WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ja do wózka mam kilka kocyków różnej grubości i śpiworek, takie bawełniany cieplejszy. A na zimę mam też kombinezon (no i gruby koc)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Madleen ja mam poduszke do wozka, ale nie wiem czy od razu bede jej używała, bo podobno lepiej aby noworodek spal na płasko. Poza tym mam ciepły kocyk zapinany jak rożek. A w wyposażeniu wózka mam tez kokosowy metarcyk, ktory jest chowany pod materiałem,który mozna zdjąć i wyprać. Zamierzam jeszcze używać pieluchy flanelowej jako podkład na ten materacyk. Ale wszystko tez zależy od pogody, ale upałów juz raczej nie bedzie jak bede wychodzic na spacery ;)

Cześć Mamuśki!

A ja dziś w nocy przeżywałam prawdziwy bol istnienia hehe. Może to zabrzmi śmiesznie ( sama tez się z siebie śmieje), ale nie mogłam się podnieść z łózka, aby wstać do wc. Czułam jak Mały uciska mi na pełny pęcherz, próbowałam się przekręcić raz w jedną, raz w druga stronę, ale nie dałam rady. Zaczęła jęczeć, ze bólu, mąż się obudził i przestraszył ze zaczęłam rodzic. No ale końcu udało mi się wstać, ale przez moment tez myślałam ze to może poród się zaczął i dlatego tak boli ;p

Ale czuje, ze ten poród zbliża się już wielkimi krokami. Bo zaczynają się już pierwsze oznaki. Od paru dniu codziennie mam skurcze, szczególnie w nocy. Brzuch mi opadł i od wczoraj czuje takie silne parcie na krocze, które powoduje taki przeszywający ból brrr I już dwie kobiety mi powiedziały ze zmieniłam się na twarzy i wyglądam już jak kobieta przed porodem, cokolwiek to znaczy ;)

Dorotii widze ze ogarniasz wyprawkę pełną para :)

Ania lekarze to chyba tak straszą, ze duże dziecko, bo później jak się urodzi po 3,5-4 kg to jest normalna waga dla dziecka. Moja koleżanka z każdej wizyty przychodziła przerażona, bo dziecko na usg było duże. A urodziła 3200g, wiec taka normalna waga dla dziewczynki.

Madleen mnie tez ta panika dopadła. I z jednej strony już bym chciał być po porodzie, a z drugiej, to przecież jeszcze tyle książek mam do przeczytania o dzieciach i w ogóle jak ja się zajmę tym małym Szkrabem, skoro ja nic nie wiem :(

Poszłam dzis z rana do fryzjera, więc jedna rzecz z listy spraw załatwiona, a poza tym humor od razu lepszy :) Ale niestety nie na długo, bo jak wyszłam z salonu zadzwoniła koleżanka i tak mi ciśnienie podniosła, ze szok! Bo miała do mnie pewna prośbę, która nie powinna być skierowana do ciężarnej. Już dawno nikt mnie tak nie wkurzył! Marta dlatego wiem co dziś czujesz, bo mam to samo, az mnie roznosi od środka!

Dziewczyny, dzięki za wsparcie! Dobrze, że jesteście i rozumiecie :*

Ja 3 godziny jeździłam po mechanikach i niewiele załatwiłam, poza tym, że przynajmniej wiem co jest do wymiany. Tylko nigdzie nie mają potrzebnej części i pewnie trzeba będzie w serwisie zamówić.

Selene, baw się dobrze :) Gdzie w ogóle jest ten dinopark bo pierwsze słyszę, że mamy takie atrakcje :P

Sonia dziękuję za komplement, ale nie masz czego zazdrościć, bo też świetnie wyglądasz!

Maluszek, pełen szacun za te paznokcie u nóg! Ja na pedicure to już tylko do kosmetyczki, bo sama nie ogarniam :/

Dziewczyny tak sobie właśnie pomyślałam, że nie mam nic do wózka. W sensie pościeli, czy czegoś takiego. Co się wkłada do gondoli? Kocyk, jakieś prześcieradełko? Bo nie mam kompletnie pomysłu.

