WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Dzień dobry:)

Zasnęłam po 4, by o o 430 obudzić się na dzwoniący domofon. A to sąsiad z dołu nieźle wstawiony na moje halo odpowiada: uprzejmie panią przepraszam, nastąpiła pomyłka. No rozwalił mnie tym tekstem;))))

Maluszek, powinnaś chyba umówić się na wizytę do mojego gina. Wchodze wczoraj do gabinetu a on do mnie, że ładnie wyglądam i tak ma być. Nawet ważenie nie zmieniło jego zdania, a przybrałam od początku ciąży 17 kilosów. Zeszłam z wagi załamana, a gin do mnie: ale widać, że to woda a nie tłuszcz. Prosze się nie przejmować.
A poza tym Maluszek to ja się przyłączam do Carolajny: co za brednie wygadujesz! Znajdziemy Cie tam u Ciebie i naprawde nakopiemy do 4 liter:P

Aga, 8 rano na mycie podłog to dla mnie też wyczyn spektakularny. Ja ledwo miałam siłe zrobić sobie śniadanie...

Carolajna, ide dzis na SR ale nie chce mi się okrutnie. Podejrzewam, że we wrześniu już sobie odpuszcze.

Panda, wypróbowałaś sposób z colą na Maluszka? Mam nadzieje, że podziałało:)

Ania83, nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić jak się musisz wkurzać na remont. Ale spokojnie, bo tylko spokój może Cię uratować.

Dora, udanego badania:) I daj znać koniecznie co mówi Twój gin a propos luteiny. A jeśli chodzi o puls to mi kazał na to nie patrzyć, bo kobiety w ciąży mają przeważnie wysoki.

Miłego dnia pomimo takiej aury za oknem ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dora powodzenia :) daj znac po wizycie.

Aga ja cały czas trzepnieta w wyrku jestem ;) Wstałam tylko zjeść płatki :)

Dora powodzenia :)

Madleen cudów nie ma, ale komfort psychiczny mam.

Marta ja mam ciśnienie 100/ 70 a puls wysoki ostatnio ok 90

Zaaraz lecę na wizytę

Aga no 8 godz. i mycie podłogi to także ciekawe zjawisko ;)
Ja w sumie zaraz chyba jeszcze raz machnę, bo albo ta podłoga dalej się lepi, albo ja dostałam jakiejś paranoi ;)

Madleen ja będę korzystać z kosza jakieś 3 max 4 miesiące. Potem to już chyba mało miejsca maluszek by miał, no a jak zacznie siadać to już na pewno koniec użytkowania.

Jak dzisiaj wstałam to myślałam, że padnę, tak mnie stopy bolały, że szok. Nawet nie wiem od czego. Coś czuję, że dzisiaj będzie dzień marudy...

Dzień dobry (jak może być dobry przy takiej pogodzie? :/ ) !

Walerka, też nie rozumiem tego przyzwolenia na komentarze wobec ciężarnych. Ja ostatnio dostałam szału jak po raz enty moja babcia powiedziała do mnie per "kuleczka". Tak na nią ryknęłam, że już chyba nie powie. A w ogóle to jej się to wydawało takie miłe i fajne...

Lepa, no to super, że będziesz :). Czyli póki co widzę to tak
Poniedziałek, Gdynia (knajpę trzeba wybrać ;) ), godz. 11.00 ? :
1. Lepa
2. Dora
3. Arabelka
4. Aga
Przyłączajcie się kto może ;)

Sonia, ściskam! Choć domyślam się, że przy dzisiejszej aurze to ciężko o lepszy niż wczoraj nastrój...

Mamtu, super, że tak bezboleśnie mijają Wam pierwsze tygodnie :)

Dorotiii, telefony, czołgi etc. - czy z ciążą czy bez, dla mnie słowo wyrozumiałość nie łączy się z tymi poprzednimi :p
A teksty Twojego męża przednie, nie ma co ;)

Marta, bardzo się cieszę, że po wizycie wszystko ok! :) Ja też mierzę 2x dziennie (m.in. ze względu na przepływy) i też mi zawsze mówią, żeby pamiętać o granicy 140/90 i nie zastanawiać się, tylko jechać na IP.

