WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

To ja jestem leń. U mnie jest Pani i sprząta ;) i oprócz odprowadzenia mojego dziecka do przedszkola to nie robie nic...chociaż cała góra prasowania się na mnie patrzy więc chyba się za to zabiorę.

Dora to Twój mąż przeżywa razem z Tobą, fajnie :)

Maluszek podziwiam, że udało Ci się pomalować paznokcie u stóp! Ja już nie ogarniam takich czynności.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sonia ja wiem, że w Anglii można na pewno kupić nowy materac do kosza, bo T. siostra dla nas kupuje nowy do tego kosza, ale jak to u nas jest to nie mam pojęcia.

Pozmywałam i trochę ogarnęłam w kuchni i jakoś nie mam zapału na więcej :( No i zakupy zrobiłam.

Ja pomalowałam właśnie paznokcie u nóg i jeszcze u rąk muszę.Palce mam sztywne i popuchnięte,że zginać nie mogę.NIC mi się nie chce;/
Do d*py mam dzień a dopiero 10;/

Nie mam pojęcia Soniu co z materacem. Zobaczę czy dostanę gdzieś. Problem w tym że to i tak zwykłe gąbki tylko są...

Dora, to już najwyższy stopień współczucia! A humory ma? i brzuch mu rośnie? :)

Moj m. dzis wyjechal na 3 dni. Po cichu liczę na to, że wyśpię się jeszcze lepiej.
Wyobrazcie sobie, że on też zaczął się w nocy budzić na siku:/ Normalnie mu się udzielilo! A w I trymestrze mial przez chwile mdlosci...;-)

Lepa czyli z używanym materacem czy kupujesz nowy? Bo w sumie nie wiem czy można do kosza kupić sam nowy materac..?

ja wylicytowałam kosz razem ze stojakiem (jest dużo na allegro takich bez stojaka, ale skąd ja potem wytrzasne stojak) i z pościelą. Nie taką mega udrapowaną falbanami i kokardami, co się tylko do kurzu łapania nadają, tylko taka zwykła biała. Używany, bo to tylko na 3-4 miesiące a dzięki temu nie będziemy musieli kombinować miejsca na łóżeczko w naszej sypialni.

o to moje http://allegro.pl/show_item.php?item=3429486335
szału nie ma wyglądowo, ale mi starczy

Selene, Lepa a te kosze co wylicytowałyście to są nowe czy używane? Mają już komplet pościeli? Może zamiast kołyski się skuszę jednak na taki kosz...już sama nie wiem

Cześć,dopiero wstałam,ale spałąm w nocy tylko 4 godziny bo o 7.30 obudził mnie synek,położyłam się jeszcze do niego i on usnął a ja może z pół godzinki pospałam a tak to leżałam i strasznie mnie biodra bolały.

Kurczę,dziewczyny też macie tak nisko brzuchy?Wiem że Selene coś mówiła,mi normalnie wisi ten brzuchol,a mały jak rusza na dole łapkami to mnie smyra po nogach hehe,też już mam dość,jestem zmęczona,jeszcze to wspinanie się na 3 piętro...

Dora...ach te teściowe ;)

Ania współczuję nocki, ale to już tak jest jak sobie coś wkręcimy.

Dziewczyny podziwiam Was za to nocne urzędowanie. Ja po całym dniu latania to padam jak zabita. Chociaż już nie pamiętam kiedy przespałam całą noc....Ksawery dzisiaj znowu robił cyrk o 5.20 że chce mleko i moja pogadanka o księżycu nic nie dała bo już było jasno więc musiałam wstać i zrobić

Madleen, ech te hormony. Ty wyglądasz ślicznie i masz taki malutki brzuszek, zazdroszcze! Ja za to największą hormonalną jazdę to miałam po porodzie. Raz płakałam bo on taki śliczny i malutki a raz ryczałam że mam wszystkiego dosyć i nie chcę tego dziecka...

Lepa coś w tym jest, mój jest zawsze przerażony jak ryczę bez powodu i nie wie co ma zrobić. Też mi go potem trochę szkoda, ale co zrobić jak to silniejsze ode mnie.

