WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Ciekawe na jak długo wystarczy nam ten wątek:)
Spokojnych i jak mówi Alkar nudnych końcówek naszych ciąż.

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-24-t485638,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (25)

Tak, ja też Arabelkę obstawiam :)

Kurczę, a ja codziennie mam zgagę. Myślałam że to po gazowanych, słodkich, smażonych, ale jednak mam ją nawet po wypiciu wody. Blee...

Dziewczyny, nachodzą mnie identyczne wyrodne myśli...Jestem przerażona z każdym dniem bardziej. Pamiętam jak Filip miał kolki, na które nic nie pomagało, tylko jazda autem. Więc Piotrek, żebym mogła się przespać chociaż godzinę w ciągu doby :) jeździł z nim o 2 w nocy autem. Albo jeszcze w wózku się uspakajał więc o 23 w marcu chodziliśmy na spacery :)) ach, te nocne ciążowe wc brzmi jak rozrywka :)

Te kropelki na kolki można podawać chyba od 4 tygodnia dopiero. Nam troszkę pomógł inny syrop, wypisywany na receptę - Debridat, też od 4 albo nawet 6 tż. Windi słyszałam że uzależnia.

Mamtu po tych miłych wspomnieniach swojego wczesnego macierzyństwa ściskam Cię mocno i trzymam kciuki aby Tadkowi szybko się unormowało. Nie chcę za dużo mącić, ale mówi się że typowe kolki to po 3 tygodniu a jeśli wcześniej się pjawiają to może być nietoelrancja laktozy - która w tych pierwszych tygodniach wprawdzie jest czymś naturalnym ale wtedy pomagają kropelki Delicol podawane przed jedzeniem. Objawy niet. to dziecko płacze po jedzeniu i ma kupki ze śluzem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziewczyny w grupie zawsze raźniej :) ja próbuje się pocieszać myślą,że teraz już wiem czego się spodziewać i jakoś przez to przejde. Przed pierwszym porodem myślałam tylko o tym jak będę ubierać małego, kiedy wypróbuje wózek...same pierdoły. Dopiero po porodzie przeżyłam szok jakie mogą być problemy z karmieniem, ile takie dziecko może nie spać i ile może płakać. Ajajaj szkoła życia:) oby nasze pociechy okazały się małymi, spokojnymi śpiochami budzącymi się tylko na jedzonko :) życzę nam takich dzieci.

aaa to już wiem dlaczego mi się spać nie chce....

Ja trzymam kciuki za Arabelkę! :)

Madleen "polowała" na tą pełnię, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Ja już w łóżku leżę mam nadzieję, że jednak dzisiaj zasnę normalnie.

No właśnie, dziś pełnia:)) Zobaczymy rano co ta nocka przyniesie...

Maluszek przekażę na pewno, choć chciałabym już, ale najlepiej to po weekendzie ;)

dzisiaj pełnia - która następna w kolejce ? :)

Panda te kłucia to moze nerwobóle ?
Zachowania teścia nawet nie jestem w stanie sobie wyobrazić - buc jeden :/

Mamtu też by mnie szlag trafił i wiecie co, ja się tak zastanawiam, co będzie jak takiej położnej nie zaproszę do siebie ? Bo przecież nie muszę jej wpuszczać do domu, niby na jakiej podstawie ? Dla mnie taka wizyta jest zupełnie niepotrzebna i w sumie wolałabym jej uniknąć.

Z windi trzeba uważać bo uzależnia i dziecko potem "nie umie" samo się wypróżnić.

Mi się wydaje, że przy wcześniakach te kolki są gorsze bo jednak ten układ trawienny nie jest wykształcony w takim stopniu jak powinien :/

A co do położnej to ja bym to na pewno zgłosiła Mamtu bo ona za takie wizyty ma dodatkową kasę...

