WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

o MamaM urodziła w mój termin, gratulację :)

a ja jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić do swojej prowadzącej.

Bakterii nie, zawsze mówiła że mocz mam idealny

o MamaM urodziła w mój termin, gratulację :)

a ja jak do jutra nie urodzę to mam się zgłosić do swojej prowadzącej.

Bakterii nie, zawsze mówiła że mocz mam idealny

Dziewczyny czy Wam tez e badaniu moczu wychodza bakterie dosc liczne bo u mnie to juz kolejny raz

Aniu - no niestety - taki czas przyszedł..... katary, chrypki itd. a niestety te najmniejsze dzieciaczki najszybciej łapią, wiec niedobrze :( Mam nadzieje, ze nie "rozhuśta" się to u Twojego na dobre.

A jak mówisz, ze maluszek ustala sobie rytm dnia juz w brzuszku, to ja mam przekichane :P Moja w ogóle chyba nie spi w nocy :P

Asia - ale numer !!! i co ?? nic lekarz nie mowil?? ze przewiduje kiedy urodzisz czy cos ??

Gratulacje dla MamaM ;)) No i jak dojdziesz do siebie, zdaj nam relację :)
Ja tez chcialabym juz urodzić, bo tak jak asia pisala ta końcówka najgorsza..
ale juz blizej niz dalej ;))

Byliśmy rano w szpitalu no i nie podłączyli mi oksytocyny. Był inny lekarz i po zrobieniu KTG i zbadaniu powiedział, ze niema potrzeby robić tego testu. Także inny lekarz i inna diagnoza. Masakra!! co się nadenerwowałam to moje i do tego nieprzespana noc. Zlecił mi badanie moczu i morfologię i w piątek mamy przyjechać na KTG.
Przed chwilą zjadałam dopiero śniadanie bo musiałam być na czczo no i czas na odpoczynek.

Gratulacje dla MamyM. też już bym chciała urodzić. ta końcówka jest strasznie stresująca.

Cześć dziewczyny,

Olimpia,chyba jednak tak szybko nie urodzisz,pewnie bliżej terminu,myślę że te biegunki u Ciebie to mogą być na tle nerwowym,pewnie dużo myślisz o porodzie i dodatkowo stresuje Cię męża praca,ale spokojnie mój też pracuje tylko na popołudnie do póznej nocy,wraca gdzieś o 2.00 czasem 3.00 i tak samo jak Ty denerwowałam się ze jak zacznę rodzić to ten nie zdąży wrócić,a to drugi poród więc mógł być o wiele szybszy,noi to że obcy kraj,a ja języka nie znam dodatkowo mnie stresowało.No ale dobrze się stało,bo wody odeszły mi o 5.00 nad ranem,więc mąż już był w domu,szybko go zwaliłam w łóżka i pojechaliśmy do szpitala.
Także spokojnie,jest duża szansa że akurat Twój mąż będzie w pobliżu,lub zdąży na czas,pierwszy poród zazwyczaj dłuższy,choć moje dwa czasowo takie same,nie ma reguły.

No a co u nas...Mój maluszek dostał katarek,to było do przewidzenia jak starszy syn przywlukł z przedszkola wirusa to i mąż ma dzisiaj katar a mnie całą noc drapało w gardle.Wczoraj Oliś bardzo mało spał w ciągu dnia,był niespokojny,co godzinę jadł a wieczorem usypiał się dobre 3 godziny,pewnie dlatego że katar się zaczynał,dopiero nad ranem usłyszałam jak coś w nosie świszczy.
Noi u nas jest taki rytm dnia,że mały jeszcze nie odróżnia dnia od nocy bo w dzień pięknie śpi,a jak przychodzi wieczór to długo się usypia,męczy się,nie może usnąć i czasem nie wiem jak mu pomóc.W nocy pobudki co dwie,trzy godziny na jedzonko,najlepiej mu się śpi od 4-8 rano i tak samo było w brzuszku mamy,ja żle spałam,do toalety biegałam często bo mały mi pęchęrz uciskał,w nocy sobie brykał a w dzień prawie wogóle go nie czułam bo spał,noi najlepiej spałam właśnie od 4-8,nie wstawałam już na siusiu:)więc cieszcie się dziewczyny jak dzieci Wam w dzień szarżują bo może w nocy dadzą pospać.

