WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

witam niedzielnie:)
jest dobrze - majster już u nas, przygotowuje sobie pole do działania:) szkoda tylko, że K. będzie z nim cały dzień uziemiony, ale za to ja planuję zabrać sierściuszka na psią plażę:):) pogoda cudna, już jeden krótki spacerek zaliczyłyśmy.
Alkar, ja bym chyba starała się przenieść do szpitala, gdzie pracuje mój lekarz, zwłaszcza że jak piszesz w grę wchodzi wywoływanie oksytocyną, jest więc szansa, że twój lekarz na Klinicznej zwiększy szanse na otrzymanie ZZO:) a nawet jakbyś miała mieć cesarkę, to na Klinicznej mąż lub mama będą mogli wejść na sale, żeby Ci trochę pomóc.... na Zaspie bodajże takie odwiedziny na sali są wykluczone - chociaż może się mylę i po cc robią wyjątek?
Mi się dzisiaj śniło, że dostałam skurczy i musiałam jechać do szpitala, obudziłam się cała przerażona, bo uświadomiłam sobie, że nie mam spakowanej torby - ba! nie wiem nawet, która torbę zabrać, muszę coś chyba pożyczyć, mam tylko 1 koszulę nocną, 0 staników do karmienia i oprócz ciuszków (niewypranych) prawie nic dla dziecka. Dziś o 7 rano zrobiłam więc listę, co muszę jeszcze kupić i złapałam się za głowę..... mam nadzieję, że panowie się wyrobią z remontem do środy i będę mogła już coś działać. A i śniło mi się, że na Klinicznej nie było miejsc i kazali mi jechać rodzić do Chojnic:)))) btw, orientuje się może któraś z Was, kiedy zakończą ten remont na Klinicznej?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też juz spać nie moge mimo ze do domu wróciliśmy po 1 a ja oczywiście nie mogłam zasnąć, zjadłam kanapkę, wypilam kakao i oglądałam tv, zasnęłam dobrze po 2 :(

Alkar strasznie wspolczuje, tych akcji ze szpitalem. Koniecznie dawaj znac jak się sytuacja rozwija i oby nie musieli wywoływać wcześniej Twojego porodu.

Maluszek właśnie pochwal się jaki masz wozeczek :)

Ja mam znowu kryzys wygladowy :( tzn. coraz częściej nie moge na siebie patrzeć :(
Ech szkoda gadać.

A dzisiaj znów śliczna pogoda, chyba pojedziemy nad jezioro. Laski a gdzie Wy nad jezioro jezdzicie? Żeby blisko było?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Maluszek a przypomnij jaki wozek kupilas? No i jaki kolor :) masz go juz w domu?

Maluszek to kiepsko z tym spaniem. A czemu ty spac nie mozesz? Nie wygodnie ci czy po prostu sie budzisz?
Jeszcze nie ma 9 a ja tez juz nie spie i dzisiaj jestem niewyspana a do tego juz czuje ze znow jest goraco :/

Ja zadnych kosmetykow nie zabieram do szpitala. A ciuszki to glownie pajace ale tez kupilam spioszki plus body i koszulki ze spodenkami.

Mamtu ja troche zle napisalam bo przez ciepla czapke mialam na mysli lekka czapeczke ale nagrzana :) ja zima rodzilam to mialam jedna czapeczke na grzejniku i jak pojawila sie czkawka to taka nagrzana wkladalam. Pewnie masz zimne grzejniki tak se mysle ale mozesz zawsze na sloneczku ukladac albo zelazkiem troche nagrzac :p

Hej dziewczyny.

Nadrobiłam trochę zaległości przez te dwa dni.

Trochę się wyciszyłam bo nie miałam kiedy zaglądać na forum.

Mi wróciły znowu problemy ze snem;/Z piątku na sobotę i z soboty na niedziele może spałam z 3-4 godz;/Chodzę jak naćpana,głowa mi pęka bo jestem niewyspana.Wczoraj myślałąm,że się popłaczę ze zmęczenia;(A w dzień też nie mogę zasnąć więc naprawdę kiepsko się czuję i wyglądam:(

Alkar bardzo Ci współczuję tego pobytu w szpitalu;(Trzymaj się dzielnie:*

Mamtu zazdroszczę Ci spaceru już z maleństwem.Też wczoraj mówiłam do mojej mamy,że chciałabym już z małą chodzić na spacery:)

W piątek kupiliśmy wózek;))))Ciesze się jak głupia;)Podsumowując to mamy już chyba wszystko.No jeszcze jakaś sukienusia by się przydała dla naszej księżniczki bo nie mam żadnej sukienki dla niej.

