WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Selene, jesteś niesamowita z tym sprzątaniem;)))) MI też mogloby się włączyć coś takiego, ale niestety za bardzo leniwa jestem...

Dorotiii, dałaś czadu z tą wyprawką. Normalnie szok! Te mamy są super. Moja też jakiś czas temu jak usłyszała, że nic nie mam to mi większość organizowała, bo ją to strasznie denerwowało;)

A w ogóle to tak mi palce w lewej ręce napuchły, że nie mogę ich zgiąć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hej dziewczyny.

Ja dzisiaj znowu w złym nastroju więc się tylko z Wami przywitam.

Ania a ile Twoje dzieciątko konkretnie waży?

Miłego dnia Wam życzę.

Dzień dobry w środe:)
dziś nawet ma być podobno słonecznie i temperatura jak dla mnie super, bo max 24. No i tylko jedną miałam pobudke i spalam do prawie 7. Ale obudziłam się z bolącym brzuchem, bo chyba za długo spałam na plecach. No cóż, coś za coś:)

Mój facet chyba obiecał, że dzis wróci szybciej do domu i zajmie się meblami. Poczekamy, zobaczymy.

Pierwszy raz od dłuższego czasu włączyłam tv i na TV4 puszczają stare teledyski jak np Level42 czy Annie Lenox. Jak miło:)

Ania83, super, ze wszystko z Maluszkiem dobrze. A wagą to się kompletnie nie przejmuj. Najważniejsze, że wszystko ok.

Haze, a gdzie Ty się podziewasz? Odezwij się:))

Miłego dnia Dziewczyny!

witajcie,

dlaczego mnie to już nie dziwi, że wstaje rano a na forum nocne posty :)
Dziewczyny współczuje waszych problemów ze spaniem.

Dziś przynajmniej deszcze nie pada od rana
Miłego dnia

Dołączam do grona nie mogących spać po nocach.Od 23.00 próbuję usnąć i nic,wogóle to położyłam się i brzuch mnie bolał,póżniej jak zwykle zeszła się GUANiarzeria pod domem i oczywiście śmiechy,chichy i głośne gadanie,ostatnio jak dzwoniłam na policję to mnie olali,wogóle nie przyjechali na zgłoszenie(także nie tylko w Polsce taka służba) dziś znów zadzwoniłam,bo przecież nie będę spać z zamkniętym oknem jak jest tak ciepło,noi odebrał o wiele milszy pan niż ostatnio,ja z ledwością się dogadałam ale spoko,wszystko miałam napisane,z tym że na kilka pytań musiałam odpowiedzieć,noi zaraz przyjechali,tyle że gnojki tak stamtąd wyrwali jakby ktoś ich z nożem gonił,nawet nie wiem czy ich policja zauważyła,widziałam jak świecili latarkami sprawdzając teren i o puszki puste się potykali.No nic pojechali,godzinę był spokój,no to gadałam z mężem przez telefon,a ten że zaraz z pracy wróci noi znów nie mogłam usnąć bo czekałam,ledwo przekroczył próg mieszkania...gnojki znów wrócili i znów rechot na całe osiedle,więc mąż zszedł i rozgonił towarzystwo i teraz już jest spokój tyle że ja zasnąć nie mogę.

No ja znowu nie mogę spać. Ekstra. Już posprzątałam kuchnię i zastanawiam się co dalej by tu zrobić. Jakoś w dzień mi się nie chciało nic robić, a teraz mi się sprzątać zachciało!

Apoloniaa co do położnej to można znaleźć taką, z którą się można konkretnie umówić i nie musi być z przychodni. Przyjedzie na konkretną godzinę, ściągnie szwy, pomoże przy maluszku. Warto się zorientować. One na ogół "obskakują" dane dzielnice.
Ja muszę pamiętać właśnie żeby do swojej zadzwonić przed porodem i się wstępnie umówić.

Dorotii szalejesz widzę, ja jednak ciągle w polu z zakupami. Strasznie mozolnie to idzie, no ale na czwartek już zaplanowane sklepy więc chyba uda się już wszystko załatwić. Dobrze, że chociaż mam już ubranka poprane i poprasowane.

