WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

No to kolejny wątek przed nami :)

ROZPAKOWANE:)
S I E R P I E Ń

mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)

DWUPAKI:)

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
Arabelka - 07.09.2013 (synek)
Madziulka - 10.09.2013
Madleen - 11.09.2013 (synek)
ania27 - 12.09.2013 (synek)
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)
Mandi - 19.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

I jeszcze link do poprzedniego: http://forum.trojmiasto.pl/?act=show_topic&topic=487139&c=1&k=160#post8593223
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (26)

Julka, ja akurat się cieszę, że ta poducha moje ruchy ogranicza, bo najwygodniej mi ostatnio na plecach, więc pewnie tak bym zlądowywała :p.
Ja jestem za Twoją propozycją odnośnie dwóch spotkań :)

Mamtu, oczywiście, że sobie radzisz :). Spójrz na swoich chłopaków - są na to najlepszym dowodem! :)
A położna niech spitala na drzewo :D

Marta, fajnie, że i Twoja wizyta udana :). Widać obydwie miałyśmy dzisiaj szczęście, mimo oporów ;)

A nam TV szwankuje :/. Pan na infolini stwierdził, że nie umie pomóc, no cóż...

Dobry wieczor:)
JESTEM ZA FORUM ZAMKNIETYM. Korzystam teraz z komórki, więc nawet nie mam jak go założyć i Was mailowo poinformowac. Sonia albo Mamtu, zalozylybyscie?;)

Asiu dziewcze drogie, a Ty coś wnioslas ciekawego/pożytecznego do tego forum? Nie przypominam sobie. Samo zadawanie pytań to nie dyskusja, prawda? No i super, że się wypisujesz:)) Za panna NIKT tęsknić nie będę hehe.

Goście byli i było super. Niedawno wyszli:) Nasmialam się za wszystkie czasy. No i bezkarnie wsunelam 3 kawałki nieslodkiego ciasta (było mocno kakaowe).
Snuze znalazłam na ogłoszeniu trójmiasto.pl.

Dziewczyny, do większości postow odniose się jutro, bo dziś padam na twarz.

Spokojnej nocy bez wstawania:))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziewczyny, jeśli któraś z Was ma jeszcze w planach zakup witamin K i D przed porodem to na DOZ-ie jest teraz promocja na takie cuś:
http://www.doz.pl/apteka/p54262-VitaDerol_Baby__K_witamina_D_400__K_25_kapsulki_twist-off_40_porcji
Dwa opakowania wystarczą akurat na te 'przepisowe' 3 miesiące (licząc od 8. dobry). Kupiłam Tadziowi i zupełnie zapomniałam Wam napisać. :)

Sonia, no to fajnie. Jak już coś zorganizujesz to dawaj znać. :)

Julka, cieszę się, że Tobie też pasuje Auchan.
A w ogóle to kochane jesteście, że piszecie o chęci poznania Tadzia. Aż się normalnie wzruszyłam.

Aga, położna mnie olała. I ja ją też. Teraz niech się kobieta postara, żeby mnie w domu zastać. Czekać na nią nie będę. ;)
No błagam Cię - ja sobie RADZĘ? Jakoś zupełnie inaczej to widzę. A tego wtorkowego sam-na-sam z chłopcami to wręcz już się boję.

Ja póki co to siedzę przy garach a M. kąpie młodego i zaraz kładzie spać.

Ja też jestem za zamkniętym forum.

Co do spotkania to w środę na pewno. A w czwartek może uda mi się dołączyć :)

Walerka dobrze, ze ta sytuacja to jednak miała miejsce na parkingu, a nie podczas jazdy.

Mamtu super, że rodzina w komplecie i jesteś zadowolona :)
Mam nadzieję, że jednak Tadek szybko się unormuje z tymi kolkami.

Julka mam nadzieję, że Filip jednak po takim spacerze pośpi dłużej.