MamaM - Gratulacje! I udało się przed terminem :)
Dużo zdrowka i sił dla Ciebie i synka. A jak ma na imię?

Bambosz może spróbuj zmienić mleko, ale 36 godzin to jeszcze w normie.
Olimpia ją właśnie słyszałam że dziewczynki mają częściej problem z kolka. Przy synku mnie to ominelo zobaczymy jak będzie przy córce :)

MamaM - gratulacje serdeczne. :)

Dopadły mnie właśnie problemy podobno klasyczne dla wszystkich rodziców - czyli K jak kupa! Malutka robi ją rzadko (jest karmiona w sposób mieszany, w tej chwili z przewagą pokarmu sztucznego), czas oczekiwania - nawet 36 godzin, a dziś będzie chyba więcej. Mała nie cierpi z tego powodu, ale widzę, że się męczy i gdy nie zasypia, jedno, co robi, to "produkuje"... Nie można jej w żaden sposób pomóc, pediatra stwierdziła, że dopóki siusia normalnie, a kupka jest w dobrym kolorze, nie należy się niczym martwić.

Tak, czy inaczej, strasznie mi jej szkoda. :(

jej !!! spojrzałam na swój suwaczek ! - jestem przerażona !!!!!!
Jak to szybko minęło !

Hej hej :)

Ja miałam okropną noc :/... co prawda spalam, ale tak mnie brzuch bolał, ze kilka razy się budziłam, a na siku, to ledwo szłam :/
Obudziłam się o 8:00. zjadłam juz śniadanie i teraz znow zdycham, bo mała mi daje dalej popalić :/ czy ona w ogóle nie śpi ??!!! A jak nie spi, to mi wypchnie sie tak że ani siedziec, ani lezec nie moge :/ o spojeniu łonowym nie wspomnę :/ i jeszcze gmera mnie tam gdzies paluszkami po szyjce :/

MamoM ! - Gratki !!! I Buziaczki dla synka od forumowych cioc !!! :) Koniecznie czekamy na reację !! :)

Asiu, a za Ciebie tez trzymamy kciuki i koniecznie daj znac po :)

Słoneczko - a Ty dawaj dziś znać po wizycie :)

Bambosz.... wiesz, ja sie pocieszam myslą, że bede miec dziewczynke ;) Bo podobno dziewczynki sa mniej marudne :)

pada....zimno i brzydko.
I cos mnie gardło pobolewa :/

Musze jeszcze zadzwonic do spoldzielni, bo wczoraj chcielismy w domu właczyc ogrzewanie i chyba mamy rurki zapowietrzone, bo nic nie grzeje :/

Aktualnie nic mi sie nie chce :/ Ale bede musiała wyjsc po chleb i wedline.
Powinnam jechac po wynik GBS, ale brzuch mi tak nawala, ze nigdzie dalej nie jade :/
jeszcze mi koszą trawe pod oknem !! zwariuje ! :/

Bambosz - super że Wam się układa i się tak świetnie dogadujecie z Różyczką :D Może akurat Wam sie uda i nie będzie żadnych kolek - bądź pozytywnej myśli :D

Aaaaaa MamoM gratuluje!! Dla Maluszka z kolei zycze duzo zdrowka - jak bedziesz juz miala chwilke to daj nam znac co i jak, jak sie czujecie i w ogole!!:)

Asiu spokojnie najwazniejsze ze wszystko pod stala opieka lekarza i kto wie moze juz niedlugo Maluszek bedzie z Toba!!:)

My dzis na 18 do lekarza, zobaczymy naszego Synusia!! Aaas nie moge sie doczekac!!!!!!!;)

Witam Mamuski po przerwie :-)
Bambosz super ze maluszek daje pospac oby to sir nie zmienilo :-)

Asia bedziesz w dobrych rekach wiec nie masz sie co martwic wszystko bedzie ok.

