WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Dorotii jakoś nie zarejestrowałam do tej pory, że Ty w Oliwie mieszkasz :) To faktycznie bardzo blisko tylko, że nienawidzę komunikacji miejskiej i unikam jak mogę. Ale jak będę miała auto do dyspozycji to zgadamy się jeszcze na jakąś kawkę :)

Maluszek, no prawko i jakieś autko to by Ci się przydało bez dwóch zdań. Może w ramach odskoczni od dziecka rozpoczniesz kurs prawa jazdy? :)

Właśnie coś Agi i Arabelki nie słychać! Dziewczyny meldować się na forum!

Ja właśnie ogarniam mieszkanko i zaraz trzepnę jakiś obiad, żeby nie było, że już do reszty się rozleniwiłam :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No cisza straszna.Piszcie coś dziewczyny bo umre z nudów zaraz.Gdzie Was wszystkie wywiało?

Marta,Katka a Wy gdzie?

Aga a Ty to już w ogóle ucichłaś.Co to ma być?Halo??????

lepa pamietam jak w poprzedniej ciazy wybralam sie kupowac jeansy i w jednych wygladalam jakbym miala zaraz rodzic a wtedy zostalo mi jeszcze 3 miesiace a w drugich jakbym wogle nie byla w ciazy, takze cos w tym jest.
ale tu cisza dzisaj.
aga - odezwij sie bo zaczynam sie martwic ze na patologii wyladowalas.

ale mi sie nic nie chce

A ja byłam w Lidlu i nie kupiłam stanika. Były tylko te twarde, nie było miękkich i może nawet miseczka C by była ok, bo faktycznie jest dość duża, to jednak ja mam 75 w obwodzie, a były tylko 85 :(

I leginsy też kupiłam, mam je teraz na sobie i myślę. Nie wyglądałam dawno w niczym tak niekorzystnie, ale fakt, są wygodne, więc chyba je zostawię na łażenie po domu jako dresy

Madleen bardzo Ci dziękuję za zaproszenie:*Gdyby ode mnie był autobus bezpośrednio do Ciebie to napewno bym Cię nawiedziła;)Ale niestety ode mnie autobusy dojeżdżają tylko do gd głównego a dalej to muszę się już przesiadać żeby gdzieś dojechać;/Eh tak to jest jak się mieszka na takim odludziu i nie ma się prawka;/Ale może przyjdzie taki dzień,że się zawezmę i zrobie to cholerne prawko;)

Kurczę szkoda,że nie mam Lidla blisko siebie.Też bym z chęcią te staniki zakupiła a tak to nici z tego;/

Mała mi daje znowu popalić.Już nie wiem jak mam siedzieć bo tak się rozpycha.

ja też kupiłam dziś w Lidlu te staniki do karmienia (oba modele) w największym możliwym rozmiarze i wydają mi się być ok, zwłaszcza ten biały bez usztywnienia jest b. elastyczny i zdaje się jest w stanie "urosnąć" jeszcze w miarę potrzeb. Także za tą cenę jestem zadowolona, a kolejna rzecz z listy załatwiona:) Carolajna, a co wg Ciebie jest nie tak z legginsami? kupiłam w rozmiarze M, i choć może bardzo piękne to one nie są, to właśnie chwilę w nich sprzątałam i są bardzo wygodne do klękania, schylania itp. No chyba, że po prostu na Tobie z jakiegoś powodu nie leżą. No i oczywiście kupiłam też trochę ciuszków, z tym że już w większych rozmiarach, bo tych malutkich to już chyba mam dość (oprócz kombinezonu na zimę). Wracam do sprzątania, bo dziś nalot 3 chłopów, a w mieszkaniu ciągle kokodżambo :)

dorotii a ty mieszkasz w Oliwie?
Mam nadzieje umowimy sie z naszymi starszymi pociechami jak przyjade do Gdanska, ja sie melduje na Karpackiej a mam zamiar troche byc w Pl w czasie maciezynskiego.
Panda, ja tak sobie mysle ze ludzie w obliczu tragedii troche glupieja i nie wiedza co powiedziec i mowia byle co, tak jak ktos napisal lepiej jest nic nie mowic.
Ja sie nawet wyspalam, moze ta pelnia na mnie wplywa w druga strone.
A u nas leje ze hoho a podobno jutro ma byc upal i piekne slonce, ot taka wlasnie angielska zmienna pogoda.