Stęskniłam się za Wami przez te dwa dni ciszy.

Mam nadzieję,że na spotkaniu jutro będę;)

Miłego dnia Wam życzę.Mam nadzieje,że może dziś uda mi się chociaż w dzień zasnąć na 30 min żeby się zregenerować bo inaczej będzie ze mną kiepsko.

:)

http://www.edziecko.pl/nakrecone_matki/10,132868,14351921,_Co_ciaza_zmienila__Nadal_mam_nieposprzatane_w_chacie_.html?fb_action_ids=10200988599415393&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&

Dziewczyny mam pytanie, jakie ubranka dla maluszka mają najlepsze zastosowanie w szpitalu?
Konkretniej, ile i co pokujecie do Szpitalnej torby. Czy kosmetyki dla dzidziusia też zabieracie?

Aniu - każdą stronę tego "opakowania" na materac kładłam na suszarce na balkonie jak było największe słońce, wysuszyło się dobrze. Jak było mokre było cięższe niż po wysuszeniu

Nie mogą wyprosić osoby towarzyszącej mi przy porodzie,zwłaszcza że jest moim jedynym w tym momencie tłumaczem,a to że jest położną nikt nie musi wiedzieć ani ona się przyznawać chodzi głównie o tłumacza.
Zobaczymy jak wyjdzie jeszcze,czas pokaże,w sumie też nie mam do niej jakiegoś super zaufania bo jej nie znam na tyle,ale dwa razy była ze mną i mnie nie zawiodła,a moja koleżanka wystawiła mnie do wiatru kiedy się umówiłyśmy na wizytę,więc słowna to jest i widać można na nią liczyć.
Narazie nie nastawiam się na żaden szpital,w pierwszej ciąży do końca byłam nastawiona na zaspę a kiedy byłam już po terminie postanowiłam że urodzę w Wojewódzkim,poprostu tak wyszło.

Bardzo dziwna sytuacja. A jeśli Twoja położna zostanie wyproszona z sali porodowej? Bo ktoś z personelu stwierdzi że im przeszkadza?

Rozumiem Ania. Trudna decyzja przed Tobą. Ale musisz mieć pewność że nastawienie personelu szpitala do Twojej położnej nie zaważy na np gorszym potraktowaniu Ciebie. Ja bym się trochę o to obawiała i wolała pojechać do dalej położonego szpitala. A decyzję musisz podjąć sama, zgodnie z Twoją wiedzą i odczuciami.

Julka,ona została wyproszona,nie wyszła sama więc to coś innego,a w innym szpitalu nie zna personelu,tutaj z szefem nie chciała się dłużej sprzeczać,no ale dziwna sytuacja nie powiem też byłam zdziwiona i zmieszana.

Nie Julka,nie od niej samej,ale jest bardzo polecana i ma dobre opinie,tutaj ona nie zaczęła tematu,wyszło jak wyszło,trudno,wiele przeszła złego i jest zmęczona tym,teraz jest na własnej działalności i ma święty spokój.Tutaj cudzoziemców traktują inaczej,zwłaszcza jak ktoś robi coś inaczej nie po ich myśli.Nie mam nikogo do porodu,nie znam tu nikogo takiego kto by mi mógł towarzyszyć podczas tego ważnego dla mnie i dla dziecka dnia,a mąż owszem jak zdąży to i będzie ze mną ale nie zrozumie wszystkiego co oni mówią tak samo jak ja,a tak czułabym się bezpieczniej.

Apolonia a jak wysuszyłas tą grykę bo ja trochę się boję,żeby nie została jakaś wilgoć żeby nic się nie zalęgło od tego,więc wyprałam ręcznie tylko jedną stronę i tak się teraz zastanawiam nad drugą.

Ania, to że Twoja położna jest taka rewelacyjna i została zwolniona bo wszyscy inni jej zazdrościli jej geniuszu to wiesz od niej samej? Bo coś mi tu nie gra...A jeśli zależy Ci na jej pomocy to bym szukała innego szpitala koniecznie. Podczas wizyty zachowała się nieprofesjonalnie, jej ego było większe niż chęć pomocy Tobie. A co zrobisz kiedy w czasie Twojego porodu znowu na kogoś się zdenerwuje albo obrazi i wyjdzie z sali porodowej? Lepiej ją wziąć na jakiś neutralny teren, a jeśli chcesz rodzić w szpitalu blisko Twojego miejsca zamieszkania to nie z nią...

Alkar a co na zmianę szpitala mówi Twój lekarz? I co mówią lekarze z Zaspy nt rozwiązania - kiedy, w jaki sposób?

