WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

ROZPAKOWANE:

Arabelka - 30.08.2013 - synek MIKOŁAJ
Mandi - 01.09.2013 - syn WOJTUŚ
mamtu 09.08 (03.09) - SYNEK Tadek - 2980g, 56cm (Szpital Wojewódzki SN)
Bambosz 04.09.2013 - córka RÓŻYCZKA Wejherowo
ania27 - 07.09.2013 - synek OLIWIER
Madziulka - 09.09.2013 - córka AMELKA Zaspa
Madleen - 11.09.2013 (synek)
alkar82 - 19.09.2013 (córeczka, Kliniczna)

Nie wiem jaka Marta i jaka Aga też urodziły...

W DWUPAKU:

W R Z E S I E Ń
narzeczonaaa - 03.09.2013
haze01 - 13.09.2013 (córcia Iga, Szpital Wojewódzki)
anusia999 - 16.09.2013
Dora - 21.09.2013 (córeczka Róża, Swissmed)
meg - 22.09.2013 (córeczka Zuzia , Kliniczna)
maluszek0920 - 22.09.2013 (córeczka)
zonkaa - 23.09.2013 (synek)
IwonaK - 24.09.2013
Arlii - 24.09.2013 (córeczka, Szpital Wojewódzki)
Carolajna87-Karolina - 25.09.2013 (córeczka Ewa, Kliniczna)
kristi 21 - 26.09.2013
Marta13 - 27.09.2013 (córeczka, Zaspa)
Selene - 28.09.2013 (córeczka, Zaspa)
dorotiii - 29.09.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)

P A Ź D Z I E R N I K
linka1120 - 03.10.2013 (synek)
katka_ - 06.10.2013 (synek, Szpital Wojewódzki)
asia1611 - 08.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Annkkaa -10.10.2013 (córeczka, Kliniczna)
Julka - 11.10.2013 (synek)
panda - 12.10.2013 (synek, Szpital Kliniczny Gdańsk)
periri - 12.10.2013
cornus - 13.10.2013
ania83 - 14.10.2013 (synek, chyba Kliniczna)
domesko - 14.10.2013 (synek Jakub, Zaspa)
Aga -18.10.2013 (synek Tymon, Wejherowo)
XXX - 18.10.2013
mami.80 - 18.10.2013
walerka - 19.10.2013 (synek)
anavaw - 21.10.2013 (Karolinka, Starogard Gd)
sonia85 - 22.10.2013 (córeczka, Swissmed)
Rudi26 - 22.10.2013
olimpia20111 - 25.10.2013 (córeczka, Wejherowo)
Patrycja - 25.10.2013 (na 85% dziewczynka, Zaspa)
lepa_ - 25.10.2013 (dziewczynka, Redłowo)
tessaja - 28.10.2013
1985sloneczko - 28.10.2013 (synek)
Apoloniaa - 29.10.2013 (synek - Julian, Zaspa)
Katrine - 30.10.2013
lucy80 - 31.10.2013
atka - 02.11.2013 (synek)

link do poprzedniego wątku: http://forum.trojmiasto.pl/WRZESNIOWO-PAZDZIERNIKOWE-MAMUSIE-2013-26-t488463,1,130.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: WRZEŚNIOWO - PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2013 (27)

Czyli jakby nie cały balonik (czyt. brzuch) tylko jak ból na okres na dole?? Bo mnie coś nad pępkiem i pod biustem dziś pobolewało - ale to bardziej mi przypominało ból brzucha :/

Słoneczko, pytałaś się o bóle porodowe.

Przy pierwszym dziecku zaczęło się od bóli przypominających te miesiączkowe. Delikatne, pojawiające się co naście minut. I dłużej to trwało bóle te były silniejsze i regularne. Pojawiały się jak w zegarku co 10 minut, następnie co 8 minut.. właśnie taka regularność i nasilający się ból jest dla Ciebie znak, że to to. Nie pomagało mi nic, zmiana pozycji, kąpiel. Przychodził ból, trwał i zanikał - kiedy przechodził skurcz czułam się świetnie, jak ręką odjął. Potem znowu, ból, i 100% ulga. - Czyli mamy tutaj regularność skurczy, która się skraca, ich trwanie które się wydłuża i przerwy pomiędzy gdzie czujesz się super.

Przy drugim dziecku odeszły mi wody, ból "miesiączkowy" był na początku, bardzo łagodny a potem nic. 3 godziny właściwie nic mi nie było a potem... a potem był taki ból że nie da się z niczym pomylić, ale tego już nie będę opisywać.

