WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Maluszek, Nowy też dziś chyba śpi, bo tylko od czasu do czasu czuję jego przeciąganie. Pewnie w tym upale też im nie za dobrze tam w środku. :)

A mój mąż wczoraj pobił samego siebie. Dzwoni do mnie ze sklepu i pyta czy ma mi coś jeszcze dokupić do szpitalnej torby. Ja mu na to, że taką malutką wodę 'z dzióbkiem', najmniejszą możliwą. Wrócił z butelką, żeby nie było - dzióbek nawet ma, tyle że pojemność... 0,7 litra. Od razu ujrzałam siebie, idącą do szpitalnego kibla na siku, z wielką butlą pod pachą. ;)

Moje pranie też ładnie schnie. :)

Ja sobie odpuściłam zajęcia ruchowe dziś.U mnie do słońca jest 45st!

Jak wyjdę na balkon to już mi jest słabo a gdzie tu jeszcze coś się ruszać;/

Pranie schnie dziś błyskawicznie.Poprałam te pieluszki,kocyki i pościel i już jest wszystko suche.Wstawiłam jeszcze jedną pralkę z tymi kombinezonami.Śpiąco mi.

Madleen ja też się chyba zdecydowałam na Wojewódzki.Mam najbliżej do tego szpitala.A swoją drogą to juz coraz bardziej mam cykora bo coraz mniej czasu zostaje.

Moja mała dziś spokojna coś.Wolę jak mnie kopie a nie jak jest tak cicho.

jeza, niedługo muszę wychodzić z domu i jechać skm na Politechnikę na SR......... chyba padnę po drodze od tego upału.......... jedno dobre, że poprałam poduszki, narzuty i takie tam i wyschło błyskawicznie. Ale chyba wezmę 1.5 litra wody ze sobą :)

Madleen ja mam właśnie maść, on niby do pupy, ale mi na brodawki bardzo pomógł. On ogólnie jest też na otarcia, czasem Tomkowi smaruję, jak ma jakieś wypryski na buzi, itd.

Selene no właśnie,to różnie bywa, bo u mnie Maltan już nie dał rady.

ja nakładki na wc akurat kupowałam na allegro przy okazji innych zakupów. Ale może w sklepach typu akpol, czy mama i ja mają?

A co do maści na brodawki to ja też mam tym razem flos-lek, ale przy Maksie używałam też Maltan i byłam z niego zadowolona.

Walerka piękne to pole lawendy!

Haze, a ten bephanten na brodawki jaki ma kolor? Ja mam bephanten maść, ale to na pupę dla małego... czy to jedno i to samo? :)

No właśnie te nakładki na WC, to dobra myśl! Piszcie gdzie takie można dostać :)

Walerka pole przecudowne, ja też uwielbiam lawendę, jej zapach :)

Mamut niech Ci będzie ten 17 ;) trzymam kciuki żeby poszło po Twojej myśli wszystko :)
A to ciśnienie faktycznie sprawdź. Ta moja koleżanka co urodziła ostatnio właśnie została zatrzymana na patologii z powodu wysokiego ciśnienia, a zaczęło się od bólu głowy. Ale oby to była u Ciebie jednorazowa akcja jednak i z resztą zapewne tak było!

Jeju jak tak piszecie o tych torbach to zaczynam się stresować normalnie. Muszę się zabrać intensywniej za przygotowania tym bardziej, że w tą pogodę jakakolwiek praca jest ogromnym wysiłkiem. Właśnie złożyłam małemu kolejkę. Miałam do przykręcenia 4 śrubki i ułożenie toru zmachałam się jakbym w kopalni pracowała.

A 19 września mówicie pełnia. Hmm mam termin na 28, ale 19 brzmi dobrze :)

walerka ale piękne miejsce - love !!!!!!!!

Walerka, piękne to pole! uwielbiam lawendę... wyjdzie na pewno wspaniale i zwiewnie:))))

z tego co pamietam reszta objawow wychodzi z moczu i krwi, bialko, cukier i cos tam jeszcze w moczu plus mi pobierali krew za kazdym razem, aczkolwiek moze to tez byc problemy ze wzrokiem, zatrzymanie plynow i puchniecie, wymioty, bol pod zebrami. samo wysokie cisnienie jeszcze o tym nie swiadczy, dopiero w polaczeniu z bialkiem w moczu. ja np mialam tylko wysokie cisnienie i bole glowy i bialko, nic z tych innych
na twoim etapie nie stresuj sie bo po prostu monitoruja, a jak idzie za daleko to daja sterydy na pluca i tna (niestety cc bo naturalny jest niebezpieczny)

to jest to pole, tylko z ta zwiewnoscia u mnie bedzie ciezko

http://www.mayfieldlavender.com/photo-competition-gallery/photo-competition-2012-results/

Kurcze, Walerka, nie strasz. Sprawdzę dziś to ciśnienie, przysięgam, tylko niech wszystko będzie ok, bo oszaleję.
A do tego jeszcze na jakieś objawy mam czekać czy jechać na IP od razu?

mamtu - wlasnie mialam ci powiedziec ze tak kolo tego tygodnia co ty jestes jest ryzyko wystapienia stanu przedrzucawkowego, co sie wlasnie objawia wysokim cisnieniem i co za tym idzie bolem glowy, wiec sprawdz. ja tak mialam, zaczelo sie od rosnacego cisnienia (tez normalnie zbieram z podlogi) i boli glowy.

