nie robię.

Mi wystarczy żeby już był 19 sierpień ;)

Miłego dnia :)

Przyszły części do prysznica :))

Ja też chcę wrzesien!
Wczoraj ledwo dychalam a dzis juz się zaczyna ta masakra od nowa. Nawet nie podciągam rolet!

witajcie

Aga, ja poprzednio mialam walizke i teraz tez biore i sie nie przejmuje, zreszta sporo dziewczyn w szpitalu mialo walizki. Wygodnie na koleczkach, wszystko ladnie poukldane, latwo pod lozko wsunac.

Mamtu, nie wiem jak to zrobilam, po prostu jakos sie uzbieralo, mimo ze systematycznie odadawalam mezowi rozne rzeczy. Pewnie przy dwu dniowym pobycie to nie ma co sie uzbierac, ale przy takim dluzszym to zawsze cos sie znajdzie :)

Carolajna, milego podgladania Malej. A z tym rosolem to podziwiam. Ja dzis bunt i nie gotuje, no chyba ze sie ochlodzi, bo jakies chmury zaczely nadciagac.

Moze faktycznie ten Kos jest jakims rozwiazaniem.

Ja generalnie to jestem taka sierota i czesto sie przewracam :),

Milego dnia

PS: A ja chce juz pazdziernik :)

Dorotii to dobrze, że nie będzie Cię to majątku kosztować i nie jest to bardzo poważna usterka.
Miłego czytania książki i nicnierobienia :)

U mnie dopóki nie otworzę okna i nie świeci mi słońce prosto w okna to jest całkiem znośnie i sie nie gotuje ;)

sonia wrzesień zaraz będzie! szybko zleci także głowa do góry. Mąż wróci i przepadniesz pewnie jak Julka :(

rosół i prasowanie tego nam właśnie dzisiaj trzeba ;p oczywiście żart ;p carolajna naprawdę szacun! ja nawet herbaty nie zrobiłam jeszcze tylko zimny sok spijam a rosół to jakiś hardcore ;p

ja dzisiaj jestem w pracy z postanowieniem że nic nie zrobię ;p ciekawe czy tak się da :)

samochód będzie naprawiony poszła jakaś pompka do sprzęgła i nawet na szczęście nie jest to droga sprawa ale do jutra na część muszę czekać także przyjechałam tramwajem do pracy. Ale nie ma tego złego bo poczytałam sobie książeczkę i teraz jeszcze ją chowam pod papierami i próbuje skończyć rozdział :)

po wczorajszym dniu jestem dzisiaj wykończona! ledwo wlekę te moje stopy fiony ;/ wyszłam z domu wczoraj o 7:30 a wróciłam o 22:30 i do tego ta pogoda niehumanitarna. Najchętniej bym się z tą książką w jakimś cieniu położyła.

Marta umknęło mi że pytałaś o mojego kota :) ogólnie jest super bo je i pije i jej już nie szprycujemy zastrzykami, ale nie do końca jest chyba zdrowa bo ostatnie dni trochę mi wymiotuje. Póki co ją obserwuję i jakby co znów do weta pojedzie.
Twój się przyzwyczaił do dobrego i teraz mu szkoda że się skończyło. Trudno się dziwić :)

dobrze maluszek że o wynikach przypominasz bo też mam dzisiaj do odebrania i też mi się nie chce ;p

To ja też chcę wrzesień, żeby mój mąż już w końcu wrócił bo mam dość...samotności, dość biegania za Ksawerym i dość robienia wszystkiego sama....O!

Ja też chcę wrzesień!!!

Marta mam taką ochotę na rosół, że muszę :)
Wczoraj na obiad był kebab ;)
A z prasowaniem to jeszcze zobaczę.

Marta ja też chce wrzesień!!!Nogi mnie znowu bolą tzn stopy,że chodzić nie mogę.Wczoraj wieczorem moje palce u nóg wyglądały jak serdelki.Chodzę popuchnięta,czuje się jak słoń i ogólnie mi źle:(

Nie chce mi się iść po wyniki do laboratorium.Najchętniej bym przespała cały dzień.

Heja,
ja sie znowu nie wyspałam i znowu jadłam w nocy:/ Zasnęłam dopiero po 4... Walerka, mam nadzieje że dziś już lepiej u Ciebie:*

Dorotiii, spoko - będziemy się spotykać:) Tylko niech te upały zelżeją i dadzą nam oddychać.