Ania gratuluję danego badania, najważniejsze, że dzidzia zdrowa, a i duże dziecko da się "przepchnąć" ;). A co do jedzenia to ja też się jakoś nie oszczędzam, ale teraz to już bym codziennie tak jadała "zdrowo". W ogóle idziemy na tą rocznicę, tu powinnam się cieszyć, że dzień tylko dla nas, a ja już myślę co wciągnę na obiedzie w knajpie. To jest straszne wręcz.

CIekawe, o której zasnę. Najgorsze, że rano pobudka, a potem jedziemy chyba do dinoparku. Znowu będę chodzić jak śnięta ryba. Mam nadzieję tylko, że nie zasnę gdzieś przy tyranozaurze ;)

Ania 4kg to taka normalna waga, Jula miala 3.7kg I wcale nie byla uwazaja za duza. Jak zaczynasz oscylowac w granicach 4.5kg to zaczyna byc duzy. A wlasciwie to sie liczy obwod glowy bo to jest problem jak jest duzy.
Ja znowu nie moge spac. Juz bylo jedna noc lepiej I znowu bryndza. Do tego zaczelam sobie wkrecac ze wczesnie urodze, nie wiem co mi do lba nagle naszlol dobrze ze mam to usg w sobote to mam nadzieje wszystko posprawdza I mnie uspokoi.

dorotii, przy okazji pisania posta robiłam próby z wklejaniem zdjęć, ale usunełam, aj go nie widzę a Ty widzisz coś?

Ania83, gratuluje udanej wizyty, najważniesze że z dzidzią ok.

aniu ale teraz częściej dzieci rodzą się bliżej 4 kg niż 3 także w ogóle się nie stresuj. Najważniejsze że wszystko jest w porządku.
Ja w zeszłej ciąży też byłam u Doeringa na tym usg 3 d i też byłam bardzo zadowolona. On ma chyba jakąś specjalizację z płci i zawsze daje zdjęcie pod którym się podpisuje odnośnie płci. Ponoć można iść z reklamacją jak się co innego urodzi ;p

a co to za zdjęcie katka nam wkleiłaś? nie doczytałam czegoś? hmm

no mi w zasadzie nie dużo rzeczy już zostało do kupienia ale ciągle czeka na mnie przewalanie tych ciuchów, pranie i prasowanie więc ciągle jestem w tyle.

Odwiedziłam dzisiaj ten sklep w carrefourze co polecałyście z koszulami i super lekkie szlafroczki tam mają. No ale nie zdecydowałam się niestety bo kosztują prawie 100 zł a tyle to mi się nie opłaca wydawać bo poza szpitalem nie sądzę żebym go używała :(

aha, Panda, ja dziś też zdezerterowałam z SR, wygrał film w Żaku :)

no ja już po USG, Doering ledwo przyłożył głowicę i już powiedział "oho, no to duży chłopak rośnie, co?" a mi chyba mina zrzedła bo potem mnie ciągle pocieszał, że wcale nie aż tak duży, a nawet jak duży to przecież dobrze a nie źle itp. itd. ... Także te moje olejki do masażu i żele to pewnie mogę sobie w d..... wsadzić, jak mi urośnie jeszcze do 4 kilo...
Panda, różnica w cenie standardowo nieduża, bo u Doeringa 4D kosztuje 260 zł a u Świątkowskiej 300, ale oczywiście K. zagadał go że pracuje w służbie zdrowia i wziął od nas 200, aż mi głupio było. No a z Małym (w zasadzie Dużym) wszystko ok, mam nagranie na płytce, chyba zaraz sobie jeszcze raz obejrzę, dostałam też 3 zdjęcia: 2 twarzy i jedno "ptaszka" jak to dr nazwał:) W ogóle na mnie b.dobre wrażenie zrobił, ma super podejście do pacjentki. Zapytałam też o jego zdanie co do stosowania suplementów witaminowych, powiedział że jak najbardziej tak, bo czemu by nie dać dziecku szansy na osiągnięcie maksimum możliwego rozwoju. Miałam na końcu języka, że może dlatego, że ktoś go musi jeszcze "przepchnąć" na ten świat, ale się w język ugryzłam:)
Selene, ja się nie patyczkuję, ryby czy inne zdrowe rzeczy oczywiście też jem, ale dziś np. wciągnęłam domową pizzę a teraz dopycham się Sunbitsami zagryzanymi roladą ustrzycką :)))) może stąd to dziecko takie dorodne:)))

no to dorotii, wyszłaś na prowadzenie z tą wyprawką. Poszalałaś.

carolajna to przyniosę te spodnie na spotkanie to sobie zobaczysz i może uda się jakoś przymierzyć.