Dziewczyny - jak któraś cierpi tak jak ja na małe mieszkanie a dużo rzeczy - to z czystym sumieniem mogę polecić worki próżniowe - kurier jakiś czas temu mi przywiózł już część rzeczy w nich poporcjowałam (jak mięso do woreczka i wio ;P) czekają jeszcze grube kurtki puchowe, i inne rzeczy wiszące w szafie :D
póki co przetestowałam takie na rzeczy jak koce, grube szlafroki, poduszki... a zaraz przetestuję wiszące :D
Ale muszę najpierw odpocząć zgrzałam sie przy tym pakowaniu jakbym to ja płucami zassysała to powietrze a nie odkurzacz ;P

U mnie na poczatku ciazy wyskakiwaly pryszcze teraz juz jest spokojnie, a ciekawe co bedzie sie dzialo po porodzie i do tego pewnie wlosy bede lecialy :-\

Ja z kolei miałam inaczej - zawsze cera idealna, nawet w czasach liceum - każdy mi zazdrościł - a w ciąży hormony tak szalały że co chwilę coś mi gdzieś wyskakiwało, chociaż nie zapeszając od jakiegoś czasu jest spokój z wysypkami/trądzikiem/pryszczami ;)

No z tymi zarazkami to racja... Bo poza mną będzie pewnie inna kobitka na sali, a ona też może sobie "nie życzyć".

A z tymi odwiedzinami u Ciebie :) Może to i dobrze, że wszysycy na raz ! :P Raz i po krzyku :P

Qrcze dziewczyny... a ja nie wiem co się ze ną dzieje :/... tzn. z moją cerą :/ jak całą ciążę miałam super cerę. Bardzo się poprawiła, tak teraz wyskakują mi okropne, ropne na twarzy :/ i są dośc bolesne... myślałam, że to takie pojedyncze dwa. Ale widzę już dwa nastepne :/
No i na dekoldzie pełno małych :/

Bo kiedyś było lepiej tylko przez szybkę Tatuś oglądał, ewentualnie Dziadkowie - a mówiło się że pierwsze odwiedziny "obcych" czyli spoza najbliższej rodziny to tak po 2 tyg i każdy się tego trzymał :)
w szpitalu paczki i listy przekazywane były przez położną - bo przez czas pobytu na położnictwie nikt nie miał wstępu - myślę że to nie było głupie.
wiesz tu nie chodzi o sterylność - tylko ja wiem, że ode mnie nikt zakatarzony nie przyjdzie, ale położna i wczoraj pediatra na SR mówili że ludzie nie myślą przychodzą chorzy i nie tylko narażają swoje maluszki ale wszystkie które sa w sali odwiedzin, a wśród takich maluszków choroba rozprzestrzenia się z lotem błyskawicy :) poza tym położna dała nam wskazówkę, byśmy za długich i częstych odwiedzin nie miały bo warto wykorzystywać każdą chwilę w dzień by dsię wyspać - bo nawet jeśli nasz Maluszek nie będzie płakał to Maluszki dziewczyn z sali mogą całą noc płakać i albo nasze sie wtedy obudzi i dołączy do chóru albo najnormalniej w świecie my nie będziemy mogły zasnąć ;)

Wiesz nas na dzień dobry odwiedzi najbliższa rodzina a tych jest sporo ;P nasi Rodzice z dwóch stron, Dziadkowie, Męża Siostra z Mężem i moja ukochana Chrzestna (dla mnie jak prawdziwa druga Mama - taką Chrzestną chciałabym dla mojego Syna:) )

No wiesz słoneczko... Ja rozumiem - Mama, siostra, dziadkowie....nawet zrozumiałabym braci mojego męża.
Tym bardziej, że nie mam takiego podejścia właśnie "sterylnego" ;) Ale się tym wybraniam.
Bo zwyczajnie dla mnie te wizyty będą krępujące.
W domu też.... uważam że pierwsza wizyta jakiś znajomych itd. to powinna być już na spokojnie jakieś dwa tygodnie po narodzinach.