Carolajna, powodzenia na badaniu i miłego podglądania:) Ale z tym rosołem to przegięcie ;) Dasz rade w tym upale? I jeszcze prasowanie?
Ja tu myśle co dziś zrobić, żeby nie gotować, bo padne jak mucha...
A prasowanie czeka na dogodny moment czyt. deszcz i 20 stopni.

Maluszek, ja drugi dzień nie w humorze jestem:/ Ale co tam, pójde do sklepu i moze znowu trafie na jakiegoś robotnika ziejącego alkiem stojącego za mną w kolejce i będe mogla upuścić troche pary hehe.

O,jeszcze Młoda ma czkawke. Nie dość że szaleje od rana to jeszcze to... Ja chce wrzesień!!!!!!!!!!!!!!

Aga ja też zaraz śmigam do sklepu i będę gotować rosół ;) Tak, wiem powiecie, że jestem nienormalna, ale mam ochotę ;)
No i może skończę prasowanie.

Dzień Dobry :))

Mi póki co humor dopisuje, chociaż moje dziecko od samego rana fika i robi tam nie wiadomo co :)

Maluszek przytulam i pamiętaj, że jesteśmy tu zawsze bez względu na humory ;)

Arabelka jedno siedzenie było wolne obok Twoich znajomych a potem siedział Tomek i ja :) Ale widziałam, że byłaś zaabsorbowana maluchem ;)
Ile ta kruszynka miała?

Dzisiaj o 16 mam lekarza. Juz nie mogę się doczekać. Ciekawe ile moja kruszyna waży i mam nadzieję, że wszystko tam dobrze :)

Dzień dobry z rana! :)

Wiecie, nawet mi wczoraj przeszkadzał ten upał... Prawie nic nie zrobiłam w domu, bo tempo żółwie i w ogóle ochoty brak... Mam nadzieję, że dziś będzie lepiej :). No i mam ambitny plan w końcu wrzucić swoją suknię ślubną na sprzedaż, bo zawsze zapomnę, a wadzi mi ona niemiłosiernie :/

Sonia, 9.5 kg to super wynik moim zdaniem :) !

Mamtu, pewnie torbę ostatecznie pożyczę, po prostu wczora zdałam sobie sprawę, że jej nie mam ;). A z tą walizką... Chyba dziwnie bym się czuła :p. Chociaż z drugiej strony czym ja się przejmuję, skoro chodzi raczej głównie o wygodę i praktyczność... Pomyślę jeszcze ;)

Dorotiii, co z tym samochodem?! Da się naprawić chociaż? Też nie miał się kiedy zepsuć :/. A historia z smsem przednia :)

Walerka, bo wczoraj to był chyba w ogóle jakiś do d*py dzień... Trzymam kciuki żeby dziś było lepiej! :)

Zbieram się z psem na spacer póki nie ma takiej patelni... A potem niech on się grzeje na podwórku, a ja będę działać. Chyba zacznę od obiadu, bo później może być z tym kiepsko. No i czeka mnie dziś czyszczenie kanapy...

Witam

Dorotii ja mam nadzieję, że to nie ostatnie spotkanie zwłaszcza, że ja mam termin dopiero pod koniec października.

Apolona, tak w aptekach doz też są jakieś karty na punkty.

Arabelka śniłaś mi się dzisiaj....rozwiązywałyśmy razem jakieś mega trudne zadanie z matematyki. Ha ha nie wiem co to miało znaczyć.

Ja dziś nie wyspana, już coraz ciężej znaleźć wygodną pozycje a Ksawery zażądził pobudkę o 7

Hej dziewczyny.

Ja dzisiaj tak krótko,bo jakoś wstałam bez humoru i nie chce zamulać Wam od samego rana:(

Wam życze miłego dnia.

Inne tematy z forum

Wakacje na Mazurach - gdzie polecacie? (66 odpowiedzi)

Chcemy (z mężem i ponad rocznym dzieckiem) pojechać w czerwcu na 4-5 dni na Mazury. Nie wiem...

krzywe ząbki (24 odpowiedzi)

hej dziewczyny moja córcia ma 16 miesięcy. ma mało ząbków-pierwszy wyrżnął się po roczku... ale...

Pająki pomocy (25 odpowiedzi)

Dziewczyny dostalśmy od znajomych choinkę i co dziś wstawiamy jado mieszkania ubieramy a plaga...