Dorotii ta pościel na pewno starczy na dwa lata, przynajmniej ja mam taką nadzieję że i na dłużej. :)

Dorotii kochane te nasze łobuzy prawda? :P

Mamtu to współczuję nie spania...ale on płacze w nocy czy po prostu się wierci i nie śpi? Ja dawałam Ksaweremu sab simplex ale za dużo to nie dało, w takich najgorszych atakach to pomagała ciepła tetra na brzuch.

Ja też jestem przerażona tymi początkami...porodu się tak nie boję jak tego całego chaosu po. Te pierwsze 3 miesiące wspominam tragicznie i mam wielką nadzieję, że tym razem będzie lepiej.

Mamtu, wiem że nie mam co sie wymadrzac nt kolki u maluszka, ale ostatnio widziałam u kumpeli windi na kolki. Mówiła, że jest rewelacja.
Poczytalam trochę opinii na bangla.pl i może to pomogłoby Tadkowi ulżyć w cierpieniu?

Dorotii, to jest ten wewnętrzny zagłówek i Piotrek siedząc w środku go ścisnął do środka i jedno skrzydło styropianu się ułamało. Więc tego nie obejmuje reklamacja, bo to mechaniczne uszkodzenie. Dlatego też nie widzę sensu żeby znów to kupić, bo znów ściśnie i znów złamie...

Ja też nie mam ochoty szczerze mówiąc na drugie. Ale uważam że robię to dla synka, że rodzeństwo jest jednak skarbem. A mi by wystarczyło jedno dziecko :) Szcególnie teraz, jak już gada, jak je sam praktycznie, nie ma już pieluch no rewelacja. A co do budzenia to jak skończył 7 miesięcy to zaczął przesypiać noce. A jakoś wątpię że będę mieć takie szczęscie drugi raz... Bądź dzielna mamtu, pamiętaj że my tu wszystkie jesteśmy z Tobą podczas nocy w które i tak nie śpimy. My też stosowaliśmy bobotik i potwierdzam, działa,

mi dzisiaj loczek wywalił borówki na kanapę,a potem zaczął po nich skakać. Ale czyszczenie kanapy i dywanów będziemy robić w przyszłym tygodniu.
No i fakt sporo mam do kupienia, niby tyle było po M., ale jak się okazuje tyle to zostało zmasakrowane i poszło na śmietnik.
Ale mam zamiar ogarnąć temat za jednym zamachem :)

Mamtu oby te kolki szybko przeszły bo i ciężo jemu i Wam :(
Może faktycznie warto sięgnąć bo któreś kropelki.

no zaraz oszaleję! 3 razy napisałam coś i mi ten ancymon skasował!
jak to jest że jest zawsze taki grzeczny jak tylko mnie przy nim nie ma?? grrrr

w każdym razie Selene! napisałaś że po ostatnie rzeczy idziesz a ty masz całą listę!! cała wyprawka przed Tobą :)

linka ja Dominikowi dawałam bobotic - nasz odpowiednik sab simplexu i różnicę widać było gołym okiem a ponoć to w ogóle nie szkodzi dzieciom bo jest tylko chwile w jelitach a potem jest wydalane i nie przechodzi do krwi. Także jeśli będą u nas problemy to nie będę się zastanawiać.

No i ciekawa jestem jak to jest z dzieckiem które tylko je i śpi. Ciekawe czy dane mi będzie się przekonać.

Sonia ja kanapę do gruntownego czyszczenia bo cieszyłam się z chwili ciszy i szukałam tych pościeli a rumcajs wciskał galaretkę w kanapę ;/

Linka, u nas przy Młodym wystarczały właśnie masaże w połączeniu z suszarką. Też nie stosowałam żadnych kropelek, ale nie wiem czy tym razem uda nam się tak łagodnie przez to przejść.

