WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

No to zapraszam do nowego watku.
Milego pisania.

WRZESIEŃ

mamtu - 03.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K

linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 7.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-21-t483259,1,16.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (22)

walerka no to jeszcze trochę Ci zostało ale we wrześniu może pogoda będzie bardziej łaskawa to też powinno być łatwiej.

Ja wczorajszego wyjścia do fryzjera bez Umi zoomi sobie nie wyobrażam ;p może i Mikołaj katki lubi strażaka to by problem się rozwiązał :)

a tylko tak cicho dodam że póki co realizuje plan z rana czyli naprawdę za dużo nie zrobiłam ;p

my mamy maly tablet z bajkami i tez wlasnie uzywamy w takich wypadkach, zawiesilam moje poglady na rzecz 30 min spokoju w restauracji.
u lekarza ok, dostalam skierowanie na krew na tarczyce, terminu mi nie ustala az do nastepnego usg czyli 34 tydzien ale mnie zalamali bo powiedzieli ze cesarka po 39 tyg a obecnie kazdy dzien dluzej w ciazy to dla mnie horror.
zaoszczedzilam na hormonach bo mialam je robic prywatnie jakby nie dali skierowania to pewnie pojade na usg za jakies 2-3 tyg.

Dziewczyny ja jednak poprasowałam te ciuszki :)

Teraz kończę się szykować i spadam do lekarza.

Do wieczora :)

Mamtu dawaj znać co tam z Tobą.

Dorotii super, Strażak Sam to jego ulubiona bajka :) i w ogóle wszystko z "io io" :D . Co prawda jeszcze nie ćwiczyliśmy takiego rozwiązania, ale to się może sprawdzić. Wtedy chyba kupię małego laptopa ;) ale dam znać we wtorek czy na pewno jadę bo zobaczymy jeszcze jak się dzień ułoży.
Hmm teraz zaczynam się zastanawiać, czy nie kupić tableta chociażby ;)

Ale tymczasem to może zrobię zakupy w tchibo :)

Selene to jak będziesz się wybierać to tylko daj znać, ja mam małego laptopa który się w torebce mieści a na nim strażak sam, wozy strażackie, maniek, micky i takie tam także mam nadzieję coś się Maksowi spodoba :) a wychowawczo czy nie mama może w spokoju soczek spić raz kiedyś :)

Mamtu daj znać co z samopoczuciem.

Maluszek mnie też bolał brzuch i to dość mocno. Poleżałam i na szczęście przeszło, ale niepokoiło mnie, że tak mocno hmm. A lekarka mówiła, że mam się oszczędzać chyba muszę jednak jej posłuchać.

Aga obyś miała rację, że mnie Maks zaskoczy ;) A dorotii laptop i bajki to bardzo wychowawczo ;) tylko jak ja z nim i z wózkiem będę jechała to już chyba laptop będzie musiał zostać w domu.

Mały mi nie chciał zasnąć, ale jakoś się udało. Muszę zabrać się za szybki obiad i chociaż chwilę posiedzieć z kawką bo zaraz padnę taka mnie senność ogarnia. A jeszcze zakupy w tchibo muszę koniecznie zrobić ;)

Mamtu a moze to kwestia odstawiania leków ?
daj znać, jak sie czujesz

Mamtu mam nadzieję,że wszystko dobrze z Tobą.

Mnie zaczął boleć brzuch jak na okres:(Nie wiem czemu:(

Linka w akpolu są kołyski drewniane, ale jak to jest z cenami to nie wiem. Może zobacz na ich stronie?

Marta ja mam na imię Ewelina. Bardzo często w szkole albo wujek mówili do mnie linka :)

