WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Dziewczyny, znacie może sposób na to by uspokoić Młoda w brzuszku? Tak fika, że już nie daje rady;)

Walerka, pytalas która jest która na zdjęciu. Ja to ta jedyna nie w sukience;)

witam wieczornie,

Haze, Selene współczuję waszych "kolanowych" brzuchów, musi być wam niewygodnie.

I oby faktycznie to ochłodzenie przyszło, bo inaczej zanim urodzimy to się roztopimy. A ja jeszcze głupia ciasto dziś piekłam i przez ten piekarnik zaraz parę stopni więcej w domu.

Sonia, dobrze ze z małą ok, a Ty się oszczędzaj. Może mąż teraz zmieni zdanie co do dźwigania Ksawerego przez teściową :)

Marta, trzymaj się już w sumie niedaleko do końca, jeszcze niedawno narzekałyśmy że jeszcze 3 miesiące, i raz dwa zleciało i już niecałe dwa.
Zawsze możesz pocieszyć się, że przynajmniej nie dostaniesz bonusu w postaci dodatkowych 2 tygodni przenoszonej ciąży, bo masz swój deadline :)

Mój tez cały czas kopie i tak w sumie jest od pierwszych ruchów, non stop, a najśmieszniejsze że zawsze tak nisko, wszystkie max do wysokości pępka.

Kurcze, jak ostanie spotkanie we wtorek, to ja też chcę być, ale nadal nie mam co z Mikim zrobić :(

Cholera posta mi ucielo :(
Pisałam ze na warsztatach było w sumie tylko ćwiczenia dla ciężarówek a potem z maluchami, odżywianie, dieta, pierwsza pomoc i to chyba na tyle. Trwały 2,5 godziny. Powiedziałam grzecznie licząc na jakas nagrodę, ale nie wylosowali mnie :(

Ja chce z wami w ta pełnię we wrześniu, bo do 25 to juz wtedy blisko.

Na brodawki mam ten krem z flos-leku, mam nadzieje, ze jakby co się sprawdzi.

A czy ktoras z mam rodziła na Klinicznej? Czy wszystkie w Wojewódzkim.

Moje dziecko to nawet w upal nie daje mi spokoju kopie jak szlona prawie cały dzień.

Mam nadzieje,ze te prognozy się sprawdza i bedzie chłodniej, bo ja mam coraz bardziej dosc.

Carolajna a wygrałaś coś??

Ja się też zabrałam za prasowanie i po 15 minut już byłam cała mokra i dałam spokój. Przyjmę strategię, że teraz piorę wszystko bo schnie szybko, a jak się ochłodzi to będę dopiero prasować.

Naprawdę koszmar z ta Wasza SR.

Katka a Ty uważaj na siebie, dobrze ze nic Ci się nie stało. Super, ze dałaś rade załatwić tych lekarzy.

Sonia dobrze, ze jest u Ciebie teściowa, a Ty odpoczywaj grzecznie.

Marta przytulam. Ale juz coraz bliżej końca. Damy rade jeszcze trochę.

To prasowanie to była masakra jednak :)
A warsztaty były takie sobie :(

Ja ostatnio jem obiady lezac na boku, tak mi brzuch przeszkadza;-)

Marta, cwaniactwo do potęgi! aż brak slow! i to takie w sumie jawne, że ona się nie boi ta właścicielka!?

My po zakupach. Prezent jest :)

Marta moja koleżanka jest bardzo zadowolona z tych plastrów. Póki co to używała ich do blizny po usunięciu tarczycy. Miała dosyć sporą i naocznie mogę stwierdzić, że te plastry działają. Na bliznę po cesarce dopiero teraz będzie używać bo rodziła dwa tyg. temu :) nie wiem jak z receptą, na tamtą bliznę nie miała, a teraz to musiałabym podpytać.

Haze mi brzuch opadł i dosłownie mi wadzi o nogi. Dzisiaj nie mogłam nawet normalnie usiąść przy stole do obiadu bo nie byłam w stanie się pochylić nad talerzem. Więc położyłam talerz na brzuchu i tak jadłam :)

No i byle do piątku zatem. Tylko niech naprawdę będzie to 20 stopni.

o Lepa przyniosłas lepsze wiadomosci - oby się sprawdziło :0
choć ja tvn-owi co do pogody to ostatnio już nie ufam ;)

Właśnie sprawdziłam pogodę na tvn meteo i do czwartku upały, ale już w piątek będzie ochłodzenie (czyli 20) i tak się utrzyma cały następny tydzień :) http://tvnmeteo.tvn24.pl/pogoda/gdynia,7705/dlugoterminowa,1/

A wiecie, że ja nigdy jeszcze nie miałam na wizycie mierzonego tętna - tak własnie teraz pomyślałam sobie.
Selene ale Twpje ciśnienie to naprawdę zwalające z nóg.