MamaM Gratulacje :-):-) jak juz sie troszke ogarniesz to czekamy na opis wydarzen

Cześć dziewczyny. Urodziłam 24 września o godz 10. Mały 55 cm i 3640g.

Bambosz - najważniejsze że złapałas rytm, oby kolki Was ominęły :)

Asiu, powodzenia jutro. Będziesz pod kontrolą więc wszystko będzie ok. I być może maluszek już niedługo będzie z Tobą :)

KTG wyszło dobre, ale ze względu na małą ilość wód, wysokie ciśnienie, obrzęki i dojrzałe łożysko jutro mam się zgłosić na test oksytocyny. Będą mi podawać oksytocyne i sprawdzać skurcze i tętno dziecko. Denerwuję się bo nie wiem co to jutro będzie. Może być że test zakończy się porodem. Chyba dzisiaj nie zasnę...

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie tuż-tuż. :) Powiem wam, z perspektywy już prawie 3 tygodni, że spodziewałam się, że będzie o wiele ciężej z maluszkiem. Póki co idzie bardzo dobrze - szczególnie w sprawach regulowania rytmu dnia, posiłków, snu itd. I co najważniejsze, łącznie w nocy przesypiam 5-6 godzin (oczywiście na raty, ale nie są to noce bezsenne...). No cóż, ponoć kolki startują w 2 i 3 miesiącu, więc może jeszcze wszystko przede mną, ale jestem póki co optymistyczna. :)

A jak ze spacerami u świeżo upieczonych mamuś? Ile dziennie jeździcie? I co planujecie, gdy siądzie pogoda (już robi się zimniej i wietrzniej)?

Z wodami nie ma co czekać jeśli naprawdę się sączą. Ja bym leciała za bardzo przewrażliwiona. A ja dziś powinnam rodzić, moja mała Kornelka chyba zapomniała że dziś 24 :)

Hej dziewczynki :)

Ja juz na nogach od godziny. Nie wiem co dzis bede robic :/
Mialam jechac po wynik GBS, ale taaaaaaaaaaak mi sie nie chce nigdzie wychodzic :/... Moze maz skonczy wczesniej dzis albo jutro to mnie zawiezie :P

MamaM- ja mam podobnie. chwytają mnie skurcze i od czasu do czasu mam mdłości. Dwa dni z rzedu rano miałam tez biegunkę, a poza tym to nic. czasem pobolewanie w szyjce. Moze się zaczęła otwierac ??
No i spojenie łonowe....wczoraj nie bolało w ogóle, a dziś zaczęło w nocy :/... rano dzis miałam tam tak wszystko obolałe, jakby mi ktoś za przeproszeniem kaśkę skopał ;P No i jawiem, kto mnie tam skopał :P

W ogóle od rana gadam z córą.... bo teraz to się tak ułożyła, że wyglądam jakby mi się brzuch przesunał na prawą stronę :P i tyłkiem mi tam wypina, że aż boli.... a ta za chiny ludowe nie chce się przesunać ! :P

Asiu... wiesz, teoretycznie u Ciebie mogło się zaczac cos dziac. Ja jakbym podejrzewała saczace sie wody, to pojechałabym chyba na Izbe :/

Inne tematy z forum

Gdzie kupię duże kartony? (19 odpowiedzi)

Tak jak w temacie, gdzie można kupić duże kartony, nawet takie 150x150x150? Castorama? Praktiker...?

chce mi się wyć....matka szuka pracy...taaaa (64 odpowiedzi)

muszę się wygadać...może to poniekąd jakaś moja terapia ... mam dwoje dzieci...mlodsze dwa...

pomóżcie-pomysł na własny biznes (108 odpowiedzi)

podpowiedzcie,co mogłoby wypalić w małym mieście,myślę,by wreszcie wziąć sprawy w swoje...