Marta niestety ale moje paznokcie to żel a nie lakier także nie pomogę :)

ja miałam siedzieć w domu ale moja mama podstępem mnie na zakupy zagoniła więc w pośpiechu leciałam i się nałaziłam że hoho. No ale jak już pojechałam to sporoooo kupiłam bo materacyk, pościel, kosmetyki, butelki, smoczki i jakieś małe gadżety. Do tego dojechała moja koszula i nosidło i jeszcze wylicytowałam kombinezonik jesienny.

Jutro za to idę do pracy więc z siedzenia w domu też nic nie wyjdzie ;/
Carolajna ja też miałam iść jutro do kina na ten film więc miałyśmy szansę się spotkać no ale przełożyli mi znajomi na za tydzień.

Przed porodem chyba niekoniecznie ale na pewno tuż po. A gdzie mieszkasz Apolonia?

Mamtu oby Tadek szybko zaczął przesypiać noce. To też jest moje wielkie marzenie odnośnie mego Maleństwa. Oby oby...

Apolonia z wizyty położnej nie można zrezygnować. Dlatego dobrze przed porodem jest znaleźć położną z polecenia - tak żeby potrafiła pomóc i żeby się umawiała na konkretną godzinę. Ja taką miałam, umawiałam się z nią w terminach dogodnych dla mnie, a najważniejsze że babka miała ogromną wiedzę i super podejście do dziecka - dużo nas nauczyła.

Marta kopnij swego faceta dla lekkiego przypomnienia - jesteś w zaawansowanej ciąży, nosisz jego dziecko a on nie może Cię odebrać od koleżanki bo na tenisa się spieszy?

Dla mnie pasuje każde miejsce, tylko proszę żeby nie w poniedziałek ani wtorek bo nie będę miała z kim Filipa zostawić...

Ja colę uwielbiam :) ale tylko kiedy jestem w ciąży. Wcześniej była zakazana. Z tym że ostatnio nie mogę jej pić bo...znowu zgaga mnie męczy po niezdrowym jedzeniu.

ehhh, to nie wiem wg jak to załatwić
Zameldowana jestem w innej dzielnicy Gdańska niż mieszkam, więc tą położną skąd mam wybrać? ehhh

wyboru muszę dokonać przed porodem?

Marta coś ten Twój facet faktycznie ostatnio zasługuje na solidnego kopa...

Witam wieczorowo!

Walerka ja też myślę, że to dla dziecka mniejszy szok jak się robi cc jak się zaczną skurcze. Bo tak to nagle go ktoś wyciąga z brzucha niespodziewanie....chyba większy szok.

Ja jestem straszną kino maniaczką. Po urodzeniu Ksawerego po 2 miesiącach byłam już pierwszy raz w kinie :P wyrodna matka...

Co do spotkania to mi niestety pasują właśnie wcześniejsze godziny, koło 11. Może być pizzeria ale nie znam się na pizzeriach w gdańsku głównym więc liczę na Wasz wybór :)

Mamtu ale, że przez rok Ci się młody tak często budził? Bo Ksawery też się długo w nocy budził....w sumie teraz też się budzi ale gdzieś jak miał 4-5 miesięcy to to nocne karmienie się tak unormowało, że może ze 2 razy w nocy karmiłam.

Marta no to faktycznie milusio :( Ale przynajmniej jesteś sama w domu.
Ciekawe kiedy się zreflektuje, że trzeba to poustawiać i w ogóle.

Mamtu trzymam kciuki, żeby Tadkowi się szybciej unormowało niż po roku.

Apolonia chyba nie można zrezygnować z położnej.
Cieszę się, że ja mam tą ze szkoły rodzenia przynajmniej się znamy i to nie taka zupełnie obca osoba.

cos w tym jest, im pozniej tym lepiej dla dziecka, wiec ja tez chce jak najpozniej, mi sie podoba ta idea ze tna w momencie jak juz sie zacznie akcja porodowa bo wtedy wiadomo ze dziecko jest definitywnie gotowe zeby wyjsc.

Inne tematy z forum

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

Gdzie lepiej zrobić okulary? (74 odpowiedzi)

J.w. Zastanawiam sie pomiędzy Vision Express a Centrum okulistycznym OPTIMUM na chełmie...może...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...