Marta cóż za samozaparcie w tym wywalaniu.
Ja śmigam na zakupy i biorę się za sprzątanie.

Dzień dobry!
Ja dziś miałam względnie przespaną noc więc mam siły trochę. A i pogoda w moim typie :)

Wczoraj na allegro wylicytowałam kosz mojżesza. W sumie to nawet nie planowałam jeszcze kilka dni temu, ale pisałyście o tym co nieco i jakoś tak wyszło... Co za stadna owca ze mnie...

A co do nastrojów to prawda. Wczoraj jak gadałam z mężem przez telefon (bo przecież od 3 miesięcy go nie ma w domu) to powiedziałam że czasem sobie myślę że dobrze że go nie ma , bo non stop marudzę i jęczę i szkoda by mi było go. Bo ani nie mógłby pomóc ani nic, a tylko by się gderania nasłuchał i namartwił. Faceci też są na pewno przerażeni jak my tak panikujemy i beczymy...

Dora, podoba mi się "zakaz wjazdu" :))

Ania, no to miałaś koszmary. Na rumieniu nie znam sie, nawet nie wiem co to jest i nie przechodziłam tego, ale spokojnie. Nic Ci nie wyskoczy. A nie możesz dla własnej spokojności napisać lub zadzwonić do lekarki?

Kurcze, niby wstałam w nocy tylko raz a czuje się bardziej niewyspana, gdy wstawałam częściej w nocy... Dziwne, ale oczy same mi się zamykają.

A dzis mam dzień na wywalanie:P Już uzbierałam dwie siaty jakiś dziwnych rzeczy i szykuje się ciąg dalszy. I wiecie co, to trzyma mnie w pionie. Lubie to!

Witam
Aniu wspolczuje obaw. U szwagierki był ostatnio liszaj zakaźny, a tesciowa mimo że chodzi tam codziennie, to wybierala sie do nas z wizytą, nic nie mowiac o chorobie. Dowiedzialam się o tym przypadkiem! i zrobilam jej "zakaz wjazdu"

Ja dziś spalam lepiej. Wstawalam tylko 3 razy a nie 5! Luksus!

tzn. jeśli chodzi o wagę to 2190g, ale ma dużą głowę - coś mówił o 90-tym centylu co do tego parametru, USG pokazało że jej obwód to średnia jak na 35 tc, a ja jestem dokładnie 32 tyg 1 dzień...:/
słuchajcie, miałam straszną noc, wczoraj ok. północy przeczytałam wiadomość od kuzynki, że jej synek ma rumień zakaźny i mógł prądkować od 2 tygodni, a byli u mnie tydzień temu...... co prawda znalazłam na necie info, że aż tak łatwo się tym nie można zarazić, poza tym większość z nas przeszła to w dzieciństwie i jeśli już ewentualnie byłoby to szkodliwe dla kobiet w ciąży to tylko w pierwszych dwóch trymestrach, ale oczywiście wyobraźnia zrobiła swoje, całą noc mi się śniło że mam wszędzie krosty i się non stop drapałam, mam normalnie ślady po paznokciach.... coś w tym jest, że "gdy rozum śpi, budzą się demony"....

Selene jak wysprzatasz juz u siebie to bierz taxi i przyjezdzaj do mnie!
A z ta rocznica to sie naprawde usmialam :) nie ma to jak czekac na wieczor z mezem :p
Moj maz dzisiaj oczywiscie za pozno wstal i jeszcze mi mowi ze ktos mu w nocy budzik przestawil!! No chyba koty :)))
Katka wczoraj widzialam fioletowa sukienke ale dzisiaj juz nie widze.

Wiecie ja poszlam do dwoch sklepow i kupilam co bylo wiec wyczyn nie duzy aczkolwiek meczace to bylo :) te ciuszki to jest wyzwanie...

Dobra ogarniam sniadanie i lece do pracy!

Aaaa sa w galeriii gdzies staniki do karmienia oprocz h&m bo bym wstapila po drodze i jeszcze to odznaczyla.

