WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

Hej wszystkim :)

Co za upal straszny. Siedzę właśnie z mama i siostra u fryzjera :)

Byłam w akpolu kupiłam torbe do wozka, butelkę dr.brown i termometr.
Chyba teraz to juz mam wszystko.

Tez bym pojechała nad wodę, ale dziś to chyba się nie da, Tomek w pracy a potem posiedzimy pewnie u mamy bo bracia moi maja urodziny :)

Miłego dnia wszystkim :)

Ja też się dziś nie wyspałam przez to gorąco,też myślimy nad jakimś basenem dzisiaj ale boję się bo ostatnio to ciągle gorączka po wodzie,niby już zdrowy,no nic zobaczymy,narazie słoneczko za chmurkami ale gorąco to dziś też będzie,może zaliczymy jakieś sklepy,szafę dla starszego trzeba kupić,smoczek dla dzidzi i kilka pierdułek jeszcze.

Wczoraj mnie położna pocieszyła że my się nie damy pokroić,a jak będą się dalej tak rodzące skarżyć to pojedziemy rodzić gdzie indziej,to oznacza że jednak będzie ze mną,cieszę się ogromnie bo jednak to większy komfort psychiczny i bezpieczeństwo:)

Nie mam pojęcia jakie body kupić,na krótki czy długi rękaw,jaki rozmiar,nie wiem jakbym pierwsze dziecko rodziła:)

Sonia, jeździmy ostatnio nad fajne jezioro, ale z głowy mi wyleciała nazwa. :) Jak mąż wróci, to napiszę.

Ja też mam taką misiową czapkę po Ksawerym :)

Ja dzisiaj zdecydowanie lepiej, nic nie boli i mam nadzieję, że tak już zostanie.

Mamtu gdzie nad wodę wybywacie? Ja bym też z Ksawerym poszła ale kurczę boje się z tym jego gilem :/

Witam sobotnie :)
Ania, Walerka super, że po wizytach wszystko dobrze i dzieciaczki rosną :)

Aga 4 kg to sporo, ale na pewno to wynik diety i ostatnich stresów. Najważniejsze, żeby mały rósł :)

Dorotii fajnie, że miałaś taki udany dzień.

Sonia mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej i ból odszedł.

Ja się dzisiaj za to kompletnie nie wyspałam. W ogóle nie mogłam zasnąć. A co się już udało to zaraz się budziłam, bo albo młody przywędrował albo do łazienki i znowu nie mogłam zasnąć. Oczywiście najlepiej spało się nad ranem, ale o 8:30 już była pobudka. A rano jeszcze mała tak mi się wbiła w pachwinę że myślałam, że zwinę się w kłębek :/ na szczęście teraz boli mniej i jakoś mogę funkcjonować. Także dzisiaj tylko okoliczne wycieczki robimy. Zaraz ruszamy na rower. A wieczorem na grilla do znajomych.

Miłej soboty :)

Dzień dobry weekendowo!

My na razie w domu - mąż na treningu, ja trochę ogarnę mieszkanie i wtedy wybywamy nad wodę.

Maluszek, ja mam to szczęście, że mnie w ogóle nie rajcują takie spędy typu JD, który jest w tej chwili jedną wielką komerchą. Wolę mniejsze, bardziej wiejskie i klimatyczne, więc na nasz gdański już od wielu lat się nie zapuszczam. Tym bardziej podziwiam, że chciało Ci się tam tłuc i to jeszcze w samo południe. :)

Ja ubranka prałam w 60 stopniach, a tetrę - w 90. No i wszystko przeprasowałam, ale to tylko jednorazowo, bo prasować nie lubię i potem już nie będę. I tak jak Dorotiii - prać w 'normalnym' proszku zaczęłam zaraz jak skończył mi się 'dziecięcy', także dołączam do grona wyrodnych matek. ;)

Sonia, jak samopoczucie dzisiaj? Lepiej?

Aga, mam nadzieję, że to schudnięcie to, jak u Alkar - wynik diety cukrzycowej. Ona też pisała, że się teraz 'wylaszcza'. ;) Na mnie dieta niestety nie podziałała w taki sposób, ale pewnie dlatego, że za bardzo nie mam z czego zrzucać. Za to prawie przestałam tyć, w czym też widzę same pozytywy. Będzie dobrze, oby tylko Tymon zdrowo rósł. :)

Walerka, cieszę się, że po wizycie same dobre wieści. Rośnie Ci duży chłopak. :)
Ania, dobrze, że wszystko okej.

Dorotiii, też oglądałam te czapki w H&M i nawet prawie kupiłam. Coś czuję, że jesienią tego roku w wózkach będą jeździły same misie. :)

Miłego!

Linka sprawdz rozmiar butelek i koszyczka w sterylizatorze bo np. Tt ma szerokie a niskie butelki i nie wszedzie wchodza a nuk wydaje mi sie ze ma wyzsze butelki niz avent takze lepiej sprawdzic.