Madleen ja też jeszcze w pizamie :-) ubierać też mi sie nie chce :-) Sąsiadka już o 8.30 była u mnie w pizamie spilysmy pizamową kawę/herbatę ;-) A warzywa ugotowalam o 6.00 jak Męża wyprawilam do pracy :-)

madleen ale z osowej do oliwy to jest bliziutko!
wsiadaj w busa i w parku kawę dobrą spijemy :)

na mnie pełnia nie podziałała w żaden sposób bo spałam do 9 :) nie urodziłam (i dobrze) także wszystko po staremu.

też się zastanawiam czy w taką pogodę pojechać te ciuszki segregować czy iść na spacer... a tak naprawdę to nic mi się nie chce ;p

carolajna no z wyprawki to wczoraj mnie naszła ochota żeby kupić jakiś kocyk, do tego pościeli nie mam - mam wypełnienia ale nie mam poszewek, no a tak to muszę przywieźć nosidło, gondolę i to poprać i odświeżyć i te wszystkie ciuchy.
Wczoraj mężowi się żalę że tyle tego przewalania no i trzeba to prać i prasować a on mi na to mówi że przecież to wszystko jest wyprane więc po co prać :) to ja mu mówię że to 2 lata przecież stoi na poddaszu u mamy a on - na ale w siatkach więc jest czyste ;p
No ale jednak mnie nie przekonał więc pranie będzie robione :)

Panda podziwiam za tą energię! Ja jeszcze siedzę przed kompem w pidżamie i kawę spijam. Nie chce mi się tyłka ruszyć!

Maluszek, to zapraszam na kawę! Przynajmniej będę miała motywację, żeby się ogarnąć :P Nie wiem tylko czy tu coś dojeżdża od Ciebie tu na Osowę...? Jak nic powinnaś sobie prawko zrobić!

Witam sie i ja :-)
Macie rację że w niektórych sytuacjach lepiej milczeć..chociaż to jak można sie czuć można sobie wyobrazić..żeby było ciekawiej to moim tesciom też zmarł syn i to po porodzie w terminie..mial coś z plucami..więc co jak co ale chyba nietrudno sobie wyobrazić..chociaż jak sie nie ma wyczucia i taktu to już nic sie nie poradzi...

Ja już dziś sprzatnelam w kuchni i ugotowalam warzywa na salatke warzywną. zaraz będę robić bo chodzi za mną od paru dni :-)

Większość moich koleżanek mieszka w Gdańsku no i o tej porze to są w pracy.

Obok mnie mieszka kuzyn z żoną,ale ona też jest w pracy więć lipa.No i tak się nudzę sama.

Maluszek a nie masz tam u siebie żadnej koleżanki?

Ja przez tą pełnię to się ciągle budziłam dzisiaj w nocy.

Mała mi się wierci jak szalona.Pewnie jej się już tam mega nudzi.

Kasa na koncie też by mi się już przydała a to jeszcze tyle czasu;/

Boże co tu robić dziś?Znowu będę zamulać bo co innego ja mogę sama robić;(

Kurcze, ta pełnia jest przereklamowana :/ Jeszcze wczoraj przepakowałam torbę do szpitala z nadzieją na szybsze rozwiązanie, a tu nici. Ale może chociaż Arabelce się udało...?

W zasadzie są plusy bycia w dwupaku - w weekend nam się szykuje impreza urodzinowa u znajomych i szkoda by mi było nie pójść :)

Caralajna, kochana jesteś, dziękuję! Ale mój mąż już zdobył tę nieszczęsną część do auta i na całe szczęście nie w serwisie (bo tam ten czujnik abs kosztuje 400zł więc mocno by nas to szarpnęło). Ale dobrze wiedzieć na przyszłość, że masz w domu specjalistę :)

Mamtu, przy tej pogodzie, Tadzio pewnie w dzień będzie nadrabiał spanie, więc nadrabiaj z nim koniecznie! I trzymaj się mocno! Oby te kolki jak najszybciej odpuściły!

