WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

a taka saszetkę to trzeba rozpuścić w jakiej ilości wody?? ile to może stać??

Tantum rosa jest w saszetkach, pewnie chodzi o sterylność preparatu. Nie ma problemu w jego przyrządzeniu. Ja po pierwszym porodzie używałam tylko podpasek, które były wyściełane bawełna a nie tą siateczką bo niestety nie sprawdzały się. Lekarz również zalecił mi by po porodzie podmywać się po każdej toalecie, a do mycia używać wody + szarego mydła. Nie miałam żadnych problemów i krocze zagoiło się bardzo szybko chociaż było nacinane.

A octenisept jest w sprayu czyli wygodny w użyciu

Ja po pierwszej ciąży używałam octenisept do krocza. Niestety i tak odparzylam sobie bo używałam podpasek maxi always, położona jak zobaczyła co tam się dzieje to od razu zapytała się o te podpaski :/ więc radzę żadnych alwaysow :)

Co do chrapania to miałam z tym duży problem w pierwszej ciąży. Im bliżej porodu przybieralo na sile. Mąż uciekł do salonu na kanapę a ja miałam problemy z zaśnięciem tak mi zatykalo nos. Jak już zasnelam to budziło mnie własne chrapanie. Gdy tylko urodziłam to jakby ręką odjął. Po pierwszych 5 godzinach snu w szpitalu poczułam się wreszcie wyspana. Teraz też mnie zatyka, muszę spać z dodatkową poducha, ale chyba jeszcze nie chrapie, no ale jeszcze 7 tygodni do terminu :)

MamaM - tak tak.... mnie też trafia jak słysze odpoczywaj itd itp .:/
Tym bardziej że mój mąz to czesto wraca do domu po 20-21 a czasem i później, wieć samo mieszkanie się pewnie sprzątnie, zakupy zrobią itd.
A dodać do tego trzeba, że mój syndrom wicia gniazda osiągnął apogeum i byle jaki paproch na podłodze doprowadza mnie do szału :P

Andzia - ja dziś się za to obudziłam bez poduszki, bo mój mąż wspniałomyślnie odsunął kanapę od ściany zeby jej nei wycierac i całą noc mi poducha spadała na ziemie :/

A mamie - jak zacznę rodzić, to broń Boże coś żeby ktoś coś powiedział :P Niech się dowie już PO wszystkim.... Bo mi biedna na zawał padnie :P

a co do tantum rosa, to sama nie wiem czy jest gotowy roztwór.....

a u mnie kiepska nocka chyba z 5 razy wstawalam ma siku tak to jest jak sie je arbuza na noc i jeszcze w miedzy czasie sie budzilam zeby sie poobracac na boki, szyja mnie z lewej strony boli i kawalek glowy pewnie zle spalam ale to juz 3 dzien :-\
Olimpia a co to bedzie jak zaczniesz rodzic hehe :-).
Dziewczyny, czy tantum rosa mozna kupic gotowy bo ja o jakis saszetkach czytalam ktore trzeba w wodzie rozpuscic :-\ a nie chce mi sie w to bawic.

Olimpia, dziwisz się przyszłej babci? :) niech panikuje.. ma do tego prawo :)

Ja dzisiaj wstałam przed 7, rano musiałam iść na badania - mam nadzieje, że ostatnie w tej ciąży :) już nawet nie liczę ile kasy poszło na same badania bo mi się drobne w portfelu nie zgadzają ;)

Ja mam co robić, chatę muszę ogarnąć tak konkretnie, później mężowi obiecałam zrobić projekt kuchni i mebli dla klienta, dodatkowo w domu mam przeziębionego bąbla więc też będzie trzeba nad nim poskakać, jakieś 1-2 prania, małe prasowanie, zakupy bo lodówka jakiś przeciągów dostała, coś na obiad szybkiego.. i chyba dzień już minie..

Teściowa zawsze jak do mnie dzwoni to ciągle w tym samym tekstem: "tam cieplutko na podwórku, pewnie siedzisz na tarasie, odpoczywasz i słuchasz śpiewu ptaszków, teraz musisz dużo odpoczywać" Oczywiście nie wyprowadzam jej z błędu, bo po co ma się stresować - przecież w domu wszystko SAMO się robi.

Czesć dziewczyny :)

Ja juz po śniadanku. spałam do 8:10.
wczoraj w zasadzie przekimałam jeszcze po masterchefie i całą noc przespałam. ale dalej jestem zmęczona i dalej chodzę jak pokraka :/ Tak mnie brzuch ciągnie :/
Jestem ociężała i otępiała i jakby hmmm...... niewyspana ??;/ A ostatnio śpię dużo... nawet w ciągu dnia mam drzemki.
Nie mam planów na dziś.... obiad zrobiony, mieszkanie sprzątnięte.... miałam konczyc prace, ale nie mam dzis chęci do niczego :/ widzę, że popuchły mi trochę dłonie.....o dziwo stopy nie :P

Druga rzecz to taka, że schudłam 1 kg :P wchodzę dziś na wagę a tam o 1 kg mniej niż kilka dni temu :P a dziwne, bo wlaśnie stanęłam na nią, bo straaasznie ciężko się czuję i myślałam, że chyba ze dwa do przodu :P a tu psikus !