Aga, śmieję się że mój organizm już chyba przywykł do niespania po roku z Filipem i teraz lepiej się czuję kiedy stajemy o 4 niż kiedy śpimy dłużej. Chociaż nie powiem, nie wiem co rbić o tej 4 nad ranem, jakoś dziko :) a spać mi się w ogóle nie chce, może w tv coś obejrzę. Zaraz mężuś będzie dzownić :D

Mi się wydaje tak - we środę spotkamy się w Gd kto może, a w czwartek w Auchanie kto może. Czy za dużo teo?

Ok z racji samotnych wieczorów zaraz nam ogarnę jakieś zamknięte forum :) linka dostaniecie na PW

I ja jestem za przenosinami na prywatne forum, nawet już teraz.

Też mam tę poduchę z motherhood. Jestem z niej zadowolona. Taki sam efekt (tj. nieobciążanie stawów biodrowych) da poduszka włożona między nogi do spania. Taniej i łatwiej się przekładać z boku na bok, a i jeszcze więcej możliwości by przytulić męża w nocy ;) Mimo to polecam poduchę motherhood, mi pasuje pod każdym względem bo mąż wyjechał a i śpię w jednej pozycji niemal całą noc. Doroti i Aga też ją mają i pisały o niej w pozytywach.

Jakie nagłe poruszenie na forum ;).

Julka, mam nadzieję, że Filip po takim maratonie jednak pośpi nieco dłużej ;). A Ty lepiej korzystaj z okazji i sama pakuj się do wyra! :)

Jak tu spokojnie;)

Ja jestem też za zamkniętym forum;)

Kurcze jeżeli to środowe spotkanie będzie w Auchanie to ja odpadam tak jak pisałam ze względu na kiepski dojazd;/

Mamtu a za Tobą to ja się tak stęskiniłam;*Ale mam nadzieję,że jakoś się spotkamy jeszcze;)

Selene, mam nadzieję, że jednak udało Wam się przenieść świeczki i romantyczny nastrój do innego pomieszczenia :)

Linka, ja mam tę samą poduchę, co Sonia i jestem z niej mega zadowolona ;). Po prostu sama musisz sprawdzić czy będzie Ci odpowiadała, bo jak widać nie ma reguły :)

Walerka, ściskam. Taka bezsilność to chyba najgorsze uczucie, nie cierpię go...

Haze, dobrze, że już nie jesteś zombie ;). A ta cukrzyca to oszukana jest w badaniach - owszem. Ale kurna, żeby coś zjeść jak człowiek to nie, bo mi szusuje do góry cukier cholerny :/. No ale lepiej tak niż odwrotnie, jakby nie było...

Mamtu, a co z tą położną? Odzywała się w ogóle? Przyjdzie czy nie?
Naprawdę fajnie się czyta, że tak sobie radzisz :). Mam tylko nadzieję, że Tadzine czkawki miną - w sumie niedługo "wejdzie w termin" , więc może się ta kwestia ureguluje? Trzymam kciuki!

Jeśli chodzi o zamknięte forum, również jestem za. Bardzo! ;)

Witam wieczorową porą:)

SElene, mam nadzieję że Maks już dawno śpi, a Ty możesz rozkoszować się z Mężem rocznicową kolacją :) Gratuluję i życzę kolejnych udanych lat razem!!