Olimpia - a już myślałam że się rozpakowałaś ;)

Tej Twojej koleżance jak nie rozumie delikatnie to bym powiedziała wprost że sobie nie życzysz takich odwiedzin i że to jest czas tylko dla rodziny! Ba ja Męża Tacie i Jego Żonie powiedziałam że mają do szpitala nie przychodzić - a przecież to Dziadkowie dla naszego Maluszka! Moi Rodzice tez nie będą do szpitala przychodzić, tylko mój Mąż i to by jakieś rzeczy podrzucić czy odebrać - bo chcemy żeby dziecko miało jak najmniejszy kontakt z zarazkami z zewnątrz czy infekcjami u innych odwiedzających :) a dwa czy trzy dni to rodzina chyba wytrzyma - już się poświęcimy i tego samego dnia co wyjdziemy ze szpitala damy się Im obejrzeć ;P

A ! słoneczko - a faktycznie tym terminem z USG nie ma się co sugerować. Faktycznie mi tez to doktor mówił bo ja się martwiłam, że mała jest duża, że może w owulacji sie pomyliłam czy coś.... no długa historia.
W każdym razie mój lekarz powiedział mi to samo, że bierzemy ten termin z USG z 12 tygodnia, bo dzieci różnie się rozwijają.
Że to tak jak u dorosłych - jeden może mieć 60 lat i ważyć 60 kg, a drugi mieć 60 lat i ważyć 120 kg.

Hej dziewczynki :)

Arlii - gratulacje :D:D:D Mała będzie może modelką :D
Asia - też bardzo Ci gratuluje :)

A Kristi tez nie miałą już urodzić przypadkiem ??

Słoneczko - ja też się boję, że przegapię te skurcze :P Bo moja mama przegapiła prawie :P
Przy pierwszej ciąży od odejscia wód rodziłą 45 minut, prawie w windzie urodziła :P
A w drugiej dziadek ja zawiozl, bo była sama a on sie bał że ona mu rodzic zacznie. No i mama sie pyta na Izbie, to co ? jadę na patologię ? (ciaza była przenoszona) a lekarz do niej: "Taaa... na patologie. NA PORODÓWKĘ ALE TO JUŻ !" I za chwilę ja się rodziłąm :)

A ja Zgłaszam się jeszcze w dwupaku :)
Przepraszam za brak odzewu, ale jakoś nie miałam weny na pisanie po pierwsze, a po drugie - mam wciąż jakieś naloty i wizytacje w domu :/ Jak niektórzy nie odzywali się przez ostatnie pół roku, tak teraz wszysycy chcą mnie zobaczyć :/ Wkurza mnie to ! :/ wiec byłam od pieczenie jednego ciasta do drugiego i od sprzątania po jednych gościach do przyjścia następnych i tak w kółko.

Ale najgorzej to wkurzyła mnie koleżanka, która już mi się pakuje do szpitala w odwiedziny i mówi to całkiem otwarcie :/
No kurcze... nie wiem, może jestem dziwna....ale to są tak intymne chwile...pewnie będę ledwo na tyłku siedziała, albo podnosiła się ledwo po cesarce... zmasakrowana, pokrwawiona a ona mi sie pakuje ze swoim chłopakiem :/
A ja sob ie poprostu nie życze... powiedziałam, że teraz to ludzie kichaja, prychaja, ze dla takich dzieci to nie dobrze i ze zapraszamy jak sie w domu ogarniemy, a ta ciągle drąży temat :/... nie kumam jak można być tak niedomyślnym :/...ehhhh :/

Moje samopoczucie dobre :)
od miesiąca mam wrażenie, że wcześniej urodzę a tu kicha :P

Czuję się dobrze, tylko tak mi się źle przekręca w nocy :P
No i chciałabym juz urodzić... już się nie mogę doczekać tego małego szkraba :)

Z ostatniej piątkowej wizyty wieści takie:
Ulka jest nareszcie głową do dołu ! Juz się bałam że będzie inaczej ze względu na te wody, ale się opamiętała ;) Ale niestety - ani myśli wyjść :/ Bo ta główka jest dośc wysoko. Szyjka nadal długa i zamknięta.
Jak do 24 października nie urodzę-choć doktor mówi, że mogłaby juz wyjsc- to mam się zgłosic do niego na oddział do szpitala na KTG i wtedy bedziemy dalej radzic.
Więc niech ta Ulka juz wychodzi !!! :P
Waży 3100g. Takze juz zbastowała z rośnięciem :P Poza tym byłam dzis w nowym gabinecie doktora (jaki kosmos tam!) i był nowy super sprzet i dr mówi, ze tamten mial tez wieksza granice błędu. Że nie mam się obawiać, że Ula nie będzie kluska :P spokojnie ją jednym słowem przepchnę - hihi ;)
nie wiem tylko czy zartował sobie czy naprawdę, ale mówił, że ma odstające uszy i się śmiał :P
A jak mi kazał wejsc na wage i mówię, że schudłam 2 kg, to mówi:"taaaaa, chciałaby" :P
I się zdziwił, że naprawde :P
Podejrzewam, że te -2kg, to efekt trzymania tej diety cukrzycowej.
Choć wczoraj sobie pofolgowałam. Mąż zabrał mnie do kina i zeżarłam popcorn i wypiłam kawę karmelową :/ No ale to ostatnie nasze wspólne chwile sam na sam, więc korzystamy :)