wow Dorotii super!
Mamtu trzymam kciuki, żeby zaraz Twoje dolegliwości minęły. Rzeczywiście lepiej zadzwoń do lekarza. Warto dmuchać na zimne. Czekamy na wieści jak się czujesz.
Aga, Carolajna, Walerka powodzenia u lekarza. Na pewno usłyszycie same dobre wiadomości.
Aga z tym spotkanie to też tak sobie myślałam, ale my raczej tylko na weekend przyjedziemy, bo mąż musi do pracy we wtorek. Z wielką chęcią poznałabym was :)
Co do sukni ślubnej to pomimo mojego sentymentu do niej sprzedałam ją. Szkoda mi było, żeby wisiała w szafie wiedząc, że trochę pieniędzy mi się za nią zwróci. Bardzo szybko się sprzedała.
Walerka z tym upiciem to dobry pomysł :) szkoda tylko, że póki co jest niewykonalny. Ja ogólnie jestem "niepijąca". Nie lubie za bardzo alkoholu, ale w ciąży poprostu tak za mną chodzi zimne, owocowe piwo albo słodkie wino, że sama z siebie się śmieję co za ciąża ze mną wyprawia:)
Sonia oby ból zębów przeszedł. Dla mnie nie ma nic gorszego jak ból zęba. Czuję się otępiała wtedy i nie mogę normalnie funkcjonować. Myślę tylko o tym, że zwariuję. Naprawdę współczuję. Wogóle nie raz sobie o Tobie myślę, że musisz sama wszystko ogarnąć bez męża. Podziwiam Cię za to jak sobie radzisz. Wiadomo czasami tak jest, że mąż ma pracę daleko, ale na pewno nie jest Ci lekko.
Dziewczyny czy możecie mi powiedzieć ile czasu ile przesyłka z tchibo? Mam jeszcze jedno pytanie czy szukając łóżeczka w akpolu albo mama i ja albo jeszcze w innym widziałyście może drewniane kołyski i cenowo jak wyglądały? Chciałabym na początek kupić kołyskę, ale będe miała tylko sobotę na szukanie i nie wiem gdzie jechać.

Carolajna, słodki jest ten wózek:)) I niedrogi.

Mamtu, jedziesz na IP?

Wiecie co, w ciąży zmienił mi się gust muzyczny i od jakiegoś czasu jestem fanką ten piosenki ;)))))) Mój facet leje ze mnie, że discopolówa sie zrobiłam i mogę jeździć na wesela wiejskie...

http://www.youtube.com/watch?v=SxdMM6Te57s

Mamtu mierz cisnienie regolarnie bo to moga byc skoki cisnienia, tak co 15 min. wiesz co ja bym na ip podjechala zeby cie podlaczyli pod ktg i cisnieniomierz. najwyzej nic nie wyjdzie. no musze dbac zebys przed "moim" terminem nie urodzila. :-) trzymaj sie i daj znaac
ja mam po kawie i przejsciach z parkowaniem cisnienie 111/67 i puls 96.

Selene a jakby bardzo wychowawczo wziąć laptopa z bajami? ;p

Mamtu pisz koniecznie czy już Ci przechodzi!

Sonia wygraliśmy całą wyprawkę weselną w Klifie w konkursie dla narzeczonych :) mąż też miał garnitur, ja makijaż i jakieś tam drobniejsze gadżety.

jejku naprawdę wam współczuję z tym spaniem ;/

Marta a widziałaś to: http://artillo.pl/product/wozek-dla-lalek,27956.html

cześć Mamuśki

Mamtu mam nadzieję, że już lepiej, ale faktycznie, nie bezpiecznie tym bardziej , że jesteś z małym w domu. zdrówka

ja dziś nic nie robi, no oprócz opieki na kluską, a ona daje się we znaki, biedną w ten upał ząbki idą, wyprałam i powiesiłam pranie no i odkurzyłam ale więcej nie dam rady.

jak u Was noc, u mnie koszmarnie, poł godz w nocy przesiedziałam na balkonie, bo tak w miarę. te nasze mieszkania tak nagrzane , że szok

Zdjęcia prześliczne. koleżanki z forum Jagody robiły zdjęcia u niej z maluszkami i są boskie. babka ma talent.

pozdrawiam i trzymajcie się w ten upał

Dora, padało!? U mnie nic... Może idzie...

Ja robię sobie dziś do obiadu pieczarki, ale miałam chęć! No i czekam na kuriera, ma przywieźć nowe posłanie dla kudłacza ;).

Mamtu, jak tam?

Selene, ja myślę, że jak już wpadniesz we wtorek to tak szybko nie pójdziesz, a Maks Cię bardzo pozytywnie zaskoczy ;)

Marta super ta stronka, świetne rzeczy mają :)

Padało 5 minut;/

Dobrze Marta postaram sie;)

Inne tematy z forum

OSZCZĘDZANIE W KAŻDYM CALU (80 odpowiedzi)

Czy któreś z was są bardzo oszczędne jeżeli tak to w jaki sposób i co zaoszczędzacie . -woda...

endokrynolod (11 odpowiedzi)

szukam lekarza endokrynologa pilne .Prywatnie bo NFZ nie ma już miejsca, najlepiej w Gdyni

Wybór auta :) (83 odpowiedzi)

Jeśli macie któreś z niżej wymienionych aut - proszę o opinię :) wszystkie auta diesel,...