A co do 'wyrodnych' myśli - pocieszam się, że z każdym miesiącem będzie łatwiej i przyjemniej. :)

Mamtu trzymam kciuki, żeby mu przeszło, bo biedny on się męczy i wy. Ja próbowałam walczyć z kolkami bez chemii. Robiliśmy masażyki w połączeniu z ciepłem suszarki. Teraz z perspektywy czasu trochę żałuje, że nie dawałam albo przynajmniej nie spróbowałam przepisanego przez pediatre sab simplex.

Mamtu mi też takie myśli przelatują czasami przez głowę, że po co znowu pakuję się w pieluchy, nieprzespane noce i masę innych problemów skoro mam już takiego dużego synka... Czuje się trochę jak wyrodna matka...ale im bliżej porodu tym bardziej boję się tych początków, które z pierwszym synkiem naprawdę były trudne i źle je wspominam. Póki co trzyma mnie nadzieja, że teraz może będzie lepiej a przynajmniej ja na pewne rzeczy będę przygotowana.

Tak, masażyki robimy, bo Tadzio męczy się, skręca i widać, że ma problemy z gazami.

Mamut świetna położna:/ jak można się nie odezwać i nie przełożyć terminu wizyty skoro nie mogła przyjść. A robicie Tadkowi masażyki z powodu kolek?
Dorotii ja mam chyba 4 komplety pościeli z ikei od 3 lat i jestem bardzo zadowolona. Nic się z nimi nie dzieje, kolory są w dalszym ciągu żywe i gatunkowo też fajne. Żałuje, że nie mają w sprzedaży pościeli do kołyski, bo ceny są zabójcze a to na bardzo krótko starczy.

Heh, Dorotiii, może to jest jakaś metoda. ;)
Jutro mamy wizytę w przychodni, więc akurat nadarza się okazja, żeby zrobić tam awanturę o tę dzisiejszą wizytę.

Linka, ja dziś po raz pierwszy od porodu miałam myśl: "Po cholerę mi to było?". Miałam już takie duże, odchowane dziecko, a zafundowałam sobie znowu nieprzespane noce, sterty pieluch i ogólną masakrę. :/

Dorotii jeszcze parę ciuszków takich grubszych chcę kupić. Kombinezon zimowy, czapki. No i butelki, smoczki, pościel, materac nowy, przewijaka nie mamy i pełno d*pereli. I ciuchy dla młodego jeszcze bo podrósł i co nieco trzeba na jesień zakupić. Akurat robienie zakupów to dla mnie najprzyjemniejsza rzecz z tego wszystkiego :)

Dziewczyny teraz narzekamy na samopoczucie i wszelkiego rodzaju dolegliwości ciążowe a jak się urodzą dzieci będą następne powody do narzekań. Ile jeszcze miesięcy marudzenia przed nami :) ja się boje strasznie tego co będzie po porodzie... Po pierwszym porodzie miałam takiego baby bluesa że brak słów, ale myślę, że to przez trudny egzemplarz jak na pierwsze dziecko. Teraz trzyma mnie nadzieja, że mały będzie chciał jeść z piersi i nie będzie miał kolek. Moja szwagierka teraz urodziła i mała tylko je i śpi. Muszą ją budzić na karmienie:) w każdym razie ja już powiedziałam, że jeżeli znowu dopadną nas kolki w takim stopniu ja u pierwszego synka to na jakiś czas przeprowadzam się do rodziców:p Jutro idziemy z małym na pierwsze śniadanie do przedszkola i mam zamiar nie spać a rozmyślać jak to będzie:p

Inne tematy z forum

Sprawdzone sposoby na odchudzanie:) (71 odpowiedzi)

Cześć Dziewczyny! Podzielcie się swoimi sposobami na skuteczne odchudzanie:) Ja muszę zrzucić aż...

Zabawy/pożyteczne zajęcie dla 3 latka (29 odpowiedzi)

Jestem mamą prawię3 letniej córeczki. Nie pracujei spędzam cały dzień z dzieckiem. Męża nie ma...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (35 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...