Ja też się czuję popuchnięta.Nawet oczy mnie szczypią.

A mi brakuje prasowania małych ciuszków i żałuję,że nie mam już czego prasować bo mi to sprawiało frajdę a ogólnie nienawidzę prasować i nasze ciuchy prasuję na bieżąco jak potrzeba;)

Sonia ja mam tak samo ze swoim prasowaniem :) ale dzisiaj po raz pierwszy w tej ciąży tak mi spuchły dłonie i stopy, że chyba sobię odpuszczę :P

Maluszek ja mam ostatnio takie bóle cały czas. Nie ma się chyba czym martwić. W pierwszej ciąży pod koniec też tak miałam. To chyba poprostu oznaka zbliżającego się porodu.

Lepa, brzuszek też mu rośnie i ciągle zmęczony jest ;)

A czy ja Wam mówiłam, że już mam wszystko kupione i jestem prawie spakowana?;p

Marta, to możemy sobie piątkę przybić, mnie też rodzina m. tylko nerwy psuje..

Hej dziewczyny :)

Widzę, że tutaj energia się wkradła i niektóre z was stają się powoli perfekcyjnymi paniami domu :) Ja ostatnio cierpię na brak energii. Prasowanie czeka, podłogi czekają...ale robota nie zając :)
Ja również zastanawiałam się nad koszem mojżesza, ale ostatecznie kupiłam kołyskę. Trafiłam piękną używaną i czeka na swojego właściciela. U mnie też jest gąbka zamiast materaca, ale chcę się zorientować czy mogę nową kupić. Wiem, że moja szwagierka w Gdańsku gdzieś kupowała gąbke do kołyski, która była wycinana na życzenie. Tzn. rozmiar :) Ja przed porodem już raczej do Gdańska nie pojadę, więc muszę kupić tutaj na miejscu i pewnie zapłace 3 razy więcej. Kupiliśmy też wózek, także zostaje mi kupić pościel do kołyski i jakieś drobnostki typu smoczek.
Z dziewczynami, które nie mogą w nocy spać łącze się w bólu. Ostatnio mam wrażenie, że w nocy mój brzuch i plecy robią się takie twarde, że ruszyć się nie mogę. Oczywiście zgaga daje dalej popalić. Mam wielką nadzieję, że urodzę tydzień przed terminem, bo już nie daję rady.

Walerka powiem Ci, że ja z kolei zastanawiam się nad tym czy po porodzie nie dać małego rodzicom do Gdańska. Tylko, że dla mojego synka to byłaby super atrakcja. Babcia z dziadkiem plus ciotki, wujkowie:) Bardziej się martwię, że ja będę tęsknić chociaż z noworodkiem pewnie nie będzie zbyt wiele czasu na tęsknotę. Z drugiej strony pewnie skończy się na tym, że przyjadą do nas, żeby pobyć trochę z nowym wnukiem. Moi rodzice są też tacy, że nie wtrącają się i nie robią "po swojemu", także ich obecność jest dla mnie ogromnym ułatwieniem.

Aga pewnie z przyjaciółką plotkuje :)

Mamtu, jesteś? Jak tam nocka dzisiaj, Tadzio dał pospać.

Ja nadal patrzę się na to prasowanie ale im dłużej o tym myślę tym bardziej mi się nie chce.

Marta mam nadzieję, że humor już lepszy!

A mnie boli brzuch jak na okres i ogólnie źle się czuję:(

Marta Kochana nie denerwuj się:*

Aga a co Ty dziś tak cicho?Walczysz z porządkiem?