Walerka mówisz ? to może najpierw zarzucę bephanten, a przy karmieniu purelan bo nie trzeba go zmywać

bezphantenu mam 3 sztuki, bo jedno opakowanie kupiłam, a potem dwa razy dostałam darmowe próbki :P

haze - ja od razu bepanthen, przed porodem tez, swietnie zmiekcza.
ania83 - nie oszczedzaj na tym bo jak nie bedziesz karmic to wywalisz ale jak bedziesz to jest zbawienie

a wogle to wam pozazdroscilam sesji i jade sie fotografowac w lawende, tu kolo mnie jest takie czadowa farma lawendy, a wlasnie teraz kwitnie wiec tez sobie zrobie zwiewne zdjecia.
a wogle Sonia to ty masz maly brzuch w porownaniu do mnie.

Ania z tymi brodawkami to róznie bywa niestety - ja już się zaopatrzyłam w purelan i zamierzam go stosować na jakiś tydzień, dwa przed porodem, bo po moich ostatnich przeżyciach, to wolę dmuchać na zimne. Mam też w zanadrzu bephanten, jak brodawki będą już popękane i krwawiące, co mam nadzieję, tym razem mnie ominie ;/
u mnie akurat ani ziajka, ani inne cuda już nie dały rady i smarowałam od razu bephantenem. teraz zamierzam sie trochę przygotować do karmienia ;)

o właśnie nakładki na WC obowiązkowo muszę kupić - tylko gdzie ???

Kurcze, ale się sentymentalnie zrobiło - ostatnie 'kompletne' spotkanie w dwupakach. :)

Arabelka, weź nie żartuj - to są rzeczy TYLKO na porodówkę. Nie chcesz wiedzieć ile mam pierdół na położnictwo.
I dzięki, że mi przypomniałaś o tych nakładkach na WC. Muszę koniecznie zakupić. Gdzie kupowałaś?

Rany, Selene, zlituj się, ja nie chcę łazić do 23-ego z piłką na brzuchu i to jeszcze w te upały.
Madleen, nie zgadzam się na pełnię 21-ego. Chcę mieć pełnię 17-ego i koniec. :P
Jak mi przypomnicie we wtorek, to zapytam moją lekarkę o te szczepienia w Wojewódzkim, bo szczerze mówiąc nie interesowałam się tym za bardzo, a i tak raczej zaszczepię tym co mają.

Zmierzę sobie dziś ciśnienie wieczorem. Może mi coś faktycznie skacze. Chociaż to trochę straszne, że od zwiększonego ciśnienia może aż tak boleć głowa. Szok.

Carolajna, wariacie, prasowanie w taki upał? Szacun.
Mi mama dowiozła jeszcze kilka rzeczy dla Nowego, które właśnie się piorą, ale prasować to będę chyba w nocy.

Ania, ja za radą Sroki kupiłam maść na brodawki z Flos-Leku. Mam nadzieję, że się sprawdzi. Przy młodym miałam próbkę Bepanthenu i też był okej, ale ten Flos-Lek jest tańszy, więc przetestuję.

dziewczynki tez się rodzą w pełni księżyca ? bo ja do 19 września to czekac nie chcę :P to był mój termin z Tomkiem tak swoją drogą ;)

hmm... dziewczyny "z doświadczeniem" :), napiszcie, czy faktycznie należałoby nabyć ten Purelan Medeli na brodawki, czy inny krem, np. Alantan też da radę? bo póki co to trochę szkoda inwestować mi ponad 30 zł w Purelan, skoro nawet nie wiem, czy będę karmić piersią. A w ulotce Alantanu jest napisane, że też nadaje się do stosowania na brodawki. Tylko może w praktyce jest po prostu za słaby??
słuchajcie, a jakiej firmy staniki do karmienia kupiłyście i gdzie? bo to też jeszcze przede mną.....

Pełnia 19 września ?! o to chyba coś dla mnie;) ja mam wg. mojej ginki termin na 22 września!

Inne tematy z forum

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

Pomysły na tegoroczne prezenty : (44 odpowiedzi)

Jakie są wasze tegoroczne pomysły na prezenty - dla męża/chłopaka, mamy, ojca, teściowej. teścia,...