Panda, z teściem to brak słów po prostu. Ja straciłam pierwszą ciążę bardzo wcześnie, a i tak ogromnie to przeżyłam i pamiętam, że też pojawiły się głupie teksty, które usłyszałam akurat od własnego brata :( I jak sobie o tym teraz pomyślę to, to chyba wynikało, z takiej bezradności - na siłę chciał coś powiedzieć/pocieszyć, a skutek jest wprost przeciwny. Wychodzę z założenia, że w takich sytuacjach niektórzy powinni po prostu milczeć!

Dziś mimo tej pogody mam przynajmniej lepszy humor, choć jeszcze lepszy to by był gdyby w końcu przyszła kasa z zusu :)

Miłego!

Hej dziewczyny :))

Ja juz dzisiaj zaliczyłam lidla :) Upolowałam stanik, wzięłam 85c z miękkimi miseczkami, bo były 2 modele i jeden miał takie sztywne i powiem Wam, że jest duży dosyć tzn. ja mam jeszcze luz ;)
Kupiłam też legginsy, ale nie są fajne i je oddam popołudniu ;)
A wczorajsze kino udane. Naśmiałam się i odstresowałam, co nie przeszkodziło mi płakać potem całą drogę do domu :(
Mała tak dała mi popalić, że miałam ochotę ją stamtąd wyciągnąć. Na szczęście dzisiaj póki co jest grzeczna.

Panda co za d*pek z tego Twojego teścia :( Zero taktu.

Dorotii a Tobie jeszcze dużo do kompletnej wyprawki brakuje?

Arabelka, Madleen jesteście jeszcze w dwupakach? ;)

Selene udanych zakupów wyprawkowych :)

Lepa udanego polowania :)

idę młodego odprowadzić do przedszkola a potem podjadę do Lidla obczić te biustonosze do karmienia. I szybciutko do domu, to może jeszcze się zdążę zdrzemnąć...

Witam,

mój mąż jest mega pomocny. Jak tylko wracał z pracy to przejmował młodego i bawił, karmił, łaził na spacery, żebym ja mogła odpocząć. Teraz go nie ma już 3 miesiąc i ciężko mi samej, bo do dobrego się człowiek przyzwyczaja... a szczególnie że ten brzuch coraz większy... Ale mam koleżankę, co ona była zawsze taka imprezowiczka, towarzyska, roześmiana, a jej facet taki mega mózg ale nieco aspołeczny. I odwiedzilismy ich ostatnio. Mają dwoje dzieci, on pracuje na uniwerku a ona siedzi w domu, nie ma kiedy wyjść, robi mu obiadki, śniadania, kolacyjki, bo on przecież zmęczony, bo był w pracy. koszmar. I jeszcze nam powiedziała że on jest taki zmęczony po pracy, a ona czasem nie ma siły już i go prosi żeby wziął synka 3letniego na spacer to ona się zajmie tylko córeczką półroczną, to on idzie na ten spacer, ale ma w uszach słuchawki mp3 i nie słyszy jak ona dzwoni... Kurna, na spacer z dzieckiem i w słuchawkach? A to nasi bliscy przyjaciele byli ale po wizycie u nich stwierdziliśmy że damy sobie kilka lat nim znowu ich odwiedzimy, bo to trauma na to patrzeć

witam i ja w tym pochmurnym dniu - ja nadal w dwupaku jakby co, wiec pełnia nie dała rady, choć skutecznie mnie budziła i jakies tam skurcze w podbrzuszu się pojawiały ;)

Inne tematy z forum

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (44 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

kto poleci dobry podkład kryjący do twarzy? (40 odpowiedzi)

Szukam podkładu do cery mieszanej, który nie podkreśla porów i dobrze kryje (mam zaczerwienioną,...