To i ja dotarlam do domu a wyszlam przed 8 rano :)

Czapeczka chyba nie jest zimowa ale mocno jesienna. Na pazdziernikowe wiatry wydala mi sie akurat. Jest biala z takiego jakby misia - nie wiem jak nazwac ten rodzaj materialu, ma male wypustki na uszy i sama ma uszy jak mis :) kupilam ja w h&m za 15zico. Teraz musze dokupic do niej jesienny kombinezon :p

Aga mi tak sie wydawalo ze schudlas sporo od poprzedniego spotkania. No ale jestem pewna ze to nic zlego wiec sie nie denerwuj zebys przez to jeszcze bardziej nie schudla :))

Sonia zdrowka dla ciebie i synka!!! Dominik ma juz mega katar ponad tydzien ale ten to sie zalatwil szalejac na placu zabaw bo byl caly spocony a tam byl lekki przeciag. Lepiej niech sie ksawery kuruje bo musimy ten plac zabaw w manhatanie zaliczyc niebawem.

A dzisiaj dwa razy mnie w knajpie w kolejce przepuscili :) raz do lazienki gdzie stalo z 15 osob i pani z konca wszystkich pouczyla ze wie jak to jest miec dodatkowe parcie na pecherz i ze nie bedzie patrzyc jak sie mecze :)) i nawet nikt sie nie burzyl tylko wszyscy zgodnie mnie puscili a panowie powiedzieli ze nawet nie sa w stanie tego wyobrazic i tym bardziej nalegaja zebym poszla bez kolejki :))

Ja też teraz wypiorę w zwykłym proszku bo tu innego nie ma,a poza tym wygodniej,wypłuczę tylko w specjalnym dla dzieci.

Jestem po wizycie,szyjka sprawdzona,KTG zrobione,troszkę mi mały uciekał spod czujnika...musiałam szukać pulsu:)Lekarz znów robił pomiary i znów usłyszałam "trochę mały" nie ważne że w normie ale dla niego za mały,eh już się przyzwyczaiłam do jego nadwrażliwości,tutaj trzeba mieć mocne nerwy.Noi waży teraz 2 kg,a tydzień temu w szpitalu 2150 ciekawe co?Pewnie dlatego że inny sprzęt albo tamta lekarka żle go pomierzyła,zresztą to są tylko wymiary a nie żadna waga,żaden lekarz nie wie jaką tkankę tłuszczową ma dziecko i ile będzie ważyło jak sie urodzi.
Trzeba nabrać dystansu bo można zwariować.

U nas dziś gorąco,na termometrze 38 stopni,wyszliśmy z młodym dopiero koło 19.00 do piaskownicy a i tak nie szło wytrzymać.Ja już chyba nie chcę lata jak ma być tak upalnie,chyba też schudne bo mało co jem od tych upałów.

Witam wieczornie, u nas wsio ok, bylismy na usg I wizycie, skurcze nic nie robia mojej szyjce wiec mam sie nie przejmowac. Rosnie nam za to maly klocek, wazy 1630gr a to dopiero 29 tydzien I ma duza glowe wiec ciesze sie ze bede miala cc.
Zlazilam sie okrutnie bo bylysmy z Jula w muzeum nauki parku a potem na usg, jak wyszlam o 9 rano to wrocilismy o 21 do domu, szybkie pakowanie bo jutro jedziemy na weekend,
Bede bez netu wiec zycze wszystkim milego weekendu.
Ps ja tez uzywalam kosmetykow jak przed, poza silnymi perfumami, a rzeczy pralam w jednym proszku nasze I Juli bo tak bylo latwiej.

Aga postaraj się nie martwić. Zmieniłaś dietę i pewnie to są tego skutki. Ja również zjechałam na wadze w ciąży, bo zupełnie inaczej jadłam.Teraz jestem w ósmym miesiącu a nie mam nic na plusie. Najważniejsze jest to jak mały się rozwija. Mam nadzieję, że szybko zleci czas do Twojej wizyty u lekarza i usłyszysz, że wszystko jest ok:)
Sonia współczuję. Zobaczysz jak weekend Ci minie. Ten ostatni trymestr jest obfity w różne dolegliwości:)
Dorotii a gdzie w manhattanie kupiłaś czapeczkę? To jest już taka grubsza?

Mam pytanie do dziewczyn, które używały sterylizatora. Jaki wybrać? Taki do mikrofali czy elektryczny? Przy pierwszym synku nie kupiłam a myślę, że to wygodniejsze będzie a poza tym wkurzał mnie zawsze taki jakby osad,zmieniony kolor na smoczkach i w butelkach. Czy jak kupię sterylizator aventa to będe mogła w nim używać butelki nuka albo mam albo jeszcze inne?

Ech, no całe szczęście, że w środę mam wizytę - mam nadzieję, że Młody sobie rośnie i wszystko jest ok...

Sonia, ale Cię męczą te bóle... A jak Ksawery się ma?

Dorotiii, oczywiście, że jesteś wyrodną matką - najwyrodniejszą ze wszystkich! :p
A ta czapeczka to zimowa? Bo ja za taką się rozglądam, ale jeszcze nigdzie nie widziałam...