Katka ja chetnie :)
Walcze od kilku dni z totalnym brakiem pieluchy w dzien ale na noc obowiazkowo i to chyba jeszcze dluga przed nami.

Mamtu tak sobie mysle ze pewnie chodzi o to ze uklad krwionosny nie daje jeszcze rady do konca. Dzieciom urodzonym w terminie przeciez raczki i nozki marzna a takiemu maluchowi pewnie jeszcze trudniej.

Dziewczyny, które będą w poniedziałek na spotkaniu, które jeszcze nie odpieluchowały swoich pociech albo ozywają na noc, czy któraś używa rozm 6 (up15kg)?
Mam pół paczki zielonych Pampersów, zostało mi po Mikim, oddam, chce któraś?

My wróciliśmy właśnie z plaży. Niby nic nie robiłam, a czuję się jak po jakimś maratonie. A jaki wieczór teraz cudowny jest, aż miło siedzi się na balkonie :) Młody taki głodny po plaży, że chyba wszystko zje co mamy w domu ;)

Miłego wieczoru

Ania - ja prałam to "opakowanie" do materaca.
Całość - z gryką - włożyłam do pralki na krótki program, na 40 stopni, nic nie zafarbowało, ładnie się wyprało.

No to szybko 3 godzinki,super!Ja tam się tym sugerować nie będę,kiedyś wszystkie dzieci miały materacyki po innych i wątpię żeby z tego powodu umierały,jak dla mnie to jakiś chwyt marketingowy,tak samo jak było zamieszanie z butelkami Awent i biofenolem,a to szkodzi dopiero powyżej jakies tam temperatury,jakby tak we wszystko wierzyć co oni piszą,mówią to nic byśmy nie jedli a dzieciom też wciąż wymyślami,zwariować można w dzisiejszych czasach,za dużo tego wszystkiego na rynku.

No właśnie z tą położną to tak było,że ona bardzo dobrze i przede wszystkim szybko rozwiązywała porody,a one miały jej to za złe i wogóle że ona z Polski i że jej się powodzi,głupia zazdrość,noi poszły gdzieś na skargę i zwolnili tak naprawdę bez powodów,a ten szef nawet o niczym nie wiedział,teraz też powiedział że jej nie zwolnił ale temat poruszył że niby rozpowiada że żle porody tu odbierają,a jej się skarżą same rodzące bo przecież jezdzi do niemowlaków to nasłucha sie dużo,noi teraz trafiliśmy akurat na niego i on zacząl temat niepotzrebnie,ona sie zdenerwowała i wyszła,a ja chciałam żeby zapytała sie o moje żylaki jak się mają do porody,czym grozi i czy naturalny czy cc,nic z tego nie wyszło,niczego sie nie dowiedziałam,tylko tyle że żeby ona była przy mnie jako jedyna tłumaczka w tym mieście to muszę rodzić w innym szpitalu,tylko że jest oddalony o jakieś 15 km i żeby coś dowieść czy odwiedziny to już czasowo schodzi noi dziecko wszędzie będzie miało zapiane miejsce urodzenia jednak to jakieś miasteczko i trudniejsze w wymowie niż moje w którym mieszkam.Z drugiej strony wiem że mi pomoze nawet urodzić jakby one nic nie chciały robić noi najważniejsze że jako tłumacz w razie jakby coś nie tak było,a to ważne jest.Sama nie wiem co robić,czy tamtej szpital ma opiekę tak dobrą jak tu który jest głównym szpitalem i w razie w,trzeba transportować dziecko,nie wiem,poradzcie co byście zrobiły,nie wiem gdzie mam rodzić.

Dorotiii, dzięki, spróbuję z tą czapeczką. Może rzeczywiście to kwestia tego, że Tadek strasznie marznie ze względu na swoje wcześniactwo i czapka jest mu jeszcze potrzebna?

Ania, ja mam, trochę przez przypadek, nowy materacyk. Walerka kiedyś podawała linka do jakichś wyników badań dotyczących zależności pomiędzy starymi materacami a śmiercią łóżeczkową, ale nie wiem na ile można się tym na serio sugerować.

Heh, łaskawe porody? Może raczej szybkie, bo 'łaskawością' to bym tego nie nazwała. ;) Pierwszy trwał 3h, w tym II faza - 15 minut.

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (38 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

Naprawa zabawek (13 odpowiedzi)

Czy może któraś z mam wie czy jest gdzieś zakład naprawiający zabawki na baterie? Z góry dziękuję...

kaszel u dziecka, jak sobie radzicie ? (86 odpowiedzi)

Synek ma 3 latka, zaczał się katar, potem kaszel. Dwukrotnie byłam u lekarza i osłuchowo jest...