WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Cześć,
Ja będę jutro na sesji. Mały sprzedany więc mogę spokojnie jechać :) Sonia także wysłałam Ci mój nr na priv w razie co.

My dzisiaj pół dnia na nogach jestem zmęczona jak nie wiem co. Drugą połowę dnia przeleżałam, dopiero teraz jakoś się postawiłam na nogi.

Walerka fajnie, że mieliście udany weekend :)

My juz w domu. Dzis zaliczylismy farme I ogolnie po bardzo fajnym weekendzie padam, maz jeszcze sie pluskal w basenie w hotelu, spala cala droge z powrotem.
Peppa pig world jest rajem dla maluchow, jezdzi sie na dinozaurze lodkach, pociagu dziadka swinki itd, do tego chodza wielkie maskotki, jest plac zabaw, fontanny do zabawy, caly dzien wrazen,
http://www.peppapigworld.co.uk

Katka, a ty dasz radę jutro?! Wtedy byśmy były w 5 to już fajne grupowe można porobić.

Tak Marta o 9 na Elbląskiej 73. Z tego co widać to jutro będzie nas tylko 4...większość się wykruszyła na ostatnią chwilę, ale już nie da rady odwołać bo Justyna już sobie zarezerwowała czas dla nas :/

Heja:)
Ja tylko na chwile, bo dopiero co wróciliśmy z wypadu i troche padam na twarz.
Sonia, ja będę na 100% na sesji. Na priv masz moj numer telefonu. Jakby co to proszę pisz.
I spotykamy sie o 9 na Elbląskiej 73, tak?
Dziewczyny, która jeszcze będzie na sesji? Wiadomo, że im nas wiecej tym lepiej i fajniej. No i jak bedziemy zmeczone to zawsze możemy zakończyć albo odpocząć:)

Jakby co to pojawie się jeszcze wieczorkiem późnym, bo pewnie nie będę mogła spać.

Spokojnego wieczoru:))

Dziewczyny ja Was bardzo przepraszam, ale nie dojadę na sesje. Po wczorajszej wycieczce do rodziców strasznie boli mnie kręgosłup i ledwo chodzę. Jednak takie dłuższe wyjazdy samochodem juz nie są na moje siły. A w dodatku musiałabym o 11 wracać do Gdyni, bo o 12 musze już byc na miejscu. Ogólnie co raz ciężej mi jest z jakąkolwiek aktywnością :(

Hej, hej je też tak z doskoku dzisiaj.

Sonia ja będę na 100% jutro :)
Właśnie też wpadłam, żeby zobaczyć co i jak. Mam nadzieję, że jednak bedzie nas więcej. Wiadomo im wiecej tym lepiej no i grupowe zdjęcia byłyby super :)

Justyna mieszka blok ELbląska 73, mozna zaparkowac na chodniku wzdłuż ulicy Głębokiej. Tam zaczynamy o 9. Mam nadzieję, że się nie okaże, że tylkol my 3 przyjdziemy (Marta mówiła, że na pewno będzie) bo już trochę późno żeby to odwołać...

cześć dziewczyny

Sonia ja będę napewno tylko trzeba szczegóły obgadać gdzie się spotykamy i w ogóle bo ja nawet nie wiem gdzie i jak mam dojechać;/

cześć dziewczyny niedzielnie :)

rzeczywiście cisza i spokój tutaj - no ale weekend w końcu ;)
fajna dzisiaj pogoda, trochę popadało i pogrzmiało w nocy i lepiej się od razu oddycha, przynajmniej u mnie tutaj na wygwizdowie ;)

Aga no mam nadzieję, że jednak uda wam się uniknąć szpitala mimo wszystko i maleństwo przybiera ładnie na wadze!!! ściskam Cię mocno!

dorotii wiesz co mój Młody też pił z butelek TT i zupełnie nie miałam problemu z piersią, więc może to po prostu kwestia dziecka - jak zresztą zawsze, każde lubi co innego ;)
ja tym razem zdecydowałam się na Avent naturals - zobaczymy czy Młoda podłapie ;)

miłego dnia wszystkim :)

dziewczyny to proszę Was dajcie znać kto będzie na sesji na 100% żeby nie było że tam pojadę i będę oczami świecić przed Justyną.

Hej hej!

Ja znowu tak z doskoku, może wieczorem będę miała neta to naskrobię coś więcej (jak mi starczy sił) . Chciałam tylko napisać, że nie mogę być jutro na sesji... Mąż ma racje - do środy, czyli wizyty u gina, muszę się wstrzymać z wszelką aktywnością... Muszę mieć pewność, że Młody przybiera i przepływy są ok, a po tej wizycie u diabetolog nie może mi to dać spokoju, tym bardziej, że wspominała o kilkudniowym pobycie w szpitalu, ale zostawiła to do decyzji gina... :/ Gdyby się jednak termin sesji zmienił (aczkolwiek domyślam się, że z dnia na dzień o to kiepsko) to oczywiście jak będzie ok to się piszę!

Babcia mi dziś myje okna - trzymajcie kciuki za moją cierpliwość ;)

Miłego dnia!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam się niedzielnie.

Ja używałam butelek avent teraz też zamierzam tyle, że na warsztatach wygrałam 2 butelki nuka to je też wypróbuję.

Dzisiaj idę nad morze z Ksawerym. Co prawda nadal ma gila ale już nie pamiętam kiedy go nie miał...a szkoda tej pogody nie wykorzystać.