Hej hej :)
No to ja po firmowej przeprowadzce juz. Wlazlam 5 razy na 3 pietro i mialam mniejsza zadyszke niz kolezanka :)) no ale wyskoczylam tez na manhatan w miedzyczasie i kupilam co nieco. W tym czapke dla malucha :)

Potem bylam na plazy i woda dzisiaj rewelacja! Tylko plywac ! Jutro rano tez jedziemy :) w sumie to dalej jestem na plazy bo czekam na kolezanke bo na szanty sie umowilysmy. Takze moj dzien calkiem udany :)

Jejku wy dziewczyny o takie rzeczy pytacie o ktorych ja bym w ogole nie pomyslala. Mylam sie tylko zwyklym zelem i to juz w szpitalu i az do dzisiaj nie pomyslalam ze mozna inaczej :/ ach
A pralam tez wszystko jak leci w 40 stopniach i w tych proszkach dla dzieci to tylko pierwszy raz plus tyle zeby sie proszek skonczyl :/
Mam nadzieje ze to mnie nie czyni wyrodna mama :/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Aga 4 kilo w 2tyg to faktycznie dużo. Ale dziewczyny cukrzycowe pisały o utracie wagi a u Ciebie jeszcze stres...

Mnie nadal boli cholerstwo. Dobrze, że we wtorek mam wizytę bo się już stresuję, że się szyjka skraca...

Aga pewnie utrata wagi wiąże się też z tą dietą, co? No a stres to już swoją drogą. Dobrze, że wyniki badań są w porządku. Trzymaj się dzielnie.

Właśnie wracam... Ryż uszedł mi płazem, bo co innego spowodowało zaniepokojenie pani doktor... Schudłam 4 kg. Co prawda upatruję przyczyny w ilości ostatnich stresów, no ale diabetolog była bardzo poruszona, szczególnie, że nastąpiło to w przeciągu 2 tygodni... Ale wyniki tych cholernych badań mam na szczęście ok. Dobrze, że w środę do gina...

Aga fajnie, ze już do domku wracasz - jednak na swoim, to na swoim.
Co do mycia siebie, to ja po porodzie z Tomkiem używałam do mycia siebie i okolic intymnych mydła w płynie Biały Jeleń, potem przeszłam na normalne żele. Do tej pory zresztą używam do hig. intymnej tego Białego Jelenia.

Co do proszków to właśnie tez myślałam o tym Jeleniu, ale nie mogłam trafić, ale ja chyba Młodemu prałam ciuchy może jakieś 3,4 miesiące w innym proszku, potem przeszłam na nasze ;)

Marta udanego weekendu w takim razie :)

Arabelka ale poród wielogodzinny to norma raczej, a szczególnie przy pierwszym dziecku - 12 h zalicza sie do przeciętności ;)

Aga powodzenia u lekarza ;) mam nadzieję, ze jednak Cie trochę oszczędzi :)

A ja dzisiaj jakbym miała mało kupiłam Młodej na lumpkach dwie cudne zimowe sukienki-tuniki i bluzę cudną za całe 7 zł :)

Aga może diabetolog Cię oszczędzi i nie bedzie ochrzanu ;) Daj znac jak po.

Maluszek ja juz przywyklam, ze na jarmarku drogo, to samo co na giełdzie czy rynku i tylko Full ludzi. Ale i tak zawsze chodzę ;) najbardziej lubię po starociach :) A Ty teraz odpocznij!!

Sonia alior bank. Wspolczuje tych boli :( oby nospa pomogła.

Mi troszkę lepiej, kupiłam prezent i mój ulubiony tusz do rzęs był w promocji potem wypilam szejka w macu i wracam do domu.
Jutro idę do fryzjera, wiec liczę na poprawę humoru juz do końca.

Carolajna a co to za bank taki kiepski? Ja łączę się dzisiaj z Tobą bo to zdecydowanie nie jest mój dzień. Pomimo pięknej pogody właśnie nie zamierzam się ruszać z kanapy. Cały dzień mnie ćmi lewy jajnik i takie bóle okresowe + dołączył się kręgosłup :/ wzięłam właśnie no-spę bo już mam dość.

Ja ubranka piorę wszystkie w 40 stopniach i podwójne płukanie tylko tetry prałam w 60.

Byłam w mama i ja oglądałam wózki i zostaję przy moim wyborze czyli Mutsy evo. Fajnie się składa i z gondolą waży tylko 11kg no i nie trzeba na niego czekać bo zazwyczaj mają na stanie lub ściągają w ciągu tygodnia.

Inne tematy z forum

Oszczędzanie - jakie macie sposoby? (110 odpowiedzi)

Ponieważ niedługo rozpoczynam urlop wychowawczy, przyjdzie nam żyć przez pewien czas z jednej...

Jaki wozek wybrac? (79 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Leczenie zębów mlecznych... (18 odpowiedzi)

...dziewczyny, jak wygląda leczenie zębów mlecznych - czy się boruje ząbek tak jak u dorosłego? I...