Mamtu, Madleen - ja tuż tuż za wami, wiec proszę i dla mnie miejsce przygotować ;) a swoją drogą niezłe by były jaja, jakbyśmy się tak spotkały na porodówce :)

Marta pewnie rośnie :) ja z kolei mam wrażenie, ze mi brzuch opadł i obija mi się o kolana ;)

Sonie najśmieszniejsze, że ja też nie lubię myć, a po prostu to chyba taka moja zachcianka ciążowa była :P
Dobrze, ze u Małej wszystko ok, no i oszczędzaj sie, oszczędzaj, bo te twoje wyprawy jeszcze się źle skończą!!!

Katka fajnie, że wszystko udało się załatwić, ale uważaj na siebie, dobrze, ze nogi nie skręciłaś biedaku!

Dora, u nas tez jest bezpłatna i zasada jest taka, że nie płacą te osoby, które zameldowane są w Gdańsku. Poza tym nie mogą narzucić wyboru położnej. U mnie na SR tylko kila dziewczyn wybrało tą co prowadzi zajęcia. Pozostałe mają swoje juz wybrane.
Wiesz, one mają kasę za każdą pacjentkę no i za każdą wizytę, któych powinno być min. 6. Cwaniary albo zwykłe oszustki, które zwietrzyły dobry interes na ciężarówkach...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marta SR jest bezplatna- znaczy refundowana przez NFZ- i właśnie aby tą refundację uzyskać trzeba bylo wypelnic deklaracje o wyborze poloznej- nazwisko narzucone przez SR! Nikt nic wiecej nie poinformował, że to się z czyms wiąże!

Dziewczyny, a Wy tą SR macie bezpłatną? Bo jeśli chodzi o to, żeby była bezpłatna to wystarczy meldunek w danym mieście. Poza tym na SR możecie wybrać położną, ale nie ma takiego przymusu.
A jeśli chodzi o lekarza pierwszego kontaktu to czy nie musi widnieć tam Wasz podpis? Bo coś mi się tak wydaje.
Nie odpuściłabym takiego szwindlu, tym bardziej że jest to bez Waszej zgody... Co za szuje!

Znalazlam informacje, że do 120-130 jak wzrosnie tetno spoczynkowe, to nalezy to skonsultować z lekarzem. Ja wlasnie zmierzylam aparatem i mam niby 85 teraz.

Co do tej przychodni, to jakaś masakra! Pojde się dowiedzieć, ale dopiero jak zelzeje upał. Zresztą to pewnie jest warunek udzialu w SR i co w takim wypadku zrobić? !

Selene, a koleżanka jaką wystawia opinie tym plastrom sutricon? I orientujesz sie czy może gin je przepisać na recepte? Bo tak to jest troche drogi.

nie wiem o jakich plastrach była mowa, ale moja koleżanka używa sutricon.

Walerka, dzieki. Nie jestem sama:) Ja już wciągnęłam pól litra lodów, bo nic innego mi nie wchodzi i kawe mrożoną.
A co do cc to na ostatnim spotkaniu któraś z Was dziewczyny mówiła o jakimś plastrze na rane, ze szybciej sie goi. Czy to nie Ty czasem Arabelka? Przypomniałabyś nazwe?

Katka, Sonia - gratuluje udanych wizyt lekarskich:))

Sonia, a teściowa do kiedy jest? Może zdzierżysz jej obecność troche dłuzej i tym samym Ty odpoczniesz i szyjka też.

Katka, kobieto uważaj na siebie. Dobrze, że nic Ci się nie stało. I miło, że znaleźli się pomocni ludzie.

Marta jestem z toba co do ciazy, tez mam serdecznie dosc, chce w koncu normalnie oddychac.
Sonia ty jestes po mnie pare dni wiec nie ma usprawiedliwienia.
A co do tetna to w ciazy jest o wiele wyzsze bo jest zwiekszona ilosc krwi zeby dziecko dokarmic i dotlenic to serce musi szybciej pompowac zeby nadarzyc, a to wszystko polaczone jest z ogolnie niskim cisnieniem w ciazy wiec nie ma bata musi byc wysokie, zreszta nie zapominajcie ze bycie w ciazy to jest ekstra wysilek, nosi sie dodatkowy balast idt dlatego tez stan permanentnego wysokiego tetna.

zasypiam nad komputerem, loda juz zjadlam, na kawe nie mam ochoty.

wlasciwie tak siedze i mysle ze moze jednak pomylilam ten bepanthen i on byl na pupe, musze sprawdzic.

mam pytanie, do cesarki nie potrzebuje tych specjalnych majtek?
mialyscie cos na blizne od razu?

A i powiem Wam, ze przy okazji podeszlam w galerii do supher pharm i wzielam te kupony min sa te pieluchy biale pampers za 37.99, kupony sa wielokrotnego uzytku do konca marca 2014r z tym ze te pieluchy dot tylko 1 i 2, w do marca to juz raczej na 3 bedziemy :)

Inne tematy z forum

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

kolorowanki do druku (30 odpowiedzi)

czy znacie jakieś fajne strony z kolorowankami do wydruku ?

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? (20 odpowiedzi)

Któraś z was korzystała z ROLLMASAŻU? jak się ubrać na taki zabieg? jak to działa i czy działa ?