Selene, ja zaraz zabieram się za mycie podłóg, ale takie to mało spektakularne o tak pospolitej godzinie... ;)

Carolajna, trzepnij się do wyra i już ;). Przy takiej pogodzie zaśniesz raz dwa (teoretycznie) ;)

Maluszek z ktorej strony masz straszne uda to ja nie wiem!!! Następnym razem popatrz na moje i na pewno bedzie Ci lepiej. Poza tym jestes w ciąży, potem będziemy się zbiorowo odchudzać i ćwiczyć ;) Uszy do góry raz, dwa!!! Bo Cię znajdę tam u Ciebie i nakopie do tyłka.

Dzień dobry w ten pochmurny i deszczowy dzień :)

Marta super, ze wizyta udana i ze z szyjka lepiej no i mala ładnie rośnie :)
Będę na SR, a Ty się wybierasz?

Ja też znów nie mogłam spać, zasnęłam dobrze po 2 budzilam się chyba 4 razy i teraz juz po spaniu. Chociaż może uda mi się jeszcze zdrzemnąć.

Dorotii co raz bardziej szalejesz na tych zakupach :) A łóżeczko zamówione, czy juz je masz?

Mamtu fajnie, ze Tadek grzeczny i dal Wam spacerować i załatwiać co trzeba. Ja też chce takie grzeczne dziecko :)

Hej dziewczyny.

Matko co to za nocne rozmowy tu były;)

Ja się dziś obudziłam po 6 i koniec spania.Oczywiściwe mam mega muła bo jakby mogło być inaczej;/

Marta super,że po wizycie wszystko ok.Moja mała pewnie już też osiągnęła taką wagę no ale ja już się tego nie dowiem do dnia porodu.

Wczoraj po południu jak wróciłam do domu to załapałam doła odnośnie swojego wyglądu;/Te moje wielkie uda i tyłek-już nie mogę na siebie patrzeć;/Katowanie na siłowni przed ciążą odeszło już w daleką niepamięć.Matko ja tego nie ogarniam:(
Sorki,że tak marudzę od rana,ale ja już mam DOŚĆ.Jak zobaczyłam wczoraj Wasze zgrabne i szczupłe uda to jak przyjechałam do domu to myślałam,że się rozpłaczę;(

Ehhh musiałam się wygadać.Sorki za marudzenie, ale kurcze znowu mam kryzys i lepiej nie będzie do rozwiązania.

Miłego dnia Wam życzę.

Witam,
i koniec spania był o 6.30. W końcu zasnęłam o 2. A podłóg normalnie też nie myję o tej porze jakby co ;) ale poszłam się napić i tak mi się kleiła, że nie mogłam się powstrzymać.
A z ciśnieniem to ja mam tak, że mnie głowa pęka przy bardzo niskim. Zawsze wtedy mierzę bo mi się wydaje, że wzrosło a tu odwrotnie.
Pogoda "bomba" pewnie p przez cały dzień będzie lało.

Miłego dnia

A to już rozumiem dlaczego na każdą wizytę teraz potrzebuje mieć badanie moczu.
Ja z ciśnieniem miałam zawsze jazdy, więc już się przyzwyczailam że musze kontrolować i jakoś nie panikuje. Chociaż w ciąży na razie jako takich problemów ciśnieniem nie miałam.

Dzis lekarz uświadamial mnie, że tą burza hormonów teraz to nic w porównaniu do tego co może się dziać popoporodzie. Uczula mnie już teraz, bo widzi jak bardzo emocjonalnie do wszystkiego podchodzę. Popadam z jednej skrajności w druga.
No i mam cieszyć się ciąża, bo potem może ale nie musi być sajgon. No to się cieszę i nie śpię po nocach hehe.

Sorry bialkiem w moczu

To ja sie dola ze do spiacych inaczej. Ja tez bym nie wpadla na to zeby myc podloge.
Kosz mojzesza musi byc na stelarzu inaczej nie ma sensu, za ciezko by sie schylac.
Pole jest przecudne I bardzo romantyczne.
Z tym cisnieniem to nie do konca tak, ja mam bardzo niskie a preklamsja wlasnie objawia sie wysokim I bolem glowy, mi to przyszlo nagle w 36tyg ciazy, wiec jakiekolwiek wysokie cisnienie lepiej sprawdzic bo samo w sobie nie jest takie grozne, w polaczenie z bialkiem w moczu swiadczy o stanie przerzucawkowym

A ja zaliczam dziś druga pobudke... Obudziłam się strasznie głodna...