Dobrze, że w tesco przenieśli Sowe na dol. Dla poprawyhhumoru wcinam ciasto i popijam latte:))

no ja nie iwem dziewczyny, prawie spadlysmy na druga strone, to sie chyba jeszcze nie zdarzylo w historii tego watku

Lepa j tez przeczytalam podlogowe w pierwszej chwili.
rodzice maja przyjechac na miesiac w pazdzirniku, nie wiem jak ja to zniose

Marta Ty to się masz jak nie facet to jego familia. Może od razu wszystkim zbiorowo nakopiemy do tyłka?

Lepa ale się uśmiałam :)

Sonia może dzisiaj deszcz nam odpuści.

ja szukam co ciekawego w ogloszeniach na trojmiescie i sa podpaski połogowe a ja przeczytałam podłogowe i kilka sekund się zastanawiałam co to jest, czy to jakiś rodzaj podkładów, ale czemu na podłogę... chyba muszę się iść przespać...

sonia - ja ci moge kupic nowy materac a rodzice wracaja 01.09 do Polski, kupuj szybko kosz i powiedz jaki rozmiar, patrz na to bo sa iweksze i mniejsze, z mama &pappas sa mniejsze raczej.
materac kosztuje od 10-30funtow, to jest sama gabka ale on z zalozenia ma tylko starczyc na 3 miesiace wiec dziecko jest lekkie i jest o wiele poreczniejszy niz kolyska, definitywnie na stelazu bo inaczje ciezko sie schylac. jak bedziesz u mamy to odbierzesz albo mama ci odbierze, moi mieszkaja na Karpackiej.
ja noc do niczego spalam od 5-8 ale zawsze cos.
rodzice juz mnie wkurzaja, wiem ze jestem przemeczona ale pozwalaja juli na wszystko, a tylko chodza i gadaja jak ja sobie nie dam rady, ale zaleznosci miedzy rozpuszczeniem jej i tego ze bedzie mo bardziej ciezko nie widza. do tego wpadli na genialny pomysl ze oni zabiora jule jak sie dziecko urodzi, nie widzac wogle problemu ze jula bedzie sie czula odrzucona i pokojarzy to z bratem, podobno sobie wymyslam

A ja sie zdrzemnęłam godzinkę. Zasnęłam w takiej pozycji, że aż sama sie dziwie. Niczym starsza pani na fotelu ;)
No ale obudził mnie telefon, po którym jestem tak wku*** że nie macie pojęcia! I tym razem nie wkurzył mnie mój facet, tylko jego dalsza rodzinka...
Musze się uspokoić i chyba pójde na zakupy.

Miłęgo dnia!

Haha Julka zabiłaś mnie tymi zakupami na allegro...ale ja się zbieram od dwóch dni żeby rachunki przez neta zapłacić :P także coś w tym jest!

Będzie padać czy nie będzie? Po południu mam plan jechać na obiad do mamy i jakiś spacer.

Sonia, witaj w Klubie Leniucha :)) z tym że u Ciebie ktoś ogarnie mieszkanie a u mnie nie. Wczoraj kiedy pisałam smska to przede wszystkim dlatego żeby wiedzieć czy wcześniej będę musiała odgruzować przejście od drzwi wejściowych do kanapy :)) miałabym motywację gdybyś mnie odwiedziła a tak to musiałam dać sobie spokój...

Dorotii nonono, zaimponowałaś mi! Taki postęp wyprawkowy w jeden dzień!

Hmm...nie p[ozostaje mi nic innego jak zabrać się do roboty a mam dość ambitny (jak na mnie) plan dnia - prasowanie, pranie i zrobienie obiadu i njabardziej męczące - zakupy na allegro. Oczywiście nie wierzę w swoje możliwości, ale planować trzeba :)

Inne tematy z forum

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

alimenty. Jak to załatwić? (9 odpowiedzi)

Czy ktoś zna ten temat? Nie potrafię dogadać się z ojcem dziecka w sprawach finansowych. Twierdzi...

Pierwsza Hulajnoga dla trzylatki (55 odpowiedzi)

Moja córcia zaraz kończy 3-latka i chciałam kupić jej na urodzinki hulajnogę... tylko nie wiem...