Cześć dziewczyny :)

Ja dzisiaj wyspana, szybko zasnęłam, w nocy tylko 2 wizyty w toalecie i potem od razu zasypiałam, więc noc udana.
I nawet taka byłam kochana, ze wstałam i zrobiłam T. śniadanie do pracy :)

A teraz siedzę i oglądam stare odcinki M jak miłość ;P

Maluszek to fakt, że ciężarna ciężarną zrozumie ja ostatnio gadałam z koleżanką i mówię jej o tych zmiennych nastrojach i płaczu bez powodu to nie mogła zrozumieć ;)

Madleen najważniejsze, że dzisiaj już lepiej, a każdemu zdarza się gorszy dzień i czasem trzeba się wypłakać i tyle :)

Dorotii fajnie, że wyprawka coraz bardziej kompletna :) A co do spodni to ok, zabierz na spotkanie, będę mierzyć w toalecie ;)

Katka mnie też już nie dziwią nocne wpisy ;) A ja nie widzę żadnego zdjęcia.

Selene podziwiam Cie za to sprzątanie w dziwnych godzinach.
Ja chyba też muszę dzisiaj coś ogarnąć, ale mi sie nie chce póki co :)

WItam,
ja tak na szybko po zaraz ruszamy do dinoparku :)

Marta Ty uważaj czego sobie życzysz bo jeszcze też zaczniesz z mopem latać o 1 w nocy ;) ja tą energię wolałabym mieć jednak w dzień. A nie tak to chodzę przestawiam coś ta, ale sprzątaniem tego nazwać nie można, a o 1 w nocy to pucuję kafelki!

Madleen, Maluszek tymi humorkami nie ma się co przejmować i czuć się głupio. Niestety hormony rządzą, ja płaczę średnio co trzy godz. Najgorsze, że czasem to w ogóle bez powodu, ale małżon się już przyzwyczaił :) ostatnio np. płakałam z dobre 30 minut bo pomyślałam, że moje dziecko za rok (!) idzie do przedszkola ;) a Maks się na mnie patrzył jak na wariatkę, czemu ta mam beczy.

No dobra śniadanie wtrząchnięte czas ruszyć w drogę. Ciekawe czy wytrzymam bez łazienki za nim dojedziemy ;)

Miłego dnia :)

Madleen Ty się też trzymaj.Ja mam takie same odczucia jak Ty niestety.A najgorsze jest to,że czuję się z tym wszystkim sama.Jedynie Wy mnie rozumiecie a tak to każdy mnie krytykuje;/Szkoda gadać.No a Adrian napewno nie ma za złe Twojego wczorajszego złego humoru;)A jestem pewna,że jesteś super przygotowana!

No ja wczoraj wieczorem przeszłam samą siebie. Ogólnie to bardzo rzadko płaczę, ale wczoraj jak mi się zebrało to już dla męża nie było litości. Biedny! W sumie nic nie zrobił, poćwiczyć chciał sobie, a ja wczoraj ani wygodnie usiąść, ani się położyć, bo tu ciągnie, tam boli, źle się oddycha, ciśnienie do chrzanu i tak się wkurzyłam, że on nad rzeźbą pracuje, biega, a ja jak jakaś inwalidka się czuję... no i potem to już ryk był z powodu każdej jednej pierdoły :/ a to, że chcę już urodzić, a to że nie jestem gotowa, że powinnam jeszcze tyle książek przeczytać, że torbę mam źle spakowaną... jak sobie dziś pomyślę to aż mi głupio za takie zachowanie. Ale to chyba już panika przedporodowa :/
Na szczęście dziś umówiłam się już z koleżanką na popołudnie, to może lepiej mi się zrobi.

Ja zaraz lecę do mechanika, bo coś nam auto strajkuje, więc pewnie będę w warsztacie atrakcją :)

Sonia chyba też strzelę sobie tą komedię, mówisz że fajna była?
Ania fajnie, że wizyta udana i maluszek zdrowy.
Maluszek trzymaj się, ściskam mocno!

Inne tematy z forum

Położna środowiskowa Gdynia - którą wybrać? (15 odpowiedzi)

hej dziewczyny! Czy możecie mi polecieć jakąś sprawdzoną, zaufaną, i rzetelną położną...

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....