Wasze mamy chodzą po pampki a moja mama to już mnie do szału doprowadza ! dzwoni 5 razy dziennie z paniką w głosie, czy u mnie wszytsko dobrze, czy juz nie rodze. LITOŚCI ! Wczoraj na poczatku dnia chciałam do niej zadzwonić i wzielam tel. męża, bo był najbliżej, to jeszcze nie zdążyłam się odezwać a tam w słuchawce: "JEZU !!! JUŻ JĄ ZABRALI ?!" :D:D Normalnie zwariowała kobieta!
Wczoraj wieczorem jeszcze do mnie dzwoni i mówi do mnie, że ja w zasadzie, to powinnam przyjśc do niej mieszkać :D:D:D No bo przecież moj maz jest w pracy, a jak mnie coś chwyci, to co wtedy ?:D i że nie powinam siedzieć w domu sama o ! :P

Mama mi wzięła rozmiar 3, 1 i 2 mam kupione, niedużo ale chyba wystarczy. A moja mama przez przypadek poszła chyba nawet w ten sam dzień jak rzucili promocję.

no wlasnie zostaly same 4 i 5 niestety mi sie nie udalo jeszcze jutro jak do lekarza bedziemy jechac to moze gdzies po drodze cos sie znajdzie ale watpie

Z drugiej strony promocja od czwartku - więc i tak Twojej Mamie się udało :)
ja się obkupiłam w białe pampersy - 3 paczki więc na razie nie potrzebuję innych, ale jak w którejś biedronie zauważę to od razu dam znać!!

Niestety produkt bardzo chodliwy. Rozmawiałam z mamą to jak rano poszła zrobić zakupy to przy okazji wzięła karton (a stos gdzieś 50 kartonów), za jakieś 30 min poszła po drugi to zostało kilka sztuk.

dzisiaj bylam w dwoch biedronkach i juz pampersow 2 nie bylo :-\

MamaM - hahaha :D nie to że akurat w biedronce, tylko w ogóle, że w markecie :P

Czy to siara urodzić w Biedronce??.. hehe może byście rabat do końca życia dostali heheeheh ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

aaaaa !!! bio ja Wam nie mówiłam :)
wczoraj byliśmy z mężem na zakupach w biedrze i nagle złapał mnie taki skurcz, że gwizdy widziałam !!!!
dziwne, że był on tylko z boku brzucha, ale naprawdę myślałam, że urodzę w Biedronce :P
Tylko patrzyłam czy mi coś leci między rajstopami po nogach :P
I tak do końca dnia miałam lekkie skurcze i ta stronę lewą strasznie obolałą.

Tak mnie to zmotywowało, że juz jestem spakowana do szpitala :D
I dzidzia tez ;)

Hej hej :)

My wstaliśmy o 8:30 :) Teraz mąż walczy dalej z karniszami :)
Tzn. karnisze już wiszą, tylko w jednym miejscu nie mógł się przewiercic i musiał druga dziurę w ścianie zrobić a teraz ją zakleja ;)
Wiecie co... wczoraj mnie skurcze tak zmasakrowały, że padłam jak kawka :/ na zakupach, to myślałam, że zaraz urodze :/
Mąż ze mnie się śmiał, że lepiej nie, bo w biedronce, to siara ;) hehe
I dzis też mnie trochę męczą.... tzn. jak siedzę to jest ok, ale jak zmieniam pozycję, to masakra :/
Brzuch ciągnie strasznie w dół i cięzko mi się wstaje i idzie. Chodzę jak pokraka :P
Z tego wszytskiego - to nie wiem czy iśc do kościoła :/.....z drugiej strony będę miałą wyrzuty sumienia..... nie wiem :/ zobaczę jeszcze.

słoneczko jak się wali to wszystko... ale znajdź lepsze tego strony..dobrze, że teraz a nie jak maluch będzie w domu

Jak to mówią jak nie urok to s****zka ;P w piątek po 20 zaczęło nas zalewać - pękła rura ciepłej wody w pionie między stropami, a że to piątek wieczór to jedyne rozwiązanie - zamknięcie pionu z ciepłą wodą do poniedziałku i jutro panowie o 8 rano meldują się u nas i sąsiadów u góry i będzie kucie stropu w poszukiwaniu dziury :P a dziś? przed chwilą wielkie bum było - korek w kuchni, włączyliśmy go raz jeszcze i znów bum i smród - okazało się że to czajnik się spalił i zrobił wielkie zwarcie- Mąż gotował wodę by się umyć - czyli dziś za czajnikiem idziemy ;D

Sloneczko ja wlasnie mam zamiar sie wybrac po pamperchy:-) moja siostra uzywala z biedronki i rosmana i byla zadowolona.
Madziulka wlasnie tego sie obawiam ze po porodze sie pogorszy wiec chyba kupie ta masc :-)

Inne tematy z forum

Mój pies ugryzł moje dziecko (32 odpowiedzi)

Witam, mam problem z moim 9 letnim psem. Mamy go od szczeniaka, wzięliśmy go z Ciapkowa, jest...

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

Drinki (41 odpowiedzi)

Dziewczyny robię w piątek imprezkę i znacie fajne przepisy na drinki? Wiem że jest masa stron...