Walerka, współczuję, biedna byłaś. Ale tak jak napisałaś - dobrze że skurcz złapał Cię na parkingu a nie w drodze! Nie wiedziałam że cholestaza może być mimo dobrch wyników krwi. Ale spróbuj najpierw z tym wapnem, nie zieniałś poszku do prania, nie próbowałaś czegoś nowego z jedzenia? Ja miałąm takie uczlenie, że drapałam się nawet po niektórych emolientach :/

Byłam dziś na 3 godzinnym spacerze po parku oruńskim z Filipkiem - wybiegaliśmy się że hoho. Moje dziecko tak się umęczyło że nawet nie chciało się kąpać (a uwielbia) i padło godzinę wcześniej. Ciekawe o której się obudzi, bo dziś pobudka byłą znowu chwilę po 4 :/

To się namnożyło nam spotkań w przyszłym tygodniu :) i dobrze :) Ja będę i we środę i w czwartek by poznać Tadka :)

A, zapomniałam.
Sonia, ja jestem za zamkniętym forum, jakby co. I możemy się przenieść nawet w tej chwili. Tym bardziej, że ostatnio okazało się, że podczytują mnie tutaj dawni znajomi, co jakoś ogranicza mi komfort pisania. ;) Także, jeśli tylko większość się zgodzi, jestem za przenosinami.

Dobry wieczór!

Odebrałam dzisiaj Młodego po 5-dniowych wakacjach u dziadka i jestem meeega szczęśliwa. Jakoś bardziej za nim tęsknię od kiedy jest Tadek. A teraz, kiedy mam ich wszystkich w domu, mam wreszcie poczucie, że wszystko jest na swoim miejscu. :)

Dorotiii, historia z szarlotką i Rennie - cudna! W ogóle uwielbiam Twoje opowieści (wciąż z uśmiechem wspominam Twój opis pobytu w szpitalu), a ta będzie od dziś jedną z moich ulubionych. I wcale się nie nabijam, jakby co. ;)
A efektów diety jakoś nie widzę na razie. Tadek jak się prężył i stękał, tak dalej pręży się i stęka. Obstawiam nietolerancję laktozy w połączeniu z łykaniem powietrza podczas jedzenia. Podaję mu Esputicon i nie jem nabiału. Zobaczymy co będzie dalej.

Aga, fajnie, że macie już meble. Co tam syf, kiedy się ma na co popatrzeć. ;)

Carolajna, bardzo się cieszę, że Tobie też chce się wybrać do Auchan. :) Nie wiem jaki termin Wam pasuje, ale może wstępnie zaproponuję czwartek ok. 12:00. We wtorek mój mąż wraca do pracy, więc jeszcze nie bardzo wiem jak sobie poradzę z ogarnięciem chłopaków, ale wydaje mi się, że 12:00 jest w miarę realna. Co Wy na to?

Maluszek, Aga, mam nadzieję, że spotkamy się prędko. Jeśli nie tym to następnym razem. :)

Arabelka, w zasadzie używam tego, co miałam kupione przed porodem. Chusteczki do pupy z Netto są okej i na razie nie muszę używać żadnego kremu do pupy, bo ładnie nawilżają. W razie czego - mam Linomag w pogotowiu. Po wyjściu ze szpitala przetestowałam za to Tormentalum, bo na jąderkach miał trochę odparzoną skórę od szpitalnych chusteczek i po dwóch smarowaniach pięknie się zagoiło, także bardzo polecam.
Jeśli chodzi o ciało to Tadek na początku straszliwie się 'łuszczył', ale nie smarowałam go niczym tylko kąpałam w emoliencie z FlosLeku i teraz wygląda już prawie normalnie.
Podsumowując - używam tylko chusteczek z Netto i emolientu i to na razie w zupełności wystarcza.

Nie wiem jak to jest z czkawką, ale Tadek miał ją w brzuchu bardzo często i niestety to samo jest teraz. Wprawdzie, od kiedy ubieram go cieplej, ma mniej czkawek, ale i tak jest ich kilka na dobę. Zwalam to na wcześniactwo i niedojrzałość umiejętności termoregulacyjnych, ale nie wiem czy mam rację. W każdym razie - u nas częstotliwość czkawek z brzucha przełożyła się na tę poza nim. :)

A do 'zamętu' się nie odniosę. Szkoda nerwów.

Miłego wieczoru!

Walerka bidulo - ściskam!!!