Poza tym wciąż doszukuję się u siebie objawów i znaków porodu....i pasuje mi wszytsko dosłownie :P a tak naprawdę, to pewnie nic z tego nie zwiastuje porodu, tylko sobie wkręcam :P
Np. tak jak całą ciążę miałam suuuuper cerę, która mi się bardzo poprawiła, - tak teraz - wyskoczyły mi dwa "piękne", wielkie pryszcze :P To sobie nawkręcałam, że to na pewno na zbliżający się poród :P

No i tyle u mnie....siedze w domu i odpoczywam :)

Dziewczyny mam prośbę opiszcie jak wyglądają skurcze - bo cholipcia martwię się czy ich nie przegapię :/ wiem, wiem "jak przyjdą skurcze to się kapniesz", ale boje się że nie będę czuła bólu i pomyślę że to tylko przepowiadające - różne kobiety, różne ciąże - różny próg bólu i kurczaki :/

Co do terminu z usg - nie sugerujcie się wynikiem po 13tc bo to wylicza na podstawie wielkości dziecka, a przecież każde dziecko jest inne tak jak każda z nas, jedna większa druga mniejsza ;) ja na karcie ciąży mam dwa terminy jeden z om a drugi z usg tego prenatalnego - bo ono jest najbardziej prawdopodobne i podobno bardziej niz termin z om ;) ale to i tak wszystko zależy od tego kiedy Maluszek postanowi wyjść na świat :D

Arli gratuluje dlugasnej coreczki :-).

Kamisia mi ostatnio z usg termin wyszedl na 27 a tak to 31. 11 ide na ktg jak bedzie ok to usg nie bedzie mi robila i nastepna wizyta 19 ciekawe czy to juz bedzie ostatnia heh.

MamaM super ze wyniki dobrze wyszly nic tylko sie cieszyc :-).

MamoM widzisz? Nie ma co sie martwic na zapas! A Tobiaszkowi gratuluje dobrego wyniku:)

Ja man nadzieje ze na dniach sie rozpakuje bo moje stawy i moje nogi dluzej nie wytrzymaja:/

MamaM, Cieszę się że wyniki wyszły dobre, i nie masz o co się martwić ;)

Co do długośći, ja się urodziłam duża, bo prawie 4,5kg i 60cm miałam również ;) - ale u mnie to nie geny przy najmiej co do wzrostu :P

Gratulacje dla nowych mam!

Dziewczyny a ja jestem w siódmym niebie..pojechaliśmy dzisiaj na Kliniczna na Patologię Noworodków by dowiedzieć się co i jak z wynikami syna. Na szczęście mały jest zdrowy, z jego krzepliwością jest wszystko dobrze..uff....... a tak się martwiłam. Niby nie chce się myśleć o najgorszym ale wiadomo jak to matka ......... w końcu mogę odetchnąć! Moje maleństwo waży już 3730g (jak wychodziliśmy 27.09 ważył 3330g) więc ładnie przybiera na piersi! Jutro skończy już 2 tygodnie - kawal chłopa z niego .. już nie taka kruszynka. W nocy przesypia ślicznie 4-5 godzin a potem ok. 3 .. więc nie jest źle. Nie no, dzisiaj to normalnie buzia sama się śmieje :)

Arla gratuluje Malenstwa!! A Malwj zycze duzo zdrowka i samych szczesliwych dni w zyciu!! No jak na dziewczynke to dluga - ale moze to geny;) koledze sie syn urodzil 66cm mial kilka razy go mierzyli w szpitalu bo nie mogli uwiwrzyc;) ale kolga wysoki ;)

właśnie arlla długa twoja córeczka jest to żadkość

andzia i słoneczko jestesmy najblizej wyklucia co nie no mi tydzien temu wyszlo ze na12 mam nie na 21 to ciekawe.dzis badania ostatnie robilam morfologie i mocz jutro do lekarza a w czwartek do szpitala na ktg.obym do soboty byla w domu bo w piatek moj najmlodszy konradek ma pasowanie ucznia w szkole chcialabym byc na tym.

gratuluje asi i arlii żeby córeczki były zdrowe.

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (121 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Urlop niani (65 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

perfumy.....gdzie kupujecie? (37 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...