Arabelka, jeśli nie mialas przed ciąża wysokiego ciśnienia to chyba nie masz się co stresowac. Ja miewam gwałtowne skoki i dlatego to u mnie jest niebezpieczne. A jeśli przy tym bardzo głowa boli to ma mi się zapalić czerwoną lampka. A poza tym pod koniec ciąży ciśnienie lekko wzrasta.

Napilam się soku malinowego i Młoda się tak rozbrykala, że pewnie jeszcze z godzinę nie zasne...

Selene, taka kobieta to skarb:) Nie może zasnąć i myje podłogi... Ja w życiu bym na to w nocy nie wpadła;)))

Walerka, cudne jest to pole... Takie trochę romantyczne:)

mieliśmy szczęście z tym koszem,.

ja nie mogę zasnąć. Właśnie skończyłam myć podłogi. Teraz mi duszno, a sen odszedł całkowicie, a za 6 godz. pobudka :(

Marta gratuluje udanej wizyty :) Twoja dzidzia rosnie podobnie jak moja w tym samym momencie ciąży. Moze mój Mały był w tym czasie ciutke większy, ale w końcu to chłopak ;)
Trochę mnie zmartwiłaś tym ciśnieniem, bo jak ostatnio miałam 138/85 to w szpitalu żaden lekarz na to nie zwrócił uwagi ze za wysokie, a mialam wtedy silny ból głowy. Sprawdziłam tez kartę ciąży i wcześniej tez mialam 138/79 i gin mi nie alarmował, ze coś jest nie tak, jedynie aby mierzyć ciśnienie. A tak kolo 130 to miałam dość często. I w ogole to jakie powinno byc te prawidłowe ciśnienie w ciąży?Bo 120/80 wydaje sie jako te książkowe.

Mamtu to dzisiaj dlugi spacerek zaliczony, super:) A jak ubierasz Tadzia w taki dzien jak dzisiaj?

Selen kosz wyglada cudnie i wlasnie tez szukalam takiego na biegunach jak kołyska, ale cięzko je znaleźć.

tak wyglada to pole

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Selene śliczny ten kosz Mojżesza. Nie wiedziałam, że występuje też w opcji z kołyską. Jak myślicie na ile czasu taki wynalazek wystarcza? Pewnie z pół roku? Bo jak maluch zacznie siadać, to może być niebezpiecznie

Sonia, jak tam humor? Mam nadzieję, że Ksawery śpi a Ty się relaksujesz!

Mamtu, miło słyszeć, że u Was wszystko w porządku :) Trzeba było do nas podjechać z wózeczkiem! Na spotkaniu kalkulowałyśmy ile Tadek już ma i kiedy możemy się Ciebie spodziewać ;)
Co do rożka, to mogę w takim razie wyjąć kolejne rzeczy ze szpitalnej torby, dzięki za info! W ogóle to spiszę chyba jakiegoś dnia wszystkie pytania, która mnie nurtują w kwestii pobytu w szpitalu i uśmiechnę się do Ciebie :)

Dora wszystko brzmi super, oby w praktyce wszystko wyszło tak jak w teorii. Jak zrażę się po pierwszym porodzie, to kolejny może sobie też zafunduję w Swissmedzie :)

Marta fajnie, że wizyta udana!

Ja zaraz uciekam do łóżka. Głowa mi pęka, nie mam w domu żadnych tabletek i tak się męczę cały dzień. Zastanawiam się tylko czy to wina ósemek czy tej pogody. Do juterka!

Dora, mam ostatnio tendencje wzrostowa z ciśnieniem i wczoraj miałam 133/78. A że mierze 2 razy dziennie to podobno mam uważać i jeśli przekroczy 140/90 to mam sisię zglosic. Też mierzysz ciśnienie?

Marta a jakie masz to cisnienie?

Ja jutro idę do mojej ginki, ciekawe jak tam moja szyjka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (38 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Trampolina- jaki rozmiar wybrac? (19 odpowiedzi)

Hej, mamy w planie kupic trampoline,ale zupelnie nie wiemy jaki rozmiar kupic najlepiej,sa rozne...

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...