Wczoraj wróciłam do domu po 24 bo się widziałam ze znajomymi i wstałam przed 7 i padam....oczy mi się zamykają...

O widzisz walerka i znow skrajne opinie.
A zapodaj jakiegos linka do tego swiata pepy bo ciekawa jestem jak to wyglada.
Ja na 56 mam zupelne pojedyncze rzeczy i nie bede kupowac. Nawet na 62 nie mam za duzo rzeczy i tak jak sobie przypominalam dzisiaj te ciuszki to jednak szybko w 68 wskoczylismy.
Kaftanikow tez nie uzywalam.

No przezylam swiat swinki peppy a mije dziecko na pytanie co jej sie podowalo odp hustawka i zjezdzalnia. cudownie na szczescie potem dodala inne rzeczy.
jula byla na piersi i tt butelkach bez problemu i 3 inne dzieci kolezanek. uzywalam raz dziennie.

Ania83, ja też odradzam bellę. Na początku właśnie ją kupiliśmy ze względu na to wycięcie na pępek, ale bardzo szybko przerzuciliśmy się na pampersy. Jak dla mnie strasznie sztywna ta bella, a przede wszystkim mało chłonna.

Ania27 ja mam bodziaki i z krótkim i długim bo po Maksie. rozmiar 62. Jako, że mała jednak mniejsza będzie dokupię parę sztuk 56. Mam dwie sztuki kaftaników po młodym, chyba użyłam ich tylko w szpitalu. Teraz też jakoś nie zamierzam specjalnie używać. Wolę bodziaki.

Linka odnośnie sterylizatora. Ja mam avent do mikrofali, jeśli chodzi o butelki nuk to one są wyższe od aventu w związku z tym trzeba je układać pod kątem i wtedy mniej wchodzi, ale da radę. TT też wchodzi mniej bo są szerokie więc trzeba kombinować z ułożeniem. Najlepiej mieć sterylizator pod butelki.

Ja dzisiaj to się toczyłam dosłownie. Za gorąco! Dopiero teraz jest fajnie i jeszcze pachnie u mnie skoszoną trawą :)

No dlatego ja miałam posegregowane ciuszkami i rozmiarami zawinięte szczelnie w folię i w kartonie przeleżały 3 lata.Teraz tylko muszę wszystko poprać,a tak mi się nie chce za to wziąść ale muszę,wkońcu zaraz 9 miesiąc sie zaczyna.
Dziś kupiliśmy smoczki Mam,nie wiem czy dobre,się okaże,ale zauważyłam że Avent ma jakieś mniejsze ale kształt ten sam.

Powiedzcie jakie i w jakich rozmiarach macie bodziaki dla maluszków,kurde ja nie wiem jaka tu będzie pogoda pod koniec września ale i tak chyba muszę mieć z krótkim i długim,mam po Matim ale za mało noi większe rozmiary,a kaftaniki będziecie używać na początek ze względu na pępuszek?

Dziewczyny ja mam fajny kapelusz jak byscie chcialy pozyczyc na sesje.

Troche mnie zmeczyl dzisiejszy dzien, szkoda tylko ze rumcajs przejal moja energie i nie zanosi sie ze padnie.

Ania ja mialam jakie pierwsze pieluszki pampersy i napewno ich nie odwijalam. Ja jestem przeciwniczka belli i nie moge pojac jak sie tyle lat z tak slabymi produktami utrzymuja na rynku. Ich pieluchy to w ogole sa kiepskie. Zdecydowanie lepsze a tansze sa dada albo rossmanowe.

Aga sorki ze dopiero teraz ale gdzies mi umknelo o tych butelkach. Zdecydowanie polecam MAM. A z doswiadczenia kuzynek i kolezanek przestrzegam przed tt. Oczywiscie w kwesti karmienia naprzemiennego. Wszystkie znane mi dzieci ktore dostaly butle tt odrzucily zaraz piers.

Zaczelam dzisiaj wyciagac torby po dominiku od mamy z poddasza.... No Kokardy opadaja!!! Ile to dziecko mialo juz ciuchow!!! Posegregowanie rozmiarami to prawdziwe wyzwanie:/

o, chyba wszystkie się dobrze bawią w sobotę, że taka cisza nastała:)))
jeżeli chodzi o sesję to ja niestety odpadam, nie mogę w poniedziałek...
mam pytanko: jakie pieluszki kupujecie na sam początek do szpitala? czy Bella Happy 2-5 kg są ok? słyszałam, że są "niskie" więc nie trzeba ich zawijać żeby nie drażniły pępka. czy też poleciłybyście inne?

Cześć dziewczyny

Ja już dzisiaj zaliczyłam laboratorium i 66zł poszło;/Potem poleciałam na ryneczek zrobić zakupy i teraz to mi się nic nie chce.Musze ogarnąć mieszkanie a tak mnie nogi bolą,że nie mogę chodzić normalnie.

No upał dziś straszny.My moze jutro pojedziemy nad jeziorko.Dziś może uda się po południu pojechać do Ikei.Muszę kupić ten materać wkońcu do łóżeczka i wanienke.

To bawcie się dobrze dziś:)

Inne tematy z forum

W góry pociągiem - gdzie? (50 odpowiedzi)

Mam pytania do bardziej doświadczonych turystów. Gdzie najlepiej wybrać się z dzieckiem na...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

łuszczyca głowy leczenie (3 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...