Aga głowa wróciła do stanu używalnosci dopiero wieczorem, cały dzień umierałam wręcz :/ na szczęście teraz po spacerze z chłopakami wróciłam do żywych ;)

Dziewczyny jak już pisałam ja chętnie na spotkanie w auchan, ale ja w środę na pewno nie dam rady.

Aga fajnie, że goscie jednak nie byli uciążliwi :) no i super z tą hemoglobiną, oszukaną masz tą cukrzycę, jak nic ;)

Nie kupilam nic bo lata lam z rodzicami po sklepach I nie zdarzylam musze pojechac sama.
Dzis utknelam na parkingu tak mnie zlapal skurcz w stopie ze przez 15 chodzilam, zeby moc prowadzic. Dobrze ze w lewej stopie I na parkingu, Jula sie w miedzy czasie zsikala, na co zadzwonil maz I sie mu poplakalam w telefon. Super, mam dosc

Linka ja kupiłam poduszkę do spania dla ciężarnych z motherhood http://allegro.pl/motherhood-poduszka-dla-kobiet-w-ciazy-kojec-grats-i3483895821.html ale za bardzo mi nie służy. Ja się mega wiercę w nocy a ona mnie za bardzo ogranicza :) Do tego jestem przyzwyczajona że mam prawie płasko pod głową więc ta poduszka jest dla mnie za wysoka.

Dzięki dziewczyny. W ostateczności jak młody nie zaśnie to M. stwierdził, że będziemy go razem usypiać przy świeczkach to będzie romantycznie ;)

Ja kolejną wizytę mam za 3 tyg., a potem mam poumawiane co tydzień.

Aga fajnie, że mimo wszystkiego wizyta gości była miła. Marta mam nadzieję, że u Ciebie także się tak okazało, albo po prostu goście nie zabawili długo :).

Sonia nie zwróciłam uwagi wcześniej na te kciuki w dół, ale faktycznie. Hmm bardzo dojrzałe zachowanie.

No to pewnie ja też już tak będę chodzić. Tyle, że moja ginka się urlopuje i do niej idę dopiero 9 września, a tak to się kontroluję u tej od przepływów (jej koleżanki, także się konsultują na szczęście).

Sonia, ale ja nie wiem jak to się dzieje, że na wadze wskazówka nie drgnęła, bo ja rosnę w oczach :/. Dzisiaj mąż się ze mnie śmiał, bo usiadłam na sofie i patrzyłam na drzwi (a u nas są takie niewymiarowe, bo dość wąskie), no i rozkminiałam jak ja się w nie będę mieścić tak za 2 tygodnie :p.
A z tym, że Tobie teraz szybciej waga idzie do przodu to Ci nie wierzę ;)

Mi już ginka kazała przychodzić co 3 tygodnie. Aga zazdroszczę nie tycia :) Mi to teraz coraz szybciej idzie ale trudno.

A Asia chyba przybrała strategię wciskania tych kciuków w dół przy naszych postach haha :)

Selene gratuluję rocznicy, dużo szczęścia dla Was i miłego wieczoru!

Ja się zmachałam na spacerze chociaż nie musiałam dużo biegać za Ksawerym bo nie byłam sama to i tak już coraz ciężej się kulać :)

Inne tematy z forum

DORADŹCIE JAKIE FIRANY/ZASŁONY DO SALONU :) (39 odpowiedzi)

Dziewczyny kompletnie nie mam pomysłu na firany czy też zasłony do naszego salonu. Mieszkamy już...

7latek nie chce czytać (34 odpowiedzi)

Mój syn mimo znajomości wszystkich liter nie chce czytać. Nie umie,nie chce złożyć wyrazu w...

Imię dla chłopca: Borys, Igor, Bruno, Miłosz? (34 odpowiedzi)

Wiem że wybór imienia to kwestia gustu i zadanie dla rodziców, ale może